Tisková konference TJ Karate Č. Budějovice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference TJ Karate Č. Budějovice

cz Piatok 01.03.2013, 08:30Tlačové konferencie
     
    První tisková konference TJ Karate České Budějovice je u konce. Trenér Miroslav Hýsek odkryl cíle pro březnové turnaje a odpověděl na dotazy novinářů. Děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek dne. (09:07:45)
     
    Tisková konference je u konce.
     
    Máte upravený tréninkový plán kvůli avizovaným březnovým turnajům?
    "Měli jsme připravený tréninkový plán, který se nám bohužel nepovedlo absolvovat kvůli zranění našich závodníků a chřipkám, které se nám nevyhnuli."
     
    Jaká kategorie je v současné době ve vašem oddíle prioritou?
    "V současné době se soustředíme nejvíce na dorostence a juniory, kteří procházejí speciální přípravou k nominaci na mistrovství světa."
     
    Kolik závodníků pojede do Hradce Králové na MČR?
    "Počítáme, že pojede velká výprava, která bude čítat 25 až 30 karatistů. Z toho bude asi 12 závodníků bojovat na republice, zbytek je pro Ligu družstev."
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Nyní je prostor pro dotazy novinářů.
     
    "Na republikovém šampionátu obhajujeme loňské prvenství v pořadí klubů. Naším cílem je nominovat co nejvíce závodníků na mistrovství Evropy, které se koná začátkem května v Budapešti. Čili cílem je získat co nejvíce titulů mistra ČR."
     
    "Do finále se nám probojovali všechny týmy, které byly do turnaje přihlášeny. Nejlépe turnajem procházeli naši mladí dorostenci, kteří neprohráli ani jeden zápas a jsou velcí adepti na titul."
     
    O konečné nominaci na mistrovství Evropy seniorů se bude rozhodovat na mistrovství Česka v Hradci Králové. V rámci mistrovství bude i finále Ligy kumite. O těchto soutěžích nyní mluví trenér TJ Karate.
     
    "Do Slovinska pojede seniorský závodní oddíl. Nominaci budeme dělat později podle aktuálního zdravotního stavu našich závodníků. Tohoto turnaje se zúčastníme vůbec poprvé, ale jde o turnaj na principu Premier League1, takže očekáváme velkou kvalitu závodníků. Cíle jsou jednoznačné. Chceme se probojovat mezi top závodníky v jednotlivých váhových kategoriích. I když se ale tak nestane, tak pro každého závodníka to bude velká zkušenost. Turnaj takovéto kvality může každému do budoucna jen prospět."
     
    Následuje bilance nad soutěží ve Slovinsku.
     
    "Hodně si slibuji od Lucky Veithové, která se dostává do své životní formy. Honzovi samozřejmě také věřím, protože na posledním turnaji v Dubaji obsadil konečné páté místo a prosadil se na tomto velkém turnaji do světové špičky."
     
    "Chtěl bych navázat na výsledky z loňského roku, kdy jsme v kumite vybojovali sedmé místo a dále nejlepší šestnáctku, což znamenalo bodované pozice. Nikomu předtím se to z Česka nepovedlo."
     
    "Do Nizozemska bohužel jedeme pouze s Honzou Kočí a Lucií Veithovou. Zbytek týmu, jako je Vojta Kočí nebo Honza Milan jsou dlouhodobě zraněni. Máme také několik dalších závodníků, kteří ulehli s chřipkou."
     
    Nyní trenér Hýsek hovoří o Karate1 Premier League v Nizozemsku, což je v karate něco jako formule 1 v motorismu.
     
    "Jedeme tam s cílem hlavně uspět v kategorii dorostenců a juniorů, kteří jsou ve velké přípravě v boji o nominaci na mistrovství světa, které se koná v druhé polovině roku ve Španělsku."
     
    "Výprava se skládá z 18 závodníků od žáky až po juniory. Je to první kolo Středoevropské ligy karate, což pro žáky znamená první turnaj v roce 2013. Pro juniory je to druhá soutěž po Lize družstev. Z tohoto důvodu se turnaje zúčastňuje většina států Evropy, protože jde o první velkou prověrku v letošním roce. Přihlášených je přibližně 1000 závodníků. Posíláme tam děti, u kterých si myslíme, že jsou konkurenceschopní. Dorostenci, kteří pojedou, jsou čtrnáctiletí kluci, což znamená, že jsou v dorostu nováčci. Z juniorů jedou zkušení borci."
     
    V úvodu si bere slovo trenér Hýsek. Hovoří o první velké soutěži, kterou je v Polsku Harasuto World Cup.
     
    Konference byla zahájena.
     
    Tisková konference za malou chvíli začne.

    Michal Heřman