Montanes – Beck 2:0 (kon.) | Golubjov – Pospíšil 0:0 (zruš.)
Golubjov – Konečný 2:0 (kon.) | Mečíř – Gabashvili 0:2 (kon.)
Brugues-Davi – Lojda 0:2 (kon.) | Estrella – Štěpánek 0:2 (kon.)
Ramos-Vinolas – Červenák 2:0 (kon.) | Minář – Hájek 0:2 (kon.)
Koroljov – Mertl 0:2 (kon.) | Garcia-Lopez – Veselý 0:2 (kon.)
Kowalczyk – Rosol 1:2 (kon.)
zrušené
Andrej Golubjov
Andrej Golubjov
0
0
0
 
Jaroslav Pospíšil
Jaroslav Pospíšil
0
0
0
 
cz Utorok 04.06.2013, 10:50Challenger Prostějov - Unicredit Czech Open (antuka)
     
    Český tenista bohužel k zápasu nenastoupí, protože mu dnes v nemocnici diagnostikovali pásový opar. "Měl jsem to už včera, ale to jsme ještě nevěděli, co to je. Nebudu tak hrát ani nadcházející challenger v Praze a pravděpodobně ani následující turnaj v Tangeru," uvedl Pospíšil. Místo něj se tak do hlavní soutěže podívá další český hráč Michal Konečný, který ve finále kvalifikace prohrál s Polákem Mateuszem Kowalczykem. (10:58:16)
     
    Z kvalifikace postoupil čtyři hráči a los k nim byl velmi nevybíraví. Na jednoho čekal Lukáš Rosol, na druhého Jan Hájek a na třetího Teymuraz Gabašvili. Nejpřijatelnějším soupeřem byl Andrej Golubjev, a toho právě los přihrál Jaroslavu Pospíšilovi.
     
    Pro Jaroslava Pospíšila je turnaj v Prostějově oblíbeným turnajem. Chtěl hrát i na turnaji future minulý týden v Jablonci nad Nisou, ale nestihl by v případě postupu do finále kvalifikaci, tak turnaj na severu Čech musel oželet. V kvalifikaci si počínal suverénně, když v prvních dvou kolech povolil Slováku Dominiku Šprochovi a Čechu Robertu Rumlerovi po jediném gamu. V rozhodujícím zápase o postup z kvalifikace si poradil se Slovákem Ivo Klecem 7:5, 6:4, i když v prvním setu prohrával 2:5 a ve druhém 1:4.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenisté spolu ještě nikdy nehráli, tak uvidíme, kdo vyhraje tento první vzájemný duel.
     
    Jaroslav Pospíšil

    Český tenista je v žebříčku ATP na 305. místě. V Prostějově už odehrál dva zápasy v kvalifikaci. V prvním kole porazil Sprocha a ve druhém Rumlera, oba 2:0 na sety.

    Ve své dosavadní kariéře na okruhu ATP World Tour nevyhrál žádný turnaj. Na challengerech ATP získal k červnu 2011 dva tituly ve dvouhře a čtyři ve čtyřhře. V roce 2009 vyhrál Rieter Pirell Cupu a stal se mistrem České republiky ve dvouhře mužů. Domovským klubem je od roku 2011, kdy byl klasifikován na 4. místě celostátního žebříčku, Agrofert Prostějov, v letech 2000–2010 nastupoval za Precolor Přerov.
     
    Andrej Golubjev

    Tenista z Kazachstánu je v současné době v žebříčku ATP na 178. místě. Naposledy se představil na French Open, kde ale už v prvním kole kvalifikace nestačil na Polanského, se kterým prohrál 2:0 na sety.

    Na okruhu ITF vyrál 3 challengery ve dvouhře a v roce 2008 se probojoval do finále St. Petersburg Open, v němž hladce podlehl Andy Murraymu. Na okruhu ATP dosud nezískal žádný titul.
     
    Zdravím všechny příznivce tenisu. Challenger v Prostějově má na programu 1. kolo a my budeme sledovat utkání mezi Golubjevem a Pospíšilem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:50.

    Jakub Kopřiva

    Andrej Golubjov
    Štát: Kazachstan
    Dátum narodenia: 22.07.1987
    Vek: 36 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 185 cm
    Hmotnosť: 77 kg

    Jaroslav Pospíšil
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 09.02.1981
    Vek: 43 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 176 cm