Amsterdam – Willem II 5:0 (kon.) | Den Haag – Feyenoord 2:0 (kon.) | Eindhoven – Nijmegen 4:2 (kon.)
Waalwijk – Arnhem 3:2 (kon.) | Alkmaar – Zwolle 4:0 (kon.) | Venlo – Groningen 0:0 (kon.)
Heerenveen – Utrecht 2:4 (kon.) | Heracles – Twente 1:1 (kon.) | Breda – Kerkrade 5:3 (kon.)
koniec
SC Heerenveen
2:4 (1:1)
FC Utrecht
cz Nedeľa 05.05.2013, 12:30 • Abe Lenstra Stadion • Holandská Eredivisie
     
    87
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Nejspíš je rozhodnuto, hosté totiž vedou pár minut před koncem o dvě branky. Na centrovaný míč z rohu si naskočil MIKE VAN DER HOORN, který svou hlavičkou překonává domácí brankáře.
     
    80
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Jiskřičku naděje pro domácí vykřesal YASSINE EL GHANASSY. Všemu předcházela ukázková přihrávka za obranu Utrechtu, kterou bez problémů zpracoval jeden z hráčů v modro bílém. Ten si všiml, že Ruiter se na něj řítí ven z brány, a proto ho šikovně přeloboval. Balón však mezi tři tyče nemířil, a tak k němu doběhl zmiňovaný střelec, jenž ho tam hlavou usměrnil.
     
    76
    Utrecht střídá podruhé v zápase, když hřiště opouští van der Maarel a na jeho místo nastoupí Markiet.
     
    74
    Střídání na straně domácích obstaral Kums, pro kterého zápas končí. Naopak tempo hry si okusí Pappa.
     
    67
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Tak to je rána pro domácí Heerenveen. Zhruba tři metry za hranicí znázorňující pokutové území napřáhl ke střele JAN WUYTENS a svou přesnou a tvrdou ránou uklízí míč do levé šibenice.
     
    62
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Hosté zahrávali rohový kop a ve vápně nejvýše vyskočil JACOB MULENGA, jenž prudkou hlavičkou usměrnil míč za Nordfeltova záda.
     
    61
    Hsoté střídají, ze hřiště odchází van der Gun, kterého nahradí Oar.
     
    60
    Z přímého kopu hlavičkoval na zadní tyči jeden z domácích hráčů, avšak trefil pouze konstrukci Ruiterovy brány.
     
    59
    Do Djuricice ostře zajel Bulthuis, za čež je potrestán žlutou kartou.
     
    52
    Další obrovská šance domácích zůstává neproměněna! Na hostujícího brankáře šli dva nikým neobtěžovaní hráči Heerenveenu. Bohužel vám neřeknu o jaké hráče šlo, ale když jeden přihrával na toho druhého, měl před sebou zcela prázdnou bránu. Z místa, kde se obvykle kopou penalty však trefil pouze břevno Ruiterovy svatyně!
     
    51
    Neuvěřitelné, Ruiter napravil svá veškerá zaváhání snad za celou sezónu! Nejprve konečky prstů změnil trajektorii centru, který zřejmě padal do branky. I přesto se ale k dorážce dostal El Ghanassy, ale hostující brankář se natáhl jak jen mohl a brance tak senzačně zabránil.
     
    45
    Chytrý přízemní centr propouštěl spoluhráč na Mulangu, který balón však vůbec netrefil. Jaké štěstí pro domácí, protože Mulanga měl před sebou prázdnou bránu!
     
    34
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Hosté však téměř okamžitě odpovídají vyrovnávacím gólem! K přímému kopu z bezprostřední blízkosti se postavil JENS TOORNSTRA, který svou učebnicovou technickou střelou do levé šibenice překonává Nordfelta.
     
    30
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hostující brankář předvedl jak špatný je jeho odhad. O dlouhou přihrávku za obranu se chtěl postarat Ruiter, ale jeho výlet za hranici pokutového území nedopadl nejlépe. U míče byl totiž dřív Finnbogason, kterému nedělalo problému Ruitera obejít a takřka z nulového úhlu zvládl přihrát před bránu na YASSINEHO EL GHANASSYHO, jenž usměrnil míč do prázdné brány.
     
    25
    Djuricic si narazil s van den Bergem a prvně jmenovaný se neostýchal ke střele z poza vápna. Jeho technický pokus skončil na pravé spojnici!

    Vít Derner

    Góly: 30. Ghanassy, 80. Ghanassy – 34. Toornstra, 62. Mulenga, 67. Wuytens, 87. Hoorn

    Karty:   59. Bulthuis (UTR)


    SC Heerenveen: Nordfeldt – Kruiswijk, Zomer, Gouweleeuw, van Anholt – van den Berg, Kums(74. Pappa), Mareček – Đuričić, Finnbogason, El Ghanassy
    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel(76. Markiet), van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis – Duplan, Mårtensson, Toornstra – van der Gun(61. Oar), Asare, Mulenga

    Rozhodca: Braamhaar – Droste, Vandeursen
    Nedeľa 19.05.2013