Tisková konference k MS v ledním hokeji 2013 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k MS v ledním hokeji 2013

cz Nedeľa 16.12.2012, 10:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference v Megasport Areně je u konce. Děkujeme vám za pozornost a přejeme pěkné dopoledne. My se v Moskvě, kde je o tři hodiny více, chystáme pomalu na začátek střetnutí Channel One Cupu Rusko - Finsko. (10:53:47)
     
    Vstupenky na zápasy play-off jsou velice žádané a očekáváme, že všechny zápasy budou vyprodané. Nyní již například zbývá jen několik málo vstupenek na finále.
     
    Tato čísla jsou pro nás velice pozitivní, protože jsme zatím prodeje nepodpořili prakticky žádným marketingem. V prosinci startujeme větší množství marketingových kampaní a očekáváme, že prodeje budou stoupat.
     
    Například na zápas Švédsko - Slovinsko bylo prodáno už 60 procent vstupenek. Tématem tohoto zápasu je rodina a všechny vstupenky v hale stojí 195 švédských korun (cca 560 CZK). Zcela vyprodán byl již zápas Švédsko - Kanada, který se hraje 9. května. 30 000 prodaných vstupenek za první měsíc znamená, že se prodalo více než dvakrát tolik lístků než za první měsíc prodeje MS 2012.
     
    Veškeré ceny si můžete prohlédnout ZDE. Za první měsíc prodeje ve Stockholmu bylo prodáno více než 30 000 vstupenek.
     
    Ceny nejlevnějších vstupenek na zápasy českých hokejistů pro dospělého člověka jsou následující:
    3., května (16:15): CZE-BLR - 12 eur, 4. května (20:15): CZE-SWE - 41 eur, 6. května (16:15) - CZE-SUI - 27 eur, 8. kvězna (16.15) - CZE-DEN - 27 eur. 10. května (16:15) - CZE-SLO - 27 eur, 12. května (16:15): CZE-CAN - 35 eur, 14. května (16:15) - 27 eur. Čtvrtfinále s účastí Švédů - 52 eur, čtvrtfinále bez účasti Švédů - 41 eur, obě semifinále: 58 eur, boj o 3. místo 50 eur, finále: 64 eur. Zdůrazňujeme, že se jedná o nejlevnější lístky, lepší místa na stadioně jsou dražší.
     
    Peter Forsberg: Věříme, že přilákáme více fanoušků než loni. Loni byl fokus na Finsku , kde se hrály finálové boje. Fanoušci nepřijali tolik šampionát za švédský. Další věc je, že jsme se pokusili citlivěji nastavit ceny vstupenek.
     
    Valerij Fesjuk (odpověď na dotaz z publika): Hotel pro ruský tým jsme ještě nevybírali. To je plně v kompetenci našeho hlavního trenéra, který musí zhodnotit nejen kvalitu hotelu, ale i jeho dostupnost od tréninkové haly. Pravděpodobně budeme bydlet ve Finsku ve stejném hotelu jako na loňském šampionátu během loňských finálových bojů.
     
    Nurminen: Ceny jsme ve Finsku nastavili hodně s ohledem na to, o jaké zápasy se jedná. Věříme, že zápasy Finska a Rusko bude snadnější vyprodat než zápasy jiných týmů.
     
    Majorov pokračuje: Obě země mají nadšené fanoušky, kteří hokeji rozumějí a dokáží vytvořit výbornou atmosféru. Není pochyb, že obě země společně zorganizují prvotřídní šampionát.
     
    Ruská legenda Boris Majorov, která v závěru své kariéry působila jako trenér ve Finsku: Hrál jsem na šampionátech ve Švédsku 1963 a ve Finsku 1965. Oba šampionáty jsme vyhráli a mám na ně krásné vzpomínky. Tehdy se samozřejmě hrálo z dnešního pohledu na nevyhovujících kluzištích, dneska v obou zemích postavili moderní arény.
     
    Forsberg: Letos jsme nastavili velice příznivé ceny už od začátku. Je možné koupit vstupenky na jednotlivé zápasy už za 12 euro a zatím jsou k dispozici i vstupenky na významné zápasy. Globen Arena je velmi dobře dostupná, v těsné blízkosti je metro i vlakové nádraží.
     
    Peter Forsberg: Chtěl bych popřát hodně štěstí Helsinkám a jsem přesvědčený o tom, že budou vynikajícím hostitelem světového šampionátu. I my ve Stockholmu věříme, ž se nám podaří přilákat spoustu fanoušků ledního hokeje do Globenu.
     
    Nurminen pokračuje: Mezi Petrohradem a Helsinkami jezdí rychlovlaky za 3 hodiny a 45 minut a jsem přesvědčený, že v Rusu bude o šampionát velký zájem a všechny zápasy s ruskou účastí budou vyprodané.
     
    Matti Nurminen říká: Chtěl bych srdečně pozvat všechny fanoušky a novináře k nám do hlavního města. Naším cílem je přilákat co nejvíce fanoušků na šampionát do Finska. Jak známo, ve Finsku žije 50 000 ruských občanů a jsem přesvědčen, že je mezi nimi spousta fanoušků, kteří Rusům vytvoří domácí prostředí.
     
    Valerij Fesjuk říká: Jak známo, v roce 2013 se světový šampionát uskuteční opět na dvou místech - ve Švédsku a Finsku, s tím rozdílem, že se finálová klání tentokrát uskuteční ve Stockholmu.
     
    Oproti níže zmiňované trojice je na tiskovce přítomen i Peter Forsberg, představitel švédské hokejové federace.
     
    Asi 40 novinářů je už připraveno v Press centru moskevské Megasport Areny (neoficiálně stále nazývané Chodynka). Nyní již čekáme pouze na aktéry tiskové konference.
     
    V rámci Channel One Cupu se v neděli od 10:00 uskuteční v moskevské hale Chodynka (Megasport Areně) tisková konference věnovaná mistrovství světa v ledním hokeji 2013, které se uskuteční ve finských Helsinkách a švédském Stockholmu. Tiskové konference se zúčastní výkonný ředitel RHF (Ruské hokejové federace) Valerij Fesjuk, generální ředitel Finské hokejové asociace Matti Nurminen a vice-prezident RHF Boris Majorov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    David Schlegel