Feyenoord – Venlo 1:0 (kon.)
koniec
Feyenoord Rotterdam
1:0 (0:0)
VVV Venlo
cz Piatok 05.04.2013, 20:00 • De Kuip (kapacita: 51 777 míst) • Holandská Eredivisie
     
    85
    Venlo naposledy v utkání střídá. Ze hřiště odchází Alexandar Radosavljević, kterého nahradí Roland Bergkamp.
     
    82
    Daryl Janmaat se opět vydal na útočný výlet a hostující fanoušky vystrašil nebezpečnou přízemní střelou zpoza vápna. Mäenpää byl ale na svém místě a balón lapil.
     
    75
    Hosté sahají hned ke dvojnásobnému střídání. Ze hřiště odchází Maguire a Cullen, místo nich si zahrají Yanic Wildschut a Yuki Otso.
     
    71
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Fanoušci na stadiónu De Kuip slaví! Joris Mathijsen vyslal do šestnáctky Venla přesný centr, k hlavičce se dostal kanonýr GRAZIANO PELLÉ, jenž usměrnil míč nechytatelně pod břevno – 1:0
     
    67
    Panečku, to byl zákrok! Niki Mäenpää se blýskl parádní robinzonádou, kterou vyrazil nádhernou střelu Goossense z přímého kopu.
     
    60
    Domácí trenér Koeman podruhé v utkání střídá: místo Harmeeta Singha přichází John Goossens.
     
    59
    Stefan de Vrij zastavil nedovoleně rychlý útok Venla a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    59
    Řada přihlížejících diváků se už radovala ze vstřeleného gólu, brankář Mäenpää ovšem vytáhl bravurní zákrok a hlavičku Pellého, kterého si hostující obrana nepohlídala na zadní tyči, lapil.
     
    52
    Robert Cullen měl na kopačce úvodní branku dnešního utkání, ovšem v zakončení znovu selhal. Z hranice vápna poslal míč těsně vedle pravé tyčky.
     
    47
    Na hřišti se nám poprvé zažlutilo. Napomínaným hráčem byl hostující Bryan Linssen.
     
    46
    Na domácí straně došlo ke střídání. Do druhého poločasu už nenastoupil mladíček Jean-Paul Boëtius, místo kterého přišel na hřiště Sekou Cissé.
     
    26
    Další velká šance Venla! Tentokrát hlavičkoval po centru z levé strany Robert Cullen. Brankář Mulder měl co dělat, aby míč vyškrábl alespoň nad břevno.
     
    21
    Ricky van Haaren se po přihrávce Cullena ocitl ve stoprocentní šanci, kdy před sebou měl už pouze Muldera, přesto gól nevstřelil. Domácí gólman jeho střelu bravurně vyrazil na roh.
     
    12
    Erwin Mulder si připisuje první důležitý zákrok utkání. Z velké dálky vyzkoušel jeho pozornost nepříjemnou střelou Ricky van Haaren, domácí gólman byl ale na svém místě a balón vytěsnil do strany.
     
    5
    Vilhenův centr se snesl na hlavu Graziana Pellého, který se v podobných situacích většinou nemýlí, tentokrát ale hlavičkoval pár centimetrů nad.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 71. Pellé

    Karty:   59. de Vrij (FEY) – 47. Linssen (VEN)


    Feyenoord Rotterdam: (4-3-3) Mulder – Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi – Vormer, Vilhena, Singh (60. Goossens) – Schaken, Pellé, Boëtius (46. Cissé).
    VVV Venlo: (4-2-3-1) Mäenpää – Joppen, Röseler, Seip, Leiwakabessy – Radosavljević (85. Bergkamp), Türk – Maguire (75. Wildschut), van Haaren, Linssen – Cullen (75. Otso).

    Rozhodca: Makkelie – Diks, de Vries