AS Rím – Bergamo 2:0 (kon.) | Siena – Juventus 1:2 (kon.) | Catania – Parma 2:0 (kon.)
Fiorentina – Bologna 1:0 (kon.) | Pescara – Lazio 0:3 (kon.) | Turín – Cagliari 0:1 (kon.)
Neapol – Udinese 2:1 (kon.) | AC Miláno – Inter 0:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:1 (2:1)
Udinese Calcio
Nedeľa 07.10.2012, 20:45 • Stadio San Paolo , Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:45.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí siedmom kole talianskej najvyššej futbalovej súťaže - Serie A!
    V tomto online prenose Vám budem približovať aktuálne dianie na Stadio San Paolo v Neapole, kde si zmeria herné sily domáci tím SSC Neapol, ktorý privíta na svojom trávniku tím Udinese Calcio.

    SSC Neapol sa po šietich odohratých zápasoch v Serie A momentálne nachádza na fantastickej druhej priečke so šestnástimi bodmi a priaznivým gólovým skóre +10. Na vedúci Juventus Turín chýbajú neapolským hráčom len dva vsietené góly! Hráči Neapolu nám predvádzajú skvelý výkon, po ktorom získali výbornú formu v znení piatich výhier - proti Palermu (3:0), Fiorentine (2:1), Parme (3:1), Laziu (3:1) a napokon aj proti tímu UC Sampdoria (1:0). Jedinú stratu bodov zaznamenali v Catanii, kde dokázali uhrať len bezgólovú remízu 0:0. Neapolčania taktiež vystupujú v skupine F európskej ligy, kde v poslednom zápase (4.10.2012) podľahli holandskému tímu PSV Eindhoven v nepríjemnom pomere 0:3.
    Neapolčania si od tohto domáceho zápasu sľubujú plný bodový zisk, ktorý by ich mal posunúť v tabuľke vopred.

    Udinese Calcio má v talianskej Serie A maximálne odlišnú pozíciu. Po šiestich zápasoch sa nachádza v závere tabuľky - na 16. mieste so šiestimi bodmi a nepriaznivým gólovým skóre -2. Hráči Calcia si dokázali vybojovať šesť bodov za jednu veľmi tesnú výhru s AC Milánom (2:1), dve bezgólové remízy s tímami CSC Janov a FC Turín a napokon ďalšiu remízu so Sienou (2:2). Hosťujúci hráči si však do svojich štatistík pripísali aj dve prehry. Jednu jednoznačnú proti tímu Juventus Turín (1:4) a v poslednom kole prehru tesnú na pôde Fiorentiny (1:2). Hráči Calcia určite budú chcieť v tomto zápase prekvapiť, no proti Neapolu to budú mať viac než ťažké.

    Jasným favoritom tohto stretnutia sa podľa papierových, ale aj herných predpokladov stávajú domáci hráči Neapolu, ktorí by si z tohto zápasu mali uchmatnúť ďalšie tri body. Aj stávkové kancelárie sú tohto názoru, keďže na výhru domácich vypísali kurz okolo hodnoty 1,55, na výhru hostí enormný kurz 5,60. Na nerozhodný gólový stav je vypísaný kurz 3,80.

    Podarí sa domácim Neapolčanom potvrdiť úlohu jasného favorita a prípadne predbehnúť vedúci Juventus Turín?
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: De Sanctis - Campagnaro, Fernández, Gamberini, Hamšík, Behrami, Maggio, Inler, Zúñiga, Pandev, Cavani.

    Udinese Calcio: Brkić - Pasquale, Danilo, Benatia, Domizzi, Pinzi, Lazzari, Pereyra, Agyemang-Badu, Allan, Di Natale.

    Rozhodca: D. Doveri - F. de Luca, M. Liberti.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    2
    Ospravedlňujeme sa za úvodné technické problémy, verme, že zvyšok zápasu už bude prenos prebiehať podľa predstáv.
     
    3
    Hamšíkov center chytá Brkič.
     
    4
    Sme späť v zápase. Momentálne sú pri lopte hráči domáceho Neapolu, ktorí výrazne tlačia svojich súperov na obrannú polovicu. Udinese sa však zatiaľ bráni výborne.
     
    5
    Hosťujúci hráči loptu stiahli do svojich obranných radov, odkiaľ sa snažia presadiť systémom krátkych kombinačných prihrávok, no zatiaľ sa im to nedarí.
     
    6
    Di Natale sa ocitol vo fantastickej šanci po nádhernej prihrávke od Pasqualeho! Di Natalemu neostávalo nič iné ako zakončovať z prvej, no po tejto prihrávke prestrelil domácu bránu o niekoľko metrov!
     
    7
    Neapolčania sú po tejto obrovskej šanci hosťujúcich hráčov mierne otrasení, no opäť sa snažia založiť útok z hĺbky svojej defenzívnej polovice.
     
    8
    Zo vzdialenosti asi 35 metrov preveril hosťujúceho gólman Brkića slovenský hráč v službách Neapolu - Marek Hamšík! Brkić jeho delovku vyrazil len pred seba, no po malej chvíli loptu upratali do bezpečia obrancovia Calcia.
     
    9
    Z pravej strany skúšal preveriť hosťujúceho gólmana Brkića tentokrát Pandev, no jeho strela končí len na bočnej sieti. Nasleduje ďaleký výkop od brány hosťujúceho Calcia.
     
    10
    Hosťujúci futbalisti útočia za veľmi hlasného výskotu domáceho publika! Po pravom krídle sa tentokrát snažil takticky presadiť Allan, no proti nemu nám predviedol skvelý obranný zákrok neapolský obranca Campagnaro.
     
    11
    Pasquale opäť pohrozil pred neapolskou bránou! Po krásnom krížnom centri zakončil z voleja na ľavom krídle, odkiaľ napokon trafil len priestor mimo De Sanctisovej brány!
     
    12
    Hostia sa opäť natlačili pred neapolské pokutové územie. Di Natale nám predviedol technický center z hranice tohto pokutového územia, ktorým chcel prelobovať neapolského gólmana, no napokon sa mu to nepodarilo. Lopta končí mimo neapolskej brány.
     
    13
    Neapolčania sa dostávajú do pomernej hernej pohody, no hosťujúci hráči nám zatiaľ predvádzajú veľmi dobrý výkon nielen v defenzíve, ale aj v ofenzívnych výpadoch.
     
    14
    Spoza pokutového územia nám predviedol veľmi sympatický center do pokutového územia Marek Hamšík! Chcel ním nájsť nebráneného Cavaniho, no ten bol napokon na túto loptu prikrátky.
     
    15
    Neapolským hráčom sa rysovalo nebezpečné prečíslenie! Po peknej prihrávke od Pandeva sa snažil uvoľniť Hamšík, no proti nemu skvele vybehol hosťujúci obranca Danilo.
     
    16
    Z veľkej vzdialenosti vyslal na gólmana Brkića tvrdý strieľaný center Maggio! Gólman Calcia však tentokrát nemusel zasahovať, pretože lopta letela mimo jeho brány.
     
    17
    Na druhej strane preveril gólmanské schopnosti De Sanctisa Pereyra! Aj tento hráč však netrafil priestor medzi troma žŕdkami neapolskej brány!
     
    18
    Hamšík nám po centri od Pandeva predviedol nebezpečnú hlavičku, ktorá však napokon končí v pozornom náručí gólmana Brkića!
     
    19
    Po ľavom krídle si pekne zbiehal Domizzi, no Inler mu pri jeho prieniku zatarasil cestu nekompromisným faulom, po ktorom sa však píska len voľný kop z veľkej vzdialenosti.
     
    21
    Po nepresnej prihrávke od Cavaniho na Hamšíka nám gólman Brkić predviedol ďalší veľmi dôležitý zákrok! Následne odchádza zahrávať bránkový výkop.
     
    23
    Hosťujúci hráči nám predviedli veľmi sympatickú akciu pred neapolským pokutovým územím! Z pravého krídla odcentroval loptu Lazzari, ktorý sa snažil nájsť Di Nataleho! Ten však nedokázal túto loptu trafiť, a tak sa jej zmocnil De Sanctis.
     
    25
    Domáci Neapolčania momentálne hrajú mierne nervóznym herným dojmom, pretože ich súperi ich vysoko napádajú a kazia im ich pomerne dobre myslené prihrávky.
     
    27
    Reflexy gólmana Brkića tentokrát preveril svojím nevyspytateľným rotujúcim centrom Marek Hamšík! Loptu však napokon dokázal tento skúsený brankár udržať vo svojom náručí!
     
    30
    Neapol dal gól!
    Skóre zápasu otvára slovenský reprezentant MAREK HAMŠÍK!
     
    43
    Udinese dalo gól!
    Po pravej strane sa dostal pred domáceho gólmana GIAMPIERO PINZI a vyrovnáva na 1:1!
     
    45
    Nastavovať sa bude 1 minúta!
     
    45+
    Neapol dal gól!
    Po výbornej prihrávke od Inlera cez stred ihriska, sa dostal v šestnástke k lopte GORAN PANDEV a dostáva Neapol do opätovného vedenia!
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Ešte raz sa ospravedlňujeme za technické problémy, ktoré výrazne ovplyvnili prenos v prvom polčase.

    Skóre zápasu otvoril Marek Hamšík v 30. minúte. O 13 minút neskôr vyrovnal na 1:1 Giampiero Pinzi, no rovnovážny stav nevydržal dlho a v nastavenom čase prvého polčasu navrátil vedenie domácemu celku Goran Pandev.
     
    27
    Hamšík je potrestaný žltou kartou.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Výkop mali na začiatku druhého polčasu domáci hráči.
     
    47
    Faul na Maggia v strede ihriska, lopta pre Neapol.
     
    47
    Ďalší faul Udinese v strede ihriska. Teraz sa stal terčom faulu Campagnaro.
     
    49
    Inler našiel prihrávkou Behramiho, ktorý sa snažil vniknúť do šestnástky Udinese po pravom krídle, no hosťujúci obranca ho zastavuje.
     
    51
    Faul hostí v strede ihriska, domáci tím zostane pri lopte.
     
    53
    Allan vyslal strelu na domácu bránu spoza pokutového územia, ktorá bola zblokovaná na roh.
     
    54
    Po rohu predviedol riskantný obranný zákrok Maggio, ktorý hlavou len tesne prehlavičkoval vlastnú bránu! Hostia si roh zopakujú.
     
    55
    Lazzariho center z rohu odvracia domáca obrana.
     
    55
    Nepresný strelecký pokus Inlera neohrozil Brkića.
     
    57
    Udinese získava roh.
     
    58
    Center z rohu, z ľavej strany, končí v náručí De Sanctisa.
     
    59
    Inler našiel prihrávkou Hamšíka, ktorý vbehol s loptou do domácej šestnástky a následne ho zastavuje Danilo. Slovenskí reprezentant končí na trávniku, ale rozhodca signalizuje, že v hre sa bude pokračovať.
     
    56
    Neapol strieda: Odchádza Pandev, prichádza Insigne.
     
    64
    Maggio posiela strelecký pokus na bránu hostí, ale jeho strela bola nepresná.
     
    66
    Udinese strieda: Odchádza Pinzi, prichádza Ranegie.
     
    68
    Hamšík síce svojou prihrávkou z ľavej strany našiel spoluhráča v pokutovom úzmí, no ten bol tiesnený a nepodarilo sa mu loptu spracovať.
     
    69
    Udinese sa síce usadilo na domácej polovici, no po Lazzariho faule na Inlera pôjdu dopredu domáci.
     
    70
    Po následnom protiútoku bol Danilo nútený zastaviť unikajúceho domáceho hráča faulom, za ktorý vidí žltú kartu. Neapol má k dispozícii priamy kop z približne 20 metrov.
     
    72
    Cavani mieri z priameho kopu nad Brkićovu svätyňu.
     
    75
    Unikajúci Maicosuel padá v pokutovom území Neapolu, ale pokutový kop z toho nebude. Práve naopak, jeho počínanie je ocenené žltou kartou.
     
    77
    Hamšík strieľa spoza šestnástky a jeho strela tesne míňa bránu.
     
    77
    Benatia je potrestaný žltou kartou.
     
    79
    Udinese strieda: Odchádza Di Natale, prichádza Barreto.
     
    81
    Danilo sa odhodlal k strele z diaľky, ale tá bola nepresná.
     
    82
    Barreto sa rútil sám na brankára, ktorého dokonca aj obišiel, no všetko vzrušenie bolo márne. Hosťujúci hráč bol v postavení mimo hry.
     
    83
    Maggio je potrestaný žltou kartou za faul a nasleduje priamy kop Udinese.
     
    84
    Neapolská obrana odvracia center z priameho kopu do bezpečia.
     
    85
    Udinese strieda: Odchádza Pereyra, prichádza Faraoni.
     
    87
    Neapol strieda: Odchdáza Hamšík, ktorý si užíva potlesk tribún, miesto neho prichádza Dzemali.
     
    89
    Center do domácej šestnástky, no neapolský brankár s ním nemal problém.
     
    90
    Ďalší dlhý center hostí, aj teraz končí v náručí De Sanctisa.
     
    90
    Následný protiútok a Cavani sa dostal po pravej strane až pred Brkića, no triafa hosťujceho gólmana.
     
    90+1
    Faraoni namieril z hranice šestnástky svoju krížnu strelu tesne vedľa ľavého horného rohu domácej brány!
     
    90+1
    Nastavovať sa bude 5 minút.
     
    90+3
    Snaha Udinese o vyrovnanie je zatiaľ márna. Hostia posielajú všetky lopty do domácej šestnástky, no domáca obrana je pozorná.
     
    90+5
    Autové vhadzovanie pre Udinese, zrejeme posledná šanca na vyrovnanie.
     
    90+5
    Domáci odkopávajú loptu ďaleko od svojej šestnástky.
     
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa už na výsledku nič nezmenilo a Neapol si postrážil vedenie 2:1, ktoré si zabezpečil v závere prvého polčasu. K víťazstvu domáceho tímu sa pričinil aj slovenský reprezentant Marek Hamšík, ktorý v 30. minúte otvoril skóre zápasu.
     
    Ďakujeme za vašu priazeň a tešíme sa na vašu pozornosť pri ďalších športových prenosoch na Onlajny.eu. (22:44:56)

    Ján Kmeť

    Góly: 30. Hamšík, 45+. Pandev - 43. Pinzi

    Karty:   27. Hamšík (NEA), 83. Maggio (NEA) - 70. Danilo (UDI), 75. Maicosuel (UDI), 77. Benatia (UDI)


    SSC Neapol: De Sanctis - Campagnaro, Fernández, Gamberini, Hamšík (87. Dzemali), Behrami, Maggio, Inler, Zúñiga, Pandev (56.Insigne), Cavani.
    Udinese Calcio: Brkić - Pasquale, Danilo, Benatia, Domizzi, Pinzi (66. Ranegie), Lazzari, Pereyra (85. Faraoni), Agyemang-Badu, Allan, Di Natale (79. Barreto).

    Rozhodca: D. Doveri - F. de Luca, M. Liberti