FK Krasnodar – Slavia 3:5 (kon.) | Plovdiv – Znojmo 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Košice – Grodig 1:2 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
2:1 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
cz Štvrtok 27.06.2013, 18:00Prípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Československý týden se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Čtvrteční zápas v Litomyšli k sobě svede celky Hradce Králové a Slovanu Bratislava. Panuje zde pravé fotbalové počasí, doufejme, že uvidíme atraktivní hru s mnoha šancemi na obou stranách.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Lindr – Beránek, Rolko, Plašil, Zelený – Janoušek, Kopáč, Bodlák, Tafat, Malinský, Zec

    ŠK Slovan Bratislava: Polaček – Niňaj, Hudák, Hlohovský, Grendel, Bagayoko, Bagi, Hutta, Kováč, Vrablec, Jakúbek

    Rozhodčí: .
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hned první akce Hradce skončila ofsajdem, za obranu dostal míč Tomáš Malinský.
     
    3
    Hradečtí jsou zpočátku aktivnějším týmem, Slovan se však brání bez větších problémů.
     
    4
    Kombinace Bratislavy přenesla míč až na Polačka, jeho výkop odvrátil za postranní čáru Plašil.
     
    6
    Viděli jsme první rohový kop dnešního zápasu, centr sice mířil do vápna, ale nikoho v barvách slovenského mužstva nenašel.
     
    7
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba v braně Slovanu znamená vedoucí gól českého druholigového celku! Kombinaci na hranici pokutového území zamrzla na Malinském, který obtížný míč nedokázal zpracovat. Obránci Slovanu se ale nedohodli a doslova přenechali balon ASIMU ZECOVI, který nadvakrát prostřelil brankáře Polačka – 1:0!
     
    9
    A rázem to mohlo být o dvě branky! Skvělou práci na pravé straně předvedl Matěj Bodlák, jeho následný centr našel hlavu Libora Tafata! Nová posila Hradce hlavičkoval v záklonu, ale i přesto vystrašil hostující lavičku, jeho pokus skončil těsně mimo!
     
    10
    Celek psaný jako domácí mužstvo je v prvních minutách jednoznačně aktivnější, Tafat znovu získal proti obráncům již téměř ztracený balon. Jeho zakončení ale mířilo příliš vysoko.
     
    13
    Slovenské mužstvo v dnešním zápase ještě nic nepředvedlo, na pravé straně se snažil obránce umotat Bagayoko. Plašil ho ale dokázal pokrýt.
     
    14
    V dalším ofsajdu se tentokrát objevil Asim Zec.
     
    16
    Rozehrávka hradeckého brankáře byla nepříjemně napadána Kováčem, Lindr si nakonec dokázal se složitou situací poradit.
     
    18
    Již několikrát dnes vyšla spolupráce Bodláka s Malinským, druhý jmenovaný zkoušel chytrou kolmici na Tafata. Ta ale jen o centimetry nevyšla.
     
    20
    Obrana Bratislavy znovu zapomněla na zabíhajícího hráče, vyšel z toho samostatný únik Asima Zece! Bosňan dokázal obstřelit vybíhajícího Polačka, ale nakonec jen o kousek netrefil levou tyč branky Slovanu!
     
    22
    Hradec Králové zatím hraje velmi srdnatě a neomylně, soupeři zatím nic nepovolil. O tom svědčí také poměr střel, je to 5:0 pro české mužstvo.
     
    23
    A další rána na gólmana Polačka! Po volném přímém kopu z akrobatické pozice pálil znovu Asim Zec, ani tentokrát mezi tři tyče nezamířil.
     
    24
    Už to vypadalo, že Libor Tafat půjde po kombinaci na jeden dotek sám na brankáře, vše ale ukončila píšťalka hlavního rozhodčího po Tafatově útočném faulu.
     
    25
    Premiérový ofsajd byl připsán také na konto Slovanu Bratislava.
     
    26
    Malinský se nejprve pokusil o samostatný průnik do šestnáctky, nakonec si na pravé straně vybral Bodláka. Jeho centr ale zapadl pouze do rukavic Polačka.
     
    27
    Zelený pokazil rozehrávku a nabídl míč Hluchovskému. Útočník Slovanu ještě přiklepl Huttovi, který ale přes obránce vypálit nedokázal.
     
    29
    Znovu jsme viděli zmatky v rozehrávce slovenského mužstva, využil toho Asim Zec, který znovu šel z levé strany sám na brankáře. Nyní již svatyni Slovanu trefil, pokus ale neměl potřebnou razanci k tomu, aby Polačka zaskočil!
     
    30
    Po půl hodině hry zaznamenal první střelecký pokus Slovanu Lukáš Hutta. Odražený míč v akrobatické pozici na hranici vápna poslal směrem na branku, balon ale letěl příliš vysoko.
     
    32
    Slovan sice drží míč, ale v předbrankovém prostoru se příliš dlouho nezdržuje. Územní převaha mu žádné příležitosti nenachází.
     
    33
    Bodlák se snažil u pravé čáry zrychlit hru, jeho centr z první na Tafata ale skončil v zámezí.
     
    34
    Rychlý protiútok Slovanu táhl Grendel, v situaci tři na jednoho přihrál doleva na Kováče a to byla chyba. Jeho spoluhráč stál totiž v ofsajdu a akce Bratislavy tím skončila.
     
    35
    Zecovu přihrávku tečoval Tafat patičkou na nabíhajícího Malinského, tomu ale na poslední chvíli ukopl míč z nohy vracející se obránce.
     
    36
    Bodlákův centr byl sražen na rohový kop, první v podání Hradce Králové v dnešním zápase.
     
    37
    Na centr od rohového praporku si naskočil Marek Plašil, jeho hlavička ale nepatřila mezi nejpřesnější.
     
    38
    Malinskému znovu odmáván ofsajd.
     
    39
    Martin Kopáč v obraně chyboval a nabídl šanci Filipu Hlohovskému. Ani tentokrát ale Lindr zasahovat nemusel, hradečtí stopeři dokázali střelu včas zablokovat.
     
    41
    Bratislava v závěru poločasu přeřadila na vyšší obrátky, nebezpečný centr na malé vápno odvrátil před nabíhajícími útočníky na rohový kop Bodlák.
     
    42
    Roh žádné nebezpečí před hradeckou branku nepřinesl.
     
    44
    Rolko skluzem sice zastavil přihrávku za obranu, míč ale přistál na noze Hlohovského, který mohl vystřelit. Jeho pokus ale neměl žádnou šanci na úspěch.
     
    45
    Lindr se v závěru poločasu poprvé dotkl míče, centr z volného přímého kopu zamířil do náruče hradeckého brankáře.
     
    45
    Tafat dostal složitý míč na prsa, v souboji s Vrablecem mu byl odpískán faul.
     
    45+1
    Zajímavý závěr prvního poločasu předvedl Asim Hec, který v úniku sám na brankáře nejprve nedokázal zakončit, o několik sekund nůžkami našel hlavu Tafata! Polaček byl překonán, ale nejhoršímu zabránil jeden z obránců stojící na brankové čáře!
     
    První poločas skončil.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 9:2
    střely na branku: 5:0
    rohy: 1:2
    ofsajdy: 4:3
    fauly: 5:6
    držení míče (odhad): 55 % : 45 %
     
    Zde v Litomyšli zatím vidíme jednoznačnou jízdu hradeckého mužstva, které je v utkání jednoznačně aktivnější a má ho plně pod kontrolou. Slovan toho příliš nepředvedl, jeho útoky jsou bezzubé a nenadělali obraně českého celku velké problémy.
     
    Druhá pětačtyřicetiminutovka začne asi v 19:01. Vypadá to, že Hradec pošle do hřiště novou jedenáctku. Bratislavský Slovan má na střídání připravené pouhé čtyři hráče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hradec i druhou půlku s novou jedenáctkou začal tlakem, Voltrova přihrávka byla sražena do zámezí.
     
    48
    Do šance se hned po pauze dral David Vaněček, vracející se obránce dokázal jeho střelu zablokovat a odvrátit jí alespoň na rohový kop.
     
    49
    U brankové čáry leží v nefotbalové pozici jeden z hostujících hráčů a lékař Slovanu ukazuje, že nebude moci pokračovat v utkání. Během několika minut budeme střídat a zjistíme tak, o koho se jedná.
     
    50
    Na hřiště se dostal Kristián Kolčák, vystřídal zraněného Bagiho.
     
    51
    Pro zraněného hráče přinášejí nosítka a nevypadá to s ním vůbec dobře. Nakonec ale opouští prostor vedle hřiště po svých, s největší pravděpodobností se jedná o Tomáše Bagiho.
     
    55
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Zatímco my zjišťujeme jméno zraněného hráče, na hřišti dochází k tlaku Slovanu a ojedinělé akci Hradce, která přinesla druhou branku. DAVID VANĚČEK se dostal ve vápně k míči a tvrdou dělovkou trefil horní růžek branky Slovanu – 2:0!
     
    57
    Slovenskému týmu další inkasovaná branka na psychice nepřidala, s míčem si více hrají opět Hradečtí.
     
    59
    Brankář Ottmar musel předvést obtížný zákrok, zpoza šestnáctky napřáhl Alan Kováč a střelou k tyči protáhl hradeckého brankáře!
     
    61
    Další propadnutí slovenské obranné čtveřice přineslo stoprocentní příležitost pro Radka Voltra! Jakub Urbanec z levé strany přízemním centrem našel Voltra na malém vápně, hradecký forward si ale vybral pouze místo, kde stál připravený Polaček!
     
    62
    Z velké dálky vyzkoušel štěstí Jan Šisler, střela ale mířila vysoko nad.
     
    64
    Hradečtí se vracejí do své pohody z prvního poločasu, samostatnou akci táhl Radek Voltr, následovala střela z ostrého úhlu, která byla sražena obráncem na rohový kop.
     
    65
    O chvíli později se situace u rohového kopu opakovala, míč přistál na hlavě Voltra. Hlavička byla ještě tečována hradeckými hráči a skončila mimo.
     
    66
    Matěj Jakúbek pronikal po pravé straně, byl faulovaný a nás tedy čeká zajímavá standardka.
     
    67
    Míč nakonec přistál na hlavě Dávida Hudák, hlavička se ale k Ottmarovi nedostala.
     
    69
    S agresivitou to nyní přehnal Bagayoko, který ostře sestřelil Jakuba Urbance. Hradecký hráč se ale dokázal oklepat a bude pokračovat v zápase.
     
    71
    Zatím asi největší šance Slovanu v dnešním zápase! Z volného přímého kopu točil míč přes zeď Filip Hlochovský, brankář Ottmar lvím skokem vyškrábl míč z šibenice!
     
    73
    Z další standardní situace Hlochovský centroval, míč doputoval pohodlně do rukavic Ottmara.
     
    75
    Hradec nyní uháněl dokonce do přečíslení tři na brankáře! Nejprve to vzal sám na sebe David Vaněček, jeho ránu Polaček vyrazil k Sixtovi, jenže jeho pokus mířil mimo!
     
    78
    Na druhé straně Kováčovu střelu vyrazil Ottmar na rohový kop.
     
    81
    Odražený míč se dostal k Janu Šislerovi, z dobré pozice ale napálil pouze Huttova záda.
     
    83
    Obléhání branky Slovanu ukončil ranou do nebes David Sixta.
     
    85
    Dochází ke druhému střídání Slovanu, odchází Bagayoko, nahradí ho Erik Čikoš.
     
    86
    Po skrumáži před hradeckou brankou odpískal hlavní rozhodčí penaltu pro Slovan!
     
    87
    Slovan dal gól!
    Míč si postavil FILIP HLOHOVSKÝ a přesnou ranou po zemi poslal brankáře na opačnou stranu – 2:1!
     
    88
    Definitivně rozhodnout mohl Radek Voltr, jeho akce byla ale ukončena pro ofsajd.
     
    90
    Hradečtí drží míč a nikam nespěchají. Osud závěru utkání mají plně ve svých rukou.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky zápasu:


    střely: 21:5
    střely na branku: 8:3
    rohy: 6:5
    ofsajdy: 5:3
    fauly: 11:11
    držení míče (odhad): 55 % : 45 %
     
    Slovan podlehl v dnešním souboji Hradci Králové 2:1, můžeme konstatovat, že zaslouženě. Československý týden zakončí zítra souboj Sigmy Olomouc a Slovanu Bratislava. Z Litomyšle přeje příjemný večer Petr Dejnožka. (19:45:35)

    Petr Dejnožka

    Góly: 7. Zec, 55. Vaněček – 87. Hlohovský (pen.)


    FC Hradec Králové: 1. poločas: Lindr – Beránek, Rolko, Plašil, Zelený – Janoušek, Kopáč, Bodlák, Tafat, Malinský, Zec

    2. poločas: Ottmar – Hodas, Hochmeister, Sixta, Voltr, Poděbradský, Shejbal, Urbanec, Vaněček, Šisler, Hock

    ŠK Slovan Bratislava: Polaček – Niňaj, Hudák, Hlohovský, Grendel, Bagayoko (85. Čikoš), Bagi (51. Kolčák), Hutta, Kováč, Vrablec, Jakúbek