Frankfurt – Stuttgart 1:2 (kon.) | Mönchengladbach – Hannover 1:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:2 (1:0)
VfB Stuttgart
Nedeľa 17.03.2013, 15:30 • Commerzbank-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Pekné nedeľňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 26. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú tímy z opačných strán tabuľky. Bude to Eintracht Frankfurt a VfB Stuttgart.

    Eintracht Frankfurt

    Eintracht Frankfurt sa momentálne nachádza na 5. priečke tabuľky s 39 bodmi. Na chrbát mu však dýcha šiesty Hamburger SV, ktorý naň stráca len jeden bod. Karty môže zamiešať aj siedmy Mainz 05 s 37 bodmi. Na druhej strane, dnešný bodový zisk môže pre Frankfurt znamenať posun v tabuľke, nakoľko štvrté Schalke 04 má rovnaký počet bodov. To všetko bude závisieť aj na výsledku Schalke 04 - 1. FC Norimberg. Uvidíme ako dopadne dnešný zápas, nakoľko sa Frankfurtu v poslednej dobe príliš nedarilo. V posledných piatich zápasoch hráči tohto tímu získali iba tri body za bezgólové remízy s Norimbergom, Freiburgom a Hannoverom. Ostatné dva zápasy sa skončili prehrou Frankfurtu, keď hráči nedokázali streliť ani jeden gól. Gólové suchoty Frankfurtu tak trvajú viac ako mesiac a pol, keďže posledný gól zaznamenal Srđan Lakić ešte 2.2.2013. Uvidíme teda, či sa dnes podarí domácim hráčom streliť aspoň jeden gól.

    VfB Stuttgart

    Momentálne postavenie svojho súpera aj napriek zlým výkonom v poslednej dobe však môže Stuttgart iba závidieť. Momentálne sa nachádza až na 15. mieste v tabuľke s 29 bodmi. Zostup by mu však hroziť nemal, nad 16. Augsburgom má až 8 bodový náskok. Rovnako ako pre jeho dnešného súpera platí, že prípadný bodový zisk by mohol znamenať postup v tabuľke a v tomto prípade riadny. Medzi 11 Norimbergom a 15. Stuttgartom je totiž iba dvojbodový rozdiel. Čo sa týka posledných piatich zápasov, žiadna sláva to tiež nieje. Jediná výhra proti Hoffenheimu a remíza s Norimbergom znamená iba 4 body do tabuľky. Treba však poznamenať, že posledné dve prehry boli tesné, vždy iba o gól.
     
    Čo sa týka vzájomných zápasov, tak v tých má jasne navrch tím hostí, nakoľko v posledných piatich vzájomných meraniach síl sa až 4 skončili víťazstvom VfB Stuttgart a iba raz zvíťazil Frankfurt.
     
    Aj napriek tomu stávkové kancelárie dnes do úlohy favorita pasujú domáci tím, na ktorého víťazstvo sa kurz pohybuje okolo hodnoty 1,95, na remízu je kurz 3,4 a na víťazstvo Stuttgartu až 3,8.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp - Oczipka, Anderson Bamba, Zambrano, Jung - Rode, Zambrano, Celozzi - Inui, Meier, Aigner

    VfB Stuttgart: Ulreich - Molinaro, Niedermeier, Taşçı, Sakai - Boka, Kvist, Gentner - Traoré, Okazaki - Ibišević

    Rozhodca: Sippel - Leicher, Schüller.
     
    Hráči obidvoch tímov vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím dnes nastúpi v červeno-čiernych pruhovaných dresoch, hostia budú hrať v bielom.
     
    Hráči sú rozmiestnení na svojich pozíciach, o chvíľu začíname.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Na úvod to skúšal Jung po pravej strane, obrana Stuttgartuho dokázala zastaviť iba za cenu vhadzovania pre domácich.
     
    2
    Hneď v prvej príležitosti dostať sa pred brankára Ulreicha získavajú domáci hráči rohový kop.
     
    2
    Ten sa im nepodarilo zahrať dobre, loptu majú teraz hostia Stuttgartu.
     
    3
    Ani tým sa však zatiaľ v útoku nedarí nič svetobornejšie vymyslieť, hra sa tak presúva opäť do stredu ihriska.
     
    4
    Pri hranici šestnástky domáceho tímu sa k lopte po dobrej prihrávke dostal Okazaki, ktorý aj skúsil vystreliť, jeho pokus je však blokovaný. Na prvé ohrozenie brány si tak budeme musieť ešte počkať.
     
    5
    Po dlhšej dobe sa k lopte dostali hráči Frankfurtu, a znova to skúšali dopredu cez Junga. Aigner však príliš prudkú prihrávku nedokázal zachytiť a rozohrávať bude Ulreich.
     
    6
    Traoré to skúšal stredom ihriska, pri postupe bol však faulovaný, celá akcia bola tak zbrzdená. Domácich môže ešte tešiť to, že zostávajú pri lopte.
     
    7
    Po rozohrávke to hráči Frankfurtu znova skúšali po pravom krídle, tam ale boli pozorní hráči Stuttgartu a tak je lopta až pri stredovej čiare.
     
    8
    Do ďalšej dobrej príležitosti sa dostával Aigner, ktorý sa snažil dostať za obranu hostí. Bol však zle postavený a celú akciu ukončuje zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu. Ofsajd.
     
    9
    Hra sa nám teraz presúva z jednej strany na druhú, vážnejšiu príležitosť sme ale zatiaľ nevideli, takže brankári nemali príliš veľa práce.
     
    10
    Aktívnejším tímom je Frankfurt, ktorý svojho dnešného súpera zatiaľ absolútne do ničoho nepustil, uvidíme čo nám prinesú ďalšie minúty tohto stretnutia.
     
    11
    Navyše, teraz zásluhou Anderson Bambu získavajú domáci hráči štandardku.
     
    12
    Tú sa im ale nedarí využiť, lopta nakoniec končí v rukaviciach Ulreicha, ktorý je zatiaľ pokojný a istý.
     
    13
    Hra sa znova presunula do strednej časti hracej plochy, zatiaľ veru nesledujeme príliš pekný futbal, čo sa však ani nedalo očakávať.
     
    14
    Navyše v posledných minútach sa hromadia nepresnosti pri prihrávkach na obidvoch stranách, čo bráni akémukoľvek výraznejšiemu postupu vpred.
     
    16
    Ibišević sa ocitol v prvej vážnejšej príležitosti v dnešnom zápase, po dlhočiznej prihrávke oblúčikom brankár domácich dlho váhal pokiaľ vybehol z brány, k hlavičke sa tesne pred ním dostal spomínaný Ibišević, ten ale posiela loptu mimo bránu!
     
    17
    Frankfurt dal gól! A okamžite vidíme premenenú príležitosť na opačnej strane ! Po perfektnej kolmej prihrávke si výborne za obranu zabehol STEFAN AIGNER, ktorý už Ulreichovi nedal šancu a otvára tak dnešné skóre !
     
    18
    Zdá sa, že strelený gól riadne prebudil fanúšikov domáceho tímu, konečne je ich na tribúnach počuť, dúfajme že takúto atmosféru budú tvoriť čo najdlhšie.
     
    19
    Hostia sa snažili o okamžitú odpoveď, avšak ich snahu zastavil hvizd hlavného rozhodcu, ktorý píska postavenie mimo hry.
     
    20
    Po faule v strede ihriska pri lopte zostanú hostia, ktorých inkasovaný gól akoby tiež prebudil.
     
    21
    V zakončení sa ocitol Okazaki, ktorý sa dostal až do pokutového územia, odtiaľ volejom zakončoval, avšak jeho pokus bol opäť zrazený, tentoraz na rohový kop.
     
    22
    Po rohovom kope sa pri lopte znovu ocitol Okazaki, tentoraz ale stráca loptu a rozohrávať od brány bude Trapp.
     
    23
    Stuttgart získal priamy kop, táto pozícia je ale poriadne ďaleko od Trappovej brány.
     
    23
    Lopta nakoniec končí v náručí Trappa, ktorý ju pohodlne chytá.
     
    24
    Na opačnej strane priletel center do pokutového územia, tam ho Ulreich chytil do rukavíc, avšak zrazil sa pritom so spoluhráčom, za čo sa naňho poriadne hnevá. Situáciu ale ukľudňuje hlavný rozhodca Sippel.
     
    25
    Po aktívnej hre pred hranicou Frankfurtu získavajú hostia ďalší rohový kop. Uvidíme, či sa im tentokrát podarí niečo vymyslieť.
     
    26
    Nestalo sa tak, navyše Ibišević v súboji zahral rukou, takže loptu získavajú domáci hráči.
     
    27
    Peknú kombináciu teraz predviedol Oczipka, Meier a nakoniec Celozzi, ktorý sa aj dostal k strele, tá sa ale nezmestila medzi tri žrde brány hostí.
     
    28
    Okamžite sa hra presunula na opačnú stranu, po nevýraznej strele ale lopta končí v rukaviciach Trappa.
     
    29
    Ďalšiu rodiacu sa príležitosť Stuttgartu zastavila nepresná prihrávka, pri lopte tak je znova Trapp, ktorý sa s rozohrávkou nikam nenáhli.
     
    30
    Ani domáci však nedokázali vymyslieť nič svetoborné smerov vpred a tak lopta končí u Ulreicha, ktorý bude odkopávať od svojej brány.
     
    31
    Hra sa znova presunula do stredu ihriska, kde sa začína hrať tvrdšie, množia sa nedovolené zákroky, rozhodca ale kartu nevyťahuje ani pri nepeknom faule na Schweglera.
     
    32
    Po dlhej prihrávke v takmer beznádejnej situácii loptu vybojoval Inui, ktorý v páde ešte stihol prihrať Rodemu, ten aj zakončil, nešlo však o prudkú strelu a Ulreich ju chytá.
     
    33
    Hostia hrajú dobre v strednej časti ihriska, takže domáci môžu postupovať vpred len dlhými loptami ale to je asi tak všetko. Stuttgart zatiaľ smerom dopredu moc toho nevymyslel.
     
    34
    Ďalší faul v strede ihriska, v súboji sa tentokrát ocitli Okazaki, ktorého fauloval Rode, uvidíme či hráči hostí dokážu podniknúť nejaký zmysluplný útok.
     
    35
    Aj sa im to podarilo, v šestnástke sa ocitol Ibišević, ktrý v súboji s Anderson Bambom veľmi ochotne padal k zemi, hlavný rozhodca sa ale nenechal oblafnúť a pokutový kop nepíska.
     
    36
    Na opačnej strane pekne rodiacu sa príležitosť pokazil Inui, ktorý pracoval s loptou pri čiare natoľko, že mu ušla a rozohrávať bude Ulreich.
     
    37
    Výhodnú pozíciu pre priamy kop získavajú po faule hostia, loptu si už chystá Traoré.
     
    38
    Ani túto ponúknutú príležitosť hostia nevyužívajú, naopak do protiútoku sa dostali hráči Frankfurtu a Ulreich musel vyštartovať zo svojej brány aby situáciu vyriešil tak ako mal.
     
    39
    Počas prechodu vpred Molinaro predviedol na svojho protihráča nepekný šlapák, za čo uvidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    40
    Hostia to stále skúšajú , ale nevychádza im to. Ďalšiu dlhú loptu Trapp chytá a tak si na výraznejšiu príležitosť ešte budú musieť počkať.
     
    41
    Po výbornom vybojovaní lopty sklzom Traoré poslal loptu až na Ibiševića, ktorý sa už dostával do úniku, tam ale celú akciu zbrzdil, obrana ho vytlačila z uhla a nakoniec zakončil iba slabučkým pokusom, ktorý Trapp bez problémov chytá.
     
    42
    Možnosť po faule budú mať teraz domáci hráči, pozícia pre priamy kop je ale veľmi ďaleko od hranice šestnástky.
     
    43
    Ani z tohto útoku nič nebude, čas do konca prvého polčasu uteká, uvidíme, či ešte vznikne na trávniku nejaká zaujímavá situácia.
     
    44
    Zatiaľ to vyzerá, že skôr nie, hra sa nám opäť presúva do strednej časti ihriska, kde sa hráči znova dosť okopávajú a tak počujeme jedno pískanie faulu za druhým.
     
    45
    Uvidíme, či štvrtý rozhodca bude nadstavovať nejaký čas nad rámec riadnej hracej doby.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Tak nakoniec nie, Sippel svojim hvizdom ukončuje prvý polčas, v ktorom sme príliš veľa vyložených šancí nevideli, domácich tak o to viac môže tešiť jednogólové vedenie, ktoré zabezpečil v 17. minúte Aigner. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne zhruba o 16:31.
     
    Hráči sa už rozcvičujú, o malú chvíľu začne druhá polovica zápasu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Domáci hráči okamžite po odpískaní vyštartovali vpred, do zakončenia sa nedostali, nakoľko Inui bol odzbrojený a hráči Stuttgartu sa oslobodzujú dlhým odkopom.
     
    47
    Hráči Frankfurtu stratili loptu v strede ihriska, po ktorej nasledoval center z ľavého krídla a Okazaki nedokázal zareagovať. Lopta končí za postrannou čiarou.
     
    48
    Pokutový kop pre Stuttgart ! Po Schweglerom sklze hlavný rozhodca neváha a píska penaltu pre hostí ! Loptu si už chystá Ibišević.
     
    49
    Stuttgart dal gól! Po zbytočnom faule v pokutovom území si loptu na značku položil VEDAD IBIŠEVIĆ, ktorý prekonáva brankára Trappa a vyrovnáva skóre zápasu.
     
    50
    Domáci hráči sa okamžite tlačia vpred, teraz však boli zastavení faulom Kvista, ktorý uvidí aj žltú kartu.
     
    50
    Domáci následne vybojovali rohový kop, uvidíme či z neho niečo vyťažia.
     
    51
    To sa im nedarí a pri lopte sú hostia. Tempo hry sa nám začína pomaly zvyšovať, čo je určite dobre.
     
    52
    Okazaki sa púšťal vpred, trošku zbytočne prihral pokrytému Bokovi, ktorý si musel v súboji pomôcť nedovolene a tak sa celý útok končí.
     
    53
    Frankfurt sa púšťa do útoku tentoraz po ľavom krídle, tam ale úraduje pozorná obrana Stuttgartu.
     
    54
    Z ničoho nič sa hosťom podarilo vybojovať loptu, následne prišiel center, ktorý bol zblokovaný mimo hraciu plochu, ďalší roh pre hostí.
     
    55
    Hneď po rozohratí ale prichádza útočný faul jedného z hráčov Stuttgartu, hostia sa tak zbytočne pripravili o loptu.
     
    56
    Aigner sa pri postupe po pravom krídle dostal do kontaktom s protihráčom, postranný rozhodca ukazuje smerom k Trappovej bráne, čo sa rozhodne domácim priaznivcom nepáči.
     
    57
    Hráči Frankfurtu zostávajú aktívnejší, vybojovali ďalší rohový kop pre svoj tím.
     
    57
    Ten bol ale rozohraný veľmi zle a do útoku sa tak môžu pustiť hostia.
     
    58
    Tí sa už-už dostávali do prečíslenia, avšak Traoré si až nepochopiteľne zle nabehol a ocitol sa v ofsajde.
     
    58
    Rozhodca píska ofsajd aj na opačnej strane, rozohrávať tak bude Ulreich.
     
    59
    K zakončeniu hlavou sa dostal po Traorého prihrávke Taşçı, ten ale míňa bránu, takže Trapp vôbec nemusel zasahovať.
     
    59
    Ďalšie postavenie mimo hry na strane Frankfurtu, dnes už ich bolo toľko, že sme to prestali rátať.
     
    60
    Tempo nám po viacerých pokusoch o rýchle kontry znova klesá, hrá sa znova okolo poliacej čiary.
     
    61
    To sa snažili zmeniť hráč Frankfurtu, ktorých snaha znova stačila iba na rohový kop.
     
    62
    Tie by mali obidva tímy riadne precvičiť, pretože ešte ani jeden rohový kop neskončil výraznejšou príležitosťou a to ich bolo dnes neúrekom.
     
    63
    Meier sa po dobrej prihrávke zrazu ocitol za obranou Stuttgartu, lopta sa mu ale zaplietla medzi nohami a nakoniec ho obrana hostí odzbrojila.
     
    63
    Inui sa snažil posielať center z ľavej strany, stačiť to bude zase len na rohový kop.
     
    64
    Za postrannou čiarou sa rozcvičovali hráči Stuttgartu, ktorý s tým mali nejaký problém a pustili sa s Inuim do konverzácie. Celé to ukončuje hlavný rozhodca.
     
    65
    Tak ako sa dnes stáva zvykom, ani tento rohový kop neznamenal nebezpečenstvo pre Ulreichovu bránu.
     
    66
    V druhom polčase brankári v podstate nemali žiadnu robotu, výnimkou bol snáď len pokutový kop Ibiševića, ale proti tomu nemal Trapp šancu.
     
    67
    Akoby sme sa vracali k tej hre na začiatku stretnutia, na pohľad naozaj nejde o príliš pekný futbal, hromadia sa nám nepresnosti na obidvoch stranách.
     
    67
    Po dlhšej dobe konečne trošku vzrušenia, do úniku sa dostával Inui, ktorý bol tiesnený Taşçım a tak sa mu nepodarilo riadne zakončiť. Jeho pokus letí mimo brány.
     
    68
    V 68. minúte prichádza prvé striedanie na strane Stuttgartu, na ihrisko vybehne Rumun Maxim, ktorý nahradí Okazakiho.
     
    69
    Gentner svojou hrou vybojoval perfektnú pozíciu pre priamy kop, toto bude veľmi zaujímavé, hostia majú príležitosť znova udrieť.
     
    70
    Tí sa ešte dohadujú, zrejme uvidíme nacvičený signál.
     
    71
    Tak nakoniec nie, do strely sa oprel Boka, strela bola zblokovaná na rohový kop.
     
    71
    Stuttgart dal gól! A predstavte si hráči Stuttgartu ho využívajú! Výborne rohový kop zahral striedajúci Maxim, následne sa k hlavičke dostal GEORG NIEDERMEIER, ktorý Trappa prekonáva a hostia prvý raz v zápase vedú!
     
    73
    Tak uvidíme čo s takýmto priebehom spravia domáci hráči, zrejme môžeme očakávať skoré striedanie.
     
    74
    A aj sa tak deje, z ihriska odchádza Rode, ktorého nahradí Matmour.
     
    74
    Ide o dvojité striedanie, zápas dnes končí predčasne aj pre Celozziho, na jeho miesto príde Lakić.
     
    75
    Z domácich hráčov akoby energia vyprchávala, opačne je to u hráčov Stuttgartu, tí sa snažia páliť z každej príležitosti, ako aj Traoré, jeho pokus bol ale blokovaný.
     
    76
    Následne boli hostia v útoku až príliš aktívni, pomohli si útočným faulom, príležitosť na útok pre Frankfurt.
     
    77
    Aj prišlo zakončenie, ale nevmestilo sa do brány, tak ako hromada predchádzajúcich, domáci sa budú musieť posnažiť viac.
     
    78
    Stuttgart sa už tak bezhlavo do útoku nepúšťa, niet sa čo čudovať jednogólové vedenie im zatiaľ musí stačiť.
     
    79
    Po vzdušnom súboji Molinara s Aignerom zostáva prvý menovaný ležať otrasený na trávniku, utrpel ranu do tváre, nevyzerá to však vážne.
     
    80
    Po krátkom prerušení hry sa v zápase pokračuje.
     
    80
    Inui to skúšal po ľavej strane, tam ale úradovala pozorná obrana, prichádza tak koniec útočnej snahy Frankfurtu.
     
    81
    Meier sa tlačil vpred, v takmer beznádejnej situácii však svojou šikovnosťou vybojoval rohový kop. Domáci teraz musia zabrať, moc času im nezostáva.
     
    82
    Prichádza ešte striedanie, namiesto strelca jediného gólu domácich Aignera príde na ihrisko Kittel.
     
    82
    Celú situáciu si zopakujeme, hostia odvrátili na roh podobným spôsobom ako pred chvíľou.
     
    82
    A rohový kop príde aj do tretice, lopta prelietava ponad pokutové územie, zakončenie však stále neprichádza.
     
    83
    Tak z rohových kopov napokon nič nebolo, naopak domáci hráči sa dopustili útočného faulu a tak sa nám hra prenesie na opačnú stranu hracej plochy.
     
    84
    Tam ju hráči Stuttgratu vidia určite radi, do konca riadneho hracieho času zostáva niečo cez 5 minút, uvidíme či si tento tesný náskok ustrážia.
     
    85
    Domáci hráči sa teraz dožadujú pokutového kopu, po tom ako sa po chaose v šestnástke lopta odrazila k striedajúcemu Lakićovi, ktorému sa pod nohy vrhol Ulreich a Lakić cez neho prepadol. Je ťažké povedať či sa Ulreich skôr dotkol lopty, každopádne Sippel penaltu nepíska!
     
    86
    Tak práve táto situácia bude hráčov Frankfurtu po zápase mrzieť, zatiaľ ešte nepredbiehajme, do konca riadneho hracieho času zostáva niečo pod 5 minút.
     
    87
    Prichádza ďalšie striedanie Stuttgratu, z ihriska odchádza Traoré, ktorý hral dnes veľmi dobre, na jeho miesto príde Rüdiger.
     
    88
    Po nepeknom faule uvidí Meier žltú kartu, čas na vyrovnanie sa kráti.
     
    89
    Blížime sa ku koncu riadneho hracieho času, domáci tlačia, vážnejšia príležitosť z toho však nieje.
     
    90
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať 3 minúty.
     
    90+1
    V nadstavenom čase ešte prichádza taktické striedanie Stuttgartu, z ihriska odchádza Ibišević, nahradí ho Macheda.
     
    90+2
    Hostia držia loptu až pri rohovej zástavke Frankfurtu, čo je presne to miesto kde chcú dnešný zápas dohrať, do konca hry zostáva posledná minúta.
     
    90+3
    V samom závere ešte prichádza faul na Niedermeier, ktorý sa veľmi neochotne zdvíha zo zeme a naháňa tak cenné sekundy.
     
    90+4
    Frankfurt to ešte skúša dlhou nakopávanou loptou, Maxim sa dopustil faulu a príde tak posledná príležitosť pre domácich hráčov po priamom kope.
     
    90+5
    Prudkú strelu Ulreich s ťažkosťami vyráža, navyše je pískaný ofsajd
     
    Koniec zápasu.
     
    Nakoniec sa záverečný tlak hráčom Frankfurtu nepodaril a tak v dnešnom zápase trošku prekvapivo víťazí Stuttgart, ktorý si vďaka dvom gólov v druhom polčase odvezie 3 body domov. Najprv pokutový kop v 49. minúte premenil Ibišević a následne hlavičkou po rohovom kope poslal svoj tím do vedenia Niedermeier. Domáci hráči už na zmenu skóre nedokázali zareagovať a tak zostávajú na 5. mieste v tabuľke pred Schalke, ktoré včera prehralo s Norimbergom 0:3. Stuttgart naopak poskočí z 15. miesta na 12. pred Wolfsburg. Odo mňa je to dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:26:51)

    Andrej Marienka

    Góly: 17. Aigner – 49. Ibišević (pen.), 71. Niedermeier

    Karty:   88. Meier (EIN) – 39. Molinaro (STU), 50. Kvist (STU)


    Eintracht Frankfurt: Trapp - Oczipka, Anderson Bamba, Zambrano, Jung - Rode, Zambrano, Celozzi - Inui, Meier, Aigner
    VfB Stuttgart: Ulreich - Molinaro, Niedermeier, Taşçı, Sakai - Boka, Kvist, Gentner - Traoré, Okazaki - Ibišević

    Rozhodca: Sippel - Leicher, Schüller