Francúzsko – Rakúsko 3:1 (kon.) | Bielorusko – Slovinsko 4:3 (kon.) | Nemecko – Rusko 1:4 (kon.)
Švajčiarsko – Kanada 3:2 (2:1 po s.n.) | Lotyšsko – USA 1:4 (kon.) | Nórsko – Dánsko 3:2 (kon.)
koniec
Bielorusko
4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Slovinsko
Nedeľa 05.05.2013, 12:15 • Globe arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:19
    Bielorusko dalo gól! Bleskurýchla odpoveď Bielorusov. ALEXEI UGAROV sa dostal k puku po jedno zo súbojov pri mantineli, pustil sa sám pred bránu, natiahol si Kristana a pohodlne vyvesil do poloodkrytej brány. Asistencie: Ilya Kaznadei, Yevgeni Kovyrshin.
     
    54:52
    Slovinsko dalo gól!
    Perfektne zahraná presilová hra. Enormný tlak Slovincov skončil gólom. Jeglic sa dostal k puku potom, čo ho Belisnki vyrazil. Rozhodol sa ešte prihrať a našiel voľného ROBERTA SABOLICA, ktorý z prvej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Asistencie: Ziga Jeglic, Rok Ticar.
     
    43:57
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi využívajú presilovú hru. Stas z uhla nastrelil Kristanov betón, od ktorého sa puk odrazil medzi kruhy. Tam nań čakal priravený ANDREI FILICHKIN a z prvej poslal puk do brány. Asistencie: Andrei Stas.
     
    41:06
    Slovinsko dalo gól!
    D. Rodman skvelo zatiahol puk za bránu Belinskeho. Nasledovala prihrávka pred bránu a séria dorážok. MARCEL RODMAN jednu z nich umiestnil na korčuľu jedného z brániacich hráčov, od ktorej putoval puk za chrbát Belisnkeho. Asistencie: David Rodman.
     
    29:44
    Bielorusko dalo gól! ALEXANDER KITAROV sa uvoľnil a našliapol si medzi kruhy, kde gólovo zúžitkoval prihrávku spoza brány. Asistencie: Dmitri Meleshko.
     
    17:19
    Bielorusko dalo gól! Ďalšia nenápadná gólová akcia, ale tentokrát na opačnej strane. ILYA KAZNADEI sa dostal k puku a z kruhu na vhadzovanie našiel štrbinku medzi betónmi Kristana. Asistencie: Alexander Kitarov, Alexander Kulakov.
     
    13:28
    Slovinsko dalo gól!
    A máme tu prvý gól. Nenápadná akcia končí gólom. Kopitar zaviezol puk do pásma a prenechal ho Pajicovi, ktorého strelecký pokus bol zblokovaný. Následne puk opäť zachytil a potiahol si brankára do blafáku. Jeho prihrávka našla voľného TOMAZA RAZINGARA a ten bez problémov poslal puk do prázdnej brány. Asistencie: Rok Pajic, Gasper Kopitar.

    Dominik Dolhý

    Góly a asistencie: 18. Kaznadei (Kitarov, Kulakov), 30. Kitarov (Meleshko), 44. Filichkin (Stas), 56. Ugarov (Kaznadei, Kovyrshin) – 14. Razingar (Pajic, Kopitar), 42. Rodman (Rodman), 55. Sabolic (Jeglic, Ticar)


    Bielorusko: Belinski (Milchakov) – Kaznadei, Chernaok, Filichin, Graborenko, Shinkevich, Goroshko, Maslenikov – Kulakov, Meleshko, Kitarov – Stevanovich, Koltsov, Kovyrshin – Ugarov, Yefimenko, Stas – Solomonov, Demkov, Kisly – Andryushenko
    Slovinsko: Kristan (Hocevar) – Gregorc, Robar, Kranjc, Kovacevic, Tavzejl, Pavlin, Pretnar – Jeglic, Ticar, Sabolic – D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Razingar, Kopitar, Pajic – Pance, Golicic, Basic – Music

    Rozhodca: Breuggemann (GER), Bulanov (RUS) – Dehaen (FRA), Valach (SVK)