Azerbajdžan – Slovensko 2:1 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
2:1 (0:1)
Slovensko
Sobota 30.03.2013, 19:00Kvalifikácia na Majstrovstvá Európy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.
     
    Zdravím Slovensko, zdravím aj Vás všetkých priaznivcov športu a dovolím si povedať, že dnes tak trošku aj netradičného športu, ktorý sa týka z časti aj futbalu, no dnes sa presunieme do haly na palubovku, kde si to proti sebe zmerá Azerbajdžan a Slovensko.

    Tento zápas by sme kľudne mohli nazvať zápasom D. Po tom čo futbalisti Slovenska porazili výber Nórska 4:3 (2:1) po góloch 13. M. Bahna, 14. a 30. Haľko, 38. Kozár – 2. Ravlo, 24. Wiseth, 40. Dönnem majú veľkú šancu na to, aby postúpili na Majstrovstvá Európy. Veľké postupové nádeje prišli práve proti Nórsku, keď zverenci Jána Janíka v bratislavskej aréne zdolali na turnaji 2. skupiny hlavnej fázy kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy nad výberom Nórska 4:3.

    Slovenský výber čaká posledný kvalifikačný zápas, v ktorom nastúpi už vopred avizovanému Azerbajdžanu. Pred samotným zápasom sa Slováci nachádzajú na druhom mieste v tabuľke, práve pred dnešným súperom. Čisto teoreticky ak by zverenci Jána Jániká tento zápas vyhrali s plným bodovým ziskom mohli by sa stať víťazmi skupiny. Azerbajdžan mal v poslednom zápase taktiež blízko k remíze, keď s Bosnou a Hercegovinou vyhral tesným rozdielom 3:2. Ako sme v úvode informovali, pre slovenský výber to bude s určitosťou deň D, v ktorom sa bude rozhodovať o priamom postupe na šampionát do Belgicka. Družstvo na druhej pozícii absolvuje v septembri baráž. Šancu bojovať v play-off o Majstrovstvá Európy dostane aj najlepší z tretích miest v siedmich kvalifikačných skupinách.

    Tabuľka pred zápasom:
    1. Azerbajdžan 2 2 0 0 9:2 6
    2. Slovensko 2 1 1 0 8:7 4
    3. Bosna a Hercegovina 2 0 1 1 6:7 1
    4. Nórsko 2 0 0 2 3:10 0
     
    Úvodné zostavy:

    Azerbajdžan: Buranello (Zamanov) – Felipe, Edu, Jade, Alves, Hajiyev, Alakbarov, Farajzade, Farazyliev, Mammadkarimov, Borisov (C), Gambarov, Dantas.

    Slovensko: Gašparovič (Repa) – Rafaj, Mikita (C), Kozár, Haľko, Rejžek, Rick, Fehervári, Kyjovský, Bahna, Bartošek, Brunovský, Drahovský.

    Rozhodca: Lemal – Kinov, Rakutski..
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    5
    Úvod stretnutia nie je podla našich predstáv, keď začíname až v piatej minúte.
     
    6
    Hra sa teraz prerušila aj vďaka tomu, že Mikita fauloval v úniku protihráča.
     
    6
    Z priameho kopu sa skoro Azerbajdžan dostal do vedenia, priama strela Felipeho mierila skoro presne, chýbali naozaj centimetre.
     
    7
    Veľmi rýchla hra zo strany na stranu hneď v úvode zápasu, tentokrát to skúšali Slováci, ktorí aj zakončili, lenže pokus z pravej strany minul bránu súpera.
     
    8
    Dlhší čas držia loptu na kopačkách hráči Azerbajdžanu, tí postupne prenikajú po krajoch do útoku, keď sa snaží vzápätí zakončiť Felipe. Jeho pokus končí mimo.
     
    8
    Opäť to skúšali hráči Azerbajdžanu, ktorí boli pri lopte a snažili sa kombinačne dostať k bráne súpera, čo sa im na teraz podarilo je rozohrávka .
     
    9
    Rozohrávka brankára Slovenska. Dlhý a nakopnutý center skončil pred bránou, snažil sa tam hlavičkovať jeden zo slovenských hráčov, lenže brankár včas boxuje do bezpečia.
     
    9
    Veľmi pekná súhra Azerbajdžanu, ktorá začala na ich polovici, postupne však pokračovala až k bráne súpera, kde prihrávka smerovala pred bránu, tam však zasahuje brankár.
     
    9
    Aj nasledujúce sekundy drží loptu na kopačkách písaný domáci celok, zakončenie z pravej strany vyráža slovenský brankár.
     
    10
    Útok aj na druhej strane, Slovensko prešlo po kraji, odkiaľ z ľavej strany dokázalo zakončiť, tento pokus však neohrozil bránu.
     
    10
    Hra sa nám na pár sekúnd prerušila, aj vďaka tomu, že prechod domácich hráčov zastavilo Slovenskom faulom.
     
    10
    Ani tento priamy kop nevyužívajú hráči Azerbajdžanu, ktorí tentokrát pália do múru.
     
    10
    Hrá sa nám zo strany na stranu, aktuálne však začína útok Azerbajdžanu, ktorý prenikol najskôr cez stred, následne sa presunul na pravú stranu, odkiaľ následné zakončenie skončilo vedľa.
     
    11
    Slovenskí hráči sa po dlhšom čase útočia smerom dopredu. Kombinačne sa držali v úzadí, po chvíli sa však rýchlo presunuli na ľavú stranu odkiaľ zakončili.
     
    11
    Slovensko dalo gól!
    JE TU ÚVODNÝ GÓL! Slovensko sa dostáva do vedenia po rýchlom protiútoku a následnom zakončení z pravej strany z kopačky MAREKA BAHNU, ktorý poslal loptu ponad brankára rovno do ľavého horného rohu.
     
    14
    Štandardná situácia Azerbajdžanu. Lopta preletela ponad bránou, tam ju však nik nezachytil, resp. nezakončil. Rozohrávať budú Slováci.
     
    14
    Do dobrej šance teraz postupoval Felipe, ten si do pripravoval na strelu, ale jeho následný pokus odrazila obrana Slovenska.
     
    15
    Slovenskí hráči sú teraz pri lopte. Viacero prihrávok na ich polovici však neskončilo ničím prospešným, keď rozohrávka z ľavého kraja skončila u súpera.
     
    19
    Hra sa v týchto sekundách prerušila, po tom ako sa do streli hodil Mikita, ktorý zablokoval tento nebezpečný pokus.
     
    20
    Pár sekúnd pred koncom prvého polčasu vidí žltú kartu Drahovský.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    21
    Začal druhý polčas.
     
    22
    Pred pár sekundami nám začal druhý polčas medzi Azerbajdžanom a Slovenskom. V týchto sekundách sa do útoku dostali Slovenskí hráči, prvé zakončenie z ľavej strany v podaní Haľka vyrazil brankár.
     
    22
    Na teraz kombinácia Azerbajdžanu, tí postupujú do útoku cez stred, následne hru točia po krajoch.
     
    23
    Dobre zasiahla domáca obrana, rodiaci sa útok súpera dokázali zastaviť, navyše sa pokúsili aj o zakončenie, lenže tento pokus z väčšej vzdialenosti skončil mimo.
     
    23
    Azerbajdžan pohrozil aj teraz, keď prechod na pár dotykov skončil pred bránou, lenže prihrávka z pravej strany nenašla nikoho a skončila za čiarou.
     
    24
    Perfektný zákrok v podaní brankára Azerbajdžanu, keď Haľko vystrelil nebezpečne z pravej strany.
     
    25
    Tak toto bol dobrý roh v podaní Azerbajdžanu, centrovaná lopta skončila pred bránou, kde sa to akrobaticky snažil zakončiť jeden z hráčov, jeho pokus však minul bránu.
     
    26
    Slovenskí hráči sú opäť pri lopte. Začínajú útokom od vlastnej brány, následne sa snažili dostať k bráne súpera po centri, lenže tento pokus bol nepresný.
     
    28
    Nebezpečne teraz pohrozili hráči Azerbajdžanu, tí hrajú teraz v šestici, kedže miesto brankára išiel hrať jeden z hráčov. Kombinácia pred bránou bola aj zavŕšená strelou, ktorá však minula bránu.
     
    30
    Azerbajdžan stále kombinuje pred bránou súpera, už to je určite niečo vyše desať prihrávok, zatiaľ však bez zakončenia, čo aj trošku vyhovuje Slovensku.
     
    31
    Obrovská šanca na Slovenskej strane, Haľko sa dostal tak povediac do úniku. v bráne nebol brankár, ale iba jeden z hráčov, ktorý v páde dokázal vyraziť loptu.
     
    32
    Stále máme tesné vedenie Slovenska 0:1, Azerbajdžan neustále drží loptu a kombinuje pred bránou Slovenska.
     
    33
    Nebezpečne tlačí súper Slovenska v posledných sekundách, je to aj kvôli tomu, že hrá v šestici, ale zatiaľ je to iba okolo kombinácie.
     
    33
    Hra sa na pár sekúnd prerušila po tom ako v súboji o loptu ostáva na palubovke ležať jeden z hráčov Azerbajdžanu.
     
    34
    Slovenskí hráči sa dostavajú po dlhšom čase pred bránu súpera, budú mať však možnosť z priameho kopu.
     
    34
    Priamy kop Slovenska skončil u brankára, po tom ako Haľko mieril prudko, ale rovno iba na stred brány.
     
    35
    V posledných sekundách sa hrá zo strany na stranu. Dlhý center v podaní Slovenska končí pred bránou, kde sa najlepšie zorientoval brankár.
     
    35
    Zápas sa blíži k záveru, ostáva posledných päť minút. Aktuálne sú pri lopte hráči Azerbajdžanu, ktorí kombinujú na polovici Slovenska.
     
    36
    Uvidíme ako sa vyvinie tento zápas, určite treba pochváliť bojovnosť Slovenska, ktoré je odolné aj teraz, keď sa obranca hodil do strely, čím zabránil priamemu ohrozeniu brány.
     
    38
    Bojuje sa o každý centimeter na palubovke, za pár sekúnd pokračuje po krátkom oddychovom čase Slovenska.
     
    39
    Azerbajdžan dal gól!
    Pár minút pred koncom zápasu je vyrovnané! Azerbajdžan dáva gól po presnom zásahu BIRA JADE.
     
    39
    Azerbajdžan dal gól! Hrozivý záver zápasu pre Slovensko, ktoré v krátkom čase opäť inkasuje a vyzerá to tak, že je rozhodnuté. Po tom ako hrali slovenskí hráči so šesticou v poli prišiel rýchly útok Azerbajdžanu, ktorý ťažia po presnom zásahu NAMIGA MAMMADKARIMOVA.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas medzi Azerbajdžanom a Slovenskom výsledkom 2:1. Veľmi zlý záver pre Slovensko, ktoré tak prišlo o priamy postup na šampionát Majstrovstiev Sveta v Belgicku. Celý zápas bol tak povediac na hojdačke. Raz tlačili Slováci, druhýkrát zas hráči Azerbajdžanu. Osobne som si myslel, že tento zápas môže najhoršie skončiť remízou, ale všetkému je tak inak, keď Slovensko prehráva po zbabranom závere 2:1. (20:41:02)

    Tomáš Batiz

    Góly: 39. Jade, 39. Mammadkarimov – 11. Bahna

    Karty:   6. Mikita (SVK), 20. Drahovský (SVK)


    Azerbajdžan: Buranello (Zamanov) – Felipe, Edu, Jade, Alves, Hajiyev, Alakbarov, Farajzade, Farazyliev, Mammadkarimov, Borisov (C), Gambarov, Dantas.
    Slovensko: Gašparovič (Repa) – Rafaj, Mikita (C), Kozár, Haľko, Rejžek, Rick, Fehervári, Kyjovský, Bahna, Bartošek, Brunovský, Drahovský.

    Rozhodca: Lemal – Kinov, Rakutski.