Novgorod – HC Slovan 3:2 (po s.n.)
po s.n.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
3:2 (0:1,2:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 18.11.2012, 14:00 • Nahorny • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Nižnij Novgorod, piate najväčšie mesto v Rusku s 1.311.000 obyvateľmi ležiace na sútoku riek Volga a Oka, 420 km severovýchodne od Moskvy. Jeho vznik sa datuje do roku 1221, v rokoch 1932 až 1991 nieslo názov Gorkij a sídli tu aj známa automobilka GAZ, ktorú ešte v roku 1920 pomáhal budovať známy velikán Henry Ford.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod, história hokejového klubu siaha do povojnových rokov, klub vznikol v roku 1946. Vo vtedajšej najvyššej súťaži Sovietskeho zväzu zaznamenal jeden úspech, v roku 1961 obsadil druhé miesto, keď nestačil na majstra CSKA Moskva.
     
    Od vzniku KHL sa klub prezentoval v jednotlivých ročníkoch nasledovne: v prvom ročníku sa prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole bol nad ich sily neskorší semifinalista Magnitogorsk, ktorý vyprášil Torpedo 3:0 na zápasy. V ďalších dvoch ročníkoch sa Novgorod do play-off súťaže nedostal, skončil zhodne na 17. mieste. V uplynulej sezóne však chlapci dosiahli zatiaľ najväčší úspech klubu, v play-off KHL skončili na peknom 7. mieste. Najskôr prešli cez Dinamo Riga, resultátom 4:3 na zápasy, no vo štvrťfinále ich zastavil neskorší víťaz Gagarinovho pohára, tím Dinamo Moskva, po víťaznej sérii 4:2 na zápasy. Torpedo hráva svoje zápasy na domácej pôde v Koncertno-zábavnom komplexe Nahorny, ktorý má kapacitu 5.600 divákov.
     
    Modro-bielo-červený dres klubu obliekajú predovšetkým domáci hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi zo Švédska a dvomi hráčmi z Fínska, káder uzatvára jeden hráč z Kanady. Tréner Kari Jalonen z Fínska k dispozícii hokejovú superhviezdu menom Alexander Syomin, ktorý bol snajperom v drese Washingtonu Capitals, majiteľ všetkých troch kovov z MS v hokeji, strieborný zo ZOH 2010 vo Vancouveri.
     
    V prebiehajúcej sezóne si Novgorod počínal spočiatku veľmi dobre, no na mužstvo v ostatnom čase doľahla menšia hokejová kríza, v tabuľke formy nezískali z posledných piatich zápasov ani bod, pretože všetky prehrali. HC Slovan naopak, zaknihoval štyri výhra a jednu prehru a odmenou mu bolo 12 tabuľkových bodov. Avšak celkové tabuľkové postavenie oboch súperov v Západnej konferencii pri rovankom počte zápasov naznačuje vyrovnanosť duelu, Slovan je o tri body pred Torpdeom.
     
    Poďme sa teda pozrieť, ako vyznie duel dvoch hviezd, Syomin vs. Janus.
     
    Príjemné nedeľné popoludnie. Dnes budeme svedkami ďalšieho duelu HC Slovan na ihrisku súpera, keď sa chlapci v bielych dresoch predstavia na ľade Torpeda Nižnij Novgorod.
     
    Aj v dnešnom dueli bookmakeri favorizujú domáci tím, ktorému sa v poslednom čase moc herne nedarí, hostia si budú musieť dať pozor okrem Syomina aj na dvoch najproduktívnejších hráčov domáceho tímu, ktorí rovnako zaznamenali po 25 kanadských bodov, Varnakov za 14 + 11 a Makarov za 7 + 18. Samozrejme, počítame góly a asistencie.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:34
    Janus po prvýkrát zasiahol po strele domácich. Jaroslav pozorný.
     
    01:24
    Hostia v útoku, Miklíkova strela skončila u gólmana Kovala.
     
    02:35
    Domáci v tejto fáze hry aktívnejší, zatlačili hostí v pásme a Janus a spol. budú mať čo robiť.
     
    03:10
    Švarný za podrazenie odchádza von na dve minúty.
     
    03:25
    Varnakov a Syomin to nerozohrali dobre, puk končí za Janusovou bránkou.
     
    05:10
    Hostia v plnom počte.
     
    05:33
    Obojstranné vylúčenie, Štajnoch dostal dve minúty za hrubosť, Thörnberg dve minúty za držanie.
     
    06:25
    Miklík nastrelil brvno Kovalovej bránky, veľká šanca hostí a stav naďalej zostáva bez gólov.
     
    07:33
    Oba tímy hrajú v piatich. Doteraz sme gól nezaznamenali.
     
    08:40
    Kukumberg za hákovanie odchádza von na dve minúty.
     
    10:40
    Domáci v plnom počte. Aj toto oslabenie chlapci v bielych dresoch "prežili" a skóre zápasu sa nemení.
     
    12:07
    Opäť vylúčenie na strane hostí, opäť Kukumberg, tentokrát za podrazenie.
     
    14:07
    Hostia v plnom počte.
     
    14:10
    Ďalšiu oslabovku hostia prežili, no hrať o muža menej ich stojí viac fyzických síl a treba vydržať až do konca zápasu.
     
    14:35
    Pomerom striel 8:4 je jasne vidieť, že domáci tím je aktívnejší, avšak hral tri presilové hry, našťastie pre hostí, bez premenenej šance.
     
    15:05
    Sekera vystrelil od modrej, jeho puk Koval bezpečne zlikvidoval.
     
    18:38
    Slovan dal gól!
    ROMAN KUKUMBERG prekvapil všetkých prítomných tu v hľadisku v komplexe Nahorny a hostia sa tak gólom "do šatne" ujímajú vedenia 0:1. Roman tak odčinil svoje dnešné dve vylúčenia tým najlepším možným spôsobom, akým len mohol. Bez asistencií.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme boli svedkami rýchleho kombinačného hokeja. Aktivita domácich rástla predovšetkým v presilových hrách, no pozorná obrana hostí na čele s výborným Janusom nedovolila akýkoľvek prejav radosti domácemu tímu. Na záver to bol práve Kukumberg, ktorý sa postaral o presný zásah a zmenu skóre v dnešnom zápase. Pomerom striel 10:8 sme ukončili prvých dvadsať minút, čo je ale radostnejšie pre fanúšikov HC Slovan, jeden pokus z tých 8 treba odrátať, áno, práve ten Kukumbergov.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 14:48.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:15
    Domáci ťahajú nelichotivú sériu prehier, dnes cítia šancu, že by mohli zdolať HC Slovan a prerušiť práve dnes túto sériu, no Janus a spol. sú rozhodne proti.
     
    21:47
    Novgorod dal gól!
    MIKHAIL VARNAKOV premieňa trestné strieľanie, ktoré bolo nariadené za faul na Mikhaila, keď ho v úniku hákoval kto? Roman Kukumberg.
     
    21:50
    Varnakov strelou nedal Janusovi šancu a puk poslal po ľade do rohu bránky. Stav vyrovnaný, začíname od začiatku.
     
    25:50
    Strelec gólu Varnakov odchádza za hákovanie na dve minúty na lavicu hanby.
     
    26:00
    Do streleckej listiny sa zapísal v tejto tretine Vondrka, jeho pokus Koval kryje.
     
    26:54
    Thörnberg odchádza von za seknutie, využije Slovan presilovku o dvoch hráčov?
     
    23:50
    Domáci v štyroch.
     
    23:56
    Varnakov ihneď po naskočení na ľad sa dostal do úniku, no Janus sa nenechal prekvapiť.
     
    28:54
    Domáci v plnom počte.
     
    29:03
    Domáci teda prežili takmer minútové oslabenie v trojke, škoda šance Vondrku, ktorého strela sa neujala a tak pokračujeme ďalej a uvidíme, ako sa dnešný duel bude vyvíjať.
     
    31:00
    V aréne Nahorny nám teraz ubiehajú sekundy z dnešného predstavenia, o tri dni sa súperi stretnú znovu, tentokrát však HC Slovan privíta Novgorod vo svojej Slovnaft-Aréne v Bratislave, kde sa môžme tešiť s vypredaným hľadiskom na krásny hokejový zážitok.
     
    34:25
    Kukumbergova strela tentokrát nenašla svoj cieľ a tak sa skóre nemení a Roman má tak 50% úspešnosť streľby, keďže prvá jeho strela rozvlnila sieť za chrbtom dobrého Kovala.
     
    35:02
    Na druhej strane to bol Varnakov, ktorý sa snažil zasunúť puk za Janusov chrbát, neúspešne.
     
    35:28
    V domácom tíme najproduktívnejší na streľbe Varnakov a Syomin, Mikhail zaznamenal už 5 streleckých pokusov, Alexander zatiaľ 3, avšak Mikhail premenil svoju šancu v trestnom strieľaní.
     
    37:11
    Miklíkové podrazenie odmenené dvomi minútami, my pevne veríme, že Michel tie dve minúty na trestnej lavici aj odsedí!
     
    39:02
    Novgorod dal gól!
    MARTIN THöRNBERG premieňa svoj strelecký pokus po kombinačnej akcii a domáci tím sa tak ujíma vedenia, ako Slovan v prvej tretine, gólom do šatne. Asistencie: Matt Ellison a Mikko Kousa.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine hostia prišli o svoje vedenie, keď po štandardných situáciach domáci otočili vývoj zápasu. Najskôr premenili trestné strieľanie a v závere tretiny využili aj svoju presilovú hru. Naopak, hostia mali šancu proti trom domácim takmer minútu, no nepodarilo sa a tak tréner Čada isto bude mať čo v šatni svojim chlapcom povedať. Veď vyslať za dvadsať minút len 4 strely na Kovala - dvakrát Vondrka, raz Kukumberg a Hudáček, to je naozaj žalostne málo.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 15:34.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:55
    Hostia budú musieť zabrať na vyššie otáčky, ak chcú v tomto zápase bodovať. Rozhodne sa to môže podariť.
     
    42:05
    Tentokrát sú to domáci hráči, ktorí sa nemusia ponáhľať s rozohrávkou, čas hrá s nimi a tak im stačí len kontrolovať puk a hru. No na Slovan to platiť nemusí, jeden brejk by chlapcom vyjsť mohol, čo poviete?
     
    43:35
    Hostia veľmi aktívne začali poslednú tretinu hry, Vondrka, Mikúš a ani Ölvecký však nedokázali prekonať výborného Kovala. Do konca však ešte ďaleko.
     
    44:15
    Domáci v tejto časti hry ešte neohrozili Janusovu bránku, vypomstí sa im nakoniec táto pasívna hra?
     
    45:02
    Až teraz musel Janus zasahovať po strelách Thörnberga a následne aj po strele Ellisona. Ešte stále je Slovan v hre a jeden gól by mohol znamenať minimálne bod z dnešného zápasu.
     
    45:57
    Dnešné stretnutie sleduje 5.500 divákov.
     
    46:17
    Dravecký vypálil na Kovala projektil ako z dela, Vitaly opäť na mieste a tak nezostáva hosťom nič iné, ako búšiť do plných!
     
    47:49
    Opäť strela hostí, tentokrát to bol Tomáš Mikúš a ani jemu sa nepodarilo rozvlniť sieť za chrbtom Kovala.
     
    49:55
    Ani Sekera, ani Bližňák a do tretice znovu ani Tomáš Mikúš nerozvlnili sieť za Kovalom. Slovan je aktívnejší, ešte desať minút zostáva chlapcom na vyrovnanie.
     
    50:17
    Yevseyenkov triafa priamo do masky Janusa, hra je prerušená.
     
    51:37
    Lipiansky dostal dve minúty za hákovanie.
     
    51:58
    Gorbunov vystrelil do priestoru bránky, Janus bol však pozorný a tak drží Slovan stále v hre o prípadnú remízu v zápase.
     
    53:52
    Slovan dal gól!
    Tak napokon to predsa vyšlo. MICHEL MIKLÍK po ideálnej prihrávke od Romana Kukumberga poslal puk za Kovalov chrbát a je vyrovnané! Asistencia: Roman Kukumberg.
     
    53:37
    Hostia v plnom počte.
     
    54:17
    Milan Kytnár to skúšal strelou na Kovala, no tentokrát bol Vitaly pozorný a stav dva dva trvá naďalej.
     
    55:11
    Syomin a ani Krikunov sa nezapíšu medzi autorov strelených gólov, pretože Jaroslav Janus ich z tejto listiny vymazal.
     
    57:49
    Tento zápas pôjde zrejme do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Tak hosťom sa to nakoniec predsa len podarilo a dostali zápas do predĺženia. Prestrieľali domácich 13:7 v tretej tretine a ku konci sa ešte snažili rozhodnúť, no ani Kukumberg, ani Bartovič a ani Švarný sieť za Kovalom už nerozvlnili. Po krátkej prestávke nasleduje 5 minútové predĺženie, ak sa nerozhodne, bude svedkami samostatných nájazdov a aj toho, ktorý z gólmanov sa bude na konci zápasu usmievať.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    62:30
    Na strane hostí sme zaznamenali pokusy Sekeru a Kukumberga, domáci kontrovali Varnakovom a Thörnbergom, ani jedno z mužstiev však nerozhodlo. Zatiaľ.
     
    63:00
    Hostia aktívnejší, no zrejme sa dočkáme nájazdov.
     
    64:25
    Už to zrejme len dohráme a brankári sa už už koncentrujú na nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Keďže sme zápas nerozhodli ani po päťminútovom predĺžení, prichádzajú na rad samostatné nájazdy a uvidíme, kto z koho. Koval a Janus vs. strelci HC Slovan Bratislava a Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Michel Miklík netrafil priestor Kovalovej bránky.
     
    Martin Thörnberg triafa len do Janusa.
     
    Ľubomír Višňovský taktiež netrafil bránku Kovala.
     
    Mikhail Varnakov opäť len do Janusa.
     
    Michal Vondrka trafil Kovala, domáci môžu rozhodnúť.
     
    Alexander Syomin netrafil bránku. Pokračujeme po jednom pokuse do rozhodnutia.
     
    65:01
    Novgorod dal gól!
    DMITRY MAKAROV je autorom premeneného nájazdu.
     
    Za hostí mal ešte pokus Libor Hudáček, jeho pokus Koval zneškodnil.
     
    Koniec zápasu.
     
    HC Slovan odchádza z ľadu so ziskom jedného bodu. Hra sa nám menila po jednotlivých tretinách, keďže prvú vyhrali hostia, v druhej dali góly len domáci aby napokon hostia výbornou hrou v záverečnom dejstve rozhodli o zisku aspoň jedného bodu. V nájazdoch ukázali viac umenia hráči v modrých dresoch a pripísali si tak vďaka gólu Makarova do tabuľky dva body. Pekný večer želá Vladimír Korduliak, vidíme sa v stredu o 19"00 v Slovnaft-Aréne, kde budeme hostiť práve dnešného súpera, Torpedo Nožnij Novgorod. (16:28:52)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 22. Varnakov, 40. Thörnberg (Ellison, Kousa), 66. Makarov - 19. Kukumberg, 54. Miklík (Kukumberg)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Koval - Hietanen, Malenkikh, Varlamov, Kousa, Vasilyev, Yevseyenkov - Krikunov, Thörnberg, Makarov - Syomin, Ellison, Varnakov - Gorbunov, Potapov, Ugarov - Valuisky, Galuzin, Chernov
    HC Slovan Bratislava: Janus - Višňovský, Štajnoch, Sekera, Švarný, Sersen, Tabaček, Mikúš, Kudrna - Bartovič, Bližňák, Hudáček - Vondrka, Lipiansky, Miklík - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - Ölvecký, Šťastný, Daňo

    Rozhodca: Dejev, Zacharov, Metalnikov, Sirotkin

    Diváci: 5.500