Česko – USA 13:4 (kon.)
koniec
Česko
13:4 (5:1, 4:2, 4:1)
USA
cz Pondelok 03.12.2012, 19:30 • Saalsporthalle, Curych • Majstrovstvá sveta mužov
     
    59:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden zásah českého týmu a připisuje si ho MARTIN OSTŘANSKÝ. Dnes měl ve střelbě trochu smůlu a i teď to bylo až na druhý pokus. Tím prvním trefil tyč a teprve dorážka se třepetá v síťce. Asistence: Milan Garčar.
     
    58:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zatažená střela přes obránce v podání TOMÁŠE CHRÁPKA a míček končí v šibenici. Glanzmann se mohl pouze ohlédnout. Na tohle neměl nárok. Asistence: Aleš Zálesný.
     
    48:32
    USA vstřelily branku! Gól z vlastní poloviny! Tohle si Kafka moc za rámeček nedá, neboť mu za záda propadla střela DAVIDA BROWNA z obrovské dálky. Asistence: Ryan Winkler.
     
    47:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a hned je tu branka... Tokoš zpoza branky nabil ALEŠI ZÁLESNÉMU a jeho střela z dálky zapadla k pravé tyčce. Asistence: Martin Tokoš.
     
    45:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jubilejní desátá branka je tady. Tokoš z pravé strany posunul na střed na Matěje Jendrišáka a ten přes Anderssona poslal míček do branky. Míček přeletěl Glanzmannovu pravou ruku a zaplul do sítě.
     
    31:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    ŠTĚPÁN SLANÝ byl na brankovišti velmi neústupný, nenechal se odstrčit a nadvakrát dokázal zužitkovat přesnou Jendrišákovu přihrávku. Asistence: Matěj Jendrišák.
     
    27:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dalo by se říci, tohle byla akce jednorukých banditů. Slaný jednou rukou přihrál na ALEŠE ZÁLESNÉHO a ten stejným způsobem a navíc přes ruku zametl míček do branky. Asistence: Štěpán Slaný.
     
    26:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Brankostroj tohoto zápasu pokračuje. Tomašík přihrál na pravou stranu a JAN JELÍNEK stejně, jako před chvílí Förare vymetl horní růžek. Asistence: Milan Tomašík.
     
    25:20
    USA vstřelily branku!
    No ale pozor, Američané se rozhodně nevzdávají! Ihned po rozehrání se míčku chopil KARL FÖRARE a jeho svižná rána skončila v Kafkově šibenici! Asistence: Ryan Winkler.
     
    25:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Postupná rozehrávka se tentokrát vyplatila. Jendrišák po pravé straně najel k brance, přihrál na ŠTĚPÁNA SLANÉHO, který jemnou tečí posunul míček do branky. Asistence: Matěj Jendrišák.
     
    21:57
    USA vstřelily branku!
    MICHAEL BINDER si připisuje dnes svou druhou branku, když ze vzduchu sklepl míček za bezmocného Kafku. Asistence: Raphael Möri.
     
    19:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    A gólostroj se naplno protrhl. Zálesný přihrál z levé strany na pravou, kde byl volný ALEŠ JAKŮBEK, který doslova propálil Adamka, byť ten měl poměrně otevřený výhled. Asistence: Aleš Zálesný
     
    18:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Geniální přihrávka Milana Tomašíka na zcela volného TOMÁŠE SLADKÉHO, který střelou z první trefil poloodkrytou branku. Asistence: Milan Tomašík.
     
    17:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN OSTŘANSKÝ stál před brankou a jeho jemná teč Richetrovy střely končí za zády Michaela Adamka. Asistence: Martin Richter.
     
    16:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velice chytrá akce TOMÁŠE SLADKÉHO, který stál za brankovou čarou a nadvakrát protlačil míček za Adamkova záda. Asistence: Daniel Šebek.
     
    10:21
    USA vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Förare našel volného MICHAELA BINDERA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnává na 1:1! Kafka toho moc neviděl. Asistence: Karl Förare
     
    05:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Uklidnění na české hokejky přináší MILAN FRIDRICH, který využil přesnou Richterovu přihrávku na pravou stranu a z voleje se trefil naprosto přesně. Asistence: Martin Richter.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 6. Fridrich (Richter), 17. Sladký (Šebek), 18. Ostřanský (Richter), 19. Sladký (Tomašík), 20. Jakůbek (Zálesný), 26. Slaný (Jendrišák), 27. Jelínek (Tomašík), 28. Zálesný (Slaný), 32. Slaný (Jendrišák), 46. vlastní gól, 48. Zálesný (Tokoš), 59. Chrápek (Zálesný), 60. Ostřanský (Garčar) - 11. Binder (Förare), 22. Binder (Möri), 26. Förare (Winkler), 49. Brown (Winkler)


    Česko: Kafka (Rytych) - Garčar, Deutsch, Suchánek, Jelínek, Jakůbek, Chrápek, Kološ - Richter, Fridrich, Ostřanský - Šebek, Tomašík, Sladký - Zálesný, Jendrišák, Slaný - Ondrušek, Tokoš. Trenér: Tomáš Trnavský.
    USA: Adamek (Glanzmann) - Länzlinger, Andersson, Binder, Hostetter, Brown, Winkler, Wilburn - Förare, Winkler, Zimmermann - Aa, Möri, Fischer - Caldwell, Buli, Vähä-Vahe - Faso. Trenér: Stefan Hedlund.

    Rozhodca: Bjorn Aksel Henriksen, Jan Magnar Ingebrigtsli (oba NOR)

    Diváci: 287