Dortmund – Real Madrid 2:1 (kon.) | Malaga – AC Miláno 1:0 (kon.) | Arsenal – Schalke 0:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:2 (0:0)
FC Schalke 04
Streda 24.10.2012, 20:45 • Emirates Stadium • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Tak tento zápas by sa dal označiť ako bláznivý, Arsenal tlačil do 77. minpúty, kým neinkasoval, potom prebrali iniciatívu hráči Schalke, aby sa nakoniec kanonieri prebudili, začali úročiť s plnými a nechali si otvorené zadné vráta. Tie dokonale využil po Huntelaarovom góle aj Afellay, ktorý spečatil výhru hostí na konečných 2:0!
     
    88
    Strelec prvého gólu odchádza, nahrádza ho Marica.
     
    86
    Schalke 04 dalo gól!A je to tu, otvorené zadné dvierka, popretrhávaná obrana Arsenalu, protiútok Farfán-Afellay prináša gól. Po krásnom prízemnom centri z pravej strany od Farfána už AFELLAYOVI nerobilo problém doťuknutie lopty do odkrytej brány.
     
    83
    Druhé striedanie bolo medzi hráčmi Jenkinsonom, ktorý išiel dole z ihriska a Gnabrym, ktorý ho nahradil.
     
    83
    Máme tu dvojité striedanie domácich, odchádza Podolski, ktorého nahradil Arshavin.
     
    78
    Odchádza unavený Gervinho, ktorého nahrádza Giroud.
     
    77
    Schalke 04 dalo gól!To, čo som pred chvíľou spomínal sa naplnilo, Schalke udrelo, po vynikajúcej hlavičke sa do šestnástky predral úplne voľný HUNTELAAR, ktorý rozvlnil Mannoneho sieť!
     
    73
    Ako som spomínal, Gervinho si zaslúžil žltú...
     
    72
    Po rozohrávke sa do extra rýchleho protiútoku dostali až 3 hráči Arsenalu, na konci akcie stál Gervinho, ktorý na nohách dlho nepostál, ľahol na zem ako herec po výstrele Bonda, škoda, že jeho povolaním je futbal, vyslúžil si žltú kartu.
     
    67
    Máme tu striedanie hostí, odchádza Holtby, prichádza Barnetta.
     
    65
    Po získaní lopty sa Arsenal vyrútil do rýchleho protiútoku, Gervinhovi bola prihrávka akurát, po ľavej strane sa vydal ako víchor, no jeho center Podolski dobehnuť nestihol...
     
    47
    K lopte sa dostal Arsenal, Cazorla nám predviedol nádherný dribling, ktorý zakončil parádnou prihrávkou na Gervinha. Ten sa s loptou nehral, poslal ju do vápna kde číhal pripravený Jenkinson, no Unnerstall si napokon dal pozor a tak ani z tejto šance nebolo nič...
     
    V prvom polčase mali viac z hry hráči Arsenalu, ich uspávavá anglická tici-taca želané ovocie neprinieslo. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas.
     
    39
    Za filmovanie vidí žltú kartu aj Holtby.
     
    27
    Arsenal sa vydal do útoku na čele s Cazorlom, ktorý to skúsil, vystrelil tvrdú strelu, ktorú Unnerstall vyrazil iba na roh.
     
    23
    Podolskeho spolupráca s Gervinhom je dneska famózna, Lucas poslal Gervinhovi vynikajúcu prihrávku do behu, pred hráčom z Pobrežia Slonoviny nebol nikto, len Unnerstall, akciu však po príchode do vápna zbrzdil, vracajúci sa obranca ho dostihol a podarilo sa mu aj vypichnuť mu loptu. Gervinho leží smutný na trávniku, táto šanca ho bude ešte dlho mátať.
     
    18
    Pohroziť však vedia aj domáci! Opäť akcia Podolskeho z ľavej strany skončila takmer gólom, nabehol si do šestnástky, odtiaľ poslal prízemnú prihrávku na Gervinha, ktorý nestihol loptu umiestniť tak, aby z tej šance padol gól, Unnerstall sa zmocňuje lopty.
     
    16
    Aj na druhej strane sa previnil Vermaelen, ktorý skosil aktívneho Farfána, je z toho priamy kop, ktorý nebol vôbec nebezpečný...
     
    15
    Spomínaný hráč s číslom 11 dostáva žltú kartu.
     
    14
    Arteta stratil v polovici ihriska loptu, Farfán mal odkrytý priestor, prešprintoval pred šestnástku, prihral na nabiehajúceho Afellaya, ktorý spadol v šestnástke. Herec z neho asi nebude, rozhodca mu udelil za filmovanie žltú kartu.
     
    9
    Arsenal to skúša zľava, Podolski chcel vysunúť Gervinha, ktorý sa predral do šestnástky, podarilo sa mu špičkami prstov aj zakončiť, no veľmi nepresne.

    Jakub Mitter

    Góly: 77. Huntelaar, 86. Afellay

    Karty:   16. Vermaelen (ARS), 73. Gervinho (ARS) - 15. Afellay (SCH), 39. Holtby (SCH)


    Arsenal FC: Mannone - Santos, Vermaelen, Mertesacker, Jenkinson, Podolski, Arteta, Coquelin, Ramsey, Cazorla, Gervinho
    FC Schalke 04: Unnerstall - Fuchs, Matip, Howedes, Uchida, Afellay, Neustädter, Hoger, Holtby, Huntelaar, Farfán

    Rozhodca: Eriksson (SWE)