Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Schalke 0:2 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Fürth 1:0 (kon.) | Dortmund – Augsburg 4:2 (kon.) | Hamburger – Freiburg 0:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
0:1 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 06.04.2013, 15:30 • Commerzbank-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 28. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. Dnes uvidíme určite zaujímavý zápas, keďže proti sebe nastúpia Bayern Mníchov a Eintracht Frankfurt.

    Eintracht Frankfurt

    Domáce mužstvo dnes nenastúpi v úlohe favorita, v doterajšom priebehu sa hráčom Fankfurtu podarilo nazbierať 42 bodov. To zatiaľ stačí na 5. miesto v tabuľke. S rovnakým počtom bodov je o miesto nahor Schalke 04, takže dnešný prípadný bodový zisk môže znamenať posun v tabuľke nahor. Za Frankfurtom sa v tabuľke nachádza Mainz s trojbodovým odstupom, podobne je na tom aj Freiburg.

    V posledných zápasoch sa Frankfurtu príliš nedarilo, za 5 posledných zápasov získali iba 5 bodov za 2 remízy a jednu výhru, aj to proti beznádejne poslednému Greuther Fürth.

    Bayern Mníchov

    Naopak v úlohe favorita dnes bude hrať tím hostí. Bayern Mníchov zatiaľ neohrozene kraľuje tabuľke ligy a vďaka dnešnému víťazstvu by v prípade zaváhania Borrusie Dortmund mohli hráči predčasne oslavovať titul. Práve pred Borrusiou Dortmund má Bayern priepastný 20 bodový náskok, takže zisk titulu je viac-menej len otázkou času. Po minulotýždňovom drvivom víťazstve nad Hamburgom 9:2 hráči Bayernu Mníchov natiahli šnúru bez prehry už na 18 zápasov.
     
    Aj posledných 5 vzájomných zápasov hovorí v prospech Bayernu Mníchov. Ten 3 vyhral, raz sa zrodila remíza a raz výhra Frankfurtu.

    Stávkové kancelárie určili kurz na víťazstvo hostí kurz 1,53, na remízu sa hodnota kurzu pohybuje okolo hodnoty 4,00 a na víťazstvo Frankfurtu až okolo 6,00.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Nikolov – Oczipka, Anderson Bamba, Zambrano, Jung – Russ, Lanig – Inui, Rode, Aigner – Matmour

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Alaba, Dante, Boateng, Lahm – Schweinsteiger, Javi Martínez – Shaqiri, Müller, Robben – Gómez

    Rozhodca: Meyer – Willenborg, Bornhorst.
     
    Hráči obidvoch tímov o malú chvíľu opustia svoje šatne a vyjdú na hraciu plochu. Domáci hráči dnes nastúpia v červeno – čiernej kombinácii dresov, zatiaľ čo hráči Bayernu budú hrať v bielom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    V úvode stretnutia sa smerom vpred púšťali hráči Frankfurtu, to im ale príliš nevyšlo, vpred tak postupujú hráči Bayernu.
     
    2
    Tí dopadli podobne ako ich súper, domáci hráči budú začínať akciu až od vlastnej brány.
     
    3
    Do útoku sa púšťali opäť hostia, Boatengov faul však útočný prechod prerušil.
     
    4
    Hráči Bayernu však dlho bez lopty nezostali, až do pokutového územia sa z pravej strany natlačil Robben, ktorý nakoniec vybojoval prvý rohový kop v zápase.
     
    5
    Ten, ale neznamenal väčšie nebezpečenstvo pre bránu Frankfurtu a domáci hráči sa aspoň na chvíľu oslobodzujú.
     
    6
    Hráči Bayernu aj naďalej vytvárajú tlak, táto akcia však dopadla pre tím hostí nedobre, odkopávať bude od svojej brány Nikolov.
     
    7
    Na opačnej strane z veľkej diaľky pohrozil Inui, ktorý ale iba nastrelil protihráča. K odrazenej lopte sa následne dostal Rode, ten ale bránu vysoko prekopáva.
     
    8
    Hostia v útoku prepadli, čo sa okamžite snažili domáci hráči využiť. Pri lopte nakoniec skončil Inui, ktorému sa ale nepodarilo z ľavej strany poslať loptu do šestnástky. Získava aspoň rohový kop pre svoj tím.
     
    9
    Ale ani z tohto rohového kopu nič nebude, obrana Bayernu odvracia ešte predtým ako sa lopta dostala k Neuerovi.
     
    10
    Prvá veľká príležitosť na strelenie gólu v zápase! Robben si loptu potiahol až k hranici šestnástky, následne prihral Danteovi, tenchcel vystreliť, ale lopta sa odrazila k Shaqirimu, ten z veľkej diaľky vypálil ale triafa iba ľavú tyč Nikolovej brány.
     
    11
    Hľadisko, ktoré inak akékoľvek držanie lopty na strane Bayernu odmeňovali hlasitým piskotom náhle na chvíľu stíchlo, postupne sa však opäť prebúdza.
     
    12
    Držanie lopty je stále prevažne na strane Bayernu, vpred teraz postupuje Robben.
     
    13
    Ten sa aj dostal k zakončeniu, jeho strelecký pokus bol ale z uhla, navyše strela bola spomalená tečom obrancu, takže Nikolov bez problémov chytá.
     
    14
    Na opačnej strane pohrozil Matmour, ktorého si Boateng neustrážil a po dlhej prihrávke od Russa sa mu takmer podarilo zakončiť. Lopta ale opúšťa hraciu plochu, rozohrávať bude Neuer.
     
    15
    Ďalšou sympatickou strelou sa po individuálnom prechode do útoku prezentoval Shaqiri, tentoraz ale Nikolov zakročil tak ako mal a loptu bez väčších problémov chytá.
     
    16
    Na opačnej strane sa snažili niečo vymyslieť hráči Frankfurtu, to sa im ale nepodarilo a o loptu krátko po prechode do útoku prichádzajú.
     
    17
    Robben a Müller pekne zakombinovali na pravom rohu pokutového územia Frankfurtu, tam ich ale obkľúčila obrana a hráči Bayernu sú postupne vytlačení až k vlastnému brankárovi.
     
    18
    Pri prechode do útoku bol faulovaný Javi Martínez, takže útok bol značne spomalený, hlavný rozhodca zatiaľ kartu neudeľuje.
     
    19
    Pri prechode do útoku sa do súboja dostal Lanig, Boateng ho ale výborným zákrokom od lopty odstavil.
     
    20
    Ďalšia veľká príležtosť pre Bayern, tentoraz sa v šanci ocitol Robben, ktorý si nabehol až tesne pred Nikolova. Z ľavého krídla priletel center od Müllera, Robbenovi ale chýbali centimetre aby na loptu dočiahol.
     
    21
    Na opačnej strane to skúšal dnes aktívny Inui, ale ani tentoraz nepochodil. Zatiaľ sledujeme hru, ktorá sa prelieva z jednej strany na druhú.
     
    22
    Schweinsteiger chcel vyprodukovať podobnú príležitosť akú mal Robben pred malou chvíľou, jeho prihrávku ale zachytila iba obrana Frankfurtu.
     
    23
    Aktívnejším dojmom ale jednoznačne pôsobia hráči Bayernu, až do šestnástky si teraz nabehol Shaqiri, obrana ho ale čisto od lopty odstavila, uvidíme ďalší rohový kop pre Bayern.
     
    24
    Schweinsteiger ideš v strede ihriska do súboja sklzom, pri tom si ale prisadol vlastnú nohu, po čom sa hra prerušuje. Nevyzerá to však vážne, Schweinsteiger bude môcť pokračovať.
     
    25
    No a možno aj nie, po ďalšom prechode do útoku, ktorý mal na svedomí Inui, lopta končí iba u brankára Neuera. Potom ale Schweinsteiger pomaly bolestivo odkráčal za postrannú čiaru. Uvidíme ako to s ním dopadne.
     
    26
    Müller získava pre svoj tím pokutový kop ! Do šestnástky nabehol po pravej strane, zo zadu ho fauloval Russ. Pokutový kop bude kopať Alaba.
     
    27
    A Alaba iba o centimetre míňa ľavú tyč Nikolovej brány ! Navyše Nikolov vystihol jeho úmysel, takže ak by sa Alaba trafil do priestor brány Nikolov by penaltu zrejme chytil.
     
    28
    Aspoň jedna pozitívna správa pre hráčov Bayernu, zdá sa, že Schweinsteiger predsa len bude môcť v zápase pokračovať.
     
    29
    Tentoraz príležitosť na opačnej strane! Po dlhej prihrávke sa do úniku už-už dostával Inui, Boateng ale zozadu perfektne zakročil sklzom a prerušil tak príležitosť na takmer istý gól.
     
    30
    Už v 30 minúte prichádza prvé striedanie na strane Frankfurtu. Z ihriska odchádza Lanig, ktorý zrejme utrpel nejaké zranenie. Na jeho miesto prichádza Celozzi.
     
    31
    Lahm peknou kolmou prihrávkou hľadal Schweinsteigera, prihrávka bola však príliš prudká a lopta nakoniec končí v náručí Nikolova.
     
    32
    Alaba dosť ľahko stratil loptu pri prechode do útoku, šanca na prechod vpred sa tak naskytla domácim hráčom, tú ale nevyužili a tak loptu na kopačkách majú znova hráči Bayernu.
     
    33
    Pri prechode do útoku sme mali možnosť sledovať súboj medzi Aignerom a Boatengom. Okamžite sa hráči do seba pustil a celú situáciu musel riešiť hlavný rozhodca.
     
    34
    Ten za spomínaný zákrok vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    35
    Hráči Bayernu Mníchov opäť začali na svojho súpera vyvíjať tlak, zásluhou čoho získavajú ďalší rohový kop.
     
    36
    Po odvrátení rohového kopu mimo hraciu plochu si celú situáciu zopakujeme.
     
    36
    Tento rohový kop bol kopnutý príliš prudko, lopta končí až za postrannou čiarou. Rohové kopy sa dnes zatiaľ ani jednému tímu príliš nedaria.
     
    37
    V šanci sa opäť ocitol Arjen Robben, ktorý po dlhej prihrávke zakončoval v krkolomnej polohe, aj preto jeho pokus neohrozil bránu Nikolova.
     
    38
    Hra sa znova presunula na opačnú stranu, ale Boateng si útočníka postrážil a rozohrávať bude Neuer.
     
    39
    Gómez sa tlačil za obranu súpera až príliš, previnil sa tesným ofsajdom a tak hráči Mníchova o loptu prichádzajú.
     
    40
    Ubehlo nám 40 minút, zo začiatku sme videli dosť hektické stretnutie, postupne je ale príležitostí pomenej, obrany obidvoch tímov väčšinou zasahujú tak ako majú.
     
    41
    Z pravej strany to teraz skúšal Müller, jeho prihrávka bola zrazená na rohový kop. Tak uvidíme či z tohto niečo bude.
     
    42
    Mali sme príležitosť vidiel nacvičený signál, ten Shaqirimu ale príliš nevyšiel, lopta nakoniec po chabej hlavičke končí v rukaviciach Nikolova.
     
    43
    Loptu majú hráči Frankfurtu, tí si ju ale prihrávajú iba na vlastnej polovici, vpred sa teraz príliš neponáhľajú.
     
    44
    Toľko pokúšali hráčov Bayernu, až sa im to nakoniec takmer vypomstilo, Robbenovi sa podarilo získať loptu, následne ju ale dosť rýchlo stratil. Domáci sa už-už dostávali do kontry, útok bol ale spomalený natoľko, že úplne zanikol.
     
    44
    Gómez sa ocitol v šestnástke súpera, kde bol viditeľne faulovaný, tentoraz ale hlavný rozhodca pokutový kop nenariadil.
     
    45
    Beží nám posledná minúta riadneho hracieho času v prvom polčase, uvidíme či sa bude nadstavovať nejaký čas nad rámec riadnej hracej doby.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Nestalo sa tak, hlavný rozhodca okamžite po uplynutí 45 minút fúkol do píšťalky a ukončuje tak prvý polčas. Ten sa skončil bez gólov, najväčšiu príležitosť mal Alaba, ktorý nepremenil pokutový kop. Veľkú príležitosť mal aj Shaqiri, ktorý nastrelil ľavú tyč Nikolovej brány. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:31.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, čo znamená, že o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Po začiatku druhého polčasu pri lopte zostali hráči Bayernu, tí si však prihrávali iba na vlastnej polovici, do útočného prechodu sa ešte nepustili.
     
    47
    Až, teraz sa pustili vpred a okamžite získavajú výhodnú pozíciu pre priamy kop! Schweinsteiger si vypýtal faul a tak budú mať hostia príležitosť udrieť.
     
    48
    Priameho kopu sa zhostil Alaba, ale ani z tohto pokusu netriafa bránu. Dnes má zrejme vychýlenú mušku.
     
    49
    Hostia aj naďalej zostávajú pri lopte, pri prechode do útoku teraz hráča Bayernu nepekne napadol Rode, rozhodca by za tento zákrok mohol udeliť kartu, ale nerobí tak.
     
    50
    Hráči v bielom aj naďalej tlačia, vybojovali si prvý rohový kop v druhom polčase.
     
    50
    Po rozohratí sa z voleja snažil zakonči Robben, loptu ale netrafil tak ako by chcel a bránu míňa.
     
    51
    Ďalšia veľká príležitosť pre Bayern Mníchov! Až do šestnástky sám prešiel Gómez, ktorý dnes v pokutovom území súpera veľmi ochotne padá, padol aj tentoraz, ale následne sa lopta odrazila k Robbenovi, ktorý prestrelil Nikolova, na bránkovej čiare ale zasiahol Oczipka, ktorý odkopáva do bezpečia.
     
    52
    Bayern dal gól! Tentoraz to ale Bayernu vyšlo! Po pravej strane si loptu potiahol Lahm, ktorý poslal peknú prihrávku pred Nikolova a BASTIAN SCHWEINSTEIGER s prehľadom zakončuje za chrbát bezmocného brankára domácich. 0:1
     
    53
    Hráčom Bayernu sa tak po niekoľkých nevyužitých príležitostiach určite dýcha lepšie, uvidíme čo nám prinesie ďalší priebeh zápasu.
     
    54
    Hostia sa stiahli až na vlastnú polovicu, kde si vymieňajú loptu čo hľadisko odmeňuje hlasným piskotom.
     
    55
    Prihrávky na vlastnej polovici pokračujú aj naďalej, len aby hráči Bayernu nespravili chybu a neprišli o loptu pred vlastným brankárom.
     
    56
    To sa nakoniec nestalo, prechod vpred chceli vyriešil dlhou prihrávkou, na tú ale zareagoval iba obranca domáceho tímu.
     
    57
    Peknou technickou strelou sa teraz prezentoval Rode, ktorý vypálil spoza hranice šestnástky nepríjemný projektil, ktorý tesne míňa ľavú tyč Neuerovej brány.
     
    58
    Domáci hráči začínajú byť aktívnejší ako v doterajšom priebehu, zdá sa že o gólovú odpoveď by sa chceli postarať čo najskôr. Obrana Bayernu je ale zatiaľ stopercentná.
     
    59
    Aj teraz po individuálnom prieniku Rodeho má loptu v rukaviciach Neuer. Postaral sa o tom Dante svojim obranným zákrokom.
     
    60
    Hráči Bayernu sa opäť stiahli až pred vlastného brankára, na čo tribúny znova odpovedajú hlasitým piskotom.
     
    61
    Krásnym individuálnym prechodom sa prezentoval Inui, ktorý parádne prešiel až cez trojicu obrancov súpera, nakoniec aj zakončil, ale Neuer jeho pokus kryje.
     
    62
    V 62. minúte prichádza prvé striedanie na strane Bayernu, z ihriska odchádza za hlasného piskotu domácich fanúšikov Robben, na jeho miesto príde Ribéry.
     
    62
    Išlo o dvojité striedanie, takže z ihriska odchádza aj Müller, na jeho miesto prichádza Luiz Gustavo.
     
    63
    Tak uvidíme čo prinesú dve zmeny do zostavy Bayernu, či sa ešte dočkáme ďalšieho gólu v sieti Nikolova, poprípade na opačnej strane.
     
    64
    Okamžite po zapojení sa do hry Luiz Gustavo nedovolene zastavil Aignera pri prechode do útoku, za čo uvidí žltú kartu.
     
    65
    Hráči Bayernu sa celkovo dosť stiahli, hrajú na istotu a čoraz viac lôpt končí u brankára Neuera.
     
    66
    Tempo hry sa nám mierne znížilo, oba tímy hrajú opatrnejšie ako v predchádzajúcom priebehu. Hrá sa hlavne v strednej časti ihriska.
     
    67
    Zmeniť to chcel Schweinsteiger, ktorý už dnes jeden gól strelil. Jeho strelecký pokus spoza hranice šestnástky sa ale neuchytil, letí mimo.
     
    68
    Zámer zaútočiť mali hráči Frankfurtu, jeden z nich ale v útoku zahral rukou a tak útok končí.
     
    69
    Po ľavej strane si loptu potiahol Celozzi, ktorý prihral Inuimu, ktorý vystrelil, Neuer bol ale pripravený a loptu chytá.
     
    70
    V strednej časti ihriska sa do súboja dostal Anderson Bamba a Gómez, ktorý po súboji zostáva na zemi s bolestivým výrazom na tvári. Na ihrisko vybieha lekársky tím.
     
    71
    Prerušenie hry využíva tréner Frankfurtu na striedanie, z ihriska odchádza Russ, ktorého nahradí Stendera.
     
    71
    Gómez v opatere lekárov opúšťa hraciu plochu, zrejme to ale nebude vážne a do hry sa zapojí.
     
    72
    Mníchov teraz ale musí brániť svätyňu Neuera, domáci hráči totiž kombinujú pred šestnástkou súpera, na dostrel sa ale zatiaľ nedostali.
     
    73
    Gómez je už na ihrisku, takže to nebude vážne.
     
    74
    Ribéry pred hranicou súpera kľučkoval natoľko, že zrejme oklamal aj sám seba, pri kľučke sa pošmykol a prichádza o loptu.
     
    75
    Spolu s Gómezom strieda aj Matmour, na ktorého miesto príde Lakić.
     
    75
    Posledné striedanie na strane hostí znamená, že z ihriska odchádza Gómez a nahradí ho Pizarro.
     
    76
    Shaqiri sa dostal za obranu, zakončil, aj prestrelil Nikolova, avšak radosť mu uprel postranný rozhodca, ktorý ukazuje postavenie mimo hry.
     
    77
    Ribéry si nabiehal na kolmú prihrávku od Pizzara, pri lopte však bol skôr Nikolov. Ribéry následne úplne zbytočne zozadu fauloval protihráča pred jeho vlastnou šestnástkou.
     
    77
    Následne si už Ribéry počínal o čosi lepšie, teraz vybojoval rohový kop pre svoj tím.
     
    78
    Po centri do šestnástky hlavou zakončoval Javi Martínez, jeho pokus ale nebol dosť razantný a Nikolov chytá.
     
    79
    V obrovskej šanci na vyrovnanie skóre sa ocitol striedajúci Lakić! Po prihrávke cez celú šestnástku sa sám ocitol pred Neuerom, ktorého v tutovke iba napálil a lopta sa odrazila mimo hracej plochy. Hráči Bayernu Mníchov tak teraz môžu ďakovať brankárovi za to, že stále vyhrávajú najtesnejším rozdielom.
     
    80
    Celkovo, hráči Bayernu pristupujú k hráčom súpera dosť laxne, určite nehrajú tak srdnato ako v začiatku polčasu.
     
    81
    Hráči Frankfurtu sa teraz dožadujú pokutového kopu, po súboji v šestnástke hostí. V ňom si Dante očividne pomohol hrou rukou, hlavný rozhodca ale ukazuje iba rohový kop.
     
    82
    Po ňom prišla veľká príležitosť na vyrovnanie, keď sa po hlavičke Dante riadne zapotil a takmer si dal vlastný gól. Rohový kop sa bude opakovať.
     
    83
    A ďalšia príležitosť pre Frankfurt! Teraz sa v nej ocitol Inui a Neuer musel vytiahnuť ďalší pohotový zákrok. Hráči Bayernu si v posledných minútach koledujú o inkasovanie gólu.
     
    84
    Hromadia sa nedovolené zákroky, väčšinou sú ich autormi hostia, nervy na ihrisku sa vyhrocujú. Môžeme očakávať ďalší tlak zo strany Eintracht Frankfurt.
     
    85
    A ďalší nedovolený zákrok, tentoraz fauloval Javi Martínez, za čo vidí žltú kartu.
     
    86
    Domáci tlačili, avšak do protiútoku sa pustil Pizzaro, ktorý našiel Ribéryho, ten ale na hranici šestnástky neprešiel cez dvojicu brániacich hráčov.
     
    87
    Čas nám ubieha a tak doba na vyrovnanie pre Frankfurt je čoraz kratšia. Uvidíme či sa im to nakoniec podarí, alebo dnes zvíťazia hostia. Vyzerá to ešte na poriadne nervy.
     
    88
    Loptu do šestnástky teraz predlžoval Lakić, Aigner už na ňu nedokázal zareagovať a tak odkopávať bude Neuer.
     
    89
    Hráči Bayernu na opačnej strane ihriska získavajú vhadzovanie a s rozohrávkou sa veru nikam neponáhľajú. Držia loptu presne tam kde ju chcú mať. Čo najďalej od vlastnej brány.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, uvidíme koľko minút nadstaví štvrtý rozhodca.
     
    90
    Sú to tri minúty, takže domáci hráči ešte majú čas na vyrovnanie. Ten sa im ale kráti.
     
    90+1
    Zdá sa, že tesný výsledok si už hráči Bayernu Mníchov udržia a budú sa tak môcť tešiť z predčasného zisku titulu.
     
    90+2
    Obrancovia Bayernu držia útočníkov domáceho tímu skrátka, pred vlastnou šestnástkou je stiahnutých až 8 hráčov Bayernu.
     
    90+3
    Domáci to v samom závere skúšajú cez nakopávané lopty, tieto prihrávky sú však dosť nepresné, navyše lopty sa zmocnil Shaqiri, ktorý loptu potiahol až pred šestnástku súpera.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je dobojované! Víťazom dnešného súboja sa stáva Bayern Mníchov a tak hráči môžu oslavovať predčasný zisk titulu majstra Bundesligy v sezóne 2012/2013 ! O jediný gól stretnutia sa v 52. minúte postaral Schweinsteiger. V samom závere sa ešte domáci hráči snažili o vyrovnanie, Neuer si však udržal čisté konto. Odomňa je to dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:25:07)

    Andrej Marienka

    Góly: 52. Schweinsteiger

    Karty:   34. Aigner (EIN) – 64. Gustavo (BAY), 85. Martínez (BAY)


    Eintracht Frankfurt: Nikolov – Oczipka, Anderson Bamba, Zambrano, Jung – Russ, Lanig – Inui, Rode, Aigner – Matmour
    Bayern Mníchov: Neuer – Alaba, Dante, Boateng, Lahm – Schweinsteiger, Javi Martínez – Shaqiri, Müller, Robben – Gómez

    Rozhodca: Meyer – Willenborg, Bornhorst