Slovensko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | SR 18 – Lotyšsko U18 5:2 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 7:4 (kon.)
Švédsko – USA 0:4 (kon.) | Fínsko U18 – Švajčiarsko U18 7:4 (kon.) | Švédsko U18 – USA U18 0:4 (kon.)
Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Nemecko 8:4 (kon.) | Rusko U18 – Nemecko U18 8:4 (kon.)
Kanada U18 – Česko U18 6:0 (kon.)
koniec
Rusko U18
8:4 (2:1, 4:0, 2:3)
Nemecko U18
Štvrtok 25.04.2013, 18:00 • Bolšoj Ice Dome • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:39
    Rusko dalo gól!
    Tak toto bola akcia zápasu. Nádherný individuálny únik VALERIJA NIČUŠKINA končí ôsmym gólom v sieti za Reichovým chrbtom. Ruský kapitán odštartoval ešte spoza vlastnej brány, nabral rýchlosť a dokázal sa preštrikovať cez všetkých, aby pred Reichom dokonal svoj únik kľučkou do bekhendu a už bez problémov zavesil hetrikový gól za bezmocného brankára. Bez asistencie.
     
    47:31
    Nemecko dalo gól!
    Znova sa hostia dostávajú na rozdiel troch gólov. FABIO WAGNER dostal puk na pravú stranu, nakorčuľoval si do dobrej streleckej pozície, keď napriahol až k stropu a delovicou prepálil čo mu stálo v ceste. Puk presvišťal skrz bránkovisko a skončil v ľavom hornom rohu domácej brány.
    Asistencie: Yannis Walch a Parker Tuomie.
     
    43:24
    Rusko dalo gól!
    Rusi drámu odmietajú! Prestrelka pokračuje aj naďalej. Setdikov pred bránou hostí vytvoril závar, puk neposedne poskakoval pozdĺž bránkoviska, kde sa najlepšie zorientoval RUZAL GALEJEV, na nič nečakal a rýchlou strelou do protipohybu brankára strelil siedmy gól Ruska.
    Asistencie: Nikita Šacký a Nikita Setdikov.
     
    42:53
    Nemecko dalo gól!
    Že by sa Nemecku podarilo spraviť z tohto zápasu ešte drámu? Rusi pokazili útočnú akciu, na čo Nemci rýchlo založili protiútok, ktorý ANDREAS EDER zakončil krásnou strelou do vinkla.
    Asistencia: Maximilian Kammerer.
     
    41:21
    Nemecko dalo gól!
    Presilovka síce ostala nevyužitá, no pár sekúnd po nej dokázal puk vybojovať DOMINIK KAHUN, prekľučkovať sa až do útočného pásma, kde následnou strelou nad vyrážačku opečiatkoval tyč, od ktorej sa puk odrazil za chrbát Serebriakova!
    Bez asistencie.
     
    31:43
    Rusko dalo gól!
    Ďalší klinček do truhly nemeckých nádejí. Barbašev zaviezol puk za bránu, následne ho poslal na stred nabiehajúcemu SERGEJOVI TOLČINSKÉMU, ktorý sa zoči-voči Reichovi nemýlil a prepálil ho strelou nad lapačku.
    Asistencia: Ivan Barbašev.
     
    27:51
    Rusko dalo gól!
    Tak to už začína zaváňať očakávaným debaklom. Svečnikov nabral rýchlosť, ušiel hosťujúcej obrane a dostal sa až pred bránu Reicha, kde prihrávkou na druhú stranu našiel ANDREJA ALEXEJEVA. Ten síce nedokázal puk hneď z prvej spracovať, no následnou strelou do pravého vinkla svoju príležitosť využil.
    Asistencie: Jevgenij Svečnikov a Vjačeslav Lešenko.
     
    26:50
    Rusko dalo gól!
    RUZAL GALEJEV sa šťastne dostal k odrazenému puku, ktorý znamená ďalší gól ruskej zbornej. V priestore bránkoviska dokázal prepasírovať puk pomedzi Reichove betóny.
    Asistencie: Nikita Setdikov a Nikita Šacký.
     
    21:47
    Rusko dalo gól!
    Zborná sa dostáva do vedenia už na rozdiel dvoch gólov. Bučnevič zaviezol puk do útočného pásma, kde ho predložil ako na zlatom podnose nabiehajúcemu VALERIJOVI NIČUŠKINOVI. Ten prihrávku zúžitkoval na jednotku, keď rýchlou strelou medzi betónmi našiel skulinku vo výstroji Reicha.
    Asistencie: Pavel Bučnevič a Iľja Ivanov.
     
    18:18
    Rusko dalo gól!
    Domáci sa presadzujú aj v druhej presilovke. Už to vyzeralo, že z tejto príležitosti nezaprší, keď si na modrej čiare nakorčuľoval na stred SERGEJ TOLČINSKÝ, rozhodol sa vypáliť a spravil to veľmi dobre, trafil sa dokonale nad rameno Reicha a vymietol tak ľavý horný vinkel jeho brány.
    Asistencie: Ivan Barbašev a Vladimir Tkačjov.
     
    08:01
    Nemecko dalo gól!
    Hostia sa dostali do útočného pásma, domácim sa síce podarilo vyhodiť, no len na hokejku Tuomieho, ktorý ho šikovne vrátil späť medzi kruhy, kde si ho spracoval TIM BENDER a rýchlou prízemnou strelou k ľavej žrdi prepálil prekvapeného Šesťorkina.
    Asistencie: Janik Moser a Leon Draisaitl.
     
    01:42
    Rusko dalo gól!
    VALERIJ NIČUŠKIN vyčkával osamotený pri ľavej žrdi a bol odmenený presnou prihrávkou skrz útočné pásmo. Nemýlil sa a skôr ako sa Reich stačil k nemu premiestniť, vmietol puk strelou ťahom do siete.
    Asistencie: Pavel Bučnevič a Nikolaj Demidov.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 2. Ničuškin (Bučnevič, Demidov), 19. Tolčinský (Barbašev, Tkačjov), 22. Ničuškin (Bučnevič, Ivanov), 27. Galejev (Setdikov, Šacký), 28. Alexejev (Svečnikov, Lešenko), 32. Tolčinský (Barbašev), 44. Galejev (Šacký, Setdikov), 54. Ničuškin – 9. Bender (Moser, Draisaitl), 42. Kahun, 43. Eder (Kammerer), 48. Wagner (Walch, Tuomie)


    Rusko U18: Šesťorkin (41. Serebriakov) – Gluchov, Demidov, Rafikov, Judin, Zub, Gavrikov, Lysenko, Stecenko – Ivanov, Bučnevič, Ničuškin – Tolčinský, Tkačjov, Barbašev – Galejev, Šacký, Setdikov – Svečnikov, Alexejev, Lešenko.
    Nemecko U18: Reich – Bender, Moser, Wagner, Schwarz, Müller, Saeftel, Walch – Tuomie, Draisaitl, Kahun – Pfohl, Michaelis, Gollenbeck – Eisenschmid, Schmidpeter, Sedlar – Kammerer, Vollmayer, Eder – Shevyrin.

    Rozhodca: Leppaalho, Müllner – Kosaka, Smura