Rennes – Nice 0:3 (kon.) | Nancy – Lyon 0:3 (kon.) | Paríž – Valenciennes 1:1 (kon.)
koniec
Stade Rennes
0:3 (0:0)
OGC Nice
cz Nedeľa 05.05.2013, 14:00Ligue 1 Uber Eats
     
    90
    Pejcinovic na hranici šestnáctky, ale ještě ne v ní, popotáhl za dres unikajícího protivníka Pitroipu, který upadl. Červená karta pro hostujícího stopera. Navíc přímý kop pro domácí z velmi velké blízkosti.
     
    84
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Hostující přežili velkou šanci domácích a sami v závěru zápasu přidávají třetí branku. ERIC BAUTHÉAC postavený sám v šestnáctce dostal přihrávku z levé strany od Bosettiho a střelou z otočky nedal Costilovi šanci.
     
    83
    Velká šance domácích, Pajot se z levé strany dostal k vyraženému míči a zívala na něj volná brána. Domácí útočník se však z branky radovat nemůže, Ospina totiž tygřím zákrokem vynuloval útočníka Rennes.
     
    82
    Střelec dvou branek Cvitanich opouští hřiště, místo něj přijde Bosetti.
     
    75
    Střídají i hosté. Fofana nahradí Bruinse.
     
    74
    Střídání domácích. Místo Doucourého přijde Diallo.
     
    71
    Nice právě vstřelilo branku!
    DARIO CVITANICH se postavil k pokutovému kopu a zkušenou střelou k pravé tyči domácí brány navyšuje vedení hostujícího týmu. Teď už to bude pro domácí Rennes velmi složité.
     
    70
    Zmatky v obraně domácího celku! Žlutou kartu vidí Diarra, který hrál rukou. Rozhodčí navíc nařizuje penaltu!
     
    63
    Pitroipa dostal míč do šestnáctky, z otočky vypálil nepříjemnou střelu, která mířila těsně nad břevno hostující brány. Domácí i v desíti hrají sympatický a aktivní fotbal.
     
    62
    Další střídání domácích. Ze hřiště odchází Diarra, místo něj přijde Ngando.
     
    59
    Hostující Cvitanich vidí žlutý kartonek.
     
    56
    První střídání hostí. Grégoire Puel enchává své místo Romainu Genevoisovi.
     
    56
    Ale pozor, červená karta pro domácího Mavingu za faul zezadu na hostujícího útočníka. Velká komplikace pro domácí celek.
     
    52
    Nice právě vstřelilo branku!
    Costil míč z přímého kopu sice dokázal vyrazit, následně se k němu ale znovu dostali hosté. Po centru z pravé strany se hlavičkou prosadil DARIO CVITANICH, když míč umístil přesně ke vzdálenější tyči. Costil byl bez šance.
     
    50
    Domácí Vincent Pajot vidí žlutou kartu.
     
    48
    Féret se s míčem natlačil až do šestnáctky, ke střele se ale nakonec nedostal protože byl pod tlakem tří protihráčů. I když v souboji upadl, rozhodčí nad případnou penaltou ani nepřemýšlel.
     
    V poločase se domácí rozhodli pro střídání post za post. Na hřiště přichází Diarra místo zraněného Mensaha.
     
    33
    Velká šance domácího týmu! Z rychlého přechodu do útoku se na pravé straně dostal do šance zcela volný Pitropia, který lobem sice přehodil vyběhnutého brankáře hostí, ale míč již skončil těsně mimo.
     
    7
    Další obrovská šance domácího týmu. Hosté špatně vyřešili rozehrávku a k volnému míči na hranici šestnáctky se dostal domácí útočník Diarra. Ten však tváří v tvář vyběhnutému brankáři Ospinovi trefil jen brankáře Nice. To byla jasná gólovka.
     
    6
    Pitroipa se na druhé straně hnal do rychlého přečíslení tři na dva, svoji ránu ale umístil těsně mimo levou tyč hostující brány. Zatím největší šance zápasu.

    Pavel Kuba

    Góly: 52. Cvitanich, 71. Cvitanich (pen.), 84. Bauthéac

    Karty:   50. Pajot (REN), 70. Diarra (REN) – 59. Cvitanich (NIC)   56. Mavinga (REN) – 90. Pejcinovic (NIC)


    Stade Rennes: Costil – Foulquier, Boye, Joh. Mensah, Mavinga – Doucouré, Makoun, Pajot – Pitroipa, C.F. Diarra, Féret (cap.).
    OGC Nice: Ospina – G. Puel, Civelli, Pejcinovic, Kolodziejczak – Abriel, Digard (cap.) – Diaz, Bruins, Bauthéac – Cvitanich.