Myjava – Zlaté Moravce 0:0 (odl.) | Prešov – Senica 0:1 (kon.) | Košice – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Nitra – Ružomberok 3:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 0:0 (kon.) | Žilina – Trnava 1:1 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:1 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Utorok 02.04.2013, 16:00Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Vážení športoví priaznivci, vitajte pri šlágri 24. kola našej najvyššej futbalovej súťaže. O 16:00 je naplánovaný úvodný výkop súboja dvoch odvekých rivalov. Štadión Lokomotívy dnes hostí duel domácich Košíc a lídra tabuľky z Bratislavy.

    Košičanom patrí po 23 stretnutiach tretia priečka corgoňligovej tabuľky. Východniari dokázali v tejto sezóne nazbierať dovedna 38 bodov, a to za 11 víťazstiev a 5 remíz.
    V poslednom kole odohrali futbalisti Košíc stretnutie u predposledného tímu tabuľky – v Trnave. Aj napriek tomu, že už po troch minútach hry prehrávali jednogólovým rozdielom napokon dokázali získať tri body, a to po triumfe 3:2.

    Slovan Bratislava pricestoval do metropoly východu ako tím, ktorému s prehľadom patrí vedúca priečka corgoňligovej tabuľky. Futbalisti z hlavného mesta republiky majú pred svojím dnešným súperom desaťbodový náskok, ktorý si vypracovali vďaka štrnástim víťazstvám a šiestim remízam.
    V poslednom súťažnom stretnutí predviedli Slovanisti výkon ako utrhnutý z reťaze. Na domácom trávniku dokázali zdolať Tatran Prešov vysoko a presvedčivo 5:0.

    Košice sa so Slovanom v tejto sezóne už dvakrát stretli. Už v 2.kole na trávniku v metropole východu boli úspešnejší domáci futbalisti, ktorí Slovan zdolali 1:0, no v druhom vzájomnom dueli si Bratislavčania vzali späť požičané a Košice zdolali v hlavnom meste pomerom 3:1.

    Fanúšikovské tábory z oboch koncov Slovenska sa môžu tešiť, pretože okrem vzájomných ligových stretnutí na seba Košice a Slovan narazia aj v najvyššej pohárovej súťaži. Tá je momentálne už vo fáze semifinále, ktoré štartuje na štadióne Lokomotívy v Košiciach presne o týždeň o 16:30. K Dunaju sa séria presunie 16. apríla v rovnakom čase.
     
    Slovan by si dnešným trojbodovým ziskom mohol ešte viac upevniť vedúcu pozíciu. Stávkové kancelárie futbalistov z Bratislavy mierne favorizujú. Zatiaľ čo na Košice vypísali kurz 3,17, na Slovan sa pohybuje okolo čísla 2,15. A pokiaľ si myslíte, že po deväťdesiatich minútach sa v Čermeli nerozhodne, určite využite ponuku s kurzom cca 3,13.

    Taktiež treba spomenúť, že Košice na domácom trávniku prehrali zatiaľ iba raz, a to v poslednom zápase pred vlastnými priaznivcami, kedy podľahli nováčikovi súťaže 1:2.
     
    Náhradníci:

    MFK Košice: Ružinský – Huk, Duda, Pavúk, Kavka, C. Diaby, Bukata

    ŠK Slovan Bratislava: Kováč – Lukšík, Niňaj, Grendel, Milinkovič, Kopúnek, Kuzma
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Ostojič, Šinglár (C), O. Diaby, Tóth, Viazanko, Matič, Karaš, Bašista, Hovančík

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Hlohovský, Halenár, Žofčák (C), Gorosito, Kladrubský, Bagayoko, Soumah, Kolčák, Peltier, Pauschek

    Rozhodca: Vnuk – Vorel, Lieskovský.
     
    Príjemné športové popoludnie priatelia. Veľkonočné prázdniny študentov na východe končia vo veľkom štýle. Do Košíc pricestoval milovaný i nenávidený Slovan a aj napriek tomu, že na štadióne Lokomotívy sa po prvýkrát v sezóne platí vstupné, autá pred ním už dlho pred stretnutím prezrádzajú očividný záujem o šláger 24. kola našej najvyššej futbalovej súťaže.

    Teplomer ukazuje 8°C, Košice sú pod mrakom a počasiu nepridáva ani mierny vietor, no tribúny sa už v týchto chvíľach slušne zapĺňajú.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hostia rozohrali a pokúsili sa založiť protiútok. Zápas sa ešte ani nezačal a košickí fanúšikovia už vyťahujú najznámejší vulgárny pokrik.
     
    1
    Po ľavej strane sa do útoku natlačil Matič, no neďaleko vápna bol faulovaný a Košičania teda získajú loptu.
     
    2
    Košičania loptu síce kopli pred Putnockého, no ten sa nemusel ani pohnúť. Slabý a nedôrazný pokus o center nenarobil hosťujúcej obrane žiaden problém.
     
    3
    Slovan sa s loptou na kopačkách pokúsil dostať do útoku, no na strelu to už nemal. Hlohovský kolmicou hľadal spoluhráčov, ale tí o loptu prišli.
     
    4
    Prvá strela do priestoru brány. Domáci Karaš sa zmocnil lopty, ale potreboval rýchlo strieľať, pretože už sa naňho hrnula dvojica belasých obrancov. Tesne spoza šestnástky skončil jeho pokus v náruči Putnockého.
     
    5
    Slovan loptu vyviedol do stredového kruhu, no na nič viac sa nezmohol. Defenzíva domáceho celku ohrozenie Tofiloskeho nepripúšťa.
     
    6
    Hra sa presúva v okolí stredového kruhu. Loptu majú na kopačkách prevažne domáci, no séria ich prihrávok nekončí streleckým pokusom.
     
    7
    Stále je to len akési "oťukávanie". Lopta sa presúva zo strany na stranu.
     
    9
    Uvidíme penaltu v prospech Košíc!
     
    10
    Domáci kapitán Peter Šinglár triafa iba Putnockého, ktorý vystihol smer jeho strely!
     
    11
    Slovan okamžite odvracia loptu z vlastnej obrannej polovice. Nepremenený pokus môže domácich futbalistov ešte mrzieť.
     
    12
    Slovanisti sa usadili na útočnej polovici. Loptu si medzi sebou vymieňali na kopačkách až kým ju nestratili.
     
    13
    Peltier mohol otvoriť skóre zápasu! Dokázal spracovať prihrávku v šestnástke, predrať sa cez obranu a z hranice malého vápna vypáliť. Brankár Tofiloski loptu schoval v rukách.
     
    14
    Na opačnej strane sa do zakončenia natlačili aj domáci futbalisti. Oumar Diaby z pravej strany posielal center do šestnástky, kde sa ho síce jeho spoluhráči snažili nožničkami usmerniť do brány, no ostalo iba pri snahe a Putnocký ani nezasahoval.
     
    15
    Slovan okamžite loptu vysúva do stredu ihriska, odkiaľ sa pokúša založiť útok. Bezúspešne, hostí zastavil ofsajd.
     
    16
    Z pravej strany mohol využiť kolmicu Viazanko, ktorý už na hranici čiary poslal loptu pred Putnockého, kde ho obrana hostí zrazila iba na rohový kop.
     
    17
    Uroš Matič poslal loptu samozrejme do vápna, no hostia ju vysoko vyrazili. Potom sa k nej dostal exekútor rohu opäť, no tento jeho pokus o center končí priďaleko a až za čiarou mimo brány.
     
    19
    S loptou na kopačkách sa Košičania hrnuli do útoku, no zastavil ich faul hostí. Následný center Matiča skončil mimo jeho spoluhráčov.
     
    20
    Vysunutá lopta sa nebezpečne kĺzala na nohy Žofčáka, no v poslednej sekunde ju stihol odkopnúť domáci Tóth. Hosťujúci hráč by v prípade, že by sa lopty zmocnil, mohol mieriť už iba do prázdnej brány.
     
    21
    Na opačnej strane teraz naopak zatlačili domáci futbalisti. Lopta poskakovala v šestnástke, v ktorej bol poriadny chaos, no napokon ju Viazanko, ktorý bol otočený, nedokázal skrotiť.
     
    22
    Domáci tlak naďalej pokračuje. Loptu však žlto-modrí dostanú len do šestnástky, nie už k Putnockému.
     
    24
    Prvú žltú kartu v stretnutí si vyslúžil domáci Boris Sekulič.
     
    24
    Košičania sa mohli dostať do rýchleho protiútoku, no ručnú brzdu zatiahol Seydouba Soumah a máme tu ďalšiu žltú kartu.
     
    25
    Domáci futbalisti mali k dispozícii priamy kop, no lopta úplne minula priestor brány. Putnocký bol bez práce.
     
    26
    Košickí futbalisti sa naďalej tlačia do zakončenia, no v ňom sa im vôbec nedarí. V týchto chvíľach defenzíva hostí loptu do šestnástky ani nepúšťa.
     
    27
    Hru vysunuli Slovanisti aspoň do stredového kruhu a loptu si na kopačkách vymieňajú oba celky.
     
    28
    Pokus o Soumahovo vysunutie hosťom nevyšiel. Domáca obrana ho prečítala a loptu zrazila.
     
    29
    Naopak, na opačnej strane možnosť protiútoku videl Diaby. K lopte sa ale v rozhodujúcom okamihu ani on nedokázal predrať.
     
    30
    Putnocký okamžite vykopáva až na útočnú polovicu, kde je opäť iba košická obrana.
     
    31
    Kamil Karaš využil kolmicu, zmocnil sa lopty a po pravej strane natlačil až k čiare, odkiaľ posielal loptu do ohňa pre Diabyho, ktorého však predbehol Putnocký.
     
    32
    A opäť útočná snaha hostí. Ani tentokrát si však "tutovku" nedokázali vypracovať. Defenzíva Košíc pôsobí pozorne.
     
    33
    K strele spoza obrany sa natlačil Viazanko, no jeho pokus bol zblokovaný hráčmi stojacimi pred ním.
     
    34
    Slovan sa opäť natlačil do útoku. Dopustil sa však menšieho faulu, po ktorom ostal na zemi ležať Bašista a domáci brankár bude rozohrávať od vlastnej svätyne.
     
    35
    Slovan vybojoval loptu a presunul sa na útočnú polovicu. Séria prihrávok naznačuje útočnú snahu, no k strele sa hostia nevedia dostať.
     
    36
    A ďalšia penalta pre Košice!
     
    36
    Žltá karta pre Pauscheka.
     
    37
    Košice dali gól!

    Tento pokutový kop už Košičania využili! OUMAR DIABY si postavil loptu na biely bod a prepáli Putnockeho.
     
    38
    Košickí priaznivci po góle vytiahli pyrotechniku, na čo ihneď domáci hlásateľ reagoval prosbou, aby takéto oslavy nepokračovali.
     
    39
    Slovan sa neustále pokúša natlačiť pred Tofiloskeho a zakončiť. Jeho snaha končí iba na hráčoch v žltých dresoch.
     
    40
    Diaby sa hrnul do útoku, proti nemu však stála dvojica obrancov a tak to skúšal prihrávkou do strany, ktorá nikoho z jeho spoluhráčov nenašla.
     
    41
    Matič sa natlačil do útoku, na strelu sa ale neodhodlal a tak to skúsil centrom. Ten hostia zrazili na roh.
     
    42
    Matič poslal loptu k vzdialenejšej žrdi, kde ju aj domáci odhlavičkovali smerom na Putnockého, no ten ju vyrazil pred seba a následne na dvakrát skrotil.
     
    43
    Diaby sa opäť predviedol v šestnástke, kde sa všemožne snažil posunúť loptu niektorému zo spoluhráčov, pre čo ale nemala pochopenie obrana Bratislavčanov.
     
    44
    Na trávniku v týchto chvíľach ošetrujú jedného z domácich hráčov. Nevyzerá to na nič vážne.
     
    45
    Domáci získavajú rohový kop.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Košičania sa po rohovom kope k lopte nedostali. Slovanisti ju odpratali až na útočnú polovicu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Po prvom polčase vyhrávajú vo veľkom šlágri futbalisti domáceho celku. Mrzieť ich môže nepremenená penalta v 10. minúte, no náplasťou pre fanúšikov je využitie druhého pokusu z bieleho bodu, o čo sa v 37. minúte postaral Oumar Diaby. Slovanisti sa o odpoveď síce snažia, no doposiaľ márne.

    Počas prestávky sa na trávniku žrebuje spomedzi predaných vstupeniek výherca nového automobilu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujú hostia s pozmenenou zostavou.
    Hlohovského nahradil Kopúnek a Pauscheka Lukšík.
    Na domácej strane Karaša strieda Bukata.
     
    48
    Začalo sa aktívne. Košičania sa natalčili pred Putnockého, no ten pokus schoval v náruči.
     
    49
    Hosťujúci Peltier sa drží za hlavu a právom! V čistej šanci nastrelil tyčku!
     
    50
    Košičania ihneď po obrovskej šanci vysúvajú loptu do stredu trávnika.
     
    51
    Opäť sa na malý moment nehrá. Lekári ošetrujú jedného z domácich hráčov.
     
    52
    Bagayoko sa pokúšal centrovať, jeho pokus bol však zblokovaný mimo.
     
    53
    Na opačnej strane pri čiare odviedol kus práce Matič, no jeho následnú prihrávku do šestnástky spoluhráči nespracovali.
     
    54
    Hra sa opäť presunula do stredu. Slovanisti sa snažia útočiť, domáca defenzíva je rázne proti.
     
    55
    Domáci Bašista si vyslúžil žltú kartu.
     
    56
    Po faule rozohral Žofčák a jeho center letel pred Tofiloskeho. Tam si hostia vymenili pár prihrávok a prekonali domáceho brankára. Zakončujúci Slovanista bol však v ofsajde a gól pochopiteľne platiť nemôže.
     
    57
    Striedanie v tíme Košíc. Bašistu nahradí Kavka.
     
    58
    Hra sa pre viacero drobných faulov pomerne často kúskuje. Ani jeden z celkov si nedokáže vytvoriť súvislejší tlak.
     
    59
    Bol to pravdepodobne Diaby, kto teraz z veľkej diaľky vypálil na hosťujúcu bránu. Lopta končí vysoko nad hornou žrďou.
     
    60
    Košičania mali po menšom faule k dispozícii rozohrávku, no Bukatov center zblokoval iba dobre postavený múr hostí.
     
    61
    Košičania sa zmocnili lopty a na Putnockého to skúšajú strelou z veľkej diaľky. Hosťujúci brankár sa nenechá prekvapiť a všetky pokusy likviduje.
     
    63
    Slovan dal gól!

    Na opačnej strane využil voľný priestor LESTER PELTIER. Stiahol si loptu na kopačku a vypálil na domácu bránu. Tofiloski nestihol zareagovať.
     
    64
    Hosťujúci sektor oslavuje, samozrejme za pomoci pyrotechniky.
     
    65
    Slovan sa aj po vyrovnávajúcom góle neustále tlačí do zakončenia. Peltierova snaha bola neprehliadnuteľná, no loptu na spoluhráčov neprepasíroval.
     
    66
    Košičania sa snažia na vyrovnaný stav takisto reagovať zvýšením útočnej aktivity, no obrana Slovana ich nepúšťa ani na útočnú polovicu.
     
    67
    Hra sa opäť rozkúskovala. Po fauloch sa lopta pohybuje iba v okolí stredového kruhu, odkiaľ góly padať určite nebudú.
     
    68
    Slovanisti presunuli futbal na ich útočnú polovicu. Tofiloski je bez práce, hostia sa k zakončeniu nevedia dostať.
     
    70
    Na opačnej strane skúsil rýchlu akciu zakončiť strelou z veľkej diaľky Šinglár, no jeho pokus končí tesne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    71
    Košice sa zmocnili lopty, no ich pokus o rýchly útočný vpád zastavil opäť faul v strede ihriska.
     
    72
    Mikuláš Tóth sa predral až pred Putnockého a vystrelil. Jeho pokus sa niekoľkokrát poodrážal od hosťujúcich obrancov a napokon skončil mimo priestoru brány.
     
    73
    Na opačnej strane Slovanisti vybojovali roh.
     
    74
    Žofčák posielal loptu do stredu šestnástky, no jeho spoluhráči ju nespracovali.
     
    74
    Posledné striedanie hostí. Soumaha nahradil Marko Milinkovič.
     
    75
    Čas sa neúprosne kráti. Viac z hry majú v týchto chvíľach hostia, ktorí sú na útočnej polovici s loptou na kopačkách.
     
    76
    Slovan vybojoval roh.
     
    77
    Rohový kop vyhlavičkovali domáci zo šestnástky a naskytol sa im priestor na protiútok v trojici. Ten bol ale zbrzdený a tak vyústil iba do Diabyhoo strely z veľkej diaľky, ktorá neznamenala žiadne nebezpečenstvo.
     
    78
    Na zemi leží hosťujúci Gorosito. Z trávnika ho musia odviesť až záchranári na nosidlách.
     
    79
    Prvý spoplatnený duel Košíc v tejto sezóne sleduje na štadióne 5322 divákov.
     
    80
    Hosťujúci zranený hráč sa už pozviechal a vybehol na trávnik.
     
    81
    Na konci 81. minúty sa do zakončenia dostal najrýchlejší Oumar Diaby. Pred hosťujúcim obrancom mal minimálny náskok a pár centimetrov mu napokon nestačilo. Zoči-voči Putnockému nepochodil, triafa iba jeho ruky.
     
    82
    Po brankárovom zákroku nasledoval rokový kop. Bukatovu loptu nik z jeho spoluhráčov nedokázal spracovať.
     
    83
    Slovan sa ihneď hrnul do protiútoku, no ďaleko nedošiel. O loptu prišiel v strede ihriska.
     
    84
    Slovanisti sa opäť snažia zaútočiť. Zastavil ich ale faul v strede ihriska.
     
    85
    Domáci Viazanko si vyslúžil žltú kartu.
     
    85
    Milinkovič po faule rozohrával, po tvrdej strele triafa iba múr domácich futbalistov.
     
    86
    Košičania hru vytlačili do stredu trávnika. S loptou na kopačkách tam útočnú akciu zakladá Slovan.
     
    87
    Pori postrannej čiare sa do útoku skúšal predrať Bagayoko, o loptu však prišiel.
     
    88
    Domácich fanúšikov vystrašil strelecký pokus Slovanistov spoza šestnástky, s ktorým ale Tofiloski nemal najmenšie problémy.
     
    89
    Slovanisti síce majú loptu na kopačkách, no v samom závere ich už domáci odmietajú pustiť do zakončenia.
     
    90
    Poriadne zdramatizovať mohol deľbu bodov Matič, no v šestnástke mu loptu spred kopačky hostia vykopli v poslednej chvíli.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    90+1
    Posledné striedanie zápasu. Matiča nahradil Coulibaly Diaby.
     
    90+2
    Nový muž na ihrisku poriadne zamiešal karty! Tesne pred šestnástkou si loptu vymenil s menovcom Oumarom, no následne jeho pokus skončil iba na obrancoch.
     
    90+3
    Ešte šanca pre jedného z mužov s menom Diaby. Pre ktorého však netuším... Jeho strelu zblokovala obrana.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po 90 minútach sa teda body delia. v druhom polčase o tom rozhodol Peltier, ktorý vyrovnal skóre po presnom pokutovom kope Oumara Diabyho.

    Z Košíc je to pre dnešok všetko. Lúči sa s Vami Veronika Pancuráková. (17:55:17)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 37. Diaby (pen.) – 63. Peltier

    Karty:   24. Sekulič (KOS), 55. Bašista (KOS), 85. Viazanko (KOS) – 24. Soumah (SBA), 36. Pauschek (SBA)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Ostojič, Šinglár (C), O. Diaby, Tóth, Viazanko, Matič, Karaš, Bašista, Hovančík
    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Hlohovský, Halenár, Žofčák (C), Gorosito, Kladrubský, Bagayoko, Soumah, Kolčák, Peltier, Pauschek

    Rozhodca: Vnuk – Vorel, Lieskovský

    Diváci: 5322