USA – Francúzsko 4:2 (kon.) | Švajčiarsko – Dánsko 4:1 (kon.) | Fínsko – Rakúsko 7:2 (kon.)
Švédsko – Slovinsko 2:0 (kon.) | Nemecko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 3:1 (kon.)
koniec
USA
4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Francúzsko
Sobota 11.05.2013, 11:15 • Hartwall aréna, Fínsko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:30
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi posielajú na Bishopa jednu strelu za druhou a strieľajú gól. Hráči sa však už ani veľmi netešia, prišiel trošku neskoro. Desrosiers poslal strelu na brankára, ten vyráža ľavým betónom vedľa seba, tam stál YORICK TREILLE a dokázal zasunúť puk za chrbát Bishopa. Asistencie: Julien Desrosiers a Laurent Meunier.
     
    53:23
    USA dalo gól!
    Od modrej čiary poslal výbornú strelu Justin Faulk, tesne pred brankárom tečoval puk DAVID MOSS za chrbát Hueta. Asistencie: Justin Faulk a Jamie McBain.
     
    51:37
    USA dalo gól!
    Francúzi sa veľmi snažili, no z gólu sa radujú Američania. Spoza bránky sa puk dostal ku Smithovi, ten trošku posunul doprava na PAULA STASTNEHO, ktorý triafa odkrytú bránku súpera. Asistencia: Craig Smith.
     
    28:24
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi využívajú svoju presilovku o dvoch hráčov. KEVIN HECQUEFEUILLE si narazil so svojim spoluhráčom a z prvej vystrelil, prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie
     
    17:17
    USA dalo gól!
    A prichádza ďalší americký gól po veľmi peknej a jednoduchej akcii USA. LeBlanc dostal dobrú prihrávku, potiahol si puk na pravej strane takmer až za bránku, brankár Huet sa otáčal v smere jeho pohybu. Nepotiahol však puk ďalej, ale poslal ho pred bránku na voľného BOBBYHO BUTLERA, ktorý trafil úplne prázdnu bránku. Asistencie: Drew LeBlanc a Tim Stapleton.
     
    07:08
    USA dalo gól!
    Z ničoho nič padá prvý gól Američanov. Z úplne nevinnej strely sa presádza STEPHEN GIONTA, keď pred bránkou výborne clonil jeden z Američanov, a tak Huet nemal dobrý výhľad a puk prešiel za jeho chrbáť. Asistencia: Matt Carle.

    Ján Sárközi

    Góly a asistencie: 8. Gionta (Carle), 18. Butler (LeBlanc, Stapleton), 52. Stastny (Smith), 54. Moss (Faul, McBain) – 29. Hecquefeuille, 59. Treille (Desrosiers, Meunier)


    USA: Bishop (Gibson) – Carle (A), Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, Butler Ch., McBain – Smith, Moss, Stastny (C) – Butler B., Stapleton, LeBlanc – Gionta, Carter, Thompson (A) – Kristo, Bjugstad, Palushaj
    Francúzsko: Huet (Hardy) – Manavian, Auvitu, Bachet (A), Hecquefeuille, Janil, Besch, Moisand – Treille, Meunier (C), Desrosiers – Fleury, Bellemare (A), Treille – Henderson, Roussel, Da Costa – Bozon, Raux, Guttig, Bertrand

    Rozhodca: Brueggemann (GER), Rantala (FIN) – Arm (SUI), Kack (SWE)

    Diváci: 7458