Česko – Lotyšsko 7:0 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko 4:1 (kon.) | Švajčiarsko U18 – SR 18 4:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko U18
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
Piatok 19.04.2013, 17:00 • Šajba Aréna • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme sa znova museli brániť, no dvakrát po sebe dokonca v oslabení o dvoch hráčov. V 48. minúte po týchto hrozivých oslabeniach udrel z presilovky o jedného hráča od modrej kapitán Baltisberger. Slovákom sa podarilo aspoň zmariť čisté konto Aeberharda, keď sa podobne v presilovke od modrej čiary trafil Patrik Bačik.
    V konečnom zúčtovaní to znamená obrovské sústredenie na zápas s Nemeckom, ktorý musíme bezpodmienečne vyhrať, aby sme sa vyhli boju o záchranu. Vhod samozrejme príde akýkoľvek prípadný bod zo súboja so Švédskom, ktorý môžte spolu s nami sledovať v nedeľu, opäť od 17:00. Dovtedy sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. (19:11:14)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Jedovatá strela z hokejky Šilleho. Avšak mimo. Slovensko ukazuje, že i za nepriaznivého stavu záver zápasu nechce vypustiť.
     
    57:49
    Švajčiarsko drží puk na svojich hokejkách, do konca zápasu, a ich výhry, zostávajú len dve minúty. Zázrak sa konať zrejme nebude.
     
    57:09
    Na ľade je tretia formácia, ktorá teraz znova zavarila Slovákom.
     
    56:46
    Fazzini už po niekoľký raz v tomto zápase strelil puk do hrude Godlu.
     
    55:51
    Hogger predviedol ukážkovú sekeru do chrbta jedného z našich hráčov, rozhodca si ale tento drevorubačský počin nevšimol.
     
    54:56
    Švajčiarsko nechce pripustiť, že by sme toto stretnutie ešte dokázali zdramatizovať. Teraz dotierajú na Godlu.
     
    53:12
    Slovensko je opäť pred bránou Aeberharda. Keby sa takto darilo aj v predchádzajúcich minútach, zápas by mohol mať opačné smerovanie.
     
    52:28
    Dlhá krížna prihrávka na Sutera, ktorému sa ale puk nepodarilo zachytiť. Inak z toho mohol byť nepríjemný únik do útoku.
     
    51:15
    Gól vlial Slovákom krv do žíl a tak ako sa v celom doterajšom priebehu nedarilo útočiť, tak sa teraz do útoku hráči vrhajú takmer i bezhlavo.
     
    49:58
    Slovensko dalo gól!
    Slovákom sa podarilo využiť presilovú hru, vybojovali pásmo a PATRIK BAČIK sa presadil strelou od modrej čiary. Asistencie: Matúš Holenda a Kristián Horvát.
     
    49:36
    Slovensko zatiahnuté na vlastnej polovici, do útoku sa veľmi nehrnie.
     
    49:00
    Švajčiarsku sa podarilo oslobodiť sa a držia puk mimo svoje pásmo.
     
    48:21
    Vylúčenie Švajčiarsko – Marc Aeschlimann – dve minúty za faul kolenom.
     
    48:01
    Za tohoto stavu nám pomôže už len zázrak. Keď sa pozrieme na to, ako Švajčiari šlapú a ako sa nám nedarí ani tvoriť, tak už ani ten...
     
    47:16
    Švajčiarsko dalo gól!
    Kapitan švajčiarskeho tímu PHIL BALTISBERGER zvyšuje už na rozdiel štyroch gólov, keď od modrej čiary prepálil čo mu stálo v ceste, vrátane Godlu.
    Asistencia: Patrick Bandiera.
     
    46:34
    Bačik je späť z trestnej lavice a dostal sa dokonca do samostatného nájazdu, nepodarilo sa ale zakončiť.
     
    46:11
    Slovákom sa zatiaľ darí brániť sa.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 4. Fuchs (Fazzini), 6. Suter (Fuchs, Fazzini), 30. Suter (Fazzini), 48. Baltisberger (Bandiera) – 50. Bačik (Holenda, Horvát)


    Švajčiarsko U18: Aeberhard (Waeber) – Baltisberger, Busser, Harlacher, Muller, Dufner, Rathgeb, Siegenthaler – Suter, Fazzini, Fuchs – Meier, Malgin, Hogger – Hugli, Hischier, Marchon – Pfranger, Brandli, Bandiera – Aeschlimann.
    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Godla (Okoličány) – M. Rosandić, E. Černák, Bačik, L. Dubeň, Gula, A. Sloboda, Holenda, Boboš – Cehlárik, Ti. Šille, Šoltés – Beták, K. Horvát, Lantoši – R. Varga, S. Petráš, J. Žilka – Rehák, M. Predajniansky, Ambróz.

    Rozhodca: M. Brill, J. Leppaalho – K. Kosaka, M. Smura