Team Canada – Fribourg 5:1 (kon.) | Vítkovice – Davos 4:5 (kon.)
koniec
HC Vítkovice Ridera
4:5 (0:1, 2:2, 2:2)
HC Davos
cz Nedeľa 30.12.2012, 20:15 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup
Partner:
     
    59:38
    Davos právě vstřelil branku!
    Tak to je pech, Vítkovice dělilo 22 sekund od prodloužení, když se k puku dostal PATRICK KANE a doslova vymetl šibenici. Asistence: Matthias Joggi.
     
    54:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Opět je srovnáno! Roman zajel s pukem za branku, pak ale vymyslel geniální zpětnou přihrávku na VLADIMÍRA SVAČINU a jelikož Berra čekal kotouč na druhé straně, střílel vítkovický útočník do odkryté části branky. Asistence: Ondřej Roman.
     
    50:16
    Za nájezd do Šindeláře obdržel Gregory Sciaroni dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    46:28
    Davos právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba vítkovické obrany a JOE THORNTON se ze sólového úniku nemýlil. Byť vítkovičtí reklamují předcházející Tatíčkův faul na Szturce, gól platí. Asistence: Petr Tatíček.
     
    44:01
    Pozor na chyby v obraně! Marha se dostal do sóla, dokázal si položit Šindeláře, pak mu ale sjel puk z hole! Tohle byla obrovská šance Davosu na opětovné získání vedení.
     
    42:42
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Gól platí, je vyrovnáno! ROMAN SZTURC dostal puk do branky regulérním způsobem. Asistence: Nathan Walker, Radim Hruška.
     
    42:42
    Walker vtrhl do pásma jako vítr, nevyřešil sice přečíslení dvou na jednoho nejlépe, puk se však odrazil ke Szturcovi a ten ho baseballovým způsobem dostal do branky. Bude se však ještě prohlížet video, zda nebylo branky dosaženo vysokou holí.
     
    39:14
    Další tyčka! Sciaroni si najel po levé straně, mířil na lapačku a Šindelář jemným zásahem vytáhl puk na již zmiňovanou tyčku.
     
    36:02
    Davos právě vstřelil branku!
    Davos opět vede, DARIO BÜRGLER dostal skvělou přihrávku do jízdy a svůj nájezd zakončil blafákem do bekhendu. Asistence: Gregory Hofmann.
     
    31:45
    Davos právě vstřelil branku!
    Vedení Vítkovic vydrželo pouhých 36 vteřin. Poté se za brankou uvolnil von Arx, našel Sýkoru, jehož pokus ještě Šindelář vyrazil, ale na dorážku GREGORY HOFMANNA byl už krátký. Asistence: Petr Sýkora, Reto von Arx.
     
    31:09
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Zlepšený výkon Vítkovic přináší druhý gól! V signalizované výhodě našel Huna před brankou najíždějícího TOMÁŠE KUDĚLKU a ten dokonale překvapil Reta Berru. Asistence: Rudolf Huna.
     
    29:50
    Oj, tohle může Vítkovice mrzet. Po vybojovaném puku se akce posunula ke Kucserovi, na kterého zívala polovina odkryté branky, jenže puk se mu trochu svezl z hole a od konstrukce branky se odrazil mimo hrací plochu.
     
    27:31
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ano, přesně tohle vítkovičtí potřebují. Burger vyhrál buly přesně na hokejku LUKÁŠE KLIMKA a ten z první propálil Berru. Asistence: Jiří Burger.
     
    24:29
    Přesilovka pro Davos, dvě minuty za hákování dostává Ondřej Roman.
     
    21:19
    A dostal se po Grossmannově přihrávce do brejku po pravé straně a střelou nad ledem jen těsně minul.
     
    18:56
    Patrick Kane podstoupil souboj jeden na jednoho se Stehlíkem, vítkovický obránce si pomohl všemi povolenými prostředky, což se nedalo říci o Kaneovi a ten tak dostává dvě minuty za hrubost.
     
    11:48
    Davos právě vstřelil branku!
    Třetí akce PATRICKA KANEA už ale končí brankou. Samostatné se dostal do pásma, najel si mezi dvěma hráči před Šindeláře a zakončil mezi jeho betony. Bez asistence.
     
    10:55
    Kane si na modré čáře povodil Svačinu, udělal mu stahovačku a najednou byl ve střelecké pozici. S jeho pokusem si ale Šindelář poradil efektním semaforem.
     
    08:05
    Petr Sýkora se dostal do brejku, unikal obraně a tak Tomáš Kudělka musel faulovat a za hákování dostává dvě minuty.
     
    05:03
    Davos se dostal do brejku tří na jednoho, Sýkora se snažil přihrát Hoffmannovi, jenže obětavým zákrokem celou akci zmařil Barinka!

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 28. Klimek (Burger), 32. Kudělka (Huna), 43. Szturc (Walker, Hruška), 55. Svačina (Roman) - 12. Kane, 32. Hofmann (Sýkora, von Arx), 37. Bürgler (Hofmann), 47. Thornton (Tatíček), 60. Kane (Joggi)


    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Málek) - Barinka, Wellinger, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Voráček, Rehák - Húževka, Klimek, Burger - Svačina, Huna, Roman - Walker, Hruška, Szturc - Šedivý, Kucsera, Kolouch - Káňa. Trenér: Peter Oremus.
    HC Davos: Berra (Genoni) - Forster, Joggi, Back, Grossmann, Alatalo, Ramholt - Schneeberger - Hoffmann, Sýkora, von Arx - Tatíček, Eriksson, Kane - Marha, Thornton, Burgler - Steinmann, Ryser, Corvi - Sciaroni. Trenér: Arno del Curto.

    Rozhodca: Reiber (SUI), Skilliter (USA) - Kohler (SUI), Muller (SUI)