Poprad – B. Bystrica 5:6 (po s.n.) | Skalica – Žilina 6:3 (kon.) | Košice – Martin 9:0 (kon.)
Zvolen – Nitra 1:2 (kon.) | Piešťany – Trenčín 1:2 (kon.)
po s.n.
HK Poprad
5:6 (1:2, 4:2, 0:1 - 0:0 - 0:1)
HC MONACObet Banská Bystrica
Utorok 27.11.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Jediný úspešný zásah v samostatných nájazdoch, ktorý sa stal napokon víťazný si na svoje konto pripisuje MICHAL HANDZUŠ.
     
    Na druhej strane to skúšal Roman Tomas, no jeho strelu švihom gólman Dzubina skvelým semafórom ukryl vo svojej lapačke!
     
    Michal Handzuš sa nenechal zahanbiť a previedol nám skvelú strelu do pravej časti Sidorovej brány! Popradský gólman tentokrát nemal šancu!
     
    Hudeca gólman Sidor skvele vychytal! Nenaletel mu na jeho sťahovačku do pravej strany! Nasledovať bude Buc.
     
    63:28
    Lapačkový semafór nám tentokrát predviedol aj gólman Dušan Sidor! Ten musel čeliť nebezpečnému zakončeniu z ľavej strany z hokejky Novajovského!
     
    61:30
    Po delovke švihom z ľavého kruhu sa blysol gólman Dzubina! Ten nám predviedol skvelý semafór lapačkou, ktorým odstavil zakončujúceho Jáchyma!
     
    58:20
    Oba tímy majú momentálne čas na taktické pokyny od trénera! V strednom pásme sa nám objavili menšie technické problémy povrchu, ktoré odchádza tím školených technikov vyriešiť.
     
    55:16
    Banskobystrický hráč Lunter zinkasoval za tento príliš tvrdý faul na Petra Kloudu dve plus desať minút za napadnutie hlavy a krku!
     
    55:16
    Po tvrdom hite od Luntera ostáva v strednom pásme na ľade ležať popradský kapitán Peter Klouda! Po malom otrasení sa však pozviechal a odchádza za potlesku tribún na trestnú lavicu.
     
    54:52
    Do samostatného nájazdu sa po skvelej prihrávke od Hvilu dostal Stanislav Balán, no neuspel ani proti Dzubinovi! Opäť skúsil sťahovačku na ľavú stranu, no banskobystrický gólman položil svoj betón k pravej žŕďke a úspešne zneškodnil svojho súpera.
     
    53:26
    Po tvrdom zakončení z hokejky Romana Tomasa sa gólman Dzubina musel opäť obracať! Tentokrát nám predviedol efektívne ukrytie puku vo svojej výstroji.
     
    50:27
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak hosťom sa napokon podarilo využiť túto početnú výhodu. Po skvelej strele spoza pravého kruhu sa gólovo presadil NED LUKACEVIC! Ten svojou delovkou nedal Sidorovi šancu a puk mu následne prekĺzol pomedzi jeho betóny. Asistencie si pripisujú hráči Branislav Kubka a Michal Hudec.
     
    49:37
    Presilová hra Popradu sa skončila. Za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    47:44
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolené bránenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Mário Lunter.
     
    47:00
    Po veľmi dobrom zakončení od Neda Lukacevica sa opäť blysol gólman Sidor, ktorý sa rýchlo premiestnil a reflexívne zasiahol svojími betónmi!
     
    45:20
    Nebezpečné zakončenie z medzikružia nám tentokrát predviedol Martin Richter! Gólman Sidore však veľmi dobre oprášil svoj pravý betón!
     
    43:46
    Popradčania budú hrať v početnej nevýhode o dvoch hráčov. Peter Klouda si odchádza sadnúť za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou, keď nekompromisne položil k ľadu Češíka.
     
    42:09
    Bude sa vylučovať. Po veľmi tvrdm faule od Jabrockého padol ľadu Jakub Predajniansky. Jaroslav Jabrocký si následne odpyká dve plus dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
    Predajniansky sa po malej chvíli pozviechal a po vlastných odišiel na striedačku.
     
    41:54
    Na druhej strane sa do skvelého zakončenie dostal Roman Tomas, ktorý však z tesnej blízkosti napokon nedokázal prestreliť pozorného gólmana Dzubinu!
     
    37:28
    Banskobystrický tréner Vladimír Országh posiela do brány namiesto Slipčenka čerstvo naladeného Dzubinu.
     
    37:28
    Poprad dal gól!
    Tak popradskí hráči vzápätí otáčajú zápas na svoju stranu! O piaty gól Popradu sa tentokrát postaral LUKÁŠ HVILA, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku od Michaela Vandasa na ľavú stranu! Jeho technické zakončenie švihom si napokon našlo miesto v banskobystrickej sieti. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Stanislav Balán.
     
    37:05
    Poprad dal gól!
    Balánovi to síce nevyšlo, no už o päť sekúnd neskôr sa presadil MICHAEL VANDAS! Ten po vyhratom buly obalamutil gólmana Banskej Bystrice a z ľavej strany jeho schopnosti prekonal taktickou strelou. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Lukáš Hvila.
     
    37:00
    Vyrovnávajúci gól Popradu mal tentokrát na hokejke Stanislav Balán, no bol neúspešný! Slipčenko sa po puku skvele hodil a ukryl ho vo svojej výstroji.
     
    33:20
    Dávid Buc mal na hokejke ďalší gól! Po skvelej krížnej prihrávke od Kloudu sa uvoľnil na ľavej strane, no napokon opäť netrafil priestor banskobystrickej brány!
     
    32:01
    Ďalšie nebezpečné zakončenie od modrej čiary nám predviedol Lukáš Bambúch! Svojím backhandom však napokon puk umiestnil len tesne nad bránu Popradu.
     
    31:28
    Banská Bystrica dala gól!
    "Barani" sa opäť dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k puku na ľavom kruhu dostal MÁRIO LUNTER a domáci gólman Sidor sa nestihol premiestniť. Lunter tak bezproblémovo umiestnil puk do jeho brány po jeho ľavici. Asistencie si pripisujú hráči Michal Handzuš a Michal Hudec.
     
    30:59
    Do ďalšej skvelej šance sa dostal Jabrocký! Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Koskinena a napokon však netrafil bránu Banskej Bystrice.
     
    30:27
    Domáci sú pri hernej chuti a banskobystrickí hráči sa msuia obracať! Po skvelom nahodení puku od Kovačeviča sa snažili dorážať Tomas a Buc, no ani jeden z nich napokon neprekonal pozorného Slipčenka.
     
    29:06
    Homa s Grígerom opäť nepríjemne pohrozili pred bránou hostí! Po skvelej prihrávke od Grígera sa snažil zakončovať Homa, no jeho strelu úspešne zblokoval pozorný Novajovský.
     
    27:56
    Ďalší závar pred banskobystrickou bránou nám predviedol Roman Tomas, ktorý skvele našiel Petra Kloudu, no popradský kapitán napokon z pravej strany netrafil odkrytú bránu hostí.
     
    26:32
    Poprad dal gól!
    Tak "kamzíci" nenechali na seba dlho čakať! Po nádhernej kombinačnej akcii v strednom pásme sa k puku na pravej strane dostal JAROSLAV JABROCKÝ, ktorý si ho potiahol až pred bránu Banskej Bystrice a backhandom umiestnil puk ponad ľavé rameno gólmana Slipčenka presne do jeho brány. Asistencie si pripisujú hráči Mário Kurali a Jaroslav Špelda.
     
    26:02
    Popradčania mali vzápätí vyrovnanie na svojich hokejkách! No po skvelej strele od Tomasa sa puk odrazil k Dávidovi Bucovi, ktorý zakončil len do Slipčenkových betónov!
     
    25:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Hráči Banskej Bystrice sa opäť dostávajú do vedenia! Sidor má momentálne kvalitne prečistený ľavý horný roh jeho brány. Postaral sa o to MÁRIO LUNTER, ktorý svojim švihom nedal Sidorovej lapačke šancu. Asistenciu si pripisuje Michal Handzuš.
     
    25:13
    Popradskí hráči opäť nekompromisne pohrozili! Po skvelom zakončení od Koskinena sa k odrazenému puku dostal Paločko, ktorý však trafil len dobre postaveného Slipčenka.
     
    23:45
    Michael Vandas nám predviedol skvelý únik a niekoľko presných kľučiek, po ktorých prišlo aj zakončenie, no gólman Slipčenko prečítal smer puku a úspešne zasiahol!
     
    22:25
    Pred Slipčenkovou bránou sme mohli vidieť ďalšiu nebezpečnú šancu! Po skvelej prihrávke krížnej prihrávke od Homu bol Slipčenko von z brány, no napokon sa k puku dostal až obranca Kubka.
     
    21:05
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Po skvelej strele z ľavého kruhu v podaní Petra Kloudu Slipčenkovi puk prešiel pomedzi betóny a následne sa k nemu dostal LUKÁŠ HVILA, ktorý ho hokejkou jednoducho zasunul do banskobystrickej brány. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Michael Vandas.
     
    18:49
    Z medzikružia nám po peknej prihrávke od Buca predviedol delovú strelu Peter Klouda, no aj ten napokon míňa bránu hostí. Puk umiestnil o niekoľko centimetrov napravo od Slipčekovej svätyne.
     
    16:39
    Poprad dal gól!
    Tak popradský velikán ROMAN TOMAS to tentokrát urobil priam nádherne! Po skvelom úniku cez pravé krídlo si puk potiahol až napravo od brány hostí a nádherným švihom umiestnil puk ponad pravé rameno Slipčenka presne do pravého horného rohu jeho brány! Presilová hra teda využitá aj na domácej strane. Asistenciu si pripisuje Sabahudin Kovačevič.
     
    16:10
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu Banskej Bystrice si na dve minúty za hákovanie odchádza sadnúť Juraj Sýkora.
     
    14:42
    Momentálne sme pred bránou hostí mohli vidieť obrovský závar! Po tvrdých zákrokoch hosťujúcich obrancov sa k puku dostal Dávid Buc, ktorý nekompromisne vystrelil, no hlavný rozhodca prerušil hru.
     
    13:02
    Banská Bystrica dala gól!
    Banskobystričania sa v presilovej hre o dvoch hráčov dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej prihrávke od Bambúcha sa k puku dostal BRANISLAV KUBKA, ktorý spoza pravého kruhu nekompromisne prepálil gólmana Sidora strelou k jeho pravej žŕdke. Asistenciu si pripisuje Lukáš Bambúch.
     
    11:54
    Na trestnú lavicu Popradu si odchádza sadnúť aj Lukáš Hvila, ktorý nám predviedol nedovolené vrazenie na útočiaceho Handzuša.
     
    11:18
    Banskobystrickí hráči si zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu Popradu si na dve minúty za zovretie puku odchádza sadnúť obranca Jaroslav Špelda.
     
    10:45
    Popradčania opäť nebezpečne pohrozili! Banskobystrická defenzíva bola v šak v strehu a napokon sa nenechala odstaviť. Po peknom zakončení od Tomasa puk v poslednej chvíli zblokoval do bezpečia Predajniansky.
     
    09:15
    Banská Bystrica dala gól!
    Popradská obrana nám momentálne predviedla poriadne zaváhanie. BRANISLAV JANKOVIČ si prekorčuľoval celé stredné pásmo, napokon aj to útočné a z pravej strany nekompromisne prekonal gólmana Sidora pomedzi jeho doposiaľ pozorné betóny. Asistenciu si pripisuje Filip Nemček.
     
    04:59
    Svoje individuáality nám tentokrát predviedol Stanislav Balán! Po skvelom obkorčuľovaní brány sa dostal na pravú stranu a švihom zakončil! Jeho projektil však napokon len tesne minul bránu hostí!
     
    00:29
    Stanislav Balán zvolil sťahovačku na ľavú stranu a následné prízemné zakončenie k pravej žŕďke hosťujúcej brány, no napokon nepadol gól. Gólman Slipčenko sa dobre premiestnil a úspešne zasiahol svojími betónmi!
     
    00:29
    Po faule - držaní od Richtera získavajú domáci trestné strieľanie! Zahrávať ho odchádza Stanislav Balán!

    Góly a asistencie: 17. Tomas (Kovačevič), 22. Hvila (Klouda, Vandas), 27. Jabrocký (Kurali, Špelda), 38. Vandas (Balán, Hvila), 38. Hvila (Vandas, Balán) - 10. Jankovič (Nemček), 14. Kubka (Bambúch), 26. Lunter (Handzuš), 32. Lunter (Handzuš, Hudec), 51. Lukacevic (Kubka, Hudec), 65. Handzuš


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Kovačevič ("A"), Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, Takáč, Homa.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Styk, Richter - Bambúch ("A"), Kubka - Novajovský, Predajniansky - Zigo, Ketner - Lunter, Handzuš ("A"), Hudec ("C") - Sýkora, Heizer, Lukacevic - Nemček, Češík, Jankovič - Marcinek, Petro, Šimun.

    Rozhodca: Müllner - Junek, Tornay

    Diváci: 1643