Chelsea – Bazilej 3:1 (kon.) | Benfica – Fenerbahce 3:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:1 (0:1)
FC Bazilej 1893
Štvrtok 02.05.2013, 21:05 • Stamford Bridge • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Žltú kartu videl hosťujúci hráč Diez, ktorý naskočil do stretnutia až v druhom polčase.
     
    82
    A práve tento obranný zákrok bolo to posledné, čo dnes Luiz urobil. Opúšťa totiž ihrisko a na jeho miesto vybieha mladík Aké.
     
    75
    Posledné striedanie v zápase učinil aj Bazilejskí kouč. Ihrisko opustil Frei a na posledné štvrťhodinku ho nahradil Diaz.
     
    75
    Dnešný zápas nedohrá ani Hazard, ktorý svoje miesto prenechal ďalšiemu skvelému technikovi, Juanovi Matovi.
     
    69
    Ďalšiu žltú kartu videl z rúk rozhodcu Erikssona Steingofer.
     
    67
    Prvá žltá karta v zápase aj pre hostí. Schytal ju obranca Schar.
     
    66
    Strieda aj domáci tréner Benitéz, ktorý z ihriska stiahol Ramiresa. Na jeho miesto poslal čerstvého Oscara.
     
    63
    Hostia boli veľmi blízko k druhému gólu v zápase. Zo stredu poľa vyslal Frei nádhernú petelicu, ktorou však trafil len spojnicu Čechovej brány. Z následnej dorážky Salah netrafil bránu.
     
    62
    Prvé striedanie v zápase učinil tréner hostí a to hneď dojnásobné. Ihrisko opustil dobre hrajúci Stocker, ktorý svoje miesto prenechal Degenovi. Dohral takisto aj Streller, ktorého nahradil Zoua Daogar.
     
    61
    Hazard sa dostal do akcie jeden na jedného, ktorú zakončil peknou strelou obstrelom. Bránu však trafiť nedokázal.
     
    59
    Chelsea dala gól!
    The Blues odskakujú svojmu súperovi, keď dokázali streliť exkluzívny gól. Center Hazarda sklepol Lampard pre LUIZA a ten nádhernou technickou strelou ľavačkou vymietol pravý horný roh Sommerovej svätyne.
     
    55
    Máme tu prvú žltú kartu zápasu, ktorú zínkasoval Azpilicueta. Ten si vyšliapol na jedného z obrancov hostí.
     
    52
    Chelsea dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia a jasne tak začínajú kráčať za postupom do finále ! Viktor Moses prihral Torresovi, ktorý troška so šťastím prepasíroval loptu do šestnástky späť MOSESOVI, ktorý v samostatnom nájazde proti Sommerovi uspel.
     
    50
    Chelsea dala gól!
    Domácim sa podarilo vyrovnať stav tohto zápasu ! Celú akciu začal v strede poľa Eden Hazard, ktorý sa nádherne rozbehol a zdalo sa, že je nezastaviteľný. Prenikol cez niekoľko hráčov, prenechal loptu Lampardovi, ktorý ľavačkou vypálil. Jeho strelu Sommer ešte vyrazil, no len k nohám TORRESA a ten už vedel, čo s ňou.
     
    45+1
    FC Bazilej dal gól! Hostia sa dostávajú v nadstavenom čase do vedenia a zápas sa nám poriadne dramatizuje ! Stocker skvele zachytil periférnym videním nábeh Salaha, ktorému poslal ideálnu prihrávku. SALAH v samostatnom nájazde nezaváhal. Čecha prekonal technickým obstrelom ľavačkou.
     
    42
    Akciu hostí zastavil Luiz, ktorý vysunul na ľavom krídle Mosesa. Domáci hráč skúsil vniknúť do pokutového územia a prihral pred bránu. Tam úspešne zasiahli obrancovia hostí, ktorí loptu odkopli do bezpečia.
     
    40
    Obrovské zmätky v domácej šestnástke, hostia mohli ísť do vedenia ! Peknú prihrávku dostal Salah, ktorý zoči voči Čechovi neuspel, lopta sa odrazila k Stockerovi, ktorý napálil loptu len do Bertrnda. Všetko ukončil až Luiz odkopom do bezpečia.
     
    30
    Mladé domáce pušky nám opäť predviedli svoje umenie. Po ľavom krídle dokázal do šestnástky preniknúť Hazard, ktorý efektívnou pätičkou našiel Mosesa a ten nabil do stredu pokutového územia Ramiresovi. Brazílčan však zakončoval v páde a Sommer si dokázal poradiť.
     
    26
    Štadiónom Stamford Bridge to teraz len tak zahučalo. Streller sa ukryl v pokutovom území na ľavej strane, kde dostal prihrávku a ľavačkou vypálil z voleja. Jeho strela preletela vedľa tyče.
     
    18
    Krásna akcia domáceho celku ! Fernando Torres sa ocitol na ľavom krídle, odkiaľ sa pustil do súboja jeden ja jedného. Následne si loptu krásne narazil s Hazardom a naviedol si ju do stredu. Jeho strelu Sommer s problémami vytesnil na roh.
     
    9
    Nádherná kombináčná akcia domáceho celku. Fernando Torres a Franc Lampard si vymenili úlohy. Španielsky strelec sa ocitol v roli nahrávača, keď krásnou prihrávkou vysunul za obranu rozbehnutého Lamparda. Ten zakončoval zo vzduchu a trafil tyč !
     
    1
    Hostia sa dostali do obrovskej šance. Po zaváhaní Cahila prepadla lopta k Strellerovi, ktorý zoči voči Čechovi loptu zle trafil a tá skončila mimo brány.

    Michal Bakoš

    Góly: 50. Torres, 52. Moses, 59. Luiz – 45+1. Salah

    Karty:   55. Azpilicueta (CHE) – 67. Schar (BAZ), 69. Steinhofer (BAZ), 88. Diez (BAZ)


    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Cahil, Ivanovič, Bertrand, Luiz, Lampard, Ramires, Hazard, Moeses, Torres
    FC Bazilej 1893: Sommer – Steinhofer, Schar, Sauro, Voser, Frei, Die, El Elneny, Salah, Streller, Stocker

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (Wittberg)