Zvolen – Skalica 8:3 (kon.) | Poprad – Martin 3:4 (kon.) | Trenčín – B. Bystrica 3:4 (po s.n.)
Košice – Žilina 5:0 (kon.) | Piešťany – Nitra 3:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
HK VITAR Martin
Utorok 09.10.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už deviatom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport extraligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského štadióne, kde domáci celok HK Poprad privíta svojho súpera zo stredného Slovenska - tím MHC Mountfield Martin.

    Domáci tím HK Poprad sa po deviatich odohraných zápasoch nachádza v spodnej polovici tabuľky. Momentálne Popradčania sídlia na siedmej priečke s jedenástimi bodmi a celkom sympatickým skóre 32:28. Túto štatistiku si popradskí "Kamzíci" dokázali vybojovať za tri výhry v riadnom hracom čase so Skalicou (7:3), slovenskou "dvadsiatkou" (6:3) a v predposlednom kole aj skvelým debaklovým výsledkom s Banskou Bystricou (8:0). Ďalšie dva body si domáci pripísali za tesnú výhru po predĺžení (4:3) na domácom ľade, kde privítali nováčika z Piešťan. Do popradských štatistík sa však pripísalo až päť prehier, a to s tímami HC Košice (1:2), HKM Zvolen (1:4), MsHK Žilina (3:4), Dukla Trenčín (2:5) a v poslednom kole aj s Nitrou v pomere 1:5.
    Popradčania sú však na domácom ľade veľmi dobre poháňaní hlasným publikom, čo sa odrazilo aj na zápasoch. Zo štyroch domácich stretnutí prehrali len jedno, aj to s veľkou dávkou nešťastia.

    Hokejisti Martina sú na tom v tabuľke o čosi lepšie. Po deviatich odohraných dueloch sídlia na piatej priečke s pätnástimi bodmi a pomerne nesympatickým gólovým skóre 21:23. Takúto ligovú štatistiku sa Martinčanom podarilo získať za štyri výhry v riadnom hracom čase s Trenčínom (5:3), slovenskou "dvadsiatkou" (3:2), Skalicou (3:1) a napokon aj po štrnástich rokoch odkliali košický ľad a triumfovali na ňom v pomere 3:1. Ďalšie tri bodíky si Martinčania pripísali za výhru po samostatných nájazdoch v Žiline (2:1) a prehru po predĺžení s tímom HK Nitra (5:4). Do martinských štatistík sa zapísali aj prehry, ktoré sa ukázali v počte tri - s Piešťanami (3:0), Banskou Bystricou (4:0) a napokon aj so Zvolenom (3:1). Hosťujúci Martinčania si určite budú chcieť napraviť sebavedomie po nepríjemnej prehre so Zvolenom na domácom ľade. Nie je však isté, či sa im to podarí práve v Poprade.

    Jasným favoritom tohto stretnutia sa podľa papierových, ale aj herných predpokladov na popradskom ľade stávajú domáci hráči, ktorí by si tak mali na domácej pôde udržať ďalšie tri body.
    Aj stávkové kancelárie sú toho názoru, keďže na výhru domáceho tímu vypísali kurz 1,70 a na výhru Martina kurz 3,30. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz v hodnote 4,50.

    Podarí sa domácim Popradčanom podržať víťaznú šnúru na domácom ľade alebo si z Popradu poprvýkrát v sezóne odnesú body (aj) Martinčania?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Kramár, Pentikäinen, Kurali, Dinda, Turan - Sabolič, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Buc - Skokan, Koskinen, Takáč - Gríger, Rapáč, Macejka.

    MHC Mountfield (Martin): Šurek (Gibl) - Novotný, Danko, Pukalovič, Tupý, Zukal, Perniš, Pacalaj, Beňa - Petruška, Beran ("C"), Fadrný - Markovič, Hollý, Mikušovič - Murček, Vartovník, Slávik - Hús, Dírer, Kentoš.

    Rozhodca: Jura - Bogdaň, V. Smerek.
     
    Domáci hráči sa nám v dnešnom zápase predstavia pod taktovkou trénera Jozefa Škraka v klasickom modrom šate. Hosťujúci Martinčania nastúpia v dresoch bielomodrých pod taktovkou trénera Róberta Pukaloviča.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:11
    Domáci sa ihneď po schmatnutí puku z úvodného vhadzovania vteperili do martinského obranného pásma, kde si rozložili svoju úvodú kombinačnú akciu.
     
    00:46
    Na úrovni bránkoviska sa snažil z pravej strany zakončovať Dávid Buc, no puk poslal len tesne mimo martinskej brány. Pri puku sú Martinčania, ktorý útočia.
     
    01:30
    Domáci sa dostali do obrovskej šance! Po zmätku za martinskou bránou ostal gólman Šurek mierne zmätený a puk letiaci vzduchom napokon prišiel pred martinskú svätyňu. Tam ho veľmi zle trafil Klouda a míňa priestor medzi troma žŕdkami martinskej brány!
     
    02:20
    Macejka nám predviedol veľmi sympatický únik po ľavom krídle, ktorý napokon aj zakončil. Z hranice ľavého kruhu však trafil len dobre postaveného gólmana Šureka.
     
    03:02
    Po tvrdej strele od modrej v znení Špeldu nám predviedol gólman Šurek ďalší skvelý zákrok! Martinský gólman sa perfektne zorientoval aj po dorážke Macejku a drží svoj tím nad vodou.
     
    03:30
    Martinskí hráči sa snažili zaútočiť z vlastného obranného pásma, no mierne im to nevyšlo. Ich prienik do pásma zastavilo postavenie mimo hry.
     
    04:05
    Do skvelej gólovej príležitosti sa dostal Martinčan Mikušovič, ktorý zinkasoval presnú prihrávku na ľavú stranu, kde ostal úplne osamotený. So strieľaním si počkal, puk umiestnil, no len mimo popradskej brány.
     
    04:59
    Po pravom krídle si tentokrát až do medzikružia nakorčuľoval Koskinen! Ten sa rozhodol tvrdo strielať, no gólman Šurek mu predviedol veľmi pekný zákrok svojou lapačkou a puk vyráža do bezpečia.
     
    05:47
    Pri puku sú momentálne martinskí hráči, ktorí sa však nachádzajú vo vlastnej obrannej tretine a sú dobre forčekovaní svojimi súpermi. Prienik do pásma majú viac než ťažký.
     
    05:58
    Prvú presilovú hru v tomto zápase si zahrajú hosťujúci Martinčania. Filip Macejka sa za martinskou bránou previnil veľmi nepekným útočným podrazením.
     
    06:29
    Domáci hráči sa bránia priam ukážkovo! Nepresné martinské rozohrávky schytili na svoje hokejky a taktickým vyčkávaním získavajú cenné sekundy pre popradský tím.
     
    07:10
    Martinskí hokejisti hrajú túto presilovú hru veľmi zle. Pri svojom druhom útoku v početnej výhode, ktorý sa rysoval nám predviedli postavenie mimo hry. Vhadzovať sa teda bude v strednom pásme.
     
    07:27
    Ďalší technický priestupok - hra zdvihnutou hokejkou v podaní martinských hráčov ničí akékoľvek šance zaútočiť. Hra sa opäť presúva do stredného pásma.
     
    07:59
    Pukalovič nám predviedol fantastivckú delovku od modrej čiary, po ktorej však úvodný gól nepadá. Domáci gólman Nikkilä včas sklepol svoje betóny na ľad a drží tak svoj tím aj naďalej.
     
    08:29
    Do sympatickej palebnej pozície na hranici pravého kruhu sa dostal Marek Zukal. Svoj projektil umiestnil síce veľmi dobre, no Nikkilä nám predviedol skvelý reflex a puk následne ukrýva vo svojej lapačke.
     
    09:02
    Po zakázanom uvoľnení Martina prišla popradská kombinačná akcia, v ktorej sa chcel individuálne presadiť Roman Tomas, no pri prieniku spoza brány bol tvrdo bránený. Svojou aktivitou však vybojoval ďalšie zakázané uvoľnenie na martinskej strane.
     
    09:45
    Po skvelej prihrávke od Michaela Vandasa sa na ľavom kruhu ukážkovo uvoľnil Dávid Buc a po malej chvíli aj zakončil! Gólman Šurek si však v tejto situácii počínal veľmi dobre a proti svojmu súperovi efektívne vykorčuľoval a puk vyrazil do bezpečia.
     
    10:04
    Do útočného pásma sa následne dostávajú martinskí hráči. Ich mierny tlak zastavil vyhodením puku Marcel Šterbák, no napokon sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    10:26
    Tomáš Petruška nám po peknej prihrávke od modrej čiary predviedol tvrdé zakončenie z ľavého kruhu! Puk síce nabral veľmi nepríjemný smer po dvoch tečoch, no gólman Nikkilä ho videl a vyráža ho svojím pozorným pravým betónom.
     
    11:08
    Gríger sa chcel presadiť únikom po ľavom krídle, čo sa mu aj podarilo. Rozhodol sa neprihrávať, ale zakončovať. To sa mu však napokon nevydarilo a puk umiestnil len mimo martinskej brány!
     
    11:39
    Šurek nám predviedol ďalšie skvelé presunutie k opačnej žŕdke, kde ho preveril Klouda. Aj proti nemu však z brány skvele vykorčuľoval a puk napokon pokrýva svojími betónmi.
     
    12:02
    Z ľavého kruhu sa ihneď po vhadzovaní snažil presadiť Róbert Sabolič, no jeho jemný ťaháčik martinský gólman videl a puk po ňom pokrýva vo svojom náručí.
     
    12:31
    Martinčania sa usadili v útočnom pásme a Tomáš Tupý preveril schopnosti gólmana Nikkiläho tvrdým zakončením z ľavého kruhu! Nikkilä však týmto testom prešiel na výbornú a puk ukrýva vo svojej výstroji.
     
    13:19
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance! Po strele od Koskinena tečoval puk Skokan, no Šurek ho opäť vyráža do bezpečia! Martinský gólman dokázal skvele zareagovať aj na následnú tvrdú strelu od Pentikäinena!
     
    14:08
    Roman Tomas sa veľmi pekne uvoľnil v medzikruží odkiaľ aj zakončoval! Gólman Šurek však opäť zahviezdil a puk pokrýva svojími betónmi.
     
    18:50
    Do útoku sa na malú chvíľu dostávajú Martinčania, no zatiaľ sa im tam veľmi nedarí. Popradskí obrancovia nám predvádzajú veľmi organizovaný defenzívny výkon.
     
    14:54
    Od modrej čiary tentokrát veľmi tvrdo vypálil Mário Kurali! Jeho projekttil však gólman Šurek opäť zneškodnil a puk chytá do svojho náručia!
     
    15:35
    Poprad dal gól!
    Domáci Popradčania si to pred martinskou bránkou rozplánovali priam fantasticky! Po krásnej kombinačnej akcii bol na pravej strane bránkoviska uvoľnený MICHAEL VANDAS, ktorý backhandom zasunul puk za bezmocného gólmana Martina - Šureka! Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Dávid Buc.
     
    16:06
    Aj popradskí hráči si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty si odchádza na trestnú lavicu posedieť Jaroslav Markovič za nedovolené podrazenie.
     
    17:01
    Popradčania hrajú túto presilovú hru veľmi dobre, no zatiaľ im chýba presnosť v zakončení. Proti strelám od Tomasa, Saboliča a napokon aj Špeldu nám martinský gólman Šurek predviedol ďalšie spoľahlivé zákroky!
     
    17:39
    Z ľavého krídla skúšal preveriť gólmana Šureka Stanislav Balán, no z tejto pozície nám predviedol len veľmi nepresné zakončenie, ktoré končí na zadnom mantineli. Pri puku sú teda opäť Martinčania.
     
    19:37
    Pri puku sú momentálne popradskí hráči, ktorí sa snažia taktickými prihrávkami v obrannom pásme upokojovať herné tempo, čo sa im zatiaľ darí výborne.
     
    18:15
    Po nepresnej prihrávke v popradskej obrane sa k puku dostal Marek Zukal! Ten tvrdo vypálil spoza pravého kruhu, no napokon tesne míňa popradskú svätyňu!
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej dvadsaťminútovke sme mohli vidieť pomerne jasnú hernú prevahu domácich Popradčanov, ktorí sa do útočného pásma dostávali veľmi ľahko a svoju enormnú aktivitu dokázali premeniť aj na gól, ktorý v 16. minúte vsietil Michael Vandas! V presilových hrách sa obom tímom nedarilo a defenzívy stáli na mieste. Z martinského tímu treba vyzdvihnuť hlavne gólmana Šureka, ktorý nám predvádzal veľmi pekné zákroky, po ktorých je gólové manko Martina len jednogólové.

    Podarí sa domácim hráčom udržať vedenie alebo sa podarí Martinčanom vyrovnať?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:23
    Úvodné vhadzovanie druhej tretiny získali na svoju stranu martinskí hráči, ktorí sa však stiahli len do obranného pásma, odkiaľ sa snažia založiť si útok. Popradčania nám však predvádzajú veľmi dobrý forčeking.
     
    21:05
    Po presnej prihrávke do medzikružia sa pri puku najlepšie zorientoval Róbert Sabolič, ktorý chcel technicky prekonať gólmana Šureka z pravého kruhu! Martinského ochrancu svätyne si síce položil na lopatky, no napokon sa puk ocitol pod jeho ležiacim telom!
     
    21:50
    Róbert Pukalovič sa po peknej prihrávke z pravej strany strelecky presadil z pozície na ľavom kruhu odkiaľ vypálil na Nikkiläho tvrdý projektil, no popradský gólman na tento puk zareagoval reflexívnym pohybom ramena.
     
    22:35
    Elitná popradská útočná formácia mala opäť skvelú gólovú príležitosť! Po presnej prihrávke od Kloudu sa však pred popradskou bránou nezorientoval Roman Tomas, ktorému puk následne uchádza k mantinelu.
     
    23:15
    Po obrovskom zmätku pred martinskou bránou padol gól! Napokon však neplatí, pretože na martinského gólmana bol spáchaný nepovolený fyzický hit!
     
    23:19
    Poprad dal gól!
    Popradský reparát prišiel bleskurýchle! Už po štyroch sekundách vsietil druhý gól tohto stretnutia JAROSLAV ŠPELDA, ktorý tvrdou delovkou od modrej čiary na ľavej strane vymietol priestor medzi Šurekovými betónmi. Tento gól vsietil ihneď po prihrávke z vhadzovania od Petra Kloudu.
     
    23:43
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Dvojminútový trest za podrazenie tentokrát zinkasoval Martinčan Fadrný.
     
    24:28
    Po úvodnej skvelej šanci popradského tímu, keď bol puk osamotený pred poloprázdnou martinskou bránou sa lepšie zorientovali hostia, ktorí sa následne oslobodzujú.
     
    25:17
    Z pravého kruhu chcel Šureka prekonať aj Róbert Sabolič, no po jeho bleskovej strele po prihrávke od Kloudu nám martinský gólman predviedol skvelé presunutie a vykorčuľovanie proti dráhe puku.
     
    26:00
    Martinskí hráči sa dokázali ubrániť a zakladajú ďalší útok spoza vlastnej brány. Popradčania na nich vysúvajú efektívny forčeking.
     
    26:15
    Martinčania sa dostali do skvelej gólovej príležitosti! Po nádhernej kombinačnej akcii sa v medzikruží ocitol pri puku kapitán Martina Michal Beran, proti ktorému však Nikkilä zasiahol skvelým reflexívnym zákrokom svojich betónov.
     
    26:48
    Hosťujúci hráči majú očividne toho dosť a momentálne sa úspešne udržujú v útočnom pásme, kde efektívne kombinujú.
    Podarí sa im vsietiť kontaktný gól?
     
    27:33
    Jemný tlak Martina dokázali popradskí hráči s veľkým prehľadom ustáť a rozhodli sa zaútočiť. Po niekoľkosekundovej kombinácii však o puk prichádzajú tvrdým bodycheckom v znení Novotného.
     
    28:15
    Po rýchlom prieniku po pravom krídle sa pokúšal vsietiť gól Petruška, no nepodarilo sa mu to. Nikkilä tentokrát nemusel zasahovať, pretože delovka spomínaného martinského hráča končí mimo jeho brány.
     
    29:07
    Martinčania sa snažili presadiť, no v obrannom pásme domácich sme sa dostali len k zdĺhavým súbojom o puk pri mantineli. V tých mali mierne navrch Popradčania, ktorí následne útočia.
     
    29:57
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, no nepodarilo sa im zakončiť. Ich útočný kolotoč končí vyhodením puku do stredného pásma.
     
    30:18
    Z ľavého krídla preveroval gólmana Šureka Dávid Skokan! Jeho tvrdý projektil narobil martinskému gólmanovi veľké problémy! Najskôr úspešne zasiahol, no puk mu vypadol a chýbalo len málo k ďalšiemu popradskému gólu.
     
    30:58
    Na druhej strane sa snažili zaútočiť hostia! Nikkilä nám však predviedol dva parádne zákroky, po ktorých eliminoval strelu z pravého krídla v podaní Petrušku a aj následný ťaháčik z Markovičovej hokejky.
     
    31:48
    Martinčania sa nepresnou prihrávkou vytlačili z útočného pásma a musia sa opäť brániť. Popradčania ihneď korčuľujú s pukom do pásma a rozkladajú svoj ofenzívny kolotoč.
     
    32:35
    Z pozície na ľavom kruhu tentokrát tvrdo vypálil Peter Klouda! Svoj puk umiestnil popri ľade presne k ľavej žŕdke Šurekovej brány, no martinský gólman tento úmysel prečítal a následne skvele zasiahol svojím ľavým betónom!
     
    33:19
    Šurek musel opäť zasahovať! Tentokrát čelil delovke z hokejky Jaroslava Špeldu, ktorá by určite roztrhala dobre natiahnutú sieť v martinskej bráne. Šurek napokon ukrýva puk vo svojom náručí!
     
    33:57
    Martin dal gól!
    Martinčania strieľajú svoj prvý gól v tomto stretnutí a presadili sa ozaj parádne! Po peknej prihrávke od Vartovníka si v medzikruží puk spracoval MATEJ DÍRER, ktorý presne umiestnenou strelou švihom vymietol pravý horný roh popradskej brány! Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Vartovník a Michal Murček.
     
    34:44
    Popradskí hráči majú skvelú šancu potvrdiť svoje vedenie! Po nepovolenom držaní v strednom pásme si "Kamzíci" zahrajú ďalšiu presilovú hru. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť kapitán Michal Beran.
     
    35:34
    Domáci hráči Popradu sa ihneď usadili v útočnom pásme a snažia sa presadiť systémom tvrdých deloviek z pravého, či ľavého krídla, no Šurek zatiaľ skvele zasahuje a drží svoj tím nad vodou!
     
    36:13
    Šurek nám predviedol ďalšie začarovanie vo svojej bráne! Po peknej prihrávke od Kovačeviča sa pred bránou ocitol osamotený Stanislav Balán, ktorý napokon aj zakončil, no martinský gólman nám predviedol včasné reflexívne položenie betónov na ľad! Puk následne vyráža do bezpečia.
     
    36:41
    Dávid Skokan chcel Šureka tentokrát prekonať technickým zmätením a potiahnutím puku, no jeho úmysel mu nevyšiel. Martinský gólman sa nepoložil na lopatky a na jeho zakončenie švihom zareagoval ďalším úspešným zákrokom v znení jeho výstroje.
     
    37:29
    Martinskí hráči sa usadili v útočnom pásme, kde nám predvádzajú búrlivý ofenzívny kolotoč. Zakončenie, ktoré po ňom prišlo bolo však nedôrazné a do útoku sa po krátkej chvíli dostávajú opäť Popradčania.
     
    37:55
    Popradskí "Kamzíci" sa snažili ťažiť z protiútoku, no ich úmysel im nekompromisne pokazil čiarový rozhodca, ktorý videl ich tesné postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    38:40
    Hra sa nám momentálne nesie v znení tvrdých súbojoch o puk pri mantineloch na oboch stranách. Momentálne sa nachádzame v útočnej tretine Popradu a opäť vidíme pritláčania o mantinel.
     
    39:33
    Herné tempo tohto zápasu stratilo stabilitu a hra sa nam prelína zo strany na stranu. Aktívnejší sú však Popradčania, ktorí dokážu poľahky zneškodniť prechody do pásma v znení ich súperov.
     
    39:55
    Martinskí hráči nám v posledných sekundách druhej tretiny predviedli závar pred popradskou bránou! Nikkilä však neinkasuje. Po tvrdých strelách od Mikušoviča a následne aj od Hollého nám predviedol ďalšie spoľahlivé zákroky!
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka bola už o niečo vyrovnanejšia ako tá prvá. Skóre najskôr menil Jaroslav Špelda, ktorý nám predviedol nekompromisnú delovku spoza ľavého kruhu odkiaľ v 24. minúte prekonal betóny dobre chytajúceho gólmana Šureka. Na druhej strane nám predviedol luxusný gól Matej Dírer, ktorý skvelým švihom vymietol pavučinku v pravom hornom rohu popradskej brány. V druhej tretine by sa skóre menilo už niekoľkokrát, no obaja gólmani nám svoje brankárske umenie predvádzajú plnými dúškami. Po druhej tretine je tak stav takmer vyrovnaný - 2:1.

    Podarí sa popradským hráčom udržať vedenie aj v tretej tretine alebo uvidíme v poradí druhú deľbu bodov na popradskom ľade?
    To sa dozvieme už po tretej tretine, ktorá začína približne o 18:33.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1045 divákov.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:15
    Martin dal gól!
    Je vyrovnané! Hosťujúci hráči z Martina sa dokázali presadiť ihneď z prvého útoku po vyhratom vhadzovaní! Po veľkej chybe v popradskej obrane sa k puku dostal Fadrný, ktorý umiestnil puk do medzikružia, kde stál osamotený MICHAL BERAN! Ten bez akýchkoľvek problémov pokoril domáceho gólmana Nikkiläho. Asistencie si pripisujú hráči Ján Fadrný a Tomáš Petruška.
     
    41:05
    Dávid Buc sa dostal do rýchleho úniku po pravom krídle! Nakorčuľoval si až tesne pred gólmana Šureka a napokon tvrdo bránený dvojicou Martinčanov aj zakončoval. Jeho puk však stratil dôraz, a tak ho Šurek poľahky chytá.
     
    41:59
    Pri puku sú momentálne Martinčania, ktorí úspešne odvrátili popradský útok a snažia sa preniknúť do pásma rýchlymi krížnymi prihrávkami. Zatiaľ sa im to darí na výbornú.
     
    42:39
    Popradčania sa zatiaľ bránia veľmi dobre, o čom značí aj to, že donútili svojho súpera ísť do offsajdovej pozície. Vhadzovanie sa teda presúva do stredného pásma.
     
    43:27
    Domáci hráči tentokrát stroskotali pri tvorení rýchleho protiútoku. Jedna nepresná prihrávka a puk je na súperových hokejkách. Martinčania momentálne prenikajú stredným pásmom.
     
    44:12
    Šurek nám predviedol ďalšie skvelé zákroky! Delovka Koskinena síce letela mimo jeho brány, no na následné dorážky od Takáča a Skokana martinský gólman zareagoval priam fantasticky! Oprášil svoje dobré známe reflexívne betóny.
     
    44:52
    Šurek opäť čaruje! Po presnej prihrávke spoza brány od Kloudu sa k puku dostal Roman Tomas, ktorý zakončoval z hranice ľavého kruhu! Na jeho strelu švihom Šurek zareagoval skvelým reflexom a ukrytím puku v lapačke!
     
    45:40
    Popradskí hráči boli opäť zatlačení do obranného pásma a striedajú. Útok musia zakladať spoza svojej brány, čo sa im zatiaľ veľmi nedarí. Martinčania efektívne forčekujú.
     
    46:20
    Rysovalo sa nám skvelé útočné prečíslenie Popradu, no čiarový rozhodca túto akciu zastavil, pretože videl postavenie mimo hry. Z tribún počujeme hlasný výskot, ktovie prečo...
     
    46:31
    Michal Murček preveril Nikkiläho reflexy tvrdou technickou strelou z pravého kruhu. Puk však fínsky gólman v službách Popradu ukrýva vo svojej lapačke.
     
    47:03
    Dávid Buc bol len pár centimetrov od tretieho popradského gólu! Jeho tvrdá strela švihom však minula ľavý horný roh martinskej bránky a končí na ochrannej sieti!
     
    47:50
    Popradské tribúny opäť výskajú. Mnohí videli zakázané uvoľnenie hosťujúceho tímu, no čiarový rozhodcovia to videli omnoho lepšie a nepíska sa. Pri puku sú teda opäť Popradčania, avšak v obrannej tretine.
     
    48:12
    Po prihrávke rukou v znení popradských hráčov sa bude vhadzovať v strednom pásme, kde nám popradskí hráči predvádzali enormnú útočnú aktivitu.
     
    48:53
    "Kamzíci" chceli ťažiť z rýchleho individuálneho prieniku od Kloudu, no ich úmysel im mierne nevyšiel. Pri puku bol skôr Danko, ktorý posiela puk do bezpečného stredného pásma.
     
    49:39
    Popradčania sa snažia zaútočiť, no nedarí sa im to. V ich prihrávkach momentálne chýba presnosť. Martinčania sú však skvele postavení, čo eliminuje popradské možnosti na minimum.
     
    50:25
    Stanislav Balán sa po skvelje prihrávke od Kramára uvoľnil pred košickou bránou osamotený. Z tejto pozície však nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Šureka, ktorý oprášil svoju dôraznú vyrážačku.
     
    51:07
    Róbert Sabolič sa dostl do samostatného nájazdu, no gólman Šurek ho nadvakrát nádherne vychytal! Martinský gólman by za tieto zákroky mal zinkasovať nejaké ocenenie!
     
    51:28
    Šurek opäť zahviezdil! Po presnej prihrávke od Saboliča ostal v medzikruží sám Peter Klouda, no puk napálil len do dobre postavého martinského gólmana!
     
    51:40
    Poprad dal gól!
    Napokon to tam padlo! Enormný tlak popradských hráčov zavŕšil nádherným technickým potiahnutím puku a následným backhandovým zakončením po prihrávke od Petra Kloudu ROMAN TOMAS! Šurek tentokrát jednoducho nemal šancu. Asistencie si pripisujú hráči Peter Kloude a Róbert Sabolič!
     
    52:34
    Popradčania sú stále pri puku a útočia! Martinčania sa však už veľmi dobre bránia a nepúšťajú popradských zakončovateľov k puku. Momentálne majú hostia puk na svojich hokejkách za vlastnou bránou.
     
    53:25
    Martinčania sa oslobodili a dokázali aj zaútočiť. Po peknej prihrávke od Pukaloviča sa na modrej čiare k puku dostal Zukal, ktorý však následne vidí skvelý zákrok v znení Nikkiläovej lapačky!
     
    54:10
    Martinskí hráči vidia avízované vylúčenie a snažia sa gólovo presadiť, no ich prienik cez stredne pásmo bol tvrdo odstavený.
     
    54:28
    Hostia si teda zahrajú v početnej výhode. Dvojminútový trest za vrazenie si tentokrát na trestnú lavicu odnáša Róbert Sabolič.
     
    54:50
    Popradčania sa nevzdávajú a predvádzajú nám vysoký forčeking aj v štvorici. Martinčania majú momentálne veľké problémy s prechodom do útočného pásma.
     
    55:29
    Z medzikružia sa tentokrát rozhodol zakončovať Ján Fadrný! Na jeho prízemný projektil však gólman Nikkilä zareagoval reflexívnym položením betónov na ľad.
     
    56:11
    Spoza pravého kruhu chcel tentokrát prekvapiť Nikkiläho Andrej Novotný, no aj on odchádza bez úspechu. Nikkilä jeho projektil vyráža lapačkou do bezpečia.
     
    56:56
    Popradčania hrajú už v plnom počte a ihneď útočia. Najskôr sa z rýchleho protiútoku snažil presadiť Michael Vandas a následne Dávid Skokan, no obaja boli eliminovaní skvelými zákrokmi v znení Šureka!
     
    57:31
    Popradčania si v závere tretej tretiny zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odchádza hlavu schladiť Martin Hollý, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    57:39
    Sily na ľade sa nám ihneď vyrovnali. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť opäť Róbert Sabolič, ktorý nám predviedol taktiež hákovanie.
     
    58:01
    Marcel Šterbák nám predviedol skvelé obranný zákrok a potiahnutie puku, pri ktorom však spadol na ľad a stráca tak dôležitý puk.
     
    58:11
    Z ľavého kruhu preveroval gólmana Nikkiläho tvrdým zakončením Adam Beňa! Popradský gólman nám však s chladnou hlavou predviedol ďalší skvelý zákrok svojou lapačkou!
     
    58:11
    Martinský tréner si vyžiadal oddychový čas, po ktorom budú Martinčania hrať powerplay!
     
    58:24
    Martin dal gól!
    Tak táto myšlienka vyšla Martinčanom priam famózne! Po nádhernej kombinačnej akcii ostal napravo od brány stáť TOMÁŠ PETRUŠKA, ktorý jednoduchým tečom dopravil puk za bezmocného gólmana Nikkiläho! Bez asistencií.
     
    59:12
    Martinskí hráči si zahrajú ďalšiu presilovú hru! Dvojminútový trest za nedovolenú hru zo zdvihnutou hokejkou zinkasoval Peter Klouda!
     
    59:35
    Martinčania to opäť vymysleli veľmi dobre! Po peknej prihrávke do medzikružia zakončoval Adam Beňa, proti ktorého strele sa však opäť skvele vyznamenala Nikkiläova lapačka!
     
    59:52
    Martin dal gól!
    Tak to čo sa momentálne deje na popradskom ľade je priam neuveriteľné! Martinčania dokázali otočiť skóre tohto zápasu v posledných minútach tohto stretnutia! Po nádhernej backhandovej prihrávke spoza brány sa pred popradskou bránou ocitol TOMÁŠ PETRUŠKA! Ten si fantasticky prehodil popradského gólmana, čím poslal svoj tím do vedenia. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Markovič a Michal Beran.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme mohli vidieť až štyri góly, ktoré jasne zvrtli herný vývoj tohto zápasu. O famózny obrat sa 8 sekúnd pred koncom postaral Tomáš Petruška, ktorý svojimi dvoma gólmi vybojoval prekvapivé tri body pre martinský tím. Tento úspech hosťujúceho tímu bol hlavne založený na kvalitnej tímovej hre a skvelom chytaní v podaní gólmana Šureka. Táto výhra je tak naozaj zaslúžená.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch na webe Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:22)

    Góly a asistencie: 16. Vandas (Balán, Buc), 24. Špelda (Klouda), 52. Tomas (Klouda, Sabolič) - 34. Dírer (Vartovník, Murček), 41. Beran (Fadrný, Petruška), 59. Petruška, 60. Petruška (Markovič, Beran)


    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Špelda, Kovačevič, Kramár, Pentikäinen, Kurali, Dinda, Turan - Sabolič, Klouda ("C"), Tomas - Vandas, Balán, Buc - Skokan, Koskinen, Takáč - Gríger, Rapáč, Macejka.
    HK VITAR Martin: Šurek (Gibl) - Novotný, Danko, Pukalovič, Tupý, Zukal, Perniš, Pacalaj, Beňa - Petruška, Beran ("C"), Fadrný - Markovič, Hollý, Mikušovič - Murček, Vartovník, Slávik - Hús, Dírer, Kentoš.

    Rozhodca: Jura - Bogdaň, V. Smerek

    Diváci: 1045