Beerschot – Genk 0:2 (kon.) | Brugge – Leuven 3:1 (kon.) | Charleroi – Lierse 1:0 (kon.)
Lokeren – Waregem 1:1 (kon.) | Kortrijk – Gent 1:0 (kon.) | Mechelen – Cercle 2:0 (kon.)
koniec
Sporting Lokeren
1:1 (0:1)
SV Zulte Waregem
cz Sobota 09.02.2013, 20:00 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická Jupiler Pro League
     
    To je ode mě vše, příjemný zbytek večera. (22:02:36)
     
    Boj o druhou pozici nakonec skončil spravedlivou remízou 1:1. Po poločase zásluhou Hazarda vedli hosté, Španěl Balufo ovšem těsně po svém střídání nakonec vyrovnal. Zulte-Waregem tak zůstává v tabulce na druhém místě a na Lokeren má stále náskok šesti bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Leye se nyní k míči nedostal, ani útok Zulte-Waregemu nevyšel. Barry kontroluje situaci. Remíza by zápasu asi rozhodně slušela.
     
    90+1
    Overmeire se po centru z pravé strany dostal k míči, s ničím se nepáral a napálil ho z první. Mířil ovšem jen vedle, odkopávat od branky bude Bossut.
     
    90
    Overmeire fauloval. Poté Hazard kombinoval s De Fauwem na pravé straně, byli ovšem proti přesile, takže nemají nic.
     
    89
    Neškodný míč u Bossuta. Ten rozehrává se svými obránci další útok. Oba týmy mají stále sil na rozdávání, uvidíme, jestli některý z nich ve zbývajících minutách ještě skóruje.
     
    88
    Na poslední chvilku střídají také Lokerenští. Corryn přichází na hřiště za El Mouataze.
     
    87
    Hazard nemohl pokračovat, zazněl hvizd sudího. Belgičan jen mávl rukou, o rozhodnutí nizozemských mužů ve žlutých dresech si myslí své.
     
    86
    ... Leye po rychlém brejku postupoval dopředu, dostal se k centru a hlavičkoval, nicméně dost špatně. Míč má v moci gólman Barry.
     
    85
    Janssen si zve k domluvě Malanda Adjeho a Persoonse. Má s nimi nevyřízené účty po jejich vzájemném souboji. Po dvaceti vteřinách je nakonec vše vyřešeno, hraje se dál...
     
    84
    Balufo unikl po levé straně, pak míč obloučkem předal do vápna na druhé straně Harbaouimu, ten následně nabil Miloši Maričovi, jenž však z voleje přestřelil.
     
    82
    ... po odhlavičkování se domácí tlačili do rychlého brejku, Balufo se však k míči nakonec nedostal, a Hazard u rohového praporku vyřešil situaci zkušeně.
     
    81
    Druhý rohový kop pro Zulte-Waregem, El Mouataz prostě míč již nestihl. Stanadardku zahraje Berrier...
     
    78
    Břevno! Jaká smůla. Miloš Marič poslal míč ze standardky do ohně, odkud Tunisan Harbaoui trefil nártem jen brankovou konstrukci.
     
    77
    Skúlason jde ze hry, Conté nastupuje na jeho místo.
     
    76
    Leye si pořádně naskočil na Miloše Mariče, Janssen píská. Hosté mají připravené střídání...
     
    75
    A hned na to další tutovka pro hosty! Opět to byl De Fauw a opět to byl u zadní tyče volný Hazard, jemuž ve skórování zamezil až hvizd sudího. Z téhle akce zbyl jen rohový kop.
     
    74
    ... velké varování pro Lokeren! De Fauw nejprve přihrál přes celé hřiště, kde našel volného Hazarda. S jeho střelou si musel poradit s vypětím všech sil Barry.
     
    73
    Hra má pořád vysoké tempo, ani jeden z týmů nechce vzdát boj o tři body. Nyní De Fauw uniká po pravé straně...
     
    72
    Verboomův zdravotní stav přece jenom nebyl v pořádku, nahradil ho tak v sestavě Godeau.
     
    71
    Leye unikl po pravé straně, odtud se snažil nacentrovat na spoluhráče do vápna, nicméně s míčem byl už v zámezí, takže odkopávat od branky bude Barry.
     
    70
    Jeden z domácích hráčů prošel od středové čáry do dobré pozice, odtud vypálil, nicméně Bossut se mezi třemi tyčemi nenechal překvapit.
     
    69
    Verboom odchází za lajnu kvůli ošetření. Drží se přitom za kotník. Troufám si tvrdit, že ale bude brzy připraven hrát.
     
    65
    Uf, uf, uf... Tohle nevypadalo dobře. Hazard ostře atakoval nohu protihráče, Janssen mu jenom domlouvá. Tohle si kartu určitě zasloužilo.
     
    64
    Domácí stadion se radoval ze vstřelené branky, ale ne nadlouho. Asistent Hoksbergen totiž odmával ofsajd. Jeden z lokerenských hráčů střílel, Harbaoui jí tečoval do protipohybu Bossuta, nebylo mu to ale nic platné.
     
    63
    Krásná akce ze strany hostů! Malanda Adje kolmicí poslal do šance Leyeho, a nebýt toho, že k němu přistoupil brzy Mijat Marič a že Senegalec střílel z úhlu, nemusel by míč skončit jen na boční síti.
     
    61
    Hra nyní na minutu přerušena, u lajny se totiž srazili hned tři hráči. A sudí Janssen pro jistotu vpustil zdravotníky na hrací plochu.
     
    60
    ... Harbaoui se ocitl po pasu najednou sám před Bossutem! Na poslední chvíli mu ale míč odkopl jeden ze stoperů. Nebýt De Fauweho zákroku, mohlo to s Zulte-Waregemem vypadat hodně zle.
     
    59
    Dutra chtěl ve středu kombinovat s Balufem, jenže ten míč nakonec ztratil. Akce domácích ale pokračuje...
     
    58
    Parádní individuální akce ze strany Dutry. Ten trochu krkolomně, ale přesto přešel přes dva strážce, se střelou to ovšem neudělal dobře. Míč ani nedoletěl směrem k Bossutovi.
     
    57
    Wow! Rána jako z děla, gólman Barry by neměl šanci, kdyby skončila mezi třemi tyčemi. Delaplace nabil svému spoluhráči Berrierovi, který pořádně vystrašil domácí příznivce.
     
    53
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Náhradník WALTER FERNÁNDEZ BALUFO se trenérovi Maes obrovsky vyplatil. Posunul si míč na hranici vápna zprava do středu, odkud skrytě vypálil levačkou po zemi přesně k tyči. Nebyla to nějak silná střela, ale Bossut jí prostě absolutně nečekal.
     
    51
    Lokeren drží míč na svých kopačkách, obrana Zulte-Waregemu ale dělá svojí práci velmi dobře. Útok středem hřiště soupeři znemožnila.
     
    50
    Skúlason podrazil soupeře v dobré šanci a dostává žlutou kartu.
     
    47
    Hosté od začátku tlačí na svého soupeře. Overmeire hledal zleva centrem do vápna Harbaouie, Bossut ovšem míč vyrazil pryč. Podobně jako o pár desítek vteřin později.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Domácí po přestávce udělali jednu změnu. De Pauwa nahradil Španěl Balufo.
     
    Není to zřejmě úplně nejspravedlivější poločasový výsledek. Lokeren si vytvořil více gólových šancí, asi nejlepší hráč na hřišti Miloš Marič létal po hřišti, jak nejlépe mohl, přesto jediná usmolená, zato krásná střela Hazarda zatím určuje hostům průběžné vedení.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Miloš Marič rozehrál ještě jeden rohový kop, hlavička jeho spoluhráče ale neměla potřebné parametry, aby ohrozila hostujícího gólmana Bossuta.
     
    45
    Miloš Marič se dostal ve středu hřiště k míči díky své bojovnosti, poté nacentroval do vápna, kam si nabíhal jeho spoluhráč Harbaoui. Verboom ho ale za pět minut dvanáct odkopl do zámezí.
     
    44
    Dutra nyní zkusil zaútočit podél levé lajny, přehnal to ale možná s rychlostí, se kterou si pak nedokázal poradit a následný centr nebyl přesný.
     
    43
    Je vidět, že je Lokeren trochu zamlklý. Přece jenom doteď na hřišti působil lépe, přesto prohrává. Třeba Miloš Marič nyní pořádně projevil svoje emoce, trochu se mu zatmělo před očima a zanadával si, jakmile mu byl odpískán jeden z faulů.
     
    40
    Dutra se ve snaze o útočení vrhl pod nohy jednoho protihráče až tak ostře, že mu sudí Janssen ukázal žlutou kartu.
     
    39
    Waregem právě vstřelil branku!
    THORGAN HAZARD se už na hru svého týmu nemohl dívat a vzal všechno na sebe. Díky němu se hosté ujímají nečekaného vedení! De Pauw špatně přihrál, navíc jen na nohu šikovného mladíka, jenž dostal až příliš prostoru a z dvaceti pěti metrů pak poslal míč přímo do šibenice.
     
    37
    Verboom vybojoval pro Zulte-Waregem první rohový kop zápasu. Centr do vápna poslal Berrier, na zadní tyči ale Lokeren atak ubránil.
     
    36
    Hosté jsou zatím směrem dopředu dost bezmocní. Míč je zase u nohou Barryho, který bez nátlaku ze strany soupeře rozehrává se svými obránci.
     
    35
    Miloš Marič na hřišti září, rozdává balóny, jak nejvíce může. Teď nacentroval parádně do vápna na nabíhajícího si Harbaouie, jenž však hlavičkou pouze přestřelil.
     
    32
    Krásná rychlá akce, navíc na jeden dotek, ze strany domácího celku. Zulte-Waregem nevěděl, kam dříve skočit, až nakonec nepřesně, zato z dobré pozice, pálil z voleje Miloš Marič.
     
    31
    ... bylo to moc překombinované, nakonec střela hostujícího celku skončila jen ve zdi.
     
    30
    Také na druhé straně bude mít k dispozici Zulte-Waregem dobrou možnost v rámci přímého kopu. Mijat Marič za faul dostal žlutou kartu.
     
    30
    ... standardku nakonec rozehrál El Mouataz, který obstřelil zeď a zkoušel to technicky, nicméně jeho střela nakonec skončila jen nad brankou.
     
    29
    Verboom za sražení Galitsiose a zmaření slibně se rozvíjející akce dostal žlutou kartu.
     
    28
    Berrierův centr nebyl úspěšný, domácí obrana si s ním skvěle poradila. Na druhé straně Galitsios vybojoval skvělou standardku pro domácí...
     
    25
    Středem hřiště to Lokerenu nevyšlo, na druhé straně se řítil do šance Hazard. Nicméně skončil s míčem pouze v autu.
     
    24
    Souboj Mijata Mariče a Leyeho nevypadal zase pěkně. Sudí Janssen ale vše řeší zase jen domluvou. Zulte-Waregem si celkově pomáhá mnoha útočnými fauly.
     
    22
    Ale, ale... Tak také Hazard, jmenovec slavného záložníka Chelsea, poprvé ohrozil branku Barryho. Perfektně se uvolnil v šestnáctce, mířil levačkou na bližší tyč, nakonec však míč skončil jen vedle.
     
    20
    Pěkně nyní operoval před Bossutem nepříjemný Hazard. Snad se mu i podařilo hlavičkovat za sebe na malé vápno, kde byl Harbaoui, míč ale ve vzduchu nakonec sebral do rukavic hostující gólman.
     
    19
    Zulte-Waregem zase neuspělo, odkopávat od branky bude Barry. Hosté nepotvrzují pověst nejlepšího celku na cizích hřištích. Alespoň ne nyní.
     
    18
    Domácí ubránili útok soupeře, následně se míč zmocnil Scholz a rozehrává zezadu další atak Lokerenu. Harbaoui je ovšem zase v ofsajdu.
     
    16
    Leye poprvé v zápase v akci. Dostal pas na levou stranu, kam si Senegalec seběhl, u rohového praporku toho ale poté moc nevymyslel.
     
    14
    A Lokeren tlačí čím dál více! Nyní dostal parádní kolmici Harbaoui, škoda pro něj, že si nepohlídal ofsajd. Bossut mu i tak včas vlétl pod nohy a šanci mu polapil.
     
    13
    Miloš Marič zachytil odkop od rohového praporku, posunul si míč trochu dopředu a vypálil, jeho skákavou střelu však zlikvidoval v pohodě Bossut.
     
    12
    Miloš Marič se nyní drží za obličej. Zřejmě ve vzduchu dostal nepříjemný úder. Sudí Janssen jde zkontrolovat jeho zdravotní stav, Srb by měl být jinak v pořádku.
     
    11
    Hraje se opravdu hodně opatrně. Prvních deset minut zápasu až na dvě pološance v podobě nepřesných střel nenabídlo vlastně vůbec nic.
     
    8
    Delaplace se na pravé straně snažil operovat, neuniknul ovšem pozornosti obránce Persoonse, jenž včasným skluzem zastavuje soupeřovu akci.
     
    6
    Pěknou ránu z dvaceti pěti metrů vyslal lokerenský Dutra, byla ovšem zablokována na rohový kop. Z následné dorážky se domácí neprosadili.
     
    5
    Scholz je nyní u středové čáry hodně vidět. Jenže nemá moc možností, komu přihrát, a tak posílá balón zpátky hluboko do své obrany.
     
    4
    Miloš Marič odkopl míč do autu. Zatím působí na hřišti lepším dojmem domácí, máme ale začátek zápasu, je předčasné něco hodnotit.
     
    3
    Harbaoui se dostal na hranici vápna k míči, narovnal si ho na pravačku a vyslal první střelu na branku. Bossut ale zasahovat nemusel, míč skončil jen vedle.
     
    2
    D'Haene si pomohl ve středu hřiště faulem při snaze získat míč hlavou ve vzduchu, u míče tak zůstanou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou již na hrací ploše, co nevidět se začne. Oba týmy se nyní v kruhu zasadili do sebe a hecují se. Následovat bude ještě slavnostní výkop a pak samotný fotbal o čelní pozice.
     
    Úvodní sestavy:

    KSC Lokeren: Barry - Galitsios, Mijat Marič, Scholz, El Mouataz - Overmeire, Miloš Marič, Persoons - De Pauw, Harbaoui, Dutra

    SV Zulte-Waregem: Bossut - De Fauw, Colpaert, D'Haene, Verboom - Berrier, Skúlason, Malanda Adje, Delaplace, Hazard - Leye

    Rozhodčí: Janssen - Schenkels, Hoksbergen (všichni NED).
     
    Lokeren navíc v posledních dvou kolech výrazně ztratil, z duelů proti Anderlechtu (kde se nemůže prohra 0:2 počítat jako takový neúspěch) a Lierse (tým na chvostu tabulky, remíza 1:1) získal jen jeden bod. Hosté naopak za posledních šest kol vyhráli hned pětkrát.
     
    Domácí na svém desetitisícovém Daknamstadionu nijak nezáří, a mají proto o důvod navíc, aby vše proti Zulte-Waregemu odčinili. Jejich diváci totiž mohli vidět z dvanácti případů jen pět vítězství, dost možná že právě třeba další čtyři zbytečné remízy určují aktuální odstup mezi oběma mužstvy.
     
    Zulte-Waregem patří především na hostujících hřištích k nejnepříjemnějším z celé ligy. Z jedenácti utkání vyhrál hned v osmi případech, jen jednou prohrál, a logicky tak vévodí této statistice. Ani vedoucí Anderlecht se nemůže pyšnit tak skvělou bilancí, jakou má právě aktuální sok Lokerenu.
     
    Ostrý souboj o přední pozice čeká domácí Lokeren a hostující Zulte-Waregem. Jenom na úvod - třetí Lokeren ztrácí na svého soupeře šest bodů, a má tedy tu nejlepší šanci, jak se mu přiblížit nadosah. V opačném případě ho možná definitivně ztratí z dohledu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Viktor Sandev

    Góly: 53. Fernández Balufo - 39. Hazard

    Karty:   30. Mijat Marič (LOK), 40. Dutra (LOK) - 29. Verboom (WAR), 50. Skúlason (WAR)


    Sporting Lokeren: Barry - Galitsios, Mijat Marič, Scholz, El Mouataz (88. Corryn) - Overmeire, Miloš Marič, Persoons - De Pauw (46. Balufo), Harbaoui, Dutra
    SV Zulte Waregem: Bossut - De Fauw, Colpaert, D'Haene, Verboom (72. Godeau) - Berrier, Skúlason (77. Conté), Malanda Adje, Delaplace, Hazard - Leye

    Rozhodca: Janssen - Schenkels, Hoksbergen (všichni NED)