Šafářová – Knappová 1:2 (kon.) | Tsurenko – Birnerová 0:2 (kon.)
Cetkovská – Wozniacka 2:0 (kon.) | Kvitová – Švedovová 0:0; 0:0; 0-0 (skreč)
skreč Švedovová
Petra Kvitová
Petra Kvitová
0
0
0
 
Jaroslava Švedovová
Jaroslava Švedovová
0
0
0
 
cz Streda 26.06.2013, 18:30 • No.1 Court, All England Club, England • Wimbledon - ženy - Wimbledon (tráva)
     
    Petra Kvitová postupuje do 3. kola Wimbledonu. Z All England Clubu k nám dorazila zpráva, která říká, že Jaroslava Švedovová ke svému zápasu nenastoupí. Česká tenistka tak zaznamenává postup bez boje a ušetří před dalším kolem cenné síly. Soupeřka naší tenisové jedničky vzejde ze souboje mezi Španělkou Muguruzaovou-Blancovou a Ruskou Makarovovou. (17:44:40)
     
    To Jaroslava Švedovová s postupem přes Nizozemku Kiki Bertensovou tolik potíží neměla a podruhé za sebou ji z Wimbledonu vyprovodila ve dvou setech.
     
    "V Paříži velmi dobře servírovala a z forhendu to docela tlačí," vzpomínala Kvitová pro ČTK na rok staré čtvrtfinále French Open, z nějž nakonec po setech 3:6, 6:2 a 6:4 postoupila do semifinále, odkud ji vyprovodila pozdější vítězka Šarapovová. Servis by tak měl být alfou a omegou tohoto střetnutí. Kvitová se na něm totiž v prvním utkání s Američankou Nad Vandewegheovou velmi trápila a skoro ji to stálo postup. V závěru druhého setu totiž podávala na vítězství v utkání, udělala ale dvě dvojchyby a Vandewegheová toho využila. Kromě problémů se změnou stylu servisu, vynucenou bolestí ramene na Australian Open, se objevily také nepříjemnosti s pravou kyčlí. Tu si Kvitová poranila při dvou nepříjemných pádech na wimbledonské trávě.
     
    Ve středu se v All England Clubu představí hned pětice českých zástupců, z níž by podle plánovaného začátku měla jako poslední na řadu přijít Petra Kvitová. Ta se po roce opět utká na Grand Slamu s Jaroslavou Švedovovou z Kachachstánu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Daniel Polách

    Petra Kvitová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 08.03.1990
    Vek: 34 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 182 cm
    Hmotnosť: 70 kg

    Jaroslava Švedovová
    Štát: Kazachstan
    Dátum narodenia: 12.09.1987
    Vek: 36 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 70 kg