Düsseldorf – Norimberk 1:2 (kon.) | Fürth – Freiburg 1:2 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:4 (kon.)
Hoffenheim – Hamburger 1:4 (kon.) | Brémy – Frankfurt 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 3:3 (kon.)
Leverkusen – Hannover 3:1 (kon.) | Schalke – Stuttgart 1:2 (kon.) | Bayern – Augsburg 3:0 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:4 (1:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 11.05.2013, 15:30 • Coface Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    V 33. kole nemeckej bundesligy privíta na domácej pôde tím 1. FSV Mainz 05 mužstvo Borussia Mönchengladbach.

    MAINZ 05 je dve kolá pred koncom súťaže na desiatom mieste a doteraz nazbierali hráči 41 bodov. Mužstvo trénera Tuchela si pripísalo na svoje konto desať výhier, jedenásť remíz a rovnako jedenásť prehier so skóre 38:38. V tomto roku odohralo mužstvo na domácom štadióne už osem zápasov a tie štatistiky nie sú nijak oslnivé. Zvíťaziť dokázali hráči iba v dvoch prípadoch so Stuttgartom 3:1 a s Leverkusenom 1:0. Päť krát remizovali a dva krát prehrali. V minulom kole MAINZ hral na pôde Hannoveru 96 s výsledkom 2:2.

    BORUSSIA je zatiaľ na ôsmom mieste o tri body pred svojím sobotňajším súperom, takže doteraz nazbierali 44 bodov. Hráči trénera Favreho uhrali doteraz jedenásť výhier, jedenásť remíz a desať prehier so skóre 38:43. Je to skoro vo všetkých ukazovateľoch navlas rovnaké ako má MAINZ. Hráči BORUSSIE na jar odohrali na ihriskách súperov sedem zápasov a veru nie je to žiadna sláva. Vyhrať dokázali iba v jednom zápase a to na pôde Eintrachtu Frankfurt 1:0. V ostatných šiestich zápasoch prehrali a strelili iba tri góly a inkasovali až desať. V predchádzajúcom kole prehralo mužstvo na domácej pôde so Schalke tesne 0:1.

    Obe mužstvá podávajú celú sezónu kolísavé výkony. Zatiaľ čo MAINZ 05 na pohárovú európu nemôže dosiahnuť lebo už stráca na šiestu priečku sedem bodov, BORUSSIA je na šiestu priečku vzdialená iba na štyri body a kedže sú do konca sezóny ešte dve kolá nič nie je nemožné.
     
    -10
    Dobrý deň Vám prajem a zároveň Vás vítam pri sledovaní onlajnov zo zápasu 1. FSV Mainz 05 a Borussia Monchengladbach.
     
    -8
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Muller – Noveski, Svensson, Pospěch, Zabavník, Caligiuri, Ivanschitz, Baumgartlinger, Muller, Malli, Parker

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Wendt, Stranzl, Nordtveit, Domínguez, Arango, Jantschke, Herrmann, Xhaka, Hanke, Hrgota

    Rozhodca: Brych – Schiffner, Achmuller.
     
    -5
    V Coface aréne je všetko pripravené na začiatok zápasu. Tribúny sú zaplnené a už sa iba čaká na aktérov dnešného zápasu.
     
    -3
    Domáce mužstvo dnes nastupuje v červeno-bielej kombinácii a hostia v čierno-zelenej kombinácii dresov. V domácom mužstve od začiatku nastupuje aj česko-slovenská dvojica a to Pospěch a Zabavník.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali hostia, ktorý prvý polčas útočia zľava doprava. Domáca obrana im však hneď loptu zobrala a tak domáce mužstvo môže ísť do útoku.
     
    2
    Domáci začínajú svoju ďalšiu akciu až od svojho brankára. Na polovici bol faulovaní Domínguez a tak domáci o loptu prišli.
     
    3
    Prvý roh v zápase zahrávajú hostia ale zatiaľ z toho gól nie je. Jantschke zakončoval zvnútra šestnástky ale jeho strela išla vysoko nad.
     
    5
    Pri lopte je domáci Noveski ale stále sa hrá iba na domácej strane a odtiaľ sa góly nedávajú.
     
    6
    Domáci hráč Muller teraz spálil obrovskú možnosť na gól. Dostal krásnu prihrávku za obranu od Baugartlingera ale sám pred brankárom ter Stegenom zaváhal a jeho strela mierila do brankára.
     
    8
    Domáci brankár zahráva odkop od brány po nepodarenej akcii hostí. Pri lopte Svensson a posúva loptu opäť iba na brankára Mullera.
     
    10
    Momentálne sa nehrá. Ivanschitz sa zrazil so svojím spoluhráčom keď sa obaja snažili získať loptu. Ivanschitz je ale v poriadku a v hre sa pokračuje.
     
    12
    Mainz dal gól! Gól strelil PARKER.
    Domáci hráči a ako aj diváci sa konečne dočkali gólu. Po rýchlej akcii a skvelej prihrávke od Mullera sa dostal za obranu hostí PARKER, ktorý sa vyhol ofsajdu a nechytatelnou strelou prekonáva brankára ter Stegena.
     
    15
    Domáci sú pri chuti a opäť sa pokúšajú o rýchle brejky za obranu ale tentoraz bol z toho dvakrát za sebou iba ofsajd.
     
    17
    Tretí ofsajd v krátkej dobe odpískaní v neprospech domácich. Na druhej strane strela Xhaku, ktorá išla ale mimo.
     
    19
    Zabavníkova centrovaná lopta skončila iba v náruči brankára. Zabavník to centroval do päťky kde je brankár kráľom.
     
    21
    Faul na Hankeho pri striedačkách. Hostia ale stratili loptu a tak domáci ťahajú akciu po pravej strane.
     
    22
    Malli to skúsil spoza šestnástky po prihrávke od Zabavníka ale jeho strela bola príliš slabá, brankár s ňou nemal najmenšie problémy.
     
    23
    Hostia teraz domácim narobili menšie problémy v ich vápne ale Noveski zvládol túto situáciu perfektne a ešte k tomu jeho odkop sa obtrel o protihráča takže loptu majú domáci.
     
    24
    Nordveit sa snažil prekvapiť domáceho brankára strelou z dosť ostrého uhla ale mieril iba vedľa brány.
     
    26
    Pred dobiedzajúcim Parkerom v poslednej chvíli odkopol loptu brankár hostí do bezpečia. Loptu má domáci brankár, ktorý rozohral na Zabavníka.
     
    28
    Zabavník fauloval nepekne zozadu Herrmanna, no obišlo sa to zatiaľ bez karty.
     
    30
    Hostia si teraz nevedia poradiť s vysokým pressingom, ktorý predvádzajú domáci hráči už na poliacej čiare. Pri lopte je Zabavník a postupuje po ľavej strane.
     
    31
    Domáci hráči predviedli opäť akciu na dva dotyky ale pred dotierajúcim Parkerom zasiahol brankár ter Stegen a loptu chytil.
     
    33
    Jantschke sa snažil poslať centrovanú loptu ale nakopol iba domáceho hráča. Hostia to skúsili z ľavej strany ale nakoniec faulujú Baumgartlingera a o loptu prichádzajú.
     
    34
    Domáci hráči sa tiež ďaleko nedostali a na polovici ihriska o loptu prišli. Šancí je málo, obe mužstvá sa dostanú maximálne tak pred šestnástku a tam to skončí.
     
    36
    Faul na Herrmanna a je to veľmi dobrá parketa pre praváka. Faul sa totiž odohral pred šestnástkou domácich.
     
    37
    Arango to skúsil ľavačkou a bola to veľmi vydarená strela ale našťastie pre domácich sa lopta obtrela o brvno a skončila za bránou.
     
    38
    Bola nariadená penalta pre hostí.
     
    39
    Mönchengladbach dal gól! Gól strelil HRGOTA.
    HRGOTA vyrovnáva stav stretnutia na 1:1. Bez problémov premenil penaltu Panenkovským spôsobom a brankár tak nemal žiadnu šancu.
     
    40
    Prvá karta v zápase pre domáceho Svenssona.
     
    42
    Hostia sú po vyrovnávajúcom góle nabudení a robia obrane domácich veľké problémy. Loptu majú už domáci hráči a tak to môžu upokojiť.
     
    43
    Hrgota strelil inak svoj prvý gól v tejto sezóne a čo sa týka domáceho Parkera ten sa presadil po tretí raz.
     
    44
    Nepresnosť v podaní hostí pri lopte sú domáci, ktorí ale začínajú zo svojej polovice ihriska. Roh pre domácich.
     
    45
    Roh rozohrali na krátko ale center nenašiel nikoho z domácich hráčov iba rukavice brankára ter Stegena.
     
    45+1
    Nastavovať sa bude ešte jedna minúta.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 15 minút.
     
    Prvý polčas sa skončil zmierlivou remízou 1:1. Skóre je zaslúžené i keď musím povedať, že o trochu viac z hry mali domáci hráči. Hral sa väčšinou futbal medzi šestnástkami a šancí bolo málo. Ako prví sa presadili v 12. minúte domáci hráči po krásnom centri na PARKERA, ktorý pred brankárom nezaváhal a otvoril skóre 1:0. O vyrovnanie sa postaral v 39. minúte z pokutového kopu HRGOTA. Penaltu nariadil rozhodca po faule Svenssona na Hankeho, ktorého domáci obranca síce za dres potiahol ale zo spomaleného záberu sa zdalo, že to bolo ešte pred pokutovým územím.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začali domáci hráči, ktorý sa dostali pred bránu súpera ale o loptu následne prišli.
     
    47
    Hra sa momentálne zastavila pretože fanúšikovia hostí zapálili dymovnice a tak sa muselo čakať až sa upokoja. Všetko sa zdá byť už v poriadku a tak sa v hre pokračuje.
     
    48
    Roh pre domácich. Pred Caligiurim v poslednej chvíli zasiahla obrana hostí inak by už z toho bol gól. Domácim sa ale z rohu gól streliť nepodarilo a tak skóre zatiaľ ostáva nezmenené.
     
    49
    Do druhého dejstva vstúpili lepšie domáci a úvodné minúty sa hrajú na polovici Borussie, ktorá sa ale úspešne bráni.
     
    51
    Pri lopte sú teraz hostia, ktorí začínajú akciu zo svojej polovici Domínguezom, ktorý otočil hru na druhú stranu na Jantscheka.
     
    52
    Parker zakončoval hlavou ale jeho zakončenie bolo veľmi nepresné. Je z toho aut pre hostí. Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú a to sa divákom musí páčiť.
     
    54
    Aut pre hostí. Hra pokračovala centrom do šestnástky domácich ale lopta letela ku brankárovi domácich, takže žiadne ohrozenie domácej brány z toho nebolo.
     
    55
    Hráči mainzu ti skúšali opät pasom za obranu ale tentokrát bol útočník Parker nachytaný v ofsajde.
     
    56
    Na druhej strane skúšal šťastie Hanke strelou spoza šestnástky ale jeho pokus išiel presne do miest kde stál brankár Muller.
     
    57
    Vyzeralo to veľmi nádejne pre domácich pri kontre troch proti trom ale Muller celú akciu pokazil pomalou a nepresnou prihrávkou.
     
    58
    Mönchengladbach dal gól! Gól strelil HRGOTA.
    Svoj druhý gól v zápase strieľa HRGOTA, ktorého prvý pokus hlavou skončil iba na brvne. Následne sa brankár natiahol po lopte ale v tom chcel loptu odkopnúť Zabavník a tak si obaja zavadzali. HRGOTA sa k lopte dostal na druhý pokus a už nemal problém poslať svoje mužstvo do vedenia.
     
    60
    Hrgota mohol zavŕšiť svoj strelecký koncert hetrikom ale opustenú bránu z uhla netrafil.
     
    63
    Domáci hráči mierne zaskočení aktivitou hostí a vôbec nevedia kam skôr skočiť. Ak by Hrgota strelil svoj tretí gól bolo by s domácimi zle nedobre.
     
    64
    Mönchengladbach dal gól! Gól strelil HANKE.
    Už to s domácim mužstvom nevyzerá vôbec dobre. Prvý pokus Herrmanna, ktorý dostal nádherný center z ľavej strany skončil na brvne ale dorážka HANKEHO už skončila v bráne.
     
    67
    Domáci sa snažia ešte niečo urobiť s týmto zápasom, no Ivanschitz síce vnikol do vápna ale lopta sa mu odrazila od nohy a už ju nestihol. Tá skončila nakoniec u brankára ter Stegena.
     
    69
    Prvé striedanie v domácom mužstve. Jediného strelca domáceho gólu Parkera nahradil na ihrisku Slišković.
     
    70
    Domáci opäť nasťahovaní na polovici súpera ale všetko je to ďaleko od brány a nakoniec o loptu prišli.
     
    71
    Na druhej strane pohrozil aktívne hrajúci Herrmann ale gól z toho našťastie domácich nebol.
     
    72
    Z hry odišiel Caligiuri a nahradil ho Risse.
     
    73
    Pri lopte sú hostia a vôbec nikam sa neponáhľajú. hrať musí domáce mužstvo ak chce ešte niečo so zápasom spraviť. Loptu už majú domáci ale stratili ju a je z toho iba odkop od brány ter Stegena.
     
    75
    Zrazený Herrmannov pokus na roh. Hostia majú teda k dispozícii rohový kop a ide ho zahrať Arango.
     
    76
    Hostia sa dostali k zakončeniu hlavou ale lopta išla vedľa brány. Domáci sa aj vybrali útočiť ale zase o loptu prišli.
     
    77
    V týchto minútach to domácim vôbec nevychádza. Musia byť z toho už zúfalí.
     
    78
    Posledné striedanie v domácom mužstve. Trávnik opustil Malli a do hry naskočil Daghfous.
     
    79
    Domáci hráči už nasťahovaní pred šestnástkou súpera ale všetko sa to odohráva ďaleko od brány.
     
    80
    Mönchengladbach dal gól! Gól strelil HRGOTA.
    Tak HRGOTOVI sa to nakoniec podarilo a strieľa svoj tretí gól v zápase. Domáci hráči boli pred šestnástkou súpera ale o loptu prišli a jeden z obrancov odkopom našiel na polovici ihriska HRGOTU, ktorý vyštartoval po lopte ako blesk a už sa sám rútil na brankára Mullera, ktorého HRGOTA lobom prekonal.
     
    84
    Hosťom tento stav asi nestačí a stále sa hrnú do útočenia. Fanúšikovia Borussie si to užívajú a skandujú, zatiaľ čo tí domáci začali opúšťať štadión.
     
    85
    Strelec troch gólov Hrgota opustil ihrisko a nahradil ho Rupp.
     
    87
    Domáci zahrávali rohový kop ale nedarí sa im streliť gól. Je z toho odkop od brány hostí. Myslím, že o výsledku je už rozhodnuté.
     
    88
    Ďalšie striedanie u hostí. Herrmanna nahradil Mlapa.
     
    89
    Domáci sa ešte snažia streliť aspoň jeden gól ale obrana hostí je neprekonateľná.
     
    90
    Bola nariadená penalta pre domáce mužstvo. Loptu si postavil na biely bod Ivanschitz.
     
    90+1
    Mainz dal gól! Gól strelil IVANSCHITZ.
    Tak domácim sa podarilo zmierniť tú prehru a na rozdiel dvoch gólov znížil IVANSCHITZ z penalty. Penalta bola nariadená za ruku Domíngueza, ktorý zastavil centrovanú loptu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa veľmi zaujímavý a na góly bohatý zápas. Na konci sa ale tešia hostia na úkor domácich po výhre 2:4. Do druhého polčasu naskočili lepšie domáci a prvých desať minút boli veľmi nebezpeční ale góly nakoniec strieľali hostia a nie domáci. Na 1:2 upravil v 58. minúte HRGOTA. Na 1:3 zvýšil v 64. minúte HANKE a svoj hattrick dovŕšil dvadsať ročný HRGOTA v 80. minúte 1:4. Na 2:4 ešte stihol znížiť IVANSCHITZ v 91. minúte z pokutového kopu. Zaslúžené víťazstvo hosťujúceho tímu, ktorý išiel za tromi bodmi odhodlanejšie ako ten domáci.
    Ďakujem za pozornosť a dovidenia. (17:28:24)

    Ján Vrauko

    Góly: 12. Parker, 90+1. Ivanschitz – 39. Hrgota, 58. Hrgota, 64. Hanke, 80. Hrgota

    Karty:   40. Svensson (MAI)


    1. FSV Mainz 05: Muller – Noveski, Svensson, Pospěch, Zabavník, Caligiuri, Ivanschitz, Baumgartlinger, Muller, Malli, Parker
    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Wendt, Stranzl, Nordtveit, Domínguez, Arango, Jantschke, Herrmann, Xhaka, Hanke, Hrgota

    Rozhodca: Brych – Schiffner, Achmuller