Rakúsko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Slovinsko – Dánsko 2:3 (po pr.) | Rusko – USA 5:3 (kon.)
Kanada – Nórsko 7:1 (kon.)
koniec
Rakúsko
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Lotyšsko
Utorok 07.05.2013, 15:15 • Hartwall arena, Fínsko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:50
    Rakúsko dalo gól!
    Redlihs mohol úplne kľudne vystreliť, nikto nevie, prečo tak neurobil. Namiesto toho ešte podržal puk a aj o neho prišiel Do rýchleho protiútoku bol vysunutý DANIEL OBERKOFLER, ktorý premenil svoj samostatný nájazd, Jučers bol opäť bez šance. Asistencie: Thomas Pock a David Schller.
     
    49:42
    Rakúsko dalo gól!
    A Rakúšania opäť zvyšujú svoj náskok. Radosť asi piatich fanúšikov na štadióne. Spoza bránky dostal perfektnú prihrávku MICHAEL RAFFL a dokázal to zúžitkovať. Jučers bol absolútne bez šance. Asistencia: Thomas Hundertpfund.
     
    40:52
    Lotyšsko dalo gól!
    A je znížené, Lotyši dokázali využiť svoju presilovú hru. Tvrdá strela od modrej čiary, ktorá položila Starkbauma na ľad, k odrazenému puku sa dostal LAURIS DARZINS a dokázal ho poslať do bránky. Asitencia: Martins Cipulis.
     
    38:08
    Lotyšsko dalo gól!
    Pri ľavom kruhu dostal puk AGRIS SAVIELS, potiahol si ho trošku bližšie ku bránku a vystrelil. Trafil presne priestor medzi Starkbaumom a pravu tyčkou. Asistencie: Janis Andersons a Miks Indrasis.
     
    26:58
    Rakúsko dalo gól!
    Ďalšia bomba od modrej a opäť to tam padlo. Úspčným strelcom je tentokrát MARIO ALTMANN, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Lotyšský brankár Jučers sa veľmi hnevá. Asistencie: Daniel Wesler a Andreas Kristler.
     
    23:05
    Rakúsko dalo gól
    Tak konečne sa mu to podarilo a prelomil svoje strelecké nešťastie. THOMAS VANEK si nakorčuľoval sám až pred brankára, Rakúšania boli v prečíslení a mohol ešte nahrávať, no zvoli strelu a urobil dobre, prestrelil Jučersa. Bez asistencie.
     
    17:09
    Rakúsko dalo gól!
    Najprv mu strela od modrej nesadla a pripravil svoj tím o pásmo, no teraz to vyšlo perfektne. ANDRE LAKOS poslal puk od modrej tvrdou strelou pod Jučersove brvno. Rakúšania vedú 2:1. Asistencie: Manuel Latusa a Gregor Baumgartner.
     
    13:45
    Rakúsko dalo gól!
    Veľmi pekná strela od modrej čiary, ktorou sa prezentoval FLORIAN IBERER, puk zastavila až sieť lotyšskej bránky. Asistencia: Thomas Hundertpfund.
     
    03:52
    Lotyšsko dalo gól!
    A máme tu prvý gól zápasu, dosahujú ho Lotyši. Ronalds Kenins si pekne podržal puk, obtočil sa okolo ľavého kruhu a prihral pred bránku na úplne voľného ARMANDSA BERZINSA, ktorý strelou do prázdnej bránky otvára skóre zápasu. Asistencie: Ronalds Kenins a Gints Meija.

    Ján Sárközi

    Góly a asistencie: 14. Iberer F. (Hundertpfund), 18. Lakos (Latusa, Baumgartner), 24. Vanek, 27. Altmann (Welser, Kristler), 50. Raffl (Hundertpfund), 57. Oberkofler (Pock, Schuller) – 4. Berzins (Kenins, Meija), 39. Saviels (Andersons, Indrasis), 41. Darzins (Cipulis)


    Rakúsko: Starkbaum (Swette) – Pock, Lakos, Schumnig, Lukas, Unterluggauer, Iberer F., Almann – Latusa, Koch (C), Vanek (A) – Welser (A), Kristler, Schuller – Raffl, Hundertpfund, Herburger – Oberkofler, Iberer M., Peintner, Baumgartner
    Lotyšsko: Jučers (Masalskis) – Redlihs (A), Kulda, Saviels, Sotnieks, Jass, Andersons, Freibergs – Sprukts (A), Darzins (C), Cipulis – Dzerins, Girgensons, Indrasis – Kenins, Berzins, Meija – Pavlovs, Stals, Sirokovs, Jass

    Rozhodca: Johansson (SWE), Rantala (FIN) – Hunnius (GER), Morrison (USA)

    Diváci: 3051