Fínsko – Česko 2:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:2 (kon.)
koniec
Švédsko
4:2 (1:0, 3:2, 0:0)
Rusko
cz Štvrtok 25.04.2013, 19:00 • Kinnarps Arena, Jönköping, Švédsko (kapacita 7000 míst) • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    35:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Máme tu další branku! Po skončené přesilové hře ještě zůstal na ledě Mozjakin, jehož střelu s problémy Backlund vyrazil, dorážet mohl Soin, který ale ještě viděl lépe postaveného ALEXANDERA SVITOVA, který pohodlně do prázdné brnky snižuje na rozdíl dvou branek! Asistence: Sergej Soin a Sergej Mozjakin.
     
    32:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V samém závěru přesilové hry se Rusové přeci jen prosazují! Birjukov svou střelou nabízel puk na teč, které se ujal Petrov, Backlund ještě stihl zasáhnout, na dorážku SERGEJE MOZJAKINA z bezprostřední blízkosti už byl ale krátký! Asistence: Kiryl Petrov a Jevgenij Birjukov.
     
    28:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další rychlý brejk končí již čtvrtou brankou Švédů! LINUS OMARK se prohnal po pravé straně, natlačil se před bránícího Šipačjova, přetáhl si puk na forhend a prostřeluje Barulina! Asistence: Staffan Kronwall.
     
    24:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Barulin opět musí lovit kotouč ze své svatyně, po chybě v útočném pásmu se do samostatného úniku dostal DICK AXELSSON, který kvůli faulu Nikulina sám nemohl vystřelit, ruský obránce si ale puk v pádu srazil sám do své branky! Bez asistence.
     
    20:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo velmi rychlé, Švédům zbývalo ještě 53 vteřin přesilové hry, kterou nakonec dokázali využít. Staffan Kronwall vypálil od modré čáry a NIKLAS PERSSON tečoval přesně za Barulinova záda! Asistence: Staffan Kronwall a Robert Rosén.
     
    09:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí přeci jen přesilovou hru využívají, po rychlém přesunu do útočného pásma se puk od Franssona dostal na pravou stranu k NICKLASU DANIELSSONOVI, který propálil Barulina a posílá Švédy do vedení! Asistence: Johan Fransson.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 10. Danielsson (Fransson), 21. Persson (Kronwall, Rosén), 25. Axelsson, 29. Omark (Kronwall) – 33. Mozjakin (Petrov, Birjukov), 36. Svitov (Soin, Mozjakin)


    Švédsko: Backlund (Gustafsson) – Fälth, Andersén, Nilsson, Kronwall, Ahnelöv, Fransson, Rahimi, Viklund – Thörnberg, Persson, Axelsson – Andersson, Järnkrok, Omark – Klasen, Rosén, Danielsson – Arlbrandt, Hjalmarsson, Jämtim – Pettersson
    Rusko: Barulin (od 29. Košečkin) – Rjasenskij, Nikulin, Birjukov, Medvěděv, Děnisov, Bělov, Kornějev, Zajcev – Perežhogin, Averin, Popov – Kuzněcov, Šipačjov, Mozjakin – Petrov, Těreščenko, Tichonov – Soin, Svitov, Plotnikov – Kazionov

    Rozhodca: Laaksonen, Fonselius – Käck, Dahmén

    Diváci: 5282