Myjava – Košice 1:0 (kon.) | Žilina – Prešov 0:1 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 0:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Nitra 4:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 5:0 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
0:1 (0:1)
FC Tatran Prešov
Streda 22.05.2013, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Slovenská futbalová Corgoň liga má pred sebou posledné dve kolá. O titule je rozhodnuté, no zostáva rozlúštiť ešte dve tajničky. Kto postúpi do predkola Európskej ligy UEFA a kto najvyššiu súťaž opustí. Z pohľadu záchrany bude zápas v Žiline jedným z najsledovanejších v 32. kole.
     
    MŠK Žilina patrí k najslávnejším slovenským klubom. Túto povesť v tejto sezóne nenaplnila a patrí k obrovským sklamaniam. Tím spod Dubňa mal byť hlavným konkurentom Slovana v boji o titul, no napokon je z toho len pohyb v strede ligovej tabuľky. Mužstvu sa dlhodobo nedarí, hráči predvádzajú slabé výkony, divákov ubúda, a tak v Žiline nemôžu hovoriť o spokojnosti. Žlto-zelení si napravili chuť v predošlom kole, keď dokázali zvíťaziť na pôde Banskej Bystrice, kde sa tuho bojuje o záchranu. Teraz čaká zverencov Štefana Tarkoviča ďalší súper zo samého ligového dna. Favoritom sú teda domáci, lenže pri forme oboch tímov sa môže udiať všeličo.
     
    1. FC Tatran Prešov je až po krk namočený v boji o ligovú existenciu a v súčasnosti aj najvážnejším kandidátom na zostup. Mužstvo zo Šariša nevyhralo už päť ligových stretnutí v sérii , naposledy doma v derby iba remizovalo s Košicami. Tatran jednoducho musí bodovať, pretože v prípade prehry by si situáciu značne skomplikoval.
     
    MŠK Žilina je v tabuľke na 7. mieste so 41 bodmi a aktívnym skóre 35:25.

    1. FC Tatran Prešov sa nachádza na poslednej 12. priečke so ziskom 30 bodov a aktuálne dvojbodovou stratou na konkurentov v boji o záchranu Spartak Trnava a Dukla Banská Bystrica.

    Dá sa preto očakávať, že v Žiline sa bude hrať opatrný futbal, Prešov potrebuje bodovať, a tak je dosť pravdepodobné, že diváci uvidia skôr boj ako futbalové umenie. Ale nechajme sa prekvapiť, možno bude všetko inak. Tešíme sa na Vás v stredu priamo zo štadióna Pod Dubňom, odkiaľ sa Vám prihlásime.
     
    -5
    Pekný podvečer vážení športoví priaznivci. Hlásime sa Vám zo štadióna Pod Dubňom. Žilinský trávnik kropí slabý dážď, diváci pomaly zasadajú a my čakáme na hráčov. O malú chvíľu zostavy.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Lé Giang – Angelovič, Leitner (C), Pečovský, Piaček, Pich, Škvarka, Majtán, Paur, Mabouka, Nunes

    Náhradníci: Holec – Káčer, Barčík, Guba, Čmelík, Vavro, Mravec

    1. FC Tatran Prešov: Diviš – Bartek, Kolbas, Lipták, Marcin, Jacko, Papaj, Petráš (C), Novák, Gergel, Krob

    Náhradníci: Plánička – Dolný, Kačala, Poliaček, Hruška, Iakovlev, Bernardo

    Rozhodca: Kružliak – Vidniš, Borsányi.
     
    Ešte pred samotným začiatkom milá slávnosť. Domácemu stredopoliarovi Miroslavovi Barčíkovi zablahoželali funkcionári k štyrom stovkám štartom v najvyššej súťaži.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Prešov v úvodných sekundách pri lopte, k nej sa však ihneď dostali domáci futbalisti a zakladajú prvý útok.
     
    2
    Lé Giang si trošku skomplikoval situáciu, napokon to zvládol.
     
    3
    Žilina nasťahovaná pred šestnástkou. Videli sme dva strelecké pokusy Picha, oba obrana zblokovala. Následny pokus Škvarku bol už presnejší, lopta mierila presne do stredu brány, Diviš kryl.
     
    4
    Veľké zmätky v prešovskej obrane a obrovská šanca žlto-zelených. Škvarka sa vrútil do prečíslenia dvaja na jedného, lenže Pichovi poslal nepresnú prihrávku. Ak by to vyšlo, Róbert by zakončoval prakticky do prázdnej brány.
     
    5
    V Žiline sa poriadne rozpršalo. Ktorému z tímov padajú kvapky šťastia?
     
    6
    MŠK stále aktívnejšia, Tatran je zatiaľ v kŕči a nevie nič vymyslieť.
     
    7
    Marcin sa vynikajúco uvoľnil, dostával sa do voľného priestoru, ale namiesto šance prišlo len akési zúfalé zakončenie v podaní Papaja, ktoré mierilo mimo.
     
    7
    Ďalšia obrovská možnosť "šošonov". Majtán potiahol po pravej strane loptu, naservíroval ju Pichovi, ktorý z prvej páli, ale len do pravej žrde.
     
    8
    Väčšina útokov Žiliny ide po pravej strane. Maboukov center smeroval na Majtána, no všetko ukončil rozhodca, ktorý avizoval center spoza bránkovej čiary.
     
    9
    Prešovská hra je zatiaľ veľmi opatrná, tréner Bubenko sa čertí pri striedačke, hostia absolútne neškodní.
     
    11
    Žilinčania sa tlačia do zakončenia, pekne kombinujú a podnikajú nebezpečné útoky.
     
    12
    Dážď ustál, tempo trošku upadlo, pri lopte Diviš.
     
    13
    Paur sa neodvážil vystreliť z veľkej diaľky, radšej posunul loptu na Mabouku. Ten vybojoval roh, ktorý beží zahrať Nunes.
     
    14
    Z rohu nič nebolo, hostia sa ubránili, ale ďaleko sa nedostali. Stred poľa zatiaľ patrí domácim.
     
    15
    Gergel stratil loptu, ku ktorej sa dostal Majtán. Aj vďaka mokrému terénu padá a ani z tohto útoku nič nebolo.
     
    16
    Domáci kombinujú na malom priestore, no defenzíva Tatrana je prehustená.
     
    17
    Pečovský našiel spätnou prihrávkou Picha v šestnástke, ten si zle spracoval loptu a namiesto šance vidíme odkop od brány.
     
    18
    Lipták zaváhal, čo šikovní Žilinčania využili. Maboukov vysoký center Diviš vyboxoval, následná Pichova dorážka bola opäť len zblokovaná.
     
    19
    Prešov neukázal do týchto chvíľ absolútne nič. Na polovici súpera sa ocitol len sporadicky a v držaní lopty je ďaleko za svojim protivníkom.
     
    20
    Pekná akcia MŠK. Angelovič priťukol loptu Paurovi, ktorý z prvej páli, no tesne vedľa Divišovej brány.
     
    21
    Útok hostí zastavil postranný rozhodca avizujúci ofsajd. Do ďalšieho útočného výpadu tak smerujú "šošoni".
     
    22
    Žlto-zelení premárnili ďalšiu šancu. Majtán išiel do otvorenej obrany, pred ním bol už len brankár FC, jeho zakončenie však bolo unáhlené a lopta smerovala mimo troch žrdí.
     
    23
    Nunesov center na maličkého Angeloviča. Táto akcia nemohla dopadnúť inak, pri lopte Diviš, pretože žilinský stredopoliar mal výškovú nevýhodu.
     
    24
    Azda prvýkrát v zápase sa hostia na dlhšie usadili na polovici súpera. Novák strieľa, jeho pokus bol zblokovaný.
     
    25
    Krob teraz pekne vysunul Kolbasa, ktorého center musel odvrátiť Nunes.
     
    26
    Trošku nedorozumenia v radoch domácich mohol využiť Gergel. Jeho ďalekonosný pokus bol veľmi nepresný.
     
    27
    Mabouka si šikovne zasekol prešovského obrancu, center do päťky obrana Prešova odvrátila.
     
    28
    Výkon Tatrana bojujúceho o ligovú existenciu je slabučký, treba objektívne povedať, že takto sa o záchranu nehrá.
     
    29
    Navyše teraz Krob fauloval a opäť ponúkol loptu súperovi.
     
    30
    Mabouka ukážkovo odzbrojil Kroba, ale hostia ostávajú pri lopte. Novák vybojoval faul a hoci sa hráči MŠK čudujú, verdikt rozhodcu už nezmenia.
     
    31
    Asi prvá štandardná situácia hostí. Center Kroba bol odvrátený a je tu brejk Žiliny.
     
    32
    Akcia bola pribrzdená, no domáci ostali pri lopte. Najskôr Majtán neprepálil obranu Tatrana, následný pokus Pečovského bol už nebezpečnejší, lenže rotujúca lopta končí tesne nad bránou. Napriek tomu pekný futbalový moment.
     
    33
    Prešov v hlbokej defenzíve, no ani domáci zatiaľ nehviezdia. Výsledkom je priemerné stretnutie, ktorému určite chýba kvalita a najmä divácka kulisa.
     
    34
    Žilinčania sa predbiehajú v zahadzovaní šancí. Angelovič sa dostal za obranu a znova mal pred sebou iba brankára, ten včasným vybehnutím zachránil svoj tím od pohromy. Následne Pich váhal so zakončením a keď sa k nemu aj dostal, minul.
     
    36
    Prešov dal gól!
    Neuveriteľné, čo teraz videla hŕstka divákov pod Dubňom. Absolútne z ničoho nič prišiel ojedinelý útok Prešova, Krob z ľavej strany centruje a na loptu si najvyššie vyskočil MATÚŠ MARCIN, ktorý hlavou prekonáva bezmocného Lé Gianga.
     
    37
    Toto nečakal asi nikto. Zvlášť po priebehu, aký bol v prvom polčase. Prešov sa nedokázal dostať prakticky ani za polovicu súpera, no z prvej strely na bránu skóroval. Aký to bude mať dopad na priebeh stretnutia?
     
    39
    Pich si pred šestnástkou spracoval loptu na prsiach a pravačkou páli k pravej žrdi. Diviš sa natiahol, ale zasahovať nemusel.
     
    40
    Akcie Žiliny sú síce nebezpečné, lenže domáci z nich nič nedokážu vyťažiť. Prvý polčas sa pomaly končí.
     
    41
    Mabouka ostal na pravej strane úplne voľný, prichádza strela, ktorú Diviš bravúrne vyráža na roh. Brankár Prešova je zatiaľ najlepším hráčom svojho tímu.
     
    42
    Všetko začína od Leitnera, pokračuje cez Nunesa až na zakončujúceho Angeloviča. Lenže tomu opäť chýbali centimetre k lepšiemu zakončeniu.
     
    44
    Mabouka nabral rýchlosť na pravej strane, no namiesto prihrávky volil ľahkú strelu. Diviš pozorný. Do konca prvého dejstva ostávajú sekundy.
     
    45
    Do situácie jeden na jeden sa dostal Novák. Oproti nemu bol vysoký Piaček. Novák skúsil vystreliť spoza obrancu MŠK, Lé Giangovi ľahká strela vypadla, no na dorážku tam nebol nikto. Už sa nič nezmení.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. Žilina je aktívnejšia, vypracovala si pomerne dostatok gólových šancí, no ani z jednej nedokázala skórovať. Naopak, Tatran sa dostával do útoku len sporadicky, lenže bol mimoriadne efektívny. Z prvej strely na bránu, ktorá prišla po náhodnej akcii, dokázal otvoriť skóre Marcin. Ostaňte s nami aj naďalej, po prestávke sa Vám znova prihlásime. Druhý polčas začne približne 18:30.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Výkop mali Žilinčania, no k lopte sa ihneď dostali hráči Prešova. Gergel potiahol loptu, bol faulovaný Pečovským a uvidíme štandardku.
     
    47
    Z tohto mráčika nezapršalo, a tak prvý útok po zmene strán podnikajú Žilinčania. Ďaleko sa nedostali. Naopak, rýchly brejk Prešova zobral na svoje plecia Novák, šikovne si potiahol loptu, spoza obrancu vystrelil a Lé Giang vyráža na roh.
     
    48
    Tatran začal aktívne a zamestnáva obranu MŠK. Vysoký center Petráša kryje Lé Giang.
     
    49
    Mabouka vybojoval roh a dá sa povedať, že vyťažil z minima maximum. Uvidíme prvé striedanie.
     
    50
    Prvá zmena v tábore Žiliny. Paur odchádza, na jeho miesto oslávenec Barčík.
     
    52
    Marcin sa rozbehol a spoza veľkého vápna vystrelil. Nad bránu.
     
    53
    Kým v prvom polčase pršalo, teraz sa ukázalo aj slnko. Prešov mal prečíslenie 3 na 2, ale vyťažil z neho iba roh.
     
    54
    Hra Tatrana je po zmene strán o čosi lepšia, k čomu prispieva aj nemohúcnosť domácich. Asi traja diváci skandujú "my chceme Žilinu".
     
    56
    Veľmi pohľadný útok MŠK. Angelovič centruje, našiel Pichovu hlavu, no jeho pokus bravúrne vyrazil Diviš.
     
    57
    Nunes vyslal na bránu nepodarený center, Diviš opäť s prehľadom.
     
    58
    Dnešný futbal občas pripomína tragikomické predstavenie, k čomu prispievajú oba celky. A z tribún sa ozýva ironický potlesk.
     
    59
    Prešov zahrá aut, no s jeho realizáciou sa vôbec neponáhľa. Nakoniec, ani nemá prečo, veď vyhráva.
     
    60
    Tempo poriadne upadlo, momentálne sa nie je na čo pozerať a už vôbec čo komentovať.
     
    62
    Guba je druhým novým hráčom na trávniku. Miesto mu prenechal Škvarka.
     
    63
    Komornú atmosféru sa snaží prerušiť hŕstka fanúšikov MŠK, no ich pokrik skončil skôr, ako začal.
     
    65
    Pečovský si neudržal nervy na uzde a rozhodca ho "odmenil".
     
    66
    Rozhodca zastavil útok domácich, keď Kružliak odpískal útočný faul Gubu. Otázne je, či naozaj ku kontaktu aj došlo.
     
    67
    Kolbas za nešportové správanie vidí žltú kartu.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 1632 divákov.
     
    69
    Maboukov vydarený center našiel hlavu Gubu, jeho hlavička končí nad bránou. Na trávniku ostal ležať otrasený Bartek.
     
    70
    Prešovčania naťahujú čas a útok je pre nich neznámym pojmom. Nervozita stúpa.
     
    71
    A ďalší hráč na trávniku. Nie je prekvapením, že ide o Papaja. Búrka nevôle na žilinskej strane je oprávnená.
     
    72
    Hra je rozkúskovaná, čo vyhovuje Šarišanom.
     
    73
    Majtán púšťal loptu mysliac si, že za ním stojí spoluhráč. Ale ten tam nebol, nachádzal sa tam hráč hostí. Ďalší tragikomický moment v dnešnom stretnutí.
     
    74
    Dočkali sme sa aj futbalového momentu a takmer sme videli vyrovnávajúci gól. Krásny pokus Piačeka z asi 20 metrov z prvej mieril len na pravú žrď.
     
    75
    Žilinčania majú územnú prevahu, ale chýba moment prekvapenia a lepšie zakončenie.
     
    77
    Banská Bystrica vyhráva v Trnave a situácia na konci tabuľky začína byť zaujímavá. Do konca duelu v Žiline ostáva necelých 15 minút.
     
    77
    Strelec gólu Marcin dnes končí, prichádza Iakovlev.
     
    78
    Obrana Prešova je pozorná, priestor prehustený a ofenzíva MŠK má veľké problémy.
     
    79
    Prešovské útoky končia už na polovici ihriska. Tatran sa nikam neponáhľa a urputne bráni tesné vedenie.
     
    80
    Ďalšie zakončenie Piačeka, tentokrát zblokované.
     
    82
    Papajov pokus z asi 20 metrov je nepresný a končí nad bránou. Lé Giang zakladá ďalší útok, ale ani z tejto akcie nebude nič.
     
    82
    Aneglovič schádza z ihriska, prichádza Čmelík.
     
    83
    Ešte pred striedaním sme boli svedkami mimoriadne nepresnej strely v podaní Barčíka. Tá len potvrdila, aký zápas sme dnes videli.
     
    84
    Pich faulovaný pred striedačkou hostí. Priamy kop MŠK, lenže bez úspechu.
     
    85
    Kačala strieda Nováka, ktorý si vyslúžil potlesk od domácich tribún.
     
    86
    Majtán sa dostal za obranu, ale nedokázal prestreliť obranu. Diváci už ironicky pokrikujú na domácich a pýtajú si odvolanie trénera Tarkoviča.
     
    87
    Čmelík v závere vybojoval roh, ktorý zahral Barčík.
     
    88
    Po rohovom kope bolo v šestnástke horúco, k odrazenej lopte sa dostal Čmelík, no jeho pokus len tesne minul ľavú Divišovú žrď.
     
    89
    Ďalší otrasený hráč Prešova ostáva na trávniku a znova je to Bartek. Po krátkom predstavení sa postavil a už sa aj zapojil do hry.
     
    90
    Lopta pre hostí, Gergel príkladné zabojoval. Ďalšie cenné sekundy pre Tatran, nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Guba protestoval a vidí žltú kartu. Diváci pískajú.
     
    90+2
    Zúfalý útok MŠK, lopta je ďaleko od brány, veľa toho už neuvidíme.
     
    90+3
    Taktické striedanie hostí. Papaj schádza a na jeho miesto Poliaček.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dobojované. Prešov zaskočil Žilinu a urobil výrazný krok k záchrane, keď dokázal vyhrať na trávniku favorizovaného tímu. Žilinčania tak opäť raz sklamali svojich divákov, ktorí vyprevádzajú "šošonov" hlasným piskotom. Prešov si tak odváža tri body a v záverečnom kole bude mať všetko vo svojich rukách. Od nás je to všetko, ostaňte so stránkou www.onlajny.eu aj naďalej, pekný večer! (19:20:08)

    Milan Gončár


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 36. Marcin

    Karty:   65. Pečovský (ZIL), 90+1. Guba (ZIL) – 67. Kolbas (PRE)


    MŠK Žilina: Lé Giang – Angelovič (82. Čmelík), Leitner (C), Pečovský, Piaček, Pich, Škvarka (62. Guba), Majtán, Paur (50. Barčík), Mabouka, Nunes

    Náhradníci: Holec – Káčer, Barčík, Guba, Čmelík, Vavro, Mravec

    FC Tatran Prešov: Diviš – Bartek, Kolbas, Lipták, Marcin (77. Iakovlev), Jacko, Papaj (93. Poliaček), Petráš (C), Novák (85. Kačala), Gergel, Krob

    Náhradníci: Plánička – Dolný, Kačala, Poliaček, Hruška, Iakovlev, Bernardo

    Rozhodca: Kružliak – Vidniš, Borsányi

    Diváci: 1 632