Rusko – Česko 6:0 (kon.) | Fínsko – Švédsko 1:4 (kon.)
koniec
Rusko
6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Česko
cz Sobota 15.12.2012, 11:00 • Megasport Arena, Moskva, Rusko. Kapacita: 14.500 míst. • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    50:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A v české síti se třepetá další kotouč. Ohromná hrubice obránce Filipa Nováka poslala do samostatného úniku PAVLA DACJUKA, který si Saláka rozhýbal a pak zakončil stejně jako jeho kolega před chvílí. Hattrick pro nejlepšího hráče utkání - 6:0. Bez asistence.
     
    49:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Musíme smeknout před nádhernou akcí zřejmě nejlepšího hokejisty současnosti, ale zároveň smutně konstatovat, že Čechům už na kontě svítí nepopulární "bůro". JEVGENIJ MALKIN do teď nebyl na ledě příliš vidět, ovšem jeho parádní kličkovaná zakončená mezi Salákovy betony stanovuje stav 5:0. Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    27:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Trojice světových es hokejové sborné stojí za čtvrtým pukem v síti Ondřeje Pavelce. Kovalčuk v ryhclém přečíslení přenesl hru na Radulova, jenž nádherně vybídl ke skórování PAVLA DACJUKA. Tomu stačilo vložit do dráhy kotouče hokejku, aby černý nesmysl skončil v růžku české branky - 4:0. Asistence: Alexandr Radulov, Ilja Kovalčuk.
     
    24:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Kindl odjíždí na střídačku se sklopenýma očima i ušima, využitá přesilovka Rusů totiž stojí za jejich tříbrankovým náskokem. Alexandr Ovečkin na modré místo střely zvolil přihrávku na SERGEJE MOZJAKINA, který byl sice takřka v nulovém úhlu, ovšem Pavelec se nestačil vrátit do ideální pozice a Mozjakin neomyně zavěsil - 3:0. Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Malkin.
     
    16:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nebudu říkat, že přichází další nezasloužený gól, ovšem pro Čechy je na světě rozhodně velmi smolný stav. Špílmachr PAVEL DACJUK natáhl ke střele, která pak přesným způsobem vymetla růžek Pavelcovy klece - 2:0. Asistence: Ilja Kovalčuk.
     
    08:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká rána pro svěřence Aloise Hadamczika. Jemelin od modré čáry jednoduše nahodil puk do ohně, kde čekali Kindl s ALEXANDREM RADULOVEM. Právě jemu se podařilo vložit hůl do trajektorie střely a Pavelec se oháněl marně - 1:0! Asistence: Jemelin, Dacjuk.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 9. Radulov (Jemelin, Dacjuk), 17. Dacjuk (Kovalčuk), 25. Mozjakin (Ovečkin, Malkin), 28. Dacjuk (Radulov, Kovalčuk), 50. Malkin (Mozjakin), 51. Dacjuk


    Rusko: Košečkin (Barulin) – Nikulin, Birjukov, Jemelin, Medveděv, Tjutin, Denisov, Kalinin, Čudinov – Kuljomin, Malkin, Mozjakin – Kovalčuk, Dacjuk, Radulov – Žerděv, Těreščenko, Ovečkin – Plotnikov, Anisimov, Širokov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
    Česko: Pavelec (28. Salák) – Nakládal, Kutlák, Polák, Kindl, Novák, Škoula, Němec – Nedvěd, Plekanec, Svoboda – Hemský, Krejčí, Frolík – Petružálek, Koukal, Rolinek – Růžička, Kovář, Voráček – Orsava, Honejsek. Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodca: Leppäalho, Rantala (oba Finsko) – Savodnikov, Zacharenkov (oba Rusko)