Azerbajdžan – Slovensko 2:1 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
2:1 (0:1)
Slovensko
Sobota 30.03.2013, 19:00Kvalifikácia na Majstrovstvá Európy
     
    Skončil sa zápas medzi Azerbajdžanom a Slovenskom výsledkom 2:1. Veľmi zlý záver pre Slovensko, ktoré tak prišlo o priamy postup na šampionát Majstrovstiev Sveta v Belgicku. Celý zápas bol tak povediac na hojdačke. Raz tlačili Slováci, druhýkrát zas hráči Azerbajdžanu. Osobne som si myslel, že tento zápas môže najhoršie skončiť remízou, ale všetkému je tak inak, keď Slovensko prehráva po zbabranom závere 2:1. (20:41:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    39
    Azerbajdžan dal gól! Hrozivý záver zápasu pre Slovensko, ktoré v krátkom čase opäť inkasuje a vyzerá to tak, že je rozhodnuté. Po tom ako hrali slovenskí hráči so šesticou v poli prišiel rýchly útok Azerbajdžanu, ktorý ťažia po presnom zásahu NAMIGA MAMMADKARIMOVA.
     
    39
    Azerbajdžan dal gól!
    Pár minút pred koncom zápasu je vyrovnané! Azerbajdžan dáva gól po presnom zásahu BIRA JADE.
     
    38
    Bojuje sa o každý centimeter na palubovke, za pár sekúnd pokračuje po krátkom oddychovom čase Slovenska.
     
    36
    Uvidíme ako sa vyvinie tento zápas, určite treba pochváliť bojovnosť Slovenska, ktoré je odolné aj teraz, keď sa obranca hodil do strely, čím zabránil priamemu ohrozeniu brány.
     
    35
    Zápas sa blíži k záveru, ostáva posledných päť minút. Aktuálne sú pri lopte hráči Azerbajdžanu, ktorí kombinujú na polovici Slovenska.
     
    35
    V posledných sekundách sa hrá zo strany na stranu. Dlhý center v podaní Slovenska končí pred bránou, kde sa najlepšie zorientoval brankár.
     
    34
    Priamy kop Slovenska skončil u brankára, po tom ako Haľko mieril prudko, ale rovno iba na stred brány.
     
    34
    Slovenskí hráči sa dostavajú po dlhšom čase pred bránu súpera, budú mať však možnosť z priameho kopu.
     
    33
    Hra sa na pár sekúnd prerušila po tom ako v súboji o loptu ostáva na palubovke ležať jeden z hráčov Azerbajdžanu.
     
    33
    Nebezpečne tlačí súper Slovenska v posledných sekundách, je to aj kvôli tomu, že hrá v šestici, ale zatiaľ je to iba okolo kombinácie.
     
    32
    Stále máme tesné vedenie Slovenska 0:1, Azerbajdžan neustále drží loptu a kombinuje pred bránou Slovenska.
     
    31
    Obrovská šanca na Slovenskej strane, Haľko sa dostal tak povediac do úniku. v bráne nebol brankár, ale iba jeden z hráčov, ktorý v páde dokázal vyraziť loptu.
     
    30
    Azerbajdžan stále kombinuje pred bránou súpera, už to je určite niečo vyše desať prihrávok, zatiaľ však bez zakončenia, čo aj trošku vyhovuje Slovensku.
     
    28
    Nebezpečne teraz pohrozili hráči Azerbajdžanu, tí hrajú teraz v šestici, kedže miesto brankára išiel hrať jeden z hráčov. Kombinácia pred bránou bola aj zavŕšená strelou, ktorá však minula bránu.
     
    26
    Slovenskí hráči sú opäť pri lopte. Začínajú útokom od vlastnej brány, následne sa snažili dostať k bráne súpera po centri, lenže tento pokus bol nepresný.
     
    25
    Tak toto bol dobrý roh v podaní Azerbajdžanu, centrovaná lopta skončila pred bránou, kde sa to akrobaticky snažil zakončiť jeden z hráčov, jeho pokus však minul bránu.
     
    24
    Perfektný zákrok v podaní brankára Azerbajdžanu, keď Haľko vystrelil nebezpečne z pravej strany.
     
    23
    Azerbajdžan pohrozil aj teraz, keď prechod na pár dotykov skončil pred bránou, lenže prihrávka z pravej strany nenašla nikoho a skončila za čiarou.

    Tomáš Batiz

    Góly: 39. Jade, 39. Mammadkarimov – 11. Bahna

    Karty:   6. Mikita (SVK), 20. Drahovský (SVK)


    Azerbajdžan: Buranello (Zamanov) – Felipe, Edu, Jade, Alves, Hajiyev, Alakbarov, Farajzade, Farazyliev, Mammadkarimov, Borisov (C), Gambarov, Dantas.
    Slovensko: Gašparovič (Repa) – Rafaj, Mikita (C), Kozár, Haľko, Rejžek, Rick, Fehervári, Kyjovský, Bahna, Bartošek, Brunovský, Drahovský.

    Rozhodca: Lemal – Kinov, Rakutski.