NJ Devils – Ottawa 0:2 (kon.) | Columbus – St. Louis 4:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:5 (kon.)
Chicago – Detroit 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Arizona 3:2 (po pr.) | Colorado – Vancouver 4:3 (kon.)
Buffalo – Philadelphia 1:0 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
St. Louis Blues
cz Sobota 13.04.2013, 01:10 • Nationwide Arena (18 144) • NHL
Partner:
     
    41:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Paráda v podání MARIÁNA GÁBORÍKA znamená vedení 4:1 pro domácí Blue Jackets! V akci dva na jednoho nahrál Mark Letestu před branku Allena skákavou žabičku a slovenský ostrostřelec ji dokázal přesnou tečí dostat do sítě. Asistence: Mark Letestu, Václav Prospal.
     
    38:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    A domácí fanoušci se opravdu dočkali ještě v druhé třetině! Od modré čáry nahodil puk směrem na Allenovu klec Wisniewski, jeho ránu tečoval Foligno. Od jeho hole se však puk neodrazil do branky, ale k druhé tyčce, kde už byl připraven RYAN JOHANSEN, pro něhož už nebylo těžké doklepnout černou gumu do odkryté klece. Asistence: Nick Foligno, James Wisniewski.
     
    34:20
    Columbus právě vstřelil branku!
    Téměř totožná situace se opakovala po chvíli a na tu už byl Jake Allen krátký! Dubinsky poslal do brankoviště bekhendovou přihrávku, do které dokázal vložit hůl ARŤOM ANISIMOV, jenž svou jedenáctou brankou v sezóně posílá svůj tým poprvé v utkání do vedení. Asistence: Brandon Dubinsky, Cam Atkinson.
     
    14:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! A stejně jako při brance St. Louis se nejednalo o žádnou gólovou šanci. Střelu Adriana Aucoina zřejmě tečoval CAM ATKINSON, protože Allen reagoval na vysoko letící puk a kotouč najednou změnil trejektorii a putuvoval do sítě po ledě. Hosté celou situaci reklamovali u videorozhodčího, ten po kráké konzultaci doporučil gól uznat. V Columbusu je tedy vyrovnáno a třízápasový zámek, který byl zamčený na brance St. Louis, je odemčen. Asistence: Matt Calvert, Adrian Aucoin.
     
    01:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Překvapivá střela od modré čáry končí za zády domácího brankáře! Ten zřejmě ránu z hole KEVINA SHATTENKIRKA vůbec neviděl, protože po gólu jen bezmocně pokrčil rameny! St. Louis se tak brzy dostává do vedení! Asistence: Andy McDonald, Vladimír Sobotka.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 15. Atkinson (Calvert, Aucoin), 35. Anisimov (Dubinsky, Atkinson), 39. Johansen (Foligno N., Wisniewski), 42. Gáborík (Letestu, Prospal) – 2. Shattenkirk (McDonald, Sobotka)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Leighton) – Johnson, Tjutin, Wisniewski, Aucoin, Prout, Nikitin – Gáborík, Anisimov, Prospal – Atkinson, Letestu, Calvert – Foligno N., Johansen, Umberger – Boll, MacKenzie, Dubinsky.
    Trenér: Todd Richards.

    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Leopold, Polák, Jackman – Steen, Backes, Perron – Stewart, Berglund, Schwartz – Tarasenko, Sobotka, McDonald – Reaves, Porter, Cracknell.
    Trenér: Ken Hitchcock

    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    1. Cam Atkinson (CBJ) – 1+1
    2. Ryan Johansen (CBJ) – 1+0
    3. Derek MacKenzie (CBJ) – 0+0

    Rozhodca: Walkom, St. Pierre – Morin, Murray

    Diváci: 17 007