USA – Francúzsko 4:2 (kon.) | Švajčiarsko – Dánsko 4:1 (kon.) | Fínsko – Rakúsko 7:2 (kon.)
Švédsko – Slovinsko 2:0 (kon.) | Nemecko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 3:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Dánsko
Sobota 11.05.2013, 12:15 • Globe Arena, Stockholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:34
    Švajčiarsko dalo gól!
    Tak k Surimu sa štvrtým gólom pridal aj NINO NIEDERREITER, ktorý tak na šampionáte nedal gól zatiaľ iba Slovincom, ktorých rozobral druhý útok. NIEDERREITER dostrčil puk za Galbraitha v sekunde, kedy sa Green mal vrátiť na ľad a tak je to už tretia využitá presilovka Švajčiarov v tomto zápase.
    Asistencie: Julien Vauclair a Mathias Seger.
     
    43:47
    Švajčiarsko dalo gól!
    Josi sa poza bránu stočil do pravej strany, nabil na kruh odkiaľ z prvej prepálil Galbraitha RETO SURI a stáva sa tak najlepším strelcom svojho tímu.
    Asistencie: Roman Josi a Andres Ambühl.
     
    33:54
    Dánsko dalo gól!
    NICKLAS JENSEN si vo svojom prvom zápase na šampionáte hneď otvoril strelecký účet! Natlačil sa spoza brány pred Berru a strelou ho prekonal.
    Asistencia: Stefan Lassen.
     
    31:02
    Švajčiarsko dalo gól!
    Fanúšikovia sa môžu zabaliť do vlajky s helvétskym krížom, ich miláčikovia využili druhú presilovku. Von Gunten dostal prihrávku na ľavý kruh, stiahol sa trochu bližšie na bránu a získava prvý bod na šampionáte, keď našiel pred bránkoviskom čepeľ RYANA GARDNERA, ktorý puk usmernil do brány.
    Asistencie: Patrick von Gunten a Roman Josi.
     
    01:55
    Švajčiarsko dalo gól!
    Dlho sa teda Storm na trestnej neohrial, Švajčiari využívajú ďalšiu presilovku na turnaji! Hollenstein sa stočil na pravom kruhu, strieľanú prihrávku na Bodenmanna, ktorý vystrelil na bránu a LUCA CUNTI dorazil za Galbraitha!
    Asistencie: Simon Bodenmann a Denis Hollenstein.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 2. Cunti (Bodenmann, Hollenstein), 32. Gardner (Gunten, Josi), 44. Suri (Josi, Ambühl), 55. Niederreiter (Vauclair, Seger) – 34. Jensen N. (Lassen)


    Švajčiarsko: Berra – Vauclair, seger, Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss, Moser – Bodenmann, Cunti, Hollenstein – Ambühl, Suri, Gardner – Walker, Bieber, Trachsler.
    Dánsko: Galbraith – Larsen, Lassen, O. Lauridsen, Jesper B Jensen, Ma. Bødker, M. Lauridsen, R. Nielsen – N. Jensen, Green, Madsen – Mi. Bødker, Jakobsen, Hardt – Bjorkstrand, Jesper Jensen, Storm – Staal Starkov, Poulsen – Dresler.

    Rozhodca: Kaval (USA), Kirk (CAN) – Dahmen (SWE), Šeľjanin (RUS)

    Diváci: 3543