Martin – Bardejov 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HK VITAR Martin
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
HK Bardejov
Nedeľa 31.03.2013, 18:00Tipsport extraliga baráž
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Ako sme pred začiatkom tejto série predpokladali, tak to sa takmer naplnilo do skutočnosti. Teda, to že Bardejov môže poriadne potrápiť extraligový MHC Moutnfield je už viac ako isté. Séria sa natiahla na sedem zápasov. Posledný vzájomný zápas vyhral doma prvoligista z Bardejova o dva góly nad Martinom, napriek faktu že Turčania prestrieľali východniarov.

    Obidve mužstvá na začiatku svoje zápasy prehrali, najprv Bardejov uchmatul úvodný bod vo svoj prospech a potom Martinčania nadviazali na prvé domáce víťazstvo aj v Bardejove. Zverenci trénera Antona Tomka zrovnali sériu na 2:2 a prvý mečbal si vynútili Martinčania po víťazstve v domácom stretnutí v tohtotýždňovom zápase v stredu. Víťaz posledných dvoch ročníkov extraligy, však nič nenechal na náhodu a v búrlivom domácom prostredí, kde bolo už tradične vypredané, sériu dokázal vyrovnať.

    Práve do piateho zápasu celkom nečakane zasiahol dlhoročný extraligista a odchovanec martinského hokeja – Michal Beran. Dokázal nielen vystužiť prvú formáciu MHC, ale pomohol k lepším výkonom aj Michalovi Važanovi a Andrejovi Themárovi, kde sa udomácnil na svojom tradičnom poste centra. Hostia nastúpili v prvých troch zápasoch v bránke s Andreaninom, po nepriaznivom stave v sérii 1:2 z pohľadu východniarov sa rozhodli tréneri Bardejova poslať do bránky Martona, ktorý chytal spoľahlivo a pomohol svojim spoluhráčom k veľmi slušným výsledkom a koniec koncov aj k vyrovnaniu série na 3:3.

    Čo môže rozhodnúť? Určite to bude zajtra v Martine súboj o jednom či dvoch gólov, tak ako aj takmer doposiaľ v každom zápase. Určite bude vidieť na ľade jednak domáceho Tomáša Petrušku, ako najlepšieho hráča Martina, tak aj zaiste najaktívnejšieho hráča hostí – Ladislava Ščurka, ktorý svojou aktivitou dostával obranu extraligistu na čele s brankárom Martinom Šúrekom do úzkych. O osude formálneho víťaza baráža a fakticky budúceho extraligistu sa teda rozhodne zajtra v Martine pred určite slušnou návštevou vzhľadom na posledné mesiace.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek (Volentier) – Novotný, Perniš – Pukalovič, Dvořák – Grman, Zošiak – Themár, Beran, Važan – Petruška, Kolena, Hollý – Vaško, Dírer, Vilkoits – Hús

    HC 46 Bardejov: Andreanin (Marton) – Kramár, Valentín – Krčula, Tkáč – Mojdis, Polaček – Šimo – Balaž, Sabol, Nagy – Hričina, Ščurko, Halas – Stríž, Dancsák, Valchař – Česelka, Belušár

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:22
    Už v úvode sa pokúsil prekonať domáceho Šúreka Halás, martinský brankár vyrazil ramenom.
     
    01:05
    Od začiatku sa hrá dobrý, rýchly hokej s obrovským nasadením – veď aj je o čo hrať!
     
    01:39
    Do Martina prišlo asi 230 fanúšikov Bardejova. Martinskí fanúšikovia tiež zaplnili svoje tribúny tak ako sa patrí na takýto dôležitý zápas. Návšteva sa pohybuje teraz na hranici 3200 divákov.
     
    02:01
    Dobrý vietor pred hosťujúcou bránkou vytvoril Raimondt Vilkoits, obrana Bardejova situáciu vyriešila.
     
    03:00
    Na štadióne teda plánuje pravá hokejová atmosféra, o tú sas prirodzene starajú obidva fanúšikovské tábory.
     
    04:10
    Obidve mužstvá si strážia stredné pásmo, aj trénerom je jasné, že rozhodne každá maličká chyba.
     
    05:19
    Prerušuje sa iba veľmi málo, hra má pomerne rýchly spád, evidentne majú všetci hráči na ľade záujem o to, aby bol puk v hre a len tak ho súperovi nedarujú.
     
    06:09
    Bardejov dal gól!
    fanúšikovia hostí burácajú, najprv znenazdajky vystrelil Marek Nagy, zdalo sa, že Šúrek puk chytil, no ten mu prepadol a do opustenej bránky dorazil poľahky MARCEL BALAŽ. Asistencie: Marek Nagy, Ľubomír Sabol
     
    06:50
    Bardejovčania využili prvý gól na to, aby sa dostali do tlaku a potrápili Martinčanov v ich obrannom pásme. Vyslali dve strely na Šúreka.
     
    07:40
    Martin sa tiež snažil útočiť, Vilkoits však neprekabátil obranu hostí, síce vystrelil, no brankár hostí sa nedostal k zákroku, pretože mu jeho obrana vynikajúco pomohla.
     
    08:10
    Andrej Themár využil svoje šikovné ruky a rýchle nohy a dostal sa do šance, ani na dvakrát však neprepasíroval puk za Andreanina.
     
    08:55
    Celkom prekvapujúco do hry zasiahol Andreanin, v posledných zápasoch chytal Marton, neviedol si zle a tak sa čakalo, že v bránke hostí bude hájiť bardejovskú svätyňu on, tréner Tomko sa však odhodlal k zaujímavému ťahu.
     
    10:10
    Ščurkova nebezpečná formácia tlačí MHC, domáci sa ubránili a pokúsili zaútočiť už v čase, kedy mali na ľade svoju elitnú prvú formáciu.
     
    10:59
    Milan Kolena sa pokúšal vystreliť. Jeho strela z uhla trafila len brániaceho obrancu hostí.
     
    12:17
    Nepríjemná situácia na ľade – zrazili sa dvaja hráči, Kolena so Sabolom. Obaja zostali chvíľku ležať, podstatne horšie z tohto stretu dopadol napokon mladý obranca MHC, ktorému museli pomôcť na nohy jeho spoluhráči.
     
    13:10
    Ladislav Ščurko sa za pomoci svojej rýchlosti dostal do samostatného úniku, brankár Ščurko však ukázal svoje prednosti a zabránil gólu.
     
    13:45
    Vladimir Polaček vyskúšal pozornosť martinského brankára strelou švihom od modrej čiary, Šúrek všetko videl a chytil do lapačky. Kolena je späť v hre.
     
    14:22
    Martin dal gól!
    Domáci sa dočkali vyrovnania. Taký dôležitý a zároveň aj premiérový gól v extralige strelil mladý obranca MHC MICHAL DVOŘÁK. Asistencia: Tomáš Petruška. Gól padol po skrumáži, po ktorej nahral Petruška z kruhou na modrú čiaru, kde strelou švihom prestrelil Dvořák všetko, čo mu stálo v ceste a vyrovnal.
     
    15:31
    Hosťujúci obranca Stríž preveril kvality martinského brankára strelou príklepom od modrej čiary, brankár Šúrek všetko videl a v pohode pokryl.
     
    16:13
    Valchář vystrelil, Šúrek zatiaľ napravuje svoje prvé zaváhanie dobrými zákrokmi.
     
    16:31
    Marek Nagy sa dobre zorientoval v priestore pred bránkou a z otočky takmer prekonal brankára MHC.
     
    17:50
    Vzájomné vylúčenie Krčula a Vilkoits 2. min, prvý menovaný za držanie a druhý Vilkoits za údery, keď nezniesol vedomé držanie na jeho adresu.
     
    18:12
    Themár sa už nedostal ku dorážke po Važanovej strele.
     
    19:17
    Važan sa snažil ohroziť Andreanina, ten dobre zavrel betóny a nevpustil puk za svoj chrbát.
     
    19:50
    Obidve mužstvá hrajú s piatimi hráčmi. V závere sme videli len propagačnú strelu z polovice ihriska z hokejky Andreja Novotného.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Druhá tretina začne približne o 18:45
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:42
    Bardejov zatlačil Martin zásluhou Tomáša Hričinu, ktorý odviedol veľmi dobrú prácu v útočnom pásme.
     
    21:40
    Petruška a Hollý mali gol na hokejke , obidvom chýbali centimetre, ani jeden však napokon nedočiahol po voľnom puk blzko bránky Bardejova.
     
    22:59
    Petruška vystrelil pekne bekhendom, Andreanin mal veľa práce s pokrytím tejto dobre mierenej strely.
     
    24:11
    Andrej Novotný pekne založil protiútok MHC, nahral druhému Andrejovi Themárovi, ten chvíľku váhal, no napokon vystrelil na Andreanina, ten vyrazil, o dorážku sa ešte pokúšal kapitán MHC Michal Beran. So všetkými strelami si brankár Andreanin poradil.
     
    24:29
    Robert Pukalovič iba nahodil puk na bránku host, prirodzene s takouto strelou nemohol mať Andreanin problémy.
     
    25:35
    Igor Halás – 2. min. seknutie, Michal Dvořák 2. min. napadnutie – vzájomné vylúčenie, bude sa hrať teda 4:4.
     
    26:20
    Radim Valchář sa nebezpečne obtáčal okolo bránky MHC a snažil sa dostať do dobrej pozície, tú si aj našiel, vystrelil, no napokon jeho strela skončila na ochrannej sieti po tom, čo ju zodpovedne zblokoval martinský obranca. Aj Tkáč vystrelil, trafil Šúreka a puk opäť na ochrannej sieti.
     
    27:12
    Michal Beran 2. min. hákovanie. Zbytočný faul v strede klziska od skúseného útočnka MHC. Výhodná presilovka 4:3 pre hostí.
     
    27:44
    Ladislav Ščurko v gólovej šanci, dostal puk ideálne na hokejku, no prestrelil.
     
    28:04
    Hostia neboli ďaleko od vsietenia vedúceho gólu na 1:2 z pohľadu domácich. Hričina sa pokúšal prestreliť ležiaceho Šúreka, ktorý už len ležmo bránil Hričinovi, ktorý ale strieľal z veľkého uhla.
     
    28:44
    Najprv vystrelil Valentín a potom vyskúšal Šúreka aj Valchář, keď rýchlo dorážal, gólman MHC bol dobre postavený a všetko zvládol na výbornú pred svojim bránkoviskom.
     
    29:07
    Hostia z Bardejova sú strelecky aktívni, Valentín vyslal ďalšiu jedovku na bránku Martina.
     
    29:12
    Domáci v plnom počte.
     
    29:25
    Tréner hostí Andrej Tomko naordinoval jednoduchý recept svojim hráčom, tí sa pokúšajú strieľať z každej možnej voľnej pozície.
     
    30:01
    Juraj Dancsák v tutovke – sám pred Šúrekom nepochodil, keď mu brankár MHC dobre puk vypichol a vytesnal tak jeho pokus nad bránku.
     
    30:50
    Andreanin už bol prekonaný, no v rozhodujúcej chvíli Važan prestrelil poloprázdnu bránku!
     
    31:58
    Marek Nagy bol dlho za bránkou Martina, nevedel čo s pukom, no nakoniec zakončil prekvapivo, spoza bránky takmer prepasíroval puk za Šúreka, ten si to nakoniec ale dobre postrážil.
     
    32:28
    Vilkoitsova strela z uhla nemohla zaskočiť pozorného Andreanina.
     
    33:10
    Baláž mal obrovskú šancu, ani tento útočník však nepochodil pred Šúrekom, ktorý mu zámerne vybehol.
     
    34:38
    Strela Dominika Kramára zďaleka, jeho strelu si gólman Martina vychutnal do lapačky.
     
    35:10
    Themár v protiútoku zaváhal po tom, čomu dobre vypichol puk z hokejky Valentín, pekný obranný zákrok.
     
    35:40
    Igor Halás mal gól na hokejke, aj na domácej strane dobre zapracovala obrana.
     
    36:50
    Hostia trošku ubrali z tempa a hra sa vlastne aj za pomoci MHC Mountfildu skľudnila a spomalila, obidve mužstvá sa dopustili dvoch postavení mimo hru a dvoch zakázených uvoľnení.
     
    37:20
    Halas spálil ďalšiu gólovú šancu, ktorú mu naservíroval výborne hrajúci Ščurko. Brankár Šúrek drží svojich spoluhráčov nad vodou.
     
    38:33
    Filip Vaško po dlhej dobe vyslal na hosťujúcu bránku dobre mierenú strelu, Andreanin vyrazil do ochrannej siete.
     
    58:52
    Bardejov dal gól!
    Ľadová sprcha pre Martin. Typický gól do šatne. Kto ho strelil? Samozrejme, najlepší hráč na ľade, LADISLAV ŠČURKO, ktorý bol s Halásom v prečíslení 2:1, bardejovský útočník zobral zodpovednosť do vlastných rúk a tie sa nemýlili, ponad pravý betón prekonal dobre chytajúceho brankára MHC. Asistencia: Igor Halás
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Hostia boli jednoznačne nebezpečnejší v druhej tretine a vypýtali si tak druhý vedúci gól a pridozene, vynikajúcu cestu ku dôležitému víťazstvo, ktoré by mesto známe podľa kúpeľov posunulo do extraligy.
     
    Tretia tretina začne približne o 19:37
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:04
    Bardejov dal gól!
    Obrovská radosť hostí, najprv vystrell Halás a po jeho strele pohodlne do prázdnej bránky dorazil ĽUBOMIR SABOL. Asistencie: Igor Halas, Marcel Baláž
     
    41:31
    2. min. pre Martin – Kristán Grman držanie. Martinskí hokejisti sú nervózni. V presilovke takmer Baláž poslal hostí do trojgólového vedenia, napokon však všetko jeho úsilie stroskotalo na Šúrekovi.
     
    43:31
    Domáci v plnom počte.
     
    44:33
    Hostia sa budú brániť. Dopustili sa nedovoleného prehrešku voči pravidlám. Hrali šiesti. Trest si odsedí Igor Halás.
     
    45:06
    Martinský kolotoč trval takmer 30 sekúnd, našťastie pre hostí však Martinčania nevystrelili. Perniš obranca MHC sa krátku dobu zvíjal na ľade po jednom zo stretov.
     
    45:30
    Martin dal gól!
    Tento duel má neskutočný spád a ešte energickejší vývoj, domáci dokázali streliť kontaktný gól na 2:3. V presilovke dobre vystrelil Petruška, puk sa odrazil ku MARTINOVI HOLLEMU, ktorý nezaváhal a tvrdo prestrelil z blízka Andreanina. Asistencie: Milan Kolena, Tomáš Petruška
     
    46:30
    Hostia sa v týchto momentoch viac-menej iba bránia martinským útokom, Martinčania sa dokázali pozdvihnúť a teraz poriadne tlačia východniarov.
     
    47:05
    Oddychový čas si zobral Anton Tomko v momente, kedy začal obrovský tlak MHC. Predtým ešte Dírer vyskúšal pozornosť Andreanina.
     
    47:19
    Zbytočný faul domácich – Michal Dvořák 2. min. držanie.
     
    48:22
    Výborná práca Michala Važana s pukom, dokázal podržať puk, potom neskôr aj vystreliť na hosťujúceho brankára, ktorý vyrazil puk na ochrannú sieť.
     
    49:19
    Domáci v plnom počte.
     
    50:40
    Opäť tlačia Martinčania hostí z Bardejova, konkrétne prvá formácia zovierala hostí v ich obrannom pásme, kapitán Beran vytrelil, no príliš z uhla, a tak nemal Andreanin veľa práce.
     
    51:20
    Baláž si na krátkom priestore dovoli vystreliť svižne a presne, našťastie pre Martin, strela išla tesne nad.
     
    51:44
    Veľká vlna nevôle v martinských tribúnach po tom, čo bol kontroverzný zákrok na Milana Kolenu, rozhodca stál blízko mantinelu a neodpísal, a tak to divák s prchkými nervami neustál a oblial hlavného rozhodcu pivom. Protestami neuspel ani kapitán Michal Beran.
     
    52:50
    Napokon si zahrá presilovku aj MHC Mountfield. Tomáš Hričina 2. min. napadnutie.
     
    53:22
    Pekne našiel Milan Kolena voľného Roberta Pukaloviča, ten urobil dva kroky smerom k bránke Bardejova a vystrelil, pozorne zasiahol Andreanin. Krušné momenty pre Bardejov.
     
    53:55
    Dve strely Andreja Novotného, hostia z Bardejova sa bránia fantasticky, tak ako aj vtedy martinskí hráči, tak aj teraz oni sami sa hádžu do striel a telami bránia cestu ku Andreaninovej bránke.
     
    55:00
    Martin dal gól!
    A je vyrovnané! Strhujúci duel, ktorý má ešte veľa pre diváka pripravené. Fantasticky napádal Tomáš Petruška, vybojoval puk, ušiel obrane hostí a spoza bránky nahral MARTINOVI HOLLEMU, ku ktorému sa dostal nečakane puk a ten bez váhania prekonal strelou pomedzi betóny Andreanina.
     
    55:33
    Hostia ihneď po inkasovaní paradoxne mierne ožili a pohrozili Martinu protiútokom, domáci tím podržal Šúrek. Vzápätí opäť úradovala formácia Tomáša Petrušku, ktorý ako správny najlepší hráč MHC v dôležitých momentoch ožil a pozdvihol extraligistu.
     
    57:13
    Gól baráže mal na hokejke Michal Važan, toho úžasnou prihrávkou uvoľnil Michal Beran, domáci útočník Važan sa pokúsil o blafák do bekhendu, v tej chvíli ale fantasticky a reflexívne zaúradovala vyrážačka Andreanina. Krásne hokejové momenty.
     
    57:54
    Hostia bojujú v rohu klziska v útočnom pásme, teraz sa aj oni sťažujú na neodpískanie určitých diskutabilných momentov, rozhodcovia sa však snažia kľudniť vášne na oboch stranách.
     
    58:19
    Obranca Perniš opäť na ľade, teraz ho ale pravdepodobne dal na ľad jeho spoluhráč z obrany, keď ho nešťastne trafil pukom zrejme do nechráneného miesta.
     
    58:38
    V týchto momentoch je podstatný každý jeden centimeter ľadu a o to viac sa dbá na to, aby ani jeden hráč neurobil taktickú chybu a nepustil tak svojho protihráča do rozhodujúcej šance.
     
    59:37
    Vhadzuje sa po miernej skrumáži pred martinskou bránkou pred Šúrekom. Buly vyhrali Martinčania a pokúšajú sa o posledný útok.
     
    59:51
    Petruška mohol rozhodnúť zápas! V posledných sekundách zápasu sa ocitol sám pred brankárom hostí a vystrelil, puk sa od lapačky odrazil tesne vedľa bránky Andreanina.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Predĺženie začne o dve minúty.
     
    Hostia začnú so Ščurkom a Hričinom v útoku a v obrane im budú sekundovať Kramár a Valentín. Domáci Martinčania začnú s Beranom a Themárom a v obrane vidíme Novotného a uzdraveného Jána Perniša. Za pár sekúnd začíname.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:35
    Themár sa natlačil na hosťujúcu bránku, no nedostal sa ku strele. Na opačnej strele mal Marcel Baláž gólovú strelu na hokejke, v dôležitom rozhodujúcom momente zasiahol obranca MHC a zabránil pekelne nebezpečnej situácii.
     
    62:01
    Zatiaľ sú o dosť aktívnejší hostia, Martinčania kopia chyby v obrane.
     
    62:49
    Jedovatá strela Valentína, martinský brankár s ťažkosťami vytesnil.
     
    63:22
    Kolena a Petruška sa vydali do útoku, nedokázali však vystreliť na Andreanina ani s prispením dobrej práce obrancu Andreja Novotného. Hostia sú o dosť strelecky aktívnejší.
     
    64:47
    Výborný duel hrá aj Marcel Baláž, ktorý teraz zas a raz vystrelil na Šúreka, teraz vypálil od modrej spoza obrancu, Šúrek strelu kontroloval a pokryl.
     
    65:40
    Pekná akcia Berana, na ktorej konci bola dobrá tvrdá strela, no nie až tak presná od Andreja Novotného, tesne minula bránku.
     
    66:39
    Sabol aktívnym spôsobom vybojoval takmer gólovú šancu pre svojho spoluhráča. Takmer podobnú situáciu sme videli aj na opačnej strane, vtedy sa do podobnej šance málom dostal Petruška, Martinčanov zbrzdilo postavenie mimo hry.
     
    68:10
    Ďalšia strela od Novotného, tečovať sa snažil Beran, ale nedočiahol. Zostáva už iba poldruha minúty. Blížia sa samostatné nájazdy, vhadzuje sa pred brankárom hostí.
     
    70:00
    Predĺženie skončilo.
     
    V posledných sekundách hry sme nevideli žiadne šance, iba náznaky, za najväčšiu šancu môžeme označiť pokus Sabola na konci poslednej minúty predĺženia, Šúrek si ale všetko skontroloval a hosťujúci útočník ho neprekvapil.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ščurko za hostí.
     
    Ščurko má perfektnú techniku, teraz ho však vychytal výražačkou Šúrek.
     
    Novotný Andrej za domácich.
     
    Obranca Novotný delovkou prestrelil Andreanina.
     
    Tomáš Hričina za hostí v 2. kole
     
    Hričina nedal, opäť skvelá vyrážačka Šúreka.
     
    Michal Beran za domácich.
     
    Ušiel kapitánovi MHC puk a hostia majú šancu.
     
    Marek Nagy musí dať.
     
    Nagy nedal a Martin je zachránený.
     
    Koniec zápasu.
     
    70:00
    Martin dal gól!
    Rozhodujúci nájazd dal Andrej Novotný.
     
    Nervy drásajúci zápas sa skončil šťastne pre Martinčanov, tí zvládli tretiu tretinu, keď na začiatku už prehrávali 1:3, no silou vôle, odhodlania a skúsenosti povzdvihli seba aj fanúšikov a dokázali zvíťaziť a udržať extraligu pre toto hokejové mesto.
     
    Hostia z Bardejova sa však rozhodne nemusia za svoje výkony hanbiť a domáci Martin mal zaiste aj trošku viac hokejového a športového šťastia, klobúk dole pred východniarmi! (20:54:50)

    Jozef Čelestiak

    Góly a asistencie: 15. Dvořák (Petruška), 46. Hollý (Kolena, Petruška), 55. Hollý (Petruška), 70. Novotný – 7. Baláž (Nagy, Sabol), 59. Ščurko (Halás), 42. Sabol (Halas, Balaž)


    HK VITAR Martin: Šúrek (Volentier) – Novotný, Perniš – Pukalovič, Dvořák – Grman, Zošiak – Themár, Beran, Važan – Petruška, Kolena, Hollý – Vaško, Dírer, Vilkoits – Hús
    HK Bardejov: Andreanin (Marton) – Kramár, Valentín – Krčula, Tkáč – Mojdis, Polaček – Šimo – Balaž, Sabol, Nagy – Hričina, Ščurko, Halas – Stríž, Dancsák, Valchař – Česelka, Belušár

    Rozhodca: Müllner , Lokšík – Výleta, Ševčk

    Diváci: 3500