Slavia – Berani Zlín 3:2 (po pr.) | K. Vary – Sparta Praha 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 4:0 (kon.)
Vítkovice – Motor ČB 1:2 (po s.n.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (po s.n.) | Liberec – Kladno 0:2 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Piráti Chomutov
cz Nedeľa 13.01.2013, 17:00 • KAJOT ARENA • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    47:01
    Řehoř má i kliku. Pátá branka je ve vzduchu a jeho spoluhráči ho nechávají hodně ve štychu. Opět musel pokrýt několik střel v podání Čermákovy formace.
     
    46:00
    Jan Hruška si udělal z hostujících hráčů solné sloupy a projel se kolem nich jak v super obřím slalomu. V závěru však stáhl Řehoř ve své bráně roletu. Krásná akce a ještě lepší zákrok nejlepšího hráče hostů.
     
    45:03
    Přesilovka končí, Milan Kraft dostává dvě minuty podražení.
     
    44:22
    Nicméně přesilovka Chomutova bude souběžně pokračovat. Dlouhý vyloučen za podražení.
     
    42:21
    Martin Dočekal to moc svému brankáři neulehčuje. Dostává dvě minuty za hrubost.
     
    41:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Troufám si tvrdit, že je rozhodnuto. Přesilovka je využita a opět u toho byl nahrávající Čermák. Ten předložil kotouč na pravý kruh, kde byl na volej připraven JAN HRUŠKA a jeho prudká rána zapadla do sítě. Byla to v podstatě podobná akce, jako v případě třetího gólu. Asistence: Leoš Čermák a Hynek Zohorna.
     
    39:57
    V závěru třetiny byli hosté pod obrovským tlakem a obránce Mrázek musel faulovat. Inkasuje menší trest za držení hole.
     
    39:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    A tak přichází trest. Čermák předložil kotouč jako na zlatém podnose na hůl HYNKA ZOHORNY, který sám před Řehořem zakončil do levého horního růžku. V závěru druhé třetiny přichází pro Brno hodně uklidňující branka. Přeci jen se už hosté nadechovali k nějakému tlaku, ten je však záhy utlumen. Asistence: Leoš Čermák, Jan Hruška.
     
    38:38
    Kometa polevila a nechala mnoho prostoru pro Hřebejka. Ten byl až před Trvajem, ovšem zakončení bylo hodně špatné a nedůrazné.
     
    34:56
    Bude se vylučovat, na mantinel byl nebezpečně naremplován Sikora a Jakub Svoboda si půjde na dvě minuty oddechnout.
     
    26:30
    ...který byl navíc faulován Lušňákem. Přesilovka pro Brno.
     
    26:30
    Další dvě šance Komety. Erat přihrával na výborně najetého Buriana, ten ale zakončit nedokázal. Posléze střílel od modré Kováčik a znovu tam byl třebíčský rodák Vilém Burian...
     
    25:07
    Pro změnu obrovská šance Komety. Hynek Zohorna dostal až příliš prostoru před bránou, ale Řehoř dokázal ucpat v leže všechny mezery v brankovišti. Kotouč však stále nebyl pod kontrolou a procpat do sítě se ho snažil Hruška, avšak marně. Sudí Šír jednoznačně rozpažuje.
     
    23:05
    Obrovská šance Pirátů. Po střele Lučky se kotouč odrazil až za Trvaje a vypadalo to, že zamíří do sítě. Nakonec se touš vykutálel mimo tři tyče. Nejvetší tutovka Chomutova v tomto nedělním utkání.
     
    21:42
    Co by dnes mohlo Pirátům pomoct dostat se do hry, budou zřejmě přesilovky. Tomáš Žižka vyloučen za držení a druhá početní výhoda hostů...
     
    17:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak dlouho obléhala Petrovického formace bránu, až se z toho velkého tlaku urodila druhá branka. JURAJ VALACH si najel do pozice mezi kruhy a vystřelil pod břevno. Slovenský obránce si připisuje druhý gól sezony, když vymetl pavučiny v Řehořově svatyni. Hodně laxní přístup hostující obrany, která nechala brněnského obránce bez dozoru. Asistence: Radek Dlouhý, Róbert Petrovický.
     
    15:16
    Tohle už bylo hodně nebezpečné. Nahození Palina v prvním případě skončilo vedlo, následně ten stejný hráč cpal kotouč do ohně a od jednoho z brněnských beků se kus černé gumy odklouzal mimo těsně bránu.
     
    14:35
    První přesilovku zápasu si vyzkouší také hosté. Jozef Kováčik dostává dvě minuty za podražení.
     
    10:52
    Kometa jasně dominuje, nejprve objel bránu Burian, ale nedokázal si najít cestu a místo na zakončení. Následně si najel mezi kruhy obránce Žižka a střelou na lapačku Řehoře nepřekvapil. Bývalý brankář Jihlavy je v ohni střel.
     
    08:56
    Velká šance tentokrát druhé brněnské formace. Jan Hruška si najel až před Řehoře, odkud ho nebezpečně ohrozil. Chomutovský brankář ale podržel svůj tým.
     
    04:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Dvojnásobná přesilovka je po všech útrapách využita. Příliš to Brnu nešlo, přesto se nakonec raduje. Bičánek vystřelil od modré a kotouč se od mantinelu odrazil před TOMÁŠE DIVÍŠKA, jenž uklidil kotouč do prázdné brány. Neměl příliš složitou prácu a Kometa trestá svého soupeře za dva fauly. Asistence: Radim Bičánek.
     
    02:57
    Jakub Svoboda rozjel útok a byl zastaven nedovoleně brankářem Řehořem, který zahrál vysokou holí. Velká šance pro Brno.
     
    02:37
    Možná teď si Řehoř zachytá. Tomáš Bartejs inkasuje menší trest za podražení.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 5. Divíšek (Bičánek), 18. Valach (Dlouhý, Petrovický), 40. H. Zohorna (Čermák, J. Hruška), 42. J. Hruška (Čermák, H. Zohorna)


    HC Kometa Brno: Trvaj – Žižka, Dujsík, Bičánek (C), Švrček, Valach, Kováčik, Hruška Milan – Svoboda Jakub, Divíšek, Svoboda Tomáš – Zohorna Hynek, Čermák, Hruška Jan – Erat, Petrovický, Dlouhý – Dočekal, Koreis, Burian – Wasserbauer. Trenéři: Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo.
    Piráti Chomutov: Řehoř – Pulpán, Palin, Mrázek, Rutta, Macháček, Rýgl, Lučka, Bartejs – Jíra, Kraft (C), Hřebejk – Kämpf, Zálešák, Důras – Lušňák, Sikora, Treille Yourick – Račuk, Kůs, Ton Karel. Trenéři: Mikuláš Antoník, Jaroslav Liška, Stanislav Mikšovic.

    Rozhodca: Hribik, Šír - Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7200