Poprad – Košice 3:4 (kon.) | Trenčín – Martin 3:4 (po s.n.) | Zvolen – Žilina 5:3 (kon.)
Piešťany – Skalica 2:1 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 3:4 (po s.n.)
koniec
HK Poprad
3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
HC Košice
Piatok 16.11.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa rozhodlo. Košičania sa dostali do vedenia v 44. minúte, keď skvelý gól vsietil Tomáš Bulík. Ten zinkasoval skvelú prihrávku od Svitanu a švihom našiel miesto v Sidorovej bráne, ktoré nebolo pokryté. V závere tretej tretiny sme videli obrovský tlak domácich hráčov, no ten zneškodnil s veľkým prehľadom svojími pozornými reflexmi gólman Alexandr Hylák.
    Košičania si tak z tohto východoslovenského derby odnášajú dôležité tri body a zatiaľ vyhrávajú 2:1 na ligové derby zápasy.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:20:59)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Posledné zakončenie od modrej čiary nám predviedol Lukáš Hvila, no gólman Hylák puk vyráža svojou lapačkou na zadný mantinel.
     
    59:51
    Deväť sekúnd do konca a vhadzovať sa bude po Hylákovej ľavici!
     
    59:46
    Podľa všetkého do košickej brány padol gól, no hlavný rozhodca Baluška prerušil hru z dôvodu, že videl postaveného útočiaceho hráča v bránkovisku!
     
    59:30
    Hylák nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Po prihrávke od Kovačeviča sa k puku dostal Sabolič, ktorý nekompromisnou delovkou preveril košického brankára. Ten však puk videl a úspešne ho ukryl vo svojej výstroji.
     
    59:37
    Aj tréner Košíc - Milan Staš si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:20
    Delovku od modrej čiary nám tentokrát predviedol Kovačevič! Gólman Hylák však vyráža aj tento skvelý strelecký pokus! Pri puku sú stále domáci hráči!
     
    58:39
    Tvrdé zakončenie od modrej čiary nám predviedol Lukáš Hvila! Gólman Hylák v spolupráci s Kolbom však tento puk vyrazili do bezpečia a Popradčania opäť úspešne kombinujú.
     
    58:12
    Popradskí "Kamzíci" nastupujú v šestici a gólman Sidor ostáva na striedačke! Máme tu powerplay!
     
    58:12
    Popradský tréner Jozef Škrak si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:12
    Gólman Hylák nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Po skvelej prihrávke od Kloudu sa snažil dorážať Michael Vandas, no košický gólman aj tentokrát úspešne prevetral svoju lapačku!
     
    57:59
    Košičania sa zatiaľ úspešne oslobodzujú. Efektívne vyhodenie puku cez všetky čiary nám predviedol Marek Slovák. Pri puku je Špelda, ktorý sa pokúsi spoza vlastnej brány niečo vymyslieť.
     
    57:36
    V závere tretej tretiny získavajú popradskí hráči početnú výhodu. Na dve minúty za podrazenie Michaela Vandasa si odchádza sadnúť Michal Šeda.
     
    57:20
    Dušan Sidor bol opäť pod paľbou! Tentokrát po peknej prihrávke od Bulíka zakončoval Jenčí, ktorý sa však gólovo nedokázal presadiť proti pozornému ľavému betónu poprsadského gólmana.
     
    56:45
    Tvrdé zakončenie Dávida Buca z ľavého krídla putovalo len mimo košickej brány. Následne nám Deyl svojím vyhodením puku predviedol zakázané uvoľnenie.
     
    56:00
    Do konca tretej tretiny nám ostávajú presne štyri minúty. Pri puku sú momentálne domáci hráči, ktorí však musia zakladať útok z vlastnej obrannej tretiny. Uvidíme, ako sa im to podarí tentokrát.
     
    55:25
    Peter Klouda nahodil puk na košickú bránu a snažil sa z tejto šance niečo vyťažiť. Gólman Hylák mu však predviedol úspešný zákrok, keď puk pokryl svojou lapačkou.
     
    54:45
    "Kamzíci" sú opäť usadení v útočnom pásme, kde sa snažia efektívne kombinovať. Prihrávkové kombinácie im zatiaľ vychádzajú, no v kľúčových momentoch im chýbajú zakončenia.

    Góly a asistencie: 2. Balán (Buc), 9. Buc (Balán, Kovačevič), 32. Hvila (Klouda) - 7. Jokeľ (Šeda), 9. Slovák (Novotný), 22. Novotný (Chovan, Šeda), 44. Bulík (Svitana, Jenčík)


    HK Poprad: Nikkilä (21. Sidor) - Šterbák, Suchý - Kovačevič, Kramár - Špelda, Kurali - Jáchym, Homa - Vandas, Klouda ("C"), Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Koskinen, Jabrocký - S. Takáč, Gríger, Paločko.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - Šeda, Novák - Deyl, Kolba ("C")- M. Takáč, Macejko - Gajdoš - Jenčík, Bulík, Haščák - Chovan, Slovák, Novotný - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ.

    Rozhodca: Fraňo, Baluška - Bogdaň, M. Korba

    Diváci: 2394