Lotyšsko U18 – Fínsko U20 1:5 (kon.) | Nemecko U20 – Kanada U20 3:9 (kon.) | Česko U20 – Švédsko U20 1:4 (kon.)
Slovensko U20 – Rusko U20 2:3 (po pr.)
koniec
Česko U20
1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Švédsko U20
Streda 26.12.2012, 13:00 • Ice Palace Salavat Yulaev, Ufa (Rusko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine hrali Švédi už v maximálnej pohode a predviedli nám aj niekoľko kľučiek či lahôdok v zakončení. V 53. minúte vsietil štvrtý švédsky gól Filip Forsberg, ktorý si poriadne vycvičil celú českú obranu. Štyri sekundy pred koncom zápasu vsietil čestný český gól kapitán Lukáš Sedlák, ktorý nekompromisným švihom prekonal švédskeho gólmana.

    Najlepšími hráčmi zápasu sa stávajú - za Česko Petr Šidlík a za Švédsko Filip Sandberg.

    Pozývam Vás sledovať posledný zápas dnešného hracieho dňa, v ktorom sa predvádzajú slovenskí reprezentanti, ktorým čelia domáci Rusi. Aktuálny stav v 12. minúte je zatiaľ bezgólový - 0:0.
    Podrobný textový prenos tohto zápasu Vám na webe Onlajny.eu prináša Dominka Handzušová.

    Dovidenia pri ďalších zápasoch z majstrovstiev sveta v hokeji mužov do 20 rokov.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (15:28:13)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Česko dalo gól!
    Česi napokon vsietili aspoň jeden čestný gól! Gólovo sa presadil LUKÁŠ SEDLÁK, ktorý nám predviedol skvelé zakončenie švihom z medzikružia, keď v páde prekonal bezmocného Lassinanttiho. Asistenciu si pripisuje Jakub Vrána.
     
    59:15
    Do rýchleho úniku sa dostal Collberg, no gólman Machovský roztiahol svoje betóny na celú bránu a zakončenie Švéda nekompromisne vyrazil.
     
    58:45
    Od modrej čiary opäť dobre zakončoval Frk a následne sa snažil dorážať Beran, no gólman Lassinantti ostáva nepriestreľný a dobre zakročil svojími betónmi.
     
    57:55
    Švédi si svojich súperov momentálne veľmi dobre vycvičujú. Nekompromisné zakončenie nám predviedol Sörensen, no Machovský puk úspešne vyrazil do bezpečia.
     
    57:07
    Česi si zahrajú v početnej výhode. Po skvelom úniku od Jaškina nám seknutie predviedol Vikstrand, ktorý za tento faul putuje na trestnú lavicu.
     
    56:51
    Machovský nám predviedol skvelý zákrok! Tentokrát skvele zneškodnil Vikstranda, ktorý zakončoval z ľavej strany, no český gólman sa mu hodil do dráhy puku priam bezchybne.
     
    55:57
    Z pravej strany opäť zakončoval Karlsson, no bol neúspešný. Gólman Machovský jeho tvrdú strelu úspešne vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    55:30
    Forsberg nám predviedol ďalší skvelý únik! Po skvelých kľučkách prihral na Karlssona na pravú stranu, no to Karlsson nečakal a následne nestihol puk.
     
    54:55
    Po dobrých prihrávkach sa k puku dostal Rask, ktorý nám predviedol nekompromisné zakončenie z medzikružia. To však bolo zblokované mimo českej brány.
     
    53:59
    Česi sa držia pri puku a snažia sa útočiť, no momentálne sa im opäť poriadne nedarí. Nepresnú prihrávku od Beránka zachytil pozorný Djoss, ktorý následne útočí.
     
    53:35
    Švédi hrajú vo veľkej hernej pohode a zatiaľ sa im to darí. Nepresnú prihrávku od Vránu zachytil Collberg, ktorý puk nekompromisne vyhodil cez všetky čiary.
     
    52:53
    Ďalšie dobré zakončenie z ľavej strany nám predviedol Djoos, no gólman Machovský bol v strehu aj tentokrát. Dobre zasiahol svojím pravým betónom.
     
    52:07
    Švédsko dalo gól!
    FILIP FORSBERG nám predviedol svoje individuálne schopnosti plnými dúškami. Obkorčuľoval si ľavý kruh a následne tvrdo zakončil z medzikružia! Gólman Machovský puk dobre nevidel a prepadol mu pomedzi betóny do českej brány. Asistencie si pripisujú hráči Emil Duse a Rickard Rakell.
     
    51:59
    Švédi sa stále držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im proti pozornej českej obrane veľmi nedarí. Machovský nám predvádza veľmi dobrý výkon.
     
    51:28
    Po fantastickej prihrávke od Forsberga sa k puku dostal Karlsson, ktorý zakončoval delovkou z medzikružia, no gólman Machovský nám predviedol skvelý zákrok svojou lapačkou!
     
    50:55
    Tvrdú strelu z medzikružia nám tentokrát predviedol Frk, no gólman Lassinantti bol v strehu a úspešne zasiahol svojími betónmi a následne puk ukryl v lapačke.

    Góly a asistencie: 60. Sedlák (Vrána) - 3. Collberg (Molin, Vikstrand), 4. Lidholm (Vikstrand, Collberg), 24. Sandberg, 53. Forsberg (Duse, Rakell)


    Česko U20: Machovský (Bartošák) - Musil ("A"), Štencel - Šidlík, Hrbas - Jeník, Pavelka - Urbanec - Vrána, Švihálek, Sedlák ("C") - Hertl ("A"), Jaškin, Hyka - Frk, Faksa, Beránek - Koblasa, Beran, Němec.
    Švédsko U20: Lassinantti (Lundström) - Nilsson, Vikstrand - Bengtsson, Djuse - Djoos, Arnesson - Forsberg ("C"), Karlsson, Rakell ("A") - Collberg, Lindholm, Molin - Arvidsson, Rask, de la Rose - Wennberg, Boyce Rotevall ("A"), Sörensen - Sandberg.

    Rozhodca: Georgij Jablukov (GER), Sergei Kulakov (RUS) - Stanislav Raming (RUS), Dmitry Sivov (RUS)