Utrecht – Groningen 1:0 (kon.)
koniec
FC Utrecht
1:0 (0:0)
FC Groningen
cz Piatok 26.10.2012, 20:00 • Galgenwaard • Holandská Eredivisie
     
    85
    Střídání stále nekončí. Místo Maikela Kieftenbelda dohraje závěrečné minuty Filip Kostić.
     
    84
    Hned vzápětí tu máme další změnu, tentokrát na domácí straně, kde Anouara Kaliho vystřídal Johan Martensson.
     
    83
    Hostující trenér Robert Maaskant střídá. Odešel Mitchell Schet, přišel Hyun-Jun Suk.
     
    80
    Za bouřlivého potlesku odešel ze hřiště Nana Asare, jeho místo nově zaujal Yoshiaki Takagi.
     
    78
    Poprvé se nám na hřišti zažlutilo. Potrestaným hráčem se stal hostující Mitchell Schet.
     
    77
    Van Moorselova dalekonosná střela pořádně vylekala brankáře Ruitera, který konečky prstů vyškrábl míč na rohový kop.
     
    74
    Máme tu první změnu na domácí straně, kde odstoupil Alexander Gerndt, místo kterého dohraje závěr utkání zkušený forvard Cedric van der Gun.
     
    58
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Gerndt milimetrově přesným centrem našel neobsazeného kapitána NANA ASAREHO, který se do míče opřel levou nohou a umístil jej z deseti metrů přesně ke vzdálenější tyčce.
     
    55
    Tak to je poměrně nečekané střídání. Ze hřiště totiž odstoupil aktivní Michael de Leeuw, kterého nahradil Paco van Moorsel.
     
    47
    Leandro Bacuna to podle očekávání zkusil přímo a nevedl si vůbec zle. Jeho skákavá střela nadělala brankáři Ruiterovi velké problémy.
     
    44
    Hned dvě nebezpečné střely ze střední vzdálenosti nyní vyprodukovali domácí hráči. Jak pokus Saroty, tak i následná dělovka Oara ale skončily těsně nad břevnem.
     
    39
    Michael de Leeuw se hnal sám na brankáře Ruitera, v pokutovém území jej ovšem dostihl Jan Wuytens a poslal skluzem k zemi. Všichni očekávali odpískání penalty, ale rozhodčí Braamhar nechal překvapivě pokračovat ve hře.
     
    24
    Tak tohle měl být gól! Andraž Kirm dalším přesným centrem našel úplně volného Michaela de Leeuwa, který se ocitl v ideální střelecké pozici, přesto ale zakončil vedle. Velká škoda pro Groningen.
     
    11
    Groningen mohl jít z ničeho nic do vedení. Kirm poslal od levé postranní čáry vynikající centr do středu pokutového území Utrechtu, kde se sice dostal k zakončení Michael de Leeuw, ovšem svou šanci nevyužil. Pálil totiž vedle.
     
    3
    Po hlavičce van der Hoorna se dostal k zakončení špatně střežený Mark van der Maarel, který poslal míč jen těsně vedle tyčky. Teď měl Groningen velké štěstí.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 58. Asare

    Karty:   78. Schet (GRO)


    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis – Sarota, Kali (84. Martensson), Asare (80. Takagi), Oar – Mulenga, Gerndt (74. van der Gun).
    FC Groningen: Luciano – Bacuna, van Dijk, Kwakman, Burnet – Kieftenbeld (85. Kostić), de Leeuw (55. van Moorsel), Sparv – Schet (83. Suk), Zeefuik, Kirm.

    Rozhodca: Eric Braamhaar