Philadelphia – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Toronto – Carolina 6:3 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.)
Florida – Buffalo 5:4 (2:1 po s.n.) | Ottawa – NY Rangers 3:0 (kon.) | Nashville – Arizona 4:7 (kon.)
St. Louis – LA Kings 2:4 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:1 (kon.) | San Jose – Detroit 2:0 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
3:0 (0:0, 1:0, 2.0)
New York Rangers
cz Piatok 29.03.2013, 00:40 • Scotiabank Place (20 500) • NHL
Partner:
     
    57:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je zřejmě definitivně rozhodnuto o tom, kdo dnes zvítězí! Gól do prázdné branky přidává COLIN GREENING! Asistence: Chris Neil, Marc Methot.
     
    57:40
    Boyle projel přes modrou čáru a usadil tak svůj tým v útočném pásmu. Trenér Tortorella toho využívá a posílá Lundqvista na střídačku!
     
    55:00
    Další důkaz výborné Bishopovy formy! Marián Gáborík se individálně prosmýkl přes tři hráče Senators, s pokusem trefit mezeru mezi betony domácího strážce svatyně ale neuspěl.
     
    53:45
    Rangers tu však mají šanci na vstřelení kontaktního gólu. Za nebezpečnou hru vysokou holí si jde na trestnou lavici odpočinout domácí Erik Condra (OTT).
     
    52:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle vypadá pro domácí Senátory už hodně nadějně! Po dalším výborném zákroku Bishopa si vzal puk na svou hůl Mika Zibanejad, který po přejet modré čáry předal na GUILLAUMA LATENDRESSE, který střelou švihem nedal Lundqvistovi žádnou šanci! 2:0 pro Ottawu! Asistence: Mika Zibanejad, Jakob Silfverberg.
     
    50:51
    Tohle je důkaz, že by to však mohlo vyjít! Další parádní postřeh z dílny brankáře Bena Bishopa!
     
    46:48
    Na trestné lavici už sedí Jakob Silfverberg (OTT), který dnes patří k nejaktivnějším hráčům.
     
    46:38
    Rangers jsou v pásmu domácích, navíc mají ponechanou výhodu. V šanci se objevil Stralman, který mohl s trochou štěstí srovnat, jenže Bishop zatím drží čistý štít.
     
    45:33
    Lundqvist si připisuje další důležitý zákrok, kterým drží svůj tým dál ve hře o body. Poté měl štěstí, že Phillipsovu ránu nedorazil za jeho záda Jim O'Brien!
     
    43:57
    Na druhé straně si ale dalaší parádní zákrok musel připsat Lundqvist! V akci dva na jednoho přihrával Erik Condra na Jakoba Silfverberg, který se svou střelou ztroskotal na betonech loňského vítěze Vezina Trophy.
     
    39:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Před koncem první části Ottawa využívá přesilovou hru a dostává se do vedení 1:0! Mika Zibanejad nabil ANDREMU BENOITOVI, který tvrdou ránou rozvlnil síť za Henrikem Lundqvistem! Parádní práci před brankovištěm Rangers odvedl Chris Neil, který se před chvílí teprve vrátil z šatny, když bylo podezření na zranění jeho kolena. Asistence: Mika Zibanejad, Chris Neil.
     
    37:48
    Anton Stralman (NYR) nyní v úniku nedovoleně zastavil Hoffmana a pro mě trochu nepochopitelně rozhodčí neodpískal trestní střílení. Švédský zadák si tak půjde jen sednou na trestnou lavici.
     
    37:06
    Jako bych to ale málem přivolal. Kolem levého hrazení se prosmýkl Kyle Turris, který následně mířil svou střelu do levého horního rohu, tam se ale najednou zjevila rukavice Henrika Lundqvista!
     
    32:36
    K nevoli domácího publika si zahrají Rangers druhou početní výhodu v zápase. Na trestnou lavici za nedovolené bránění putuje Patrick Wiercioch (OTT).
     
    29:04
    Greeening si najížděl do prostoru před brankou Rangers, ovšem puk mu při zpracování trochu sjel, a proto nemohl domácí útočník zakončit! Velká škoda pro Senators.
     
    26:14
    Skvělý hokejový moment! O'Brien se hnal sám na brankáře Lundqvista, jenže ten viděl, že má domácí útočník kotouč dva metry před sebou a vydal se do risku. Ten se mu ale vyplatil, když parádním vyjetím úplně zlikvidoval i samotného O'Briena!
     
    25:14
    Parádní práce obránce Rangers McDonagha, který možná zabránil gólu! Silfverberg totiž předkládal na zcela volného Zibanejada a nebýt včasného položení hole právě hostujícího zadáka, kdo ví, jak by celá situace dopadla.
     
    23:59
    Daniel Alfredsson se s ničím narozpakoval, najel s pukem do pásma Rangers a tvrdou střelou příklepem nadělal Lundqvistovi nemalé starosti! Švédský brankář ale nakonec svou vyrážečku vystavil proti kotouči včas.
     
    20:44
    Konec první třetiny nebyl od Rangers vůbec dobrý, a tak to vypadá, že byl o přestávce v šatně pořádný vítr. Další dobrou šanci si vytvořil Miller, Bishop chvíli vůbec nevěděl, kde puk je.
     
    20:15
    Stejně rychle jako si v první třetině vytvořil velkou šanci domácí Hoffman se to damé nyní povedlo Carlu Hagelinovi, který se najel do míst levého kruhu a tvrdou ránou vystrašil Bishopa, ten se ale blýskl zákrokem lapačkou.
     
    17:10
    Aktivní hra Senators vyústila ve vyloučení Romana Hamrlíka (NYR), který si pomohl hákováním.
     
    16:51
    V pásmu Senators operovali dva hráči Rangers, nakonec ale z celé situace nic nebylo a na druhé straně musel znovu zasahovat Lundqvist, který v dobré šanci vyčapal Silfverberga i Latendresse!
     
    15:42
    Parádní záležiost brankáře Henrika Lundqvista! Ten teď ukázal rychlý sevafor, když na něj vyslal střelu domácí zadák Eric Gryba!
     
    11:59
    Na druhé straně v šanci Newbury, který málem potrestal chybu domácích v obraně!
     
    06:20
    Máme tu první vyloučení zápasu. Eric Gryba (OTT) putuje na trestnou lavici za sekání.
     
    00:36
    Hoffman se zjevil v obravské šanci hned nazačátku utkání, kdy byl ořed Lundqvistem úplně sám! Švédský brankář se však vytáhl parádním zákrokem.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 40. Benoit (Zibanejad, Neil), 53. Latendresse (Zibanejad, Silfverberg), 58. Greening (Neil, Methot)


    Ottawa Senators: Bishop (Lehner) – Wiercioch, Gončar, Gryba, Methot, Phillips, Benoit – Hoffman, Turris, Alfredsson (C) – Latendresse, Zibanejad, Silfverberg – Greening, O'Brien, Neil – Kassian, Smith, Condra. Trenér: Paul MacLean.
    New York Rangers: Lundqvist (Biron) – Del Zotto, Girardi, McDonagh, Eminger, Hamrlík, Stralman – Kreider, Richards, Nash – Hagelin, Stepan, Callahan (C) – Miller, Boyle, Gáborík – Powe, Newbury, Asham.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodca: Furlatt, St. Pierre – Driscoll, Kovachik

    Diváci: 19 447