Trenčín – Žilina 2:1 (kon.) | Piešťany – B. Bystrica 2:3 (po pr.) | Poprad – Nitra 3:0 (kon.)
Zvolen – Martin 4:0 (kon.) | Košice – Skalica 3:1 (kon.)
koniec po predl.
ŠHK 37 Piešťany
2:3 (2:1, 0:1, 0:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Piatok 01.03.2013, 18:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    62:37
    Banská Bystrica dala gól!
    Nebudú, Havrani stihli prehrať už v predĺžení. Nedôsledne bránený sa natlačil z prava pred bránku MATEJ ČEŠÍK a pomedzi nohy brankára Ondrejku ukončil zápas a vlastne aj základnú časť na piešťanskom štadióne. Asistencia: Trochta.
     
    58:44
    2. min plus 1O osobný Bambúch (BBY), hákovanie.

    1O minút bolo za to: "Čo do p...". ktoré bolo počuť až sem. Ideálna šanca pre Piešťany rozhodnúť. Hoci, pri dnešnej presilovkovej forme...
     
    56:52
    Dobrý moment Češíka, ktorý sa dostal až k zakončeniu na pravom kruhu. Ondrejka, hoci už ležiaci, puk chytá.
     
    54:25
    Teraz je celkom živo, Ondrejku mohol prekonať Macík, brankár Havranov podržal.
     
    52:15
    Haring to pekne povozil, položil obrancu ale vo chvíli, keď mal prihrať pred prázdnou bránou voľnému Stupkovi sa rozhodol zakončiť. Nepresadil sa.
     
    49:20
    2 min. Juraj Sýkora (BBY), držanie.
     
    48:58
    Obranca Škadra dostal puk do nájazdu, ale akoby nevedel, čo má spraviť. Tak len tak nijako trafil brankára.
     
    46:10
    Veľké zmätky pred Ondrejkom teraz, ten bez hokejky, za výdatnej pomoci brániacich hráčov a kopy šťastia odolal. Puk prešiel naozaj tesne vedľa.
     
    44:31
    Teraz oceňujem peknú prihrávku Češíka do jazdy Sýkorovy, ten tiesnený vystrelil, puk bol tečovaný a skončil na ochrannom site.
     
    42:06
    Nič. Ešte 42 sekúnd presilovky.
     
    42:06
    A v akcii videorozhodca.
     
    40:48
    2 min. Janík (BBY), podrazenie.

    Základom tejto presilovky je ale parádna prihrávka Peška z vlastného pásma krížom na útočnú modrú.
     
    39:17
    Zamotanie sa Havranov v pásme na modrej znamenalo nájazd Mikoláška, Ondrejka ho vychytal.
     
    37:25
    Piešťany pritlačili a Chylov pokus doplachtil tuším na tyčku, odrazil sa do bránkoviska, kde puk s dávkou chaosu odpratali hostia.
     
    30:25
    Po nepodarenom brejku hostí 3 na 2 si to našliapol Stupka, z ľavej strany sa dostal až pred Chorošuna, svoj blafák ale nedotiahol.
     
    29:47
    Obrovské šťastie Bystrice teraz. Rýchla prihrávka pred bránu, pri ľavej tyčke číhal Chylo, z prvej vystrelil, ale trafil len práve sa presúvajúceho brankára.
     
    27:09
    Druhá minuta o poznanie kvalitnejšie zahratá. Kolotoč vyvrcholil strelou Lukáša Bambúcha tesne spoza kruhu, jeho delovku pekne vyrazil betónom Ondrejka.
     
    25:23
    2 min. Saliji (PIE), hákovanie.
     
    22:50
    Banská Bystrica dala gól!
    Trošku smoly, alebo aj slabšiu chvíľu si vybral brankár domácich. Lunter potiahol brejk, zadovkou pekne našiel RADOSLAVA MACÍKA, ktorý z kruhov švihom vystrelil, akurát Ondrejkovi na lapačku, ten ňou aj máchol, akurát, že puk mu z nej vypadol a Jozef si ho vlastne prehodil za chrbát. Macík sa radoval ozaj úprimne. Vyrovnané. Asistencia: Lunter, Predajniansky.
     
    22:06
    Vyrovnať mohol Zigo, Kolník mu v poslednej chvíli zblokoval hokejku a aj Ondrejka zasiahol betónom. Šanca to ale bola.
     
    19:33
    Ďalší brejk Piešťan, ktorý zakončil Škadra. Spoza kruhu namieril rovno do brankára.
     
    18:37
    Piešťanci sa v oslabení dostali do brejku 3 na 1 (!!), ktorý ťahal Filip, z pozície centra však v útočnom pásme prihrával strašidelne zle. A nič z toho nebolo.
     
    16:44
    2 min. Hruška (PIE), krosček.

     
    15:17
    Teraz si domáci odfúkli. Znova vyhraté buly, prihrávka na Bambúcha a jeho tečovaná strela narobila Havranom starosti. Skončilo to posunutou bránou. Nie naschvál, v zápale.
     
    13:44
    Piešťany dali gól!
    Také zdanlivo bezcieľne poletovanie po ľade preťal zrazu gól, keď si TIBOR MELICHÁREK nakorčuľoval do pásma a nie príliš prudká strela z ľavého kruhu prepadla brankárovi a dokĺzala za čiaru. Asistencia: Škadra.
     
    12:35
    Rýchly brejk predviedli Češík a Ján Sýkora, využili ďalšie zaváhanie Kolníka a Sýkora sa ocitol sám pred Ondrejkom. Ten jeho pokus kryje.
     
    07:07
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia odpovedali najlepšie ako mohli, zatlačili, prihrávka pred bránu, prvý pokus ešte za Ondrejku neprešiel, k voľnému puku sa v bránkovisku dostal MARTIN MIKOLÁŠIK a bez najmenších problémov dorazil. Asistencia: Češík, Ján Sýkora.
     
    05:57
    Piešťany dali gól!
    Z čista - jasna domáci otvárajú skóre, keď sa nahodenou strelou na teč presadil VLADIMÍR URBAN. Netečoval nik, na šťastie pre domácich. Asistencia: Hruška.

    Vlado Zimányi

    Góly a asistencie: 6. Urban (Hruška), 14. Melichárek (Škadra) - 8. Mikolášik (Češík, Ja.Sýkora), 23. Macík (Lunter, Predajniansky), 63. Češík (Trochta)


    ŠHK 37 Piešťany: Ondrejka - Brňák, Škadra, Filip (C), Drgoň, Bučka, Kolník, Mrázik, Urban - F. Hudec, Nemec, Melichárek, Chylo, Peško, Šišovský, Saliji, Mertel, Stupka, Hruška, Toman, Haring
    HC MONACObet Banská Bystrica: Chorošun - Bambúch, Kubka, Janík, Biro, Styk, Predajniansky - Lunter, Hudec (C), Macík, Ján Sýkora, Češík, Mikolášek, Jankovič, Trochta, Srnka, Šimun, Juraj Sýkora, Zigo

    Rozhodca: Jonák, Štefík - Holienka, Zvrškovec