Udinese – Sampdoria 3:1 (kon.) | Parma – Bergamo 2:0 (kon.) | Lazio – Bologna 6:0 (kon.)
CFC Janov – Pescara 4:1 (kon.) | Catania – Siena 3:0 (kon.) | AC Miláno – Turín 1:0 (kon.)
Juventus – Palermo 1:0 (kon.) | Neapol – Inter 3:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
3:1 (1:1)
Sampdoria Janov
cz Nedeľa 05.05.2013, 12:30 • Stadio Communale Friuli, Udine • Talianska Seria A
     
    88
    Udinese právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Tříbodový zisk zůstane v Udine, kde výhru zpečetil LUIS MURIEL! Fatální chyba Romera byla potrestána přesnou ranou. Míč přeletěl celé hřiště, načež se dostal k Romerovi, který jej bezmyšlenkovitě poslal k LUISU MURIELOVI, který po jeho zisku ve vápně napřáhl ke střele a poslal jej po zemi na zadní tyč, kam Romero nedosáhl. Střelec branky mohl ještě nahrávat Antoniovi Di Natalemu, ale příležitost vzal na sebe a byl úspěšný –– 3:1!
     
    86
    Další žlutá karta! Tentokráte ji vyfasoval Mehdi Benatia (Udinese).
     
    84
    Shkodan Mustafi uviděl žlutou kartu.
     
    81
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází De Silvestri, přichází Berardi.
     
    78
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Poli, přichází López.
     
    76
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Pereyra, přichází Badu.
     
    76
    Obrovský závar před brankou Romera nekončí gólem! Několikrát pálil jak Antonio Di Natale, tak i Luis Muriel, ale ani jeden nepropálil pozorný obranný blok soupeře. Nakonec se podařilo druhému jmenovanému procedit míč mezi hráči, ale mimo tři tyče.
     
    74
    Další karta! Viníkem byl Maurizio Domizzi, který uviděl žlutou kartu.
     
    68
    Převeliká šance Sampdorie! V úniku byl Gianluca Sansone, který se prosmýkl po levé straně hřiště a po vkročení do pokutového území napřáhl ke střele. Gólman Brkić se měl co natahovat, přesto na střelu nedosáhl. Míč orazítkoval vzdálenější tyč a vracel se do míst, kde stál střelec Sansone a jeden z domácích obránců, který nakonec situace uklidnil dalekým odkopem.
     
    61
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Icardi, přichází Sansone.
     
    58
    Antonio Di Natale dostává žlutou kartu! Autor dvou předchozích gólů zatáhl za záchrannou brzdu při zběsilém úniku jednoho z útočníků v modrém, a tak se bude zahrávat volný přímý kop v blízkosti hranice pokutového území domácí branky.
     
    56
    Obrovská chyba gólmana Brkiće! Ke gólu chyběly centimetry! Dalekonosná rána se zdála být zneškodněna, ale z náruče Srba se míč doslova vymotal ven a poskakoval po brankové čáře, kde jej nakonec Brkić ukořistil a situaci uklidnil.
     
    55
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Polák Piotr Zielinski, přichází Luis Muriel.
     
    52
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová fantazie v podání italského ostrostřelce ANTONIA DI NATALEHO! Ten se k míči přihlásil při zběsilém běhu do vápna, kam se k němu přiřítil gólman Romero. Již zmíněný střelec, ANTONIO DI NATALE, jediným dotekem posunul míč a parádně přeloboval gólmana, po čemž se míč odrazil do břevna do branky. Na gól nahrával Danilo –– 2:1!
     
    42
    Domácí brazilský stoper Danilo vyfasoval žlutou kartu, a tak si zároveň vysloužil stopku pro další zápas. Pro hlavního arbitra Tagliaventa je to dohromady již jednatřicátá žlutá karta v šesté zápase v řadě.
     
    34
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Brazilec EDER prostřeluje Brkiće přesnou ránou zpoza vápna! Sampdoria se prodrala až k blízké hranici pokutového území, kde Mauro Icardi poslal míč na EDERA, který se po obtočení prosadil technickou střelou k pravé tyči, kam srbský gólman nemohl dosáhnout –– 1:1!
     
    29
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení brankou ANTONIA DI NATALEHO! Sampdoria se několik minut v kuse jen bránila a neúnosný tlak už nemohla vydržet. Roli pivota ve vápně převzal již zmíněný italský střelec ANTONIO DI NATALE, který se po zisku míče obtočil kolem obránce a přízemní ranou na vzdálenější tyč prostřeluje gólmana Romera. Na úvodní trefu nahrával Maurizio Domizzi –– 1:0!
     
    26
    Další žlutá karta. Tentokráte si v souladu s pravidly nepočínal Andrea Poli (Sampdoria), kterého sudí Tagliavento ihned potrestal žlutým kartónkem.
     
    23
    Máme tu první karetní trest. Žlutou kartu si za své nemilé počínání vysloužil domácí Giampiero Pinzi, který si odteď bude muset dávat pozor.

    Dario Becci

    Góly: 29. Di Natale, 52. Di Natale, 88. Muriel – 34. Eder

    Karty:   23. Pinzi (UDI), 42. Danilo (UDI), 58. Di Natale (UDI), 74. Domizzi (UDI), 86. Benatia (UDI) – 26. Poli (SMD), 84. Mustafi (SMD)


    Udinese Calcio: Brkić — Basta, Danilo, Benatia, Domizzi — Gabriel Silva, Pinzi, Pereyra, Allan — Zielinski, Di Natale
    Sampdoria Janov: Romero — De Silvestri, Castellini, Rossini, Mustafi — Renan, Poli, Pedro Obiang, Estigarribia — Eder, Icardi

    Rozhodca: Tagliavento — Petrella, Maggiani