Fínsko – Švajčiarsko 2:6 (kon.) | Česko – Nemecko 8:0 (kon.)
koniec
Fínsko
2:6 (2:2, 0:2, 0:2)
Švajčiarsko
cz Streda 06.02.2013, 15:00 • Zimní stadion Ostrava - Poruba. • Turnaj piatich krajín (U19)
Partner:
     
    53:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Rouiller pálil od modré, Korpisalo vyrazil puk pouze před sebe a MARCO MÜLLER, nikým nehlídaný a neatakovaný, si pro něj v klidu dojel a zavěsil na ležícího bezmocného gólmana.
    Asistence: Anthony Rouiller a Julian Schmutz.
     
    47:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Situace dva na brankáře a hodně dobře vyřešená. JULIAN SCHMUTZ si vyměnil dvakrát puk se Sterchim a pak zakočnil do zcela prázdné brány. Krásná akce těchto dvou mladých hokejistů.
    Asistence: Simon Sterchi.
     
    37:18
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ranov po levé straně zajel do útočného pásma, tvrdou ranou přinutil Korpisala k výbornému zákroku, ovšem finský gólman puk jen vyrazil a nehlídaný YANNICK ALBRECHT jej dobruslil a dorazil do odkryté brány.
    Asistence: Anton Ranov.
     
    26:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že jsou Finové z nejhoršího venku, ovšem dvě vteřiny před návratem vyloučeného Markkuly vypálil od modré čáry ANTHONY ROUILLER a puk se odrazil od pravé tyčky za záda finského gólmana.
    Asistence: Simon Sterchi.
     
    13:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Moc hezká akce na jeden dotek, kdy si puk vyměnila snad celá pětka. Westermarck přihrál na levou stranu Virtanenovi, ten nahrál na druhé straně zcela volnému SAKU MÄENALANENOVI, který z voleje prostřelil gólmana soupeře.
    Asistence: Mikko Virtanen a Victor Westermarck.
     
    04:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    No, tak to je velká smršť, tři góly za necelých pět minu, Švýcaři znovu odskakují svému soupeři. Dotti posunul puk na LARSE FREIE, který tvrdou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.
    Asistence: Zaccheo Dotti a Anton Ranov.
     
    03:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A přišel trest. Z protiútoku Finové srovnávají. Hezká akce na jeden dotek, po které se puk dostal až k JOONASI LYYTINENOVI, který přesnou střelou pod břevno srovnává na 1:1.
    Asistence: Samu Markkula a Henrik Haapala.
     
    00:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla velká rychlost. Švýcaři využili zaváhání finské obrany Sterchi přiťukl před branku MARCU MÜLLEROVI, který bekhendem k pravé tyči nedal finskému brankáři šanci.
    Asistence: Simon Sterchi.

    Petr Frömel

    Góly a asistencie: 4. Lyytinen (Markkula, Haapala), 14. Mäenalanen (Virtanen, Westermarck) - 1. Müller (Sterchi), 5. Frei (Dotti, Ranov), 27. Rouiller (Sterchi), 38. Albrecht (Ranov), 48. Schmutz (Sterchi), 54. Müller (Rouiller, Schmutz)


    Fínsko: Korpisalo (Setänen) - Lindell, Vainio, Lehtonen, Eronen, Lyytinen, Westermarck, Sneck - Haapala, Kulmala, Markkula - Mäenalanen, Virtanen, Saarelainen - Siiki, Torniainen, Friman - Niemenmaa, Monto, Nikko.
    Švajčiarsko: Kuonen (Gunter) - Barbezat, Rouiller, Paschoud, Frick, Sartori, Dotti, Jecker, Tanner - Schmutz, Müller, Sterchi - Herzog, Dünner, Brandi - Ranov, Albrecht, Frei - Seiler, Studer, Praplan.

    Rozhodca: Hradil, Husička - Gebauer, Tošenovjan.