Aue – Sokolov 2:2 (kon.) | St. Pölten – Znojmo 1:1 (kon.) | Orenburg – Ružomberok 0:1 (kon.)
koniec
FC Erzgebirge Aue
2:2 (0:1)
FK Baník Sokolov
cz Nedeľa 23.06.2013, 15:00 • Skalná • Prípravný zápas
     
    Konec zápasu. (16:51:50)
     
    90+1
    Aue právě vstřelilo branku!
    Martinec namazal do šance soupeři, míč se dostal napravo k OKORONKWOVI a ten tvrdou ranou k tyči srovnal na 2:2.
     
    79
    Poslední sokolovské střídání. Ze hry odešla dvojice Blažek – Holub, místo nich si zahrajou mladíci Martinec se Špírkem.
     
    69
    Dohrál Jankovský, nastupuje Vonášek.
     
    64
    Odešel střelec dvou branek Šamánek, nahradil ho Ivasko.
     
    59
    V útoku nahradil Jurdíka Mandula.
     
    55
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Baníkovci odpověděli velmi rychle. Na centr z levé strany si naběhl ROSTISLAV ŠAMÁNEK a hlavičkou na bližší tyči poslal míč do sítě!
     
    52
    Aue právě vstřelilo branku!
    Sokolovští nedokázali odvrátit centr do bezpečí a po následném stříleném centru zleva se zblízka prosadil BAUER, který měl jednoduchou pozici.
     
    48
    Vaněček krásně vysunul za obranu Šamánka, ale ten svoje sólo zakončil jen střelou do gólmana!
     
    46
    V sestavě Baníku došlo do druhého poločasu ke čtyřem změnám. Přišli Vaněček, Čada, Hrubý a Tůma, odešlo kvarteto Vondráček, Šrom, Vrtělka a Machek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po úvodní půli vedou fotbalisté Sokolova, kteří byli zpočátku hodně aktivní a vypracovali si několik šancí. Postupem času se do hry dostali i hráči Aue, kteří kvalitně kombinovali, ale zahrozit se jim příliš nevedlo. O jediný gól se postaral po hezké akci Šamánek.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Za faul na Šamánka uviděl žlutou hráč Aue s č. 22.
     
    35
    Teď se vyznamenal brankář Krbeček, který vytáhl přímý kop mířící do šibenice!
     
    33
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Po dlouhém autu se do úniku dostal Jurdík, předložil míč ROSTISLAVOVI ŠAMÁNKOVI a ten poslal balón s pomocí tyče za záda brankáře Aue.
     
    19
    Jeden z obránců německého týmu rozehrál z poloviny hřiště a míč po jeho nákopu málem zapadl za Krbečka do brány!
     
    17
    Největší šance zápasu! Šamánek vysunul za obranu Jurdíka, ale toho skvěle vychytal brankář Aue.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na utkání se přišlo podívat několik stovek diváků, převahu mají fanoušci ve fialovém, tedy příznivci Aue. Oba týmy jsou již připraveny na hrací ploše, zápas za pár minut začne.
     
    Vzájemné zápasy: Oba týmy se už jednou v rámci přípravy potkaly. Stalo se tomu tak během zimní přípravy v ročníku 2006/2007 a utkání skončilo 1:1. Sokolov se ujal vedení zásluhou Saláka, ale německé mužstvo vyrovnalo díky Kurthovi. Zajímavostí je, že v té době za Aue kopala česká dvojice Richard Dostálek a Tomáš Klinka.
     
    Aue: Fotbalisté ze sedmnáctitisícového města na saské straně Krušných hor nezažili příliš povedený ročník, přesto se nakonec zachránili. Trenér Falko Götz stejně jako sokolovský kolega Aleš Jindra začal s proměnou kádru. Aue opustilo sedm fotbalistů a pět jich přišlo. Mezi nimi například mladíci Diring (Hertha Berlín) či Benatelli z Borussie Dortmund. Poslední posilou je 22letý litevský reprezentant, útočník Arvydas Novikovas. V týmu Erzgebirge Aue působí také 24letý slovenský útočník Jakub Sylvestr.
     
    Sokolov: Příprava na novou sezónu je teprve na svém začátku, přesto již došlo v kádru čtvrtého týmu loňského ročníku FNL k několik změnám. Kromě fotbalistů, jimž skončilo hostování, opustila Baník dvojice zkušených hráčů Bertelman – Mlika. Naopak na západ Čech míří špílmachr David Kobylík nebo brankář Lukáš Krbeček. V přípravě také dostane šanci několik mladíků a hráčů z karlovarské farmy. Pozitivní pro sokolovské fanoušky je, že se podařilo udržet osu týmu a všechny klíčové hráče.
     
    V rodišti Pavla Nedvěda se uskuteční vcelku atraktivní střetnutí. Západočeská Skalná uvidí souboj českého a německého druholigového fotbalu. Zatímco sokolovský Baník patří ke špičce Fotbalové národní ligy, saské Aue bojovalo v poslední sezóně o záchranu ve 2. Bundeslize. Baníkovci zahájili letní přípravu teprve středu, "Veilchen" začali již v pondělí a stihli odehrát již dva přípravné zápasy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Švéda

    Góly: 52. Bauer, 90+1. Okoronkwo – 33. Šamánek, 55. Šamánek

    Karty:   44. ? (AUE)


    FC Erzgebirge Aue:
    FK Baník Sokolov: Krbeček – Blažek (79.Martinec), Gegič, Vondráček (46. Tůma), Jankovský (69. Vonášek) – Machek (46. Vaněček), Vrtělka (46. Čada), Holub (79. Špírek), Šrom (46. Hrubý) – Šamánek (64. Ivasko) – Jurdík (59. Mandula)

    Rozhodca: Pešek – Aubrecht, Melničuk