Slovensko – Grécko 0:1 (kon.)
koniec
Slovensko
0:1 (0:0)
Grécko
Utorok 16.10.2012, 20:30 • Pasienky, Bratislava, Slovakia • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujem vám za pozornosť a prajem vám prijemný zvyšok dnešného dňa. (22:50:18)
     
    Grécki hráči prišli z prostredia, kde je cca 30 °C. Myslíte si, že to počasie vplývalo tak isto na Slovákov, ako aj na Grékov? - "Môže byť, môže byť, pripúsťam to. Naši hráči však taktiež hrajú v zahraničných kluboch a mali by byť na toto zvyknutí. Klobúk dolu pred gréckymi hráčmi, ktorí sa dokázali s týmito podmienkami vysporiadať."
     
    "My hráme za slovenskú reprezentáciu, bolo by veľmi zlé, keby sme tú súťaživosť neudržali. Tak, ako Gréci vyhrali na Slovensku, tak my sa pokúsime vyhrať v Grécku. Ak dokážeme zopakovať tieto výkony, myslím si, že nie sme vôbec stratení v tejto skupine. Máme pol roka na to, aby sme sa pripravili," reakcia trénera Grigu.
     
    Ako ste vnímali fanúšikov cez zápas a ako vnímate našu situáciu v skupine? - "Chcel by som sa našim fanúšikom poďakovať, bolo to futbalové prostredia a fanúšikovia cítili, že hráči hrali so srdcom. Po 4 zápasoch 7 bodov. Takéto zápasy ako dnes, musíte vyhrávať. Preto sa Gréci dostávajú na šampionáty, lebo takéto zápasy vyhrávajú. Nič však nie je stratené, platí však to, čo som povedal, takéto zápasy treba vyhrávať, nie remizovať alebo prehrať, " reaguje tréner na ďalšiu otázku novinára.
     
    Boli 3 zmeny v zostave, prečo? - "Čo sa týka Zabavníka, vedeli sme, že na ľavo bude Samaras a Rado je predsa len kontaktnejší a platnejší hráč. Čo sa týka Kucku, chceli sme tam taktiež hráča kontaktného, ktorý nám pomôže aj pri štandardných situáciach. A čo sa týka hrotu, Marek Bakoš neodohral zápas nejak oslnivo a chceli sme dať šancu Mišovi Ďurišovi. Ten odohral slušný zápas," reaguje na otázku novinára p. Griga.
     
    "Bol to priebeh zápasu, ktorého sme sa obávali. Počas celého zápasu sme diktovali tempo, boli sme aktívnejší, vytvárali sme si šance.. Počas celého zápasu sa nám darilo eliminovať grécke šance a prakticky z prvej, možno druhej vážnejšej šance nám dali gól. Potom trvalo, kým sme sa do zápasu dostali. Gréci naťahovali čas a to už sa proti takémuto mužstvu ťažko doťahuje. Radšej by som tu sedel a kritizoval hru, no mal tri body. Takto je to bez bodu," zhodnotil zápas pán tréner Stanislav Griga.
     
    Tlačovky sa zúčastnil tréner Stanislav Griga.
     
    O 2 minúty začne tlačová konferencia.
     
    Zo začiatku druhého polčasu sme videli väčšiu aktivitu domácich, no o prvý a zároveň jediný gól zápasu sa postarali hostia v 63. minúte zásluhou Salpingidisa. Všetky dôležité informácie si môžete pozrieť v prenose pod záložkou "dôležité". Záver zápasu bol poriadne vyostrený.

    Zostaňte s nami, o malú chvíľu vám prinesiem prenos z tlačovej konferencie.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Mišo Breznaník sa dostal k odrazenej lopte, no nedokázal už trafiť bránu.
     
    90+7
    Karim Guédé ešte vybojoval rohový kop! POsledná nádej!
     
    90+6
    Mišo Breznaník potrestaný žltou kartou.
     
    90+6
    Weiss sa dožaduje rohu, na rozhodca ukazuje, že sa bude vykopávať.
     
    90+5
    DUŠAN KUCIAK vybieha z brány do šestnástky.!
     
    90+3
    Salpingidis a Hološko potrestaný žltými kartami za strkanie v závere zápasu.
     
    90+4
    Neuveriteľné... ďalšie zdržiavanie gréckych hráčov. To je už zrejme koniec..
     
    90+3
    Na zemi zostáva ležať jeden z gréckych hráčov, diváci pískajú pri šestnástke hostí sa strhla mela.

    Ján Sárközi

    Góly: 63. Salpingidis

    Karty:   13. Sapara (SVK), 90+3. Hološko (SVK) - 90+2. Karnezis (GRE), 90+3. Salpingidis (GRE), 90+6. Breznaník (GRE)


    Slovensko: Kuciak - Breznaník, Saláta, Škrtel (C), Zabavník - Kucka, Pečovský - Stoch, Hamšík, Sapara - Ďuriš
    Grécko: Karnezis - Torossidis, Papastathopoulos, Siovas, Spyropoulos - Ninis, Tziolis, Katsouranis (C) - Salpingidis, Gekas, Samaras

    Rozhodca: Collum - Cryans, Drummond (všetci SCO)

    Diváci: 7694