Teplice – Liberec 2:2 (kon.) | Sparta Praha – Sigma Olomouc 4:2 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:2 (1:0)
SK Sigma Olomouc
cz Utorok 16.04.2013, 20:15 • Generali Arena • Pohár FAČR
     
    V odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty fotbalisté pražské Sparty poráží Olomouc 4:2 a protože stejným výsledkem zvítězili i na Hané, přesvědčivě postupují do pohárového semifinále. V něm se střetnou s Mladou Boleslaví, v druhém dvojzápase pak na sebe v severočeském derby narazí Liberec s Jabloncem.

    Skóre dnešního souboje na Letné otevřel v sedmé minutě Pavel Kadeřábek, tím také uzavřel stav prvního poločasu a stejně jako před dvěma týdny na Hané se po změně stran s brankami roztrhl pytel. Na Navrátilovu vyrovnávající trefu bleskově odpověděl Kweuke, jenž v 70. minutě proměnil svoji další šanci a zvyšoval už na 3:1, čtvrtou branku v závěru vstřelil střídající Jánoš a definitivu výsledku dal v posledních sekundách Aleš Škerle. Tím se z Letné loučím a přeji příjemný zbytek dnešní noci. (22:07:06)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Olomouc právě vstřelila branku!
    V samém závěru zápasu ještě hosté upravují skóre do zcela shodné podoby s prvním zápasem, na centr z přímého volného kopu si naskočil Šindelář a jeho střelu hlavou ještě tečoval pod břevno sparťanské branky ALEŠ ŠKERLE.
     
    88
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané i v pohárové odvetě střílí Olomouci čtvrtou branku! Pamič pronikl po levém křídle a předložil přesný pas do stoprocentní pozice ADAMU JÁNOŠOVI, syn tragicky zesnulého bývalého výborného brankáře střílí svoji premiérovou branku v mistrovském zápase za A-tým Sparty!
     
    86
    Hušbauer vysunul do dalšího sóla Bednáře, ten ale znovu ztroskotal na brankáři Blahovi.
     
    85
    Druhé střídání Hanáků, do hry se podívá i Jakub Plšek, toho pustil do hry Jakub Petr.
     
    82
    Na druhé straně hřiště se do zakončení dostal Houska, dalekonosná střela mu ale zcela nesedla a neměla šanci si proklestit cestu až k brankáři Čechovi.
     
    80
    Sparťané poté rozehráli rychlý protiútok, na jehož závěru byla obrovská šance Bednáře, jenž se ocitl zcela osamocen před Blahou, olomoucký brankář ale střelu anglickou ligou ošlehaného útočníka vyrazil. Dobíhající Jánoš poté nepříliš razantní střelou nedokázal prostřelit Šindeláře.
     
    79
    Hosté získali standardní situaci z nějakých třiceti metrů od sparťanské branky, Vepřekova rána mířila sice pod břevno, ovšem pouze do míst, kde stál připravený Marek Čech, jenž míč lapil.
     
    77
    I poslední dosavadní střelec branky, Pavel Kadeřábek, pro dnešek dohrál. Místo něj na trávník vběhne další z mnoha sparťanských mladíků Adam Jánoš.
     
    76
    Bednář si posunul míč kolem Škerleho a vynutil si tím faul zkušeného olomouckého stopera.
     
    75
    Po Jarošíkově nákopu vyhrál Bednář osobní souboj se Šindelářem, posunul míč do křídla Kadeřábkovi, ten ale mezi dvěma protihráči nedokázal prostrčit míč na rozběhnutého Vidličku.
     
    74
    Ve sparťanském dresu pak dvoubrankový střelec Kweuke přepouští místo na hřišti Romanu Bednářovi.
     
    73
    Oba celky budou střídat, v hostujícím dresu Pospíšil nahrazuje střelce olomoucké branky Navrátila.
     
    71
    Kadeřábek vnikl do pokutového území Hanáků z pravé strany, posunul míč na Kweukeho, jenž se zády k brance s balónem otočil, ale jeho střelu ztlumila k brankáři Blahovi dvojice olomouckých zadáků.
     
    70
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po rychlé akci sparťané zvýrazňují svůj náskok! Vácha přesným pasem nalezl Čermáka, jenž hlavou sklepl míč do běhu LEU KWEUKEMU a kamerunský střelec se tváří v tvář brankáři Blahovi nemýlil!
     
    68
    Pamič srazil k zemi Navrátila a narozdíl od Jarošíka už žluté kartě neunikl.
     
    66
    Sparťané poprvé střídají, ze hry je stažen Ladislav Krejčí, kterého nahrazuje Matěj Hybš.
     
    62
    Vácha lobovaným pasem hledal za olomouckou obranou Krejčího, toho ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího Nádvorníka a sparťanští fanoušci pískají na znamená své nevole s rozhodnutím pomezního sudího.
     
    59
    Jarošík ostřeji fauloval Housku a sudí Příhoda jej ústně napomíná jako poslední výstrahu před případným karetním trestem.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 7. Kadeřábek, 50. Kweuke, 70. Kweuke, 88. Jánoš – 49. Navrátil, 90. Škerle

    Karty:   68. Pamič (SPA)


    AC Sparta Praha: Čech – Vidlička, Jarošík, Polom, Pamič – Kadeřábek (76. Jánoš), Vácha, Hušbauer, Čermák, Krejčí (67. Hybš) – Kweuke (74. Bednář)
    SK Sigma Olomouc: Blaha – Koutný, Škerle, Šindelář, Vepřek – Houska, Hořava, Javůrek – Doležal, Navrátil (73. Pospíšil), Petr (86. Plšek)

    Rozhodca: Příhoda – Dobrovolný, Nádvorník

    Diváci: 3 106
    03.04.2013
    Sigma Olomouc - Sparta Praha 2:4

    Góly: 72. Navrátil, 86. Varadi – 60. Kadlec, 64. Kweuke, 66. Kadlec, 79. Hušbauer

    Karty:   61. Janotka (OLO) – 60. Kadlec (SPA), 88. Čermák (SPA)