Arnhem – Groningen 2:0 (kon.) | Zwolle – Feyenoord 3:2 (kon.) | Den Haag – Heerenveen 2:1 (kon.)
Waalwijk – Amsterdam 0:2 (kon.)
koniec
PEC Zwolle
3:2 (2:2)
Feyenoord Rotterdam
cz Nedeľa 17.02.2013, 14:30 • IJsseldelta Stadion • Holandská Eredivisie
     
    Je tu konec, Zwolle si připisuje velmi nečekaně tři body, a tak se dostane ze sestupujících pozic Eredivisie. Bláznivý úvod utkání poslal domácí v 6. minutě již do vedení 2:0, jenže do přestávky bylo srovnáno. Dvakrát se trefil Pellé a po změně stran se začínalo od nuly. Hned po změně stran byl ve velké šanci hostí Vilhena, jenže neuspěl a i přes velkou snahu se Feyenoord branky nedočkal. Ve druhém poločase se bránící Zwolle moc do útoku nedostalo, jenže i tak nakonec vstřelilo rozhodující branku na 3:2. Po rohovém kopu z levé strany míč podskočil brankář Mulder a za ním číhající Avdić zařídil pro Zwolle skvělé vítězství 3:2. (16:25:50)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A ta velmi pravděpodobně příjde. Boëtius si totiž míč na levé straně moc posunul vpřed a jeho následný pád po souboji s van Polenem sudí Braamhaar jako faul neuznal.
     
    90+4
    Janmaatův centr do vápna za pravé strany hledal na hrotu opět Pellého, jenže toho přikryl Lachman. Domácí jsou hodně blízko fantastické výhry.
     
    90+3
    Boëtiusův tečovaný centr našel hlavu Immerse, jenže Pellé už byl ve vápně přikryt. I tak se odražený balon dostal za vápno na Goosense, který jej ranou bez přípravy vyslal na branku. Boer může být v klidu, jelikož jde projektil mimo.
     
    90+2
    Schaken po posunutí míče na pravou stranu prohrál souboj s Achentehem, a ten na něm navíc vybojoval pro Zwolle autové vhazování.
     
    90+2
    Centr z levé strany na Valpoorta mířil do ofsadu,a tak se hra přerušuje. Feyenoord rychle rozehrává směr brankář Boer.
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut fauluje na vlastní polovině Goosens, a to tak domácím našetří do závěru cenné vteřinky k dobru.
     
    89
    Neuvěřitelnou šanci teď měl Lex Immers! Vilhena našel hlavičku Pellého, který nádherně hlavou posunul míč na levou stranu. Tam mohl zaváhání v domácí defenzívě potrestat volný Immers, jenže ve velké šanci pálí s pomocí Boera mimo!
     
    88
    Třetí roh v řade byl tentokrát rozehrán na krátko a Vilheny zpětným centrem našel hlavičku Graziana Pellého. Italský forvard se vyšponoval přes domácího Lachmana a hlavičkoval, jenže příliš slabě, a tak Boer chytá.
     
    88
    Po kterém hlavičkuje s pomocí obránce Zwolle Pellé znovu mimo.
     
    88
    Rychlou výměnu míče centroval do pokutového území Martins Indi, jenže Klich odvrací na rohový kop.
     
    87
    Vysoký balon Vilheny hledal z levé strany na hrotu Pellého, nebo Immerse, jenže odkopává Valpoort. Hosté tak budou muset začít opět od své poloviny hřiště.
     
    86
    Na druhé straně se po pravé straně nedostal k centru Schaken, který svůj další souboj s Achentehem prohrál, a tak jej následně fauluje.
     
    86
    Jenže dlouho u něj nezůstal a po nahrávce od Valpoorta zakončoval pravačkou Klich. Branku Muldera těsně netrefuje.
     
    85
    Dlouhý míč si Lex Immers až moc posunul před sebe, a tak jej chytá vyběhnuvší brankář Boer. Feyenoord však po pár vteřiných opět u míče.
     
    84
    Feyenoord střídá i potřetí. Goosens na hřišti mění kapitána de Vrije, znamená jasnou snahu o posílení ofenzívy.
     
    84
    Pellé posunul míč hlavou na nabíhajícího si Boëtiuse, jenže ten nezvládl záludnost na trávníku, a tak padá.
     
    82
    PEC Zwolle naposledy střídá. Valpoort nahradí na posledních zhruba deset minut na trávníku Mokhtara.
     
    81
    Další šance pro levého beka Feyenoordu Martinse Indiho. Vilhena od postranní čáry našel Pellého, jehož míč vybídl prvně jmenovaného k zakončení. Ten však svou slabší pravačkou míří mimo.

    Martin Mišovec

    Góly: 2. Pellé (vla.), 6. Lachman, 76. Avdić - 33. Pellé, 34. Pellé


    PEC Zwolle: Boer - van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh - Klich, Pluim, Slot (77. Gravenbeek) - Drost (46. F. Narsingh), Mokhtar (82. Valpoort), Avdić.

    Trenér: Art Langeler

    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Janmaat, de Vrij (84. Goosens), Mathijsen, Martins Indi - Clasie (46. Vormer), Immers, Vilhena - Verhoek (59. Schaken), Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodca: Erik Braamhaar

    Diváci: 11 324