TK Bílí Tygři Liberec (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Bílí Tygři Liberec

cz Piatok 21.06.2013, 10:05Tlačové konferencie
     
    Tím dnešní tisková konference končí. (10:20:40)
     
    Petr Vampola: Jsem rád, že jsme se dohodli, protože jsem z Liberce cítil zájem. Po jednáních s panem Hynkem a panem Jechem jsme se shodli na podmínkách a nyní tu cítím odhodlání. Myslím, že ten tým má na to zaznamenat úspěch a chce za ním jít. Na Liberec jsem vždy vzpomínal rád a hned po odchodu jsem si říkal, že bych se jednou mohl vrátit. Nyní nastala situace, že o mě tým měl zájem na nějakou roli, a tak jsem se rozhodl přijít.
     
    Petr Syrovátko: Co se týče dohody s Petrem Nedvědem, on na sebe strhával pozornost i ohledně minusů, které přišly z krizí minulé sezony. On sám po sezoně zvažoval všechny výhody a nevýhody a poté se rozhodl pokračovat. Vliv na něj měly nové posily a naši snahu posílit kádr ocenil. Koncept nového týmu zahrnuje i zvýraznění mladších hráčů jako jsou Tomáš Filippi a Michal Bulíř. Pro Petra to znamená, že tu má šanci prožít ještě alespoň jednu úspěšnou sezonu. On sám si myslí, že by to měla být jeho poslední sezona. Z Ameriky se měl vrátit ve čtvrtek, ale kvůli soukromým záležitostem bohužel nedorazil.
     
    Petr Syrovátko: Co se týče Benátek, neříkáme, že jsme se spoluprácí nespokojení. Vždy, když došlo ke zranění některých z našich kmenových hráčů, kádr jsme díky farmě dobře doplnili. Nepovedlo se však tímto způsobem vychovat hráče tak, aby byli schopni ve druhé nebo třetí lajně doplňovat první pětku Petra Nedvěda.
     
    Petr Syrovátko: Děkuji za Vaši účast. Začněme tou nejdůležitější informací. Petr Nedvěd pokračovat bude, stále chce hrát a je hladový. Nechce ukončit kariéru po minulé nepovedené sezoně. Říká, že už je to pryč a že se soustřední na další sezonu. Dnes ráno navíc došlo k úspěšnému konci jednání s Petrem Vampolou, se kterým jsme podepsali zhruba před dvaceti minutami kontrakt na tři roky. Po třech letech neposilování tak budujeme nový koncept. Ten starý, kdy jsme chtěli stavět tým skrz farmu v Benátkách, se neosvědčil. Věříme, že jsme schopni se vrátit mezi extraligovou elitu a chceme jít dále než jen do semifinále.
     
    Tisková konference byla právě zahájena.
     
    Samotná tisková konference ale začne o chvíli později.
     
    Tisková zpráva potrvzuje návrat Petra Vampoly do libereckého mužstva. S týmem podepsal smlouvu na tři roky.
     
    Dnešní tiskové konference se zúčastní prezident klubu Petr Syrovátko, generální manažer Ctibor Jech, hlavní trenér Pavel Hynek, brankář Marcel Melicherčík, obránce Tomáš Voráček a útočníci Martin Bartek, Jakub Valský a Petr Vampola.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Radoslav Vavřina