Žilina – Zvolen 1:2 (po s.n.) | Košice – Poprad 4:1 (kon.) | Trenčín – Martin 3:1 (kon.)
Piešťany – Skalica 2:0 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
MHA Martin
Nedeľa 13.01.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Príjemné sledovanie online prenosu, vážení športoví priatelia. Dovoľte mi privítať vás pri sledovaní dnešného duelu s Onlajny.eu medzi Duklou Trenčín a MHC Mountfield Martin. Dnešný duel je z hľadiska postavenia v tabuľke menej atraktívnejším, o to však bojovnejším, keďže Martinčania napriek udalostiam v posledných dňoch o možnosť dostať sa do play-off nechcú prísť

    A keď sme už spomenuli udalosti v Martine v posledných týždňoch, poďme sa na ne bližšie pozrieť. Martinský dres si v tejto sezóne už neoblečie sedem hokejistov, s ktorými sa vedenie klubu dohodlo na ukončení spolupráce. Martinčania tak začali s rapídnym prestavovaním kádra, v ktorom ďalej nezostal ani jeho líder Jaroslav Markovič, ktorý sa pobral do druhej nemeckej ligy. Kosačky sú v tabuľke na poslednej priečke a nedarí sa im herne, keďže nové mužstvo je prevažne zložené z veľmi mladých hokejistov, ktorí ešte nemajú dostatok skúseností. Predposledná Žilina hokejistom MHC začala výrazne odchádzať z dohľadu a začala sa viac upínať na vrchnejšie poschodia tabuľky. Pokiaľ chcú v Turci ešte pomýšľať na predĺženie sezóny, mali by začať získavať body.

    Ťažká úloha ich však čaká v Trenčín, ktorý je síce v podobnej situácie, avšak v o niečo lepšom postavení. Žltočervení pocítili taktiež citeľné oslabenie v podobe odchodu ich najproduktívnejšieho hráča Radoslava Tybora do Pardubíc a obrancu Jaroslava Komu, s ktorým sa vedenie dohodlo na ukončení spolupráce. Generálny manažér Dukly Andrej Kollár sa však vyjadril, že klub je finančne do konca sezóny zabezpečený a chce hľadať adekvátne náhrady pred play-off za hráčov, ktorí odišli. Trenčania potrebujú získavať body, no na domácom ľade sa im prevažne darí. Rozhodne viac ako na súperových klziskách.

    Zaujímavá bilancia je však na pohľad vo vzájomných dueloch oboch súperov. Zo štyroch doterajších meraní síl totiž zvíťazili vo všetkých Martinčania. Tí tak ostávajú jediným tímom, ktorý Dukla v tejto sezóne ešte neporazila. A tá séria štyroch stretnutí ja privysoká, ideálnu šancu na odčinenie posledných výsledkov ako aj zlej série s Martinom má Dukla práve počas piateho vzájomného merania síl.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: A. Nagy – Vizváry, T. Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Nemčík – J. Pardavý, O. Rusnák, Jakub Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Marosz, T. Klíma, Otčenáš – Jakúbek, Broska, Filo.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek – Hriňa Tupý, Perniš, Pukalovič, Zošiak, Dvořák – Važan, Vilkoits, Kolena – Petruška, M. Hollý, Slávik – Dírer, Fujerík, Kentoš.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    01:00
    Máme za sebou úvodnú minútu stretnutia, v ktorej mali viac z hry domáci, ktorí vyslali aj prvú strelu na bránku, ale Šúrek zatiaľ odolal.
     
    01:45
    A tlak pokračuje aj naďalej, Lelkeš sa sám dostal v pásme k dobrému streleckému pokusu, Dukla od úvodu s obrovskou aktivitou.
     
    02:56
    Hra sa rýchlo od úvodných minút, Martinčania stiahnutí na vlastnej modrej a čakajúci, čo Trenčania vymyslia. Uvidíme, ako sa s pribúdajúcim časom obraz hry zmení.
     
    04:49
    Dukla stále aktívnejšia, ale Martin zatiaľ stíha korčuľovať s domácimi. Nič priezračného sa ale na ľade nedeje, hostia stále bez priameho ohrozenia Nagya.
     
    06:08
    Až v tejto chvíli hostia pevne usadení v útočnom pásme pred bránkou Dukly, Nagy musel zasahovať a neraz po tom, ako ho ohrozil Slávik, no úspešne si s jeho pokusom poradil.
     
    07:26
    Kentoš sa snažil pred bránkou Dukly orodovať a dorážať puk po strele z ľavého krídla, ale Nagy puk spoľahlivo podržal vo výstroji.
     
    07:55
    Sojčík dobre forčekoval, získal puk pre Mikulu, jeho strelu ale spoľahlivo chytá do lapačky Šúrek.
     
    08:54
    Otčenášov pokus o samostatné presadenie sa, ale nakoniec videl, že sa mu to nepodarí a spoza Perniša vyslal len ľahký puk, s ktorým nemal Šúrek najmenší problém.
     
    09:53
    Tvrdý boj o puk v útočnom pásme zvádzala trenčianska štvrtá formácia, no od mantinelu sa vďaka dobrému bráneniu hostí do zakončenia nedostala.
     
    10:09
    Na druhej strane pohrozil Vilkoits, ktorý sa dostal spoza bránky pred ňu a zakončil bekenom, Nagy si však veľmi dobre pokryl svoju bližšiu tyčku.
     
    10:37
    Gašparovič si s pukom potiahol jazdu na os klziska, odkiaľ len jemne pohladil lapačku Šúreka.
     
    11:31
    Hriňa si vypýtal prihrávku na os klziska, tá od mantinelu prišla, ale jeho zakončenie z prvej nenašlo pochopenie s jeho zámerom. Puk skončil na ochrannej sieti.
     
    14:37
    Martinčania naberajú istotu a sú smelší smerom dopredu, ale tam im to zatiaľ viazne v kombinácii.
     
    15:41
    Ďalší pokus domácich hráčov o vytvorenie si súvislejšieho tlaku pred bránkou MHC, ale ani tentoraz to nemalo svoje opodostatnenie. Postupne upadlo z tempa v úvode duelu.
     
    16:05
    Dukla, Bokroš, 2 min. hrubosť
    MHC, Tupý, 2 min. hrubosť.

    Obaja si trošku vysvetlili niekoľko hrejivých slov po menšom závare pred Nagyom.
     
    17:25
    Teraz to už v hre 4 proti 4 zo strany domácich vyzeralo trošku na tlak pred Šúrekom, ale Vizváry zase prepásol správnu chvíľu na strelu, čakal a všetko sa to domácim vypomstilo, keď prišlo o pásmo.
     
    18:14
    A už sa hrá na oboch stranách s piatimi hráčmi.
     
    18:39
    Niekoľko streleckých pokusov teraz mierilo na Šúrekovu bránku, ale všetky po ľade na jeho betóny a tie si gólman MHC postrážil.
     
    19:00
    V momente, kedy ostávala do konca prvej tretina jedna minúta, sa do veľkej šance dostal Gašparovič, no jeho strelu so šťastím brankár Šúrek vyráža mimo.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:46
    Trenčín dal gól!
    Dukla sa ujala v zápase vedenia, ale skutočne nádherným gólom. Pozník uvoľnil smerom dopredu PETRA SOJČÍKA , ktorý spoza obrancu nádherne poslal puk od hornej žŕdky do bránky. Asistencie: Anton Pozník, Richard Lelkeš.
     
    22:08
    Oba tímy už hrajú s piatimi hráčmi.
     
    24:42
    Emil Bagin sa teraz dostal do gólovej šance. Naznačil strelu z úrovne bránkove čiary od rohu klziska, puk si však potiahol za bránkou a po obkorčuľovaní ho chcel zasunúť do nej, Šúrekov relfex bol rýchly.
     
    24:52
    Kentoš sa po súboji v rohu klziska ocitol na ľade, na striedačku putuje za pomoci spoluhráča. Veríme, že martinský útočník bude v poriadku.
     
    26:55
    Dukla si zahrá presilovku, prvú v dnrešnom zápase. MHC, Hriňa, 2 min. podrazenie.
     
    27:25
    Dukla zakombinovala veľmi dobre smerom k bránke a vyrobila zmätok pred Šúrekom, ten teraz v akrobatických obratoch a zákrokoch zabránil druhému gólu.
     
    28:17
    Pozníkovu strelu od modrej vyrazil Šúrek len pred Otčenáša, ktorý sa s pukom otočil, ale nedokázal dorážkou po ľade prekonať martinského brankára.
     
    28:36
    A gól mal na hokejke aj Sojčík, ale ten zase netrafil odkrytú bránku po ďalšej Šúrekom vyrazenej strele. Veľmi dobre presilovka zo strany Dukly.
     
    28:57
    V týchto chvíľach sa skončilo a Martinčania môžu ďakovať hlavne svojmu brankárovi, že neinkasovali. A trošku aj neschopnosti domácich streliť gól do odkrytej bránky.
     
    30:14
    Tempo trošku opadlo, ale Dukla má stále viac z hry, aj keď nič veľkého to nie je.
     
    30:18
    Dukla, Lelkeš, 2 min. podrazenie. Príležitosť presilovej hry aj pre hostí.
     
    31:29
    Dukla sa dostala počas oslabenia do protiútoku 2 proti 1. Tomáš Klíma si vybral možnosť strely, Šúrek puk vyrazil v momente pred seba, kedy korčuľoval okolo Ján Pardavý, ale bol trošku prirýchly a nestačil včas zareagovať.
     
    32:18
    Je po presilovke Martina, hostia v nej nič nevymysleli, Nagy mohol ostať pokojný.
     
    32:38
    Ale teraz čo spálil Fujerík, to sa často nevidí. Ten sa ocitol úplne sám pred bránkou Dukly, spoza nej dostal perfektnú prihrávku, zakončil z prvej, ale puk posielal príliš vysoko.
     
    34:01
    Pohrozili však aj Trenčania na druhej strane. Strelu od modrej tečoval pred Šúrekom Rostislav Marosz, ale našťastie pre hostí len do výstroja brankára MHC.
     
    34:38
    MHC, Petruška, 2 min, hákovanie.
     
    35:51
    Presilovka Trenčanov sa však skončila, Gašparovič nedržal svoju hokejku. Dukla, Gašparovič, 2 min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    36:43
    Martin v pätici, začala sa jeho skrátená presilovka, ale s pukom hrá Dukla hlboko v obrannom pásme hostí.
     
    37:31
    Chyba Martina v rozohrávke, puk zachytil Richard Lelkeš, ktorý išiel na Šúreka sám, ale po vcelku úspešnom prevedení blafáku do forhendu netrafil bránku.
     
    38:23
    Dukla v pätici útočí a robí prievan pred Šúrekom, hostia sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    38:55
    Ďalšia spálená tutovka domácich, Gašparovič netrafil z osi klziska puk do bránky.
     
    39:03
    Trenčín dal gól!
    A keď už sme si všetci mysleli že JAKUB GAŠPAROVIČ to nedá, ale on to tam dal. Prepáčte za trošku vtipnú frázu z jednej zábavnej šou, ale skutočne to takto vyzeralo. Nakoniec si po prihrávke Jána Pardavého položil strelec gólu Šúreka a z otočky skóruje. Asistencia: Ján Pardavý.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:57
    Otčenáš sa dobre prepracoval až do gólového zakončenia v samostatnom nájazdi, bol však hákovaný, no tentoraz to zostalo bez povšimnutia hlavného rozhodcu.
     
    42:43
    Lelkeš si teraz veľmi dobre počkal pri tyčke na odrazený puk, ale ten sa odrazil rýchlejšie ako trenčiansky útočník predpoladal a nestihol zahrať hokejkou.
     
    43:20
    Broska si spracoval puk letiaci polmetra nad zemou, prekorčuľoval modrú a nebezpečne vystrelil, len mieril privysoko.
     
    44:44
    Dukla, Pozník, 2 min. hákovanie.
     
    45:46
    Martinčania nehrajú presilovku vôbec dobre, Dukla sa veľmi účelne bráni.
     
    46:05
    MHC, hráčska lavica, 2 min. príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    46:49
    Dukla hrá už s piatimi hráčmi, začala sa jej skrátená presilovka.
     
    47:56
    Trenčín dal gól!
    Dukle sa podarilo využiť presilovku a odpútať sa od súpera natoľko, že ten ak bude pokračovať v predstavení ako doteraz, nemá šancu na úspech v dnešnom zápase. Narozdiel od toho predviedli teraz domáci hráči ukážkovú kombináciu počas presilovky, ktorú z hranice bránkoviska zakončoval do odkrytej bránky JAKUB GAŠPAROVIČ. Asistencie: Ján Pardavý, Rostislav Marosz.
     
    49:50
    Habšuda sa ocitol s pukom na útočnom výlete, keď sa teraz z rohu útočného pásma prepracoval až pred Šúreka. Ten ale ležal na ľade a prekonať sa nenechal.
     
    50:45
    MHC, Hollý, 2 min. podrazenie. Ďalšia presilovka domácej Dukly.
     
    52:36
    Pozníkova strela od modrej niekoľkokrát tečovaná doplachtila až k Šúrekovi ktorý sa po puku hodil rybičkou na ľad, ale neskrotil ho ani tak.
     
    52:48
    Martin už s piatimi hráčmi, po konci presilovky zaujal Filov teč Bednárovej strely, puk ale smerom vedľa.
     
    53:22
    Dukla natlačená v útočnom pásme, Habšuda opäť len nahadzoval puk na teč, tentoraz ho niktorá z domácich hokejok netečovala.
     
    54:06
    Tomáš Klíma našiel peknou prihrákou na osi korčulujúceho Jakúbeka, ktorý si puk zastavil a následne si sám zmaril dobrú možnosť na gól.
     
    54:20
    Po ňom sa aj Tomáš Klíma sám uvoľnil dobre na strelu z osi klziska, ale Šúrek mu zmenšil strelecký uhol a vychytal ho.
     
    55:18
    Dnešné stretnutie sleduje 1210 divákov.
     
    55:56
    Domáci už hrajú s obrovskou chuťou, teraz Lelkeš vyškolil pomaly celú defenzívu hráčov hostí, prihral na gól Otčenášovi, ale Šúrek sa stihol presunúť a dobre sa blysol.
     
    56:20
    Dukla, Pozník 2 min, držanie.
     
    56:50
    Martin hrá presilovku, ale šance si tvorí Dukla. Filo napriahol od modrej a trafil hornú žŕdku bránky hostí.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:06
    Prvá strela po dlhšom čase smerujúca na Nagya, ten ju z ľavej strany od Zošiaka bez problémov zlikvidoval.
     
    58:21
    Dukla s piatimi hráčmi na ľade.
     
    59:08
    Martin dal gól!
    Zbytočný gól, ktorý teraz domáci inkasovali, keď prepadli. MATEJA DÍRERA nechali uniknúť samého do nájazdu a ten túto možnosť využil na gól. Asistencia: Raimonds Vilkoits.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:05:43)

    Tomáš Kyselica

    Góly a asistencie: 21. Sojčík (Pozník, Lelkeš), 40. Gašparovič (Pardavý), 48. Gašparovič (Pardavý, Marosz) - 60. Dírer (Vilkoits)


    HK DUKLA Trenčín: A. Nagy – Vizváry, T. Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Nemčík – J. Pardavý, O. Rusnák, Jakub Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Marosz, T. Klíma, Otčenáš – Jakúbek, Broska, Filo.
    MHA Martin: Šúrek – Hriňa Tupý, Perniš, Pukalovič, Zošiak, Dvořák – Važan, Vilkoits, Kolena – Petruška, M. Hollý, Slávik – Dírer, Fujerík, Kentoš.

    Diváci: 1210