Třinec – Plzeň 1:2 (po s.n.) | Chomutov – Litvínov 1:2 (kon.) | Motor ČB – Slavia 3:0 (kon.)
Pardubice – Zlín 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Sparta Praha 4:2 (kon.) | Liberec – Vítkovice 5:3 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 30.11.2012, 18:30Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí riskantní tah soupeře potrestali. Bárta dokázal vyhodit puk z vlastní třetiny, zmocnil se jej DALIBOR BORTŇÁK a z poloviny hřiště trefil přesně do opuštěné svatyně. Asistence: Michal Bárta, Jakub Čutta – 5:3.
     
    54:24
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané se kontaktní trefy dočkali až o pár chvil později, snižují na rozdíl jediné branky a zápas dostává nový náboj. Gólu však hosté dosáhli trošku netradičně. Huna z velkého úhlu nahodil puk do brankoviště, Pincovi se zamotal kotouč pod betony, čehož využil ONDŘEJ ROMAN. Holí klepl do poskakující pryže a slavil. Asistence: Rudolf Huna – 4:3.
     
    35:32
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Za dvanáct vteřin dokázali hosté využít přesilovou hru a zaslouženě snižují. Gólman Romanovu střelu z kruhu zastavil, ale ne úplně. Puk se poté objevil za jeho zády a RUDOLF HUNA už měl jednoduchou úlohu. Asistence: Ondřej Roman, Filip Kuba – 4:2.
     
    28:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři ovšem udeřili posléze, s Vítkovicemi to dnes pod Ještědem začíná vypadat bledě. Nahození Výtiska od modré čáry tečoval ANTONÍN DUŠEK mimo dosah gólmana. Asistence: Jan Výtisk – 4:1.
     
    20:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši po čtyřiceti sedmi vteřinách hry ve druhém dějství zvyšují své vedení. Dudův pas převzal na útočné modré čáře Filippi, jeho zakončení ještě dokázal Málek lapit. Znovu mu však kotouč propadl a dojíždějící JAN VÍŠEK uspěl z dorážky. Asistence: Tomáš Filippi, Radek Duda – 3:1.
     
    18:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže Bílí Tygři si berou nejtěsnější možný náskok zpět, na protivníkův úder dokázali rychle reagovat. Filippi vysunul do útoku RADKA DUDU, ten se natlačil před beka a v samostatném úniku pokořil také Málka. Brankář šel příliš brzo k zemi, Duda si přehodil puk na forhend a po ledě zakončil. Asistence: Tomáš Filippi – 2:1.
     
    16:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté srovnávají se soupeřem krok. Špaček se dopustil hrubky ve vlastním pásmu, jeho slabé vyhození zachytil RUDOLF HUNA a skrytou ranou švihem poslal puk do brány. Pinc měl zakrytý výhled, zůstal stát a vůbec nereagoval. Bez asistence – 1:1.
     
    05:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši přesilovku využívají, v šesté minutě zápasu jdou do vedení. Pospíšil vypálil švihem zleva a brankář neudržel jeho střelu ve výstroji. Důrazný MICHAL BÁRTA si na brankovišti jako první všiml volného puku a dorazil jej za čáru. Asistence: Tomáš Pospíšil, Ladislav Šmíd – 1:0.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 6. Bárta (Pospíšil, Šmíd), 19. Duda (Filippi), 21. Víšek (Filippi, Duda), 28. Dušek (Výtisk), 60. Bortňák (Bárta, Čutta) - 17. Huna, 36. Huna (Roman, Kuba), 55. Roman (Huna)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) – Čakajík, A. Jánošík, Šmíd, Výtisk, Moravec, Derner, Čutta, Štich – Bárta, Dušek, Víšek "C", Špaček, Jonák, Pospíšil, Filippi, J. Vlach, Duda, Bulíř, Krejčík, Bortňák.
    HC Vítkovice Ridera: Málek (Šindelář) – Malík, Voráček, Rehák, Kuba, Kovář, Sloboda, Barinka, Polák – Ujčík, Svačina, Hruška, Huna, Roman, Šedivý, Húževka, Strapáč, Klimek, Szturc, Burger "C", Bartánus.

    Rozhodca: Turčan, Souček – Kajínek, Podrazil.