Mallorca – Barcelona 2:4 (kon.) | Levante – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
2:4 (0:3)
FC Barcelona
Nedeľa 11.11.2012, 17:50 • Iberostar Estadi, Palma de Mallorca • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Dani Alves si loptu potiahol na pravú stranu a chcel loptu odcentrovať pred bránu! Gólman Aouate však loptu schmatol do svojho náručia a odkopáva ju ďaleko do bezpečia.
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    88
    Sánchez si skvele zbehol po ľavom krídle, no na jeho zakončenie dokázal gólman Aouate zareagovať. Sánchez však loptu získal opäť a prihral Messimu. Lionel mierne zaváhal a loptu poslal mimo domácej brány, no vybojoval aspoň rohový kop pop teči gólmana Mallorcy.
     
    87
    Barcelonský tréner využíva aj posledné striedanie. Namiesto Jordiho Albu psoiela na trávnik Martína Montoyu.
     
    84
    Tréner Barcelony - Tito Vilanova posiela na trávnik druhé striedanie. Vyťaženého Mascherana v tomto zápase nahradí oddýchnutý Bartra.
     
    83
    Messi mal na svojich kopačkách hat-trick, no gólman Aouate proti nemu skvele vybehol a jeho strelu úspešne ukrýva vo svojom náručí! Fakt skvelý zákrok!
     
    82
    Domáci tréner využíva aj posledné striedanie. Namiesto Xima posiela na domáci trávnik oddýchnutého Marca Fernnadéza.
     
    73
    Domáci tréner sa rozhodol striedať aj podruhýkrát! Z trávnika sťahuje kapitána Joseho Martího, ktorého nahradí oddýchnutý Fontás.
     
    70
    Barcelona dala gól!
    Domáca obrana opäť poriadne zaváhala! Po peknej prihrávke od Sáncheza sa k lopte dostal nebránený velikán LIONEL MESSI a ten delovkou prekonáva gólmana Aouateho podruhýkrát v tomto stretnutí!
     
    68
    Hráči Barcelony si svojou útočnou aktivitou vybojovali rohový kop! Ten odišiel zahrávať Xavi, ktorý veľmi dobre našiel Busquetsa! Busquets však zaváhal a loptu napokon poslal mimo domácej brány.
     
    66
    Aj barcelonský tréner Tito Vilanova sa rozhodol striedať. Ako prvého posiela do útoku Sáncheza, ktorý nahradí Davida Villu.
     
    62
    David Villa bol skvelou prihrávkou do behu vysunutý na ľavú stranu a s loptou bežal k domácej bráne! V kľúčovom momente ho však odstavil Pedro Geromel, ktorý podržal svoj tím.
     
    58
    Sergio Busquets zinkasoval ta túto ruku po zakončení Víctora žltú kartu. Toto mierne prehnal.
     
    58
    Mallorca dala gól!
    Mallorca stireľa kontaktný gól! Valdés sa veľmi dobre hodil do ľavej strany, no VÍCTOR CASADESÚS loptu umiestnil do stredu brány, a tak znižuje na 2:3! Zápas sa nám ihneď mení na napínavú hru!
     
    58
    Po ruke Busquetsa bude nasledovať pokutový kop v podaní Víctora!
     
    56
    Barcelonskí hráči majú k dispozícii ďalší priamy kop! Po faule Pinu ho odchádza zo vzdialenosti približne 26 metrov zahrávať Lionel Messi.
     
    55
    Mallorca dala gól!
    Aj domáci hráči sa dokázali gólovo presadiť! Po nádhernom centri od Jose Martího sa k lopte dostal MICHAEL PEREIRA, ktorý efektívnym strieľaným centrom preloboval bezmocného gólmana Valdésa z ľavej strany!
     
    52
    Domáci hráči sú momentálne aktívnejším tímom! po skvelej prihrávke od Pereiru sa v strede zorientoval Víctor, no ten napokon už prihrávku nedostal. Do dráhy lopty vbehol pozorný Fabregas.
     
    49
    Do skvelej gólovej šance sa dostal vystriedaný Alfaro, no po skvelom centri od Víctora zakončoval z voleja a to mu nevyšlo. Loptu svojou nedôraznou strelou umiestnil len mimo brány hostí.
     
    48
    Messi zo centrálnej časti pekne prihral Tellovi na ľavé krídlo! Ten sa rozhodol zakončovať, no napokon jeho projektil minul dobre postavenú bránu domácich.
     
    46
    Tréner domácej Mallorcy prináša na začiatok druhého polčasu prvé striedanie. Svojho hrotového útočníka Hemeda nahradzuje oddýchnutým Alfarom.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Barcelona dala gól!
    Domáca obrana opäť poriadne zaspala! Svoje nádherné technické zakončenie a individuálne schopnosti nám predviedol CRISTIAN TELLO, ktorý loptu získal na ľavej strane, potiahol si ju do stredu a nekompromisne vystrelil.
     
    44
    Barcelona dala gól!
    Hráči Barcelony sa dostávajú do dvojgólového vedenia! LIONEL MESSI nám predviedol svoje skvelé individuality a po peknom prieniku vystrelil spomedzi dvoch obrancov Mallorcy. Gólman Aouate si na loptu siahol, no stečoval ju napokon len do svojej brány.
     
    39
    Mascherano ostáva po tvrdom vzdušnom súboji s Hemedom ležať na trávniku! Okamžite k nemu pribehol tím lekárov, ktorí ho odnáša za postrannú čiaru, kde ho vyšetria. Vyzerá to na zranenie ľavej nohy.
     
    37
    Domáci hráči Mallorcy si vybojovali rohový kop, ktorý odišiel zahrávať Pereira. Ten nám predviedol pekný center, ktorým chcel vysunúť Víctora, no to sa mu nepodarilo. V hlavičkovom súboji jasne dominovali hráči Barcelony.
     
    34
    Do skvelej gólovej šance sa dostal Tello! Ten sa však rozhodol prihrávať na Xaviho, čo sa mu mierne nevydarilo. Loptu po tejto prihrávke schmatol Pedro Bigas.
     
    30
    Po skvelej prihrávke od Fabregasa sa do domáceho pokutového územia dostal Dani Alves, no ten bol napokon neúspešný. Skvelým obranným zákrokom ho odstavil obranca Anderson Conceição.
     
    28
    Barcelona dala gól!
    XAVI HERNÁNDEZ nám predviedol fantastický priamy kop, po ktorom lopta obišla domáci múrik hráčov a našla si miesto presne pri pravej žŕdke domácej brány. Gólman Aouate tentokrát jednoducho nevystihol smer a nemal šancu na úspešný zákrok.
     
    27
    Prvú žltú kartu v tomto zápase získal kapitán domáceho tímu Jose Martí, ktorý tvrdým faulom odstavil Xaviho. Nasleduje skvelá štandardná situácia zo vzdialenosti približne 24 metrov!
     
    22
    Po peknom centri od Pereiru strela na barcelonskú bránu neprišla, no po malej chvíli sa k lopte dostal Anderson Conceição, ktorý nekompromisne preveril Valdésa! Ten však odolal a loptu vyrazil skvelým zákrokom za svoju bránu!
     
    18
    Hemed sa dostal do ďalšej zaujímavej šance, no zatiaľ sa mu nepodarilo skórovať. Po nepresnom centri Jordiho Albu zinkasoval loptu, no už nedokázal dostatočne zakončovať.
     
    16
    Tello chcel po peknom úniku ľavou stranou prihrávať na Davida Villu, no jeho dobrú prihrávku efektívnym zákrokom zastavil pozorný obranca Malorcy - Anderson Conceição.
     
    10
    Po sympatickej kombinačnej akcii Barcelony sa k lopte dostal Tello, ktorý tvrdou strelou preveril gólmana Aouateho! Ten bol však úspešný a loptu vyboxoval pred seba.
     
    8
    Jordi Alba chcel vysunúť Davida Villu tvrdou prihrávkou do behu, no to sa mu nepodarilo. Na hranici domáceho pokutového územia nám úspešný zákrok predviedol obranca Pedro Bigas!
     
    6
    Messi odcentroval loptu k domácej bráne, tam sa však veľmi dobre zachoval gólman Aouate, ktorému však lopta vypadla, no po malej chvíli ju odpratal odkopom do bezpečia Pereira.
     
    6
    Hráči Barcelony zinkasovali štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 30 metrov, ktorú odchádza zahrávať Lionel Messi!
     
    5
    Messi so Xavim nám predviedli veľmi zaujímavú útočnú kombináciu, no po ich niekoľkých krátkych prihrávkach sa k lopte dostal Pedro Geromel, ktorý loptu odkopáva ďaleko do bezpečia.
     
    2
    Dani Alves nám predviedol obrovské zaváhanie, po ktorom sa mohol do rýchleho úniku dostať Hemed! Jeho následnú útočnú snahu však zastavil Mascherano, ktorý ho od lopty čisto odstavil.

    Góly: 55. Pereira, 58. Víctor (pen.) - 28. Xavi, 44. Messi, 45. Tello, 70. Messi

    Karty:   27. Jose Martí (MAL) - 58. Busquets (FCB)


    RCD Mallorca: Aouate - Anderson Conceição, Pedro Geromel - Pedro Bigas, Ximo (82. Marc Fernánedz) - Pereira, Jose Martí ("C") (73. Fontás), Pina, Nsue - Víctor - Hemed (46. Alfaro).
    FC Barcelona: Valdés - Mascherano (84. Bartra), Piqué - Dani Alves, Jordi Alba (87. Montoya) - Xavi ("C"), Busquets, Fabregas - Tello, Messi, David Villa (66. Sánchez).

    Rozhodca: Ignacio Iglesias - Alfonso Costoya, Víctor Fernández